opolak 20.12.06, 09:39 Witam serdecznie Czy ktoś pomoze mi zdobyć fotki tego pomnika - w jak najlepszej jakości. Potrzebuję do archiwum. Proszę przesłać na adres opolak@gazeta.pl Zasyłam wyrazy szacunku Darek z Opola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opolak Re: pomnik Wdzięczności z placu Słowiańskiego 22.12.06, 13:27 Dziekuję slicznie - otrzymałem z Urzędu Miejskiego Pozdrawiam Was legniczanie - jednak Legnica ładniejsza od Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
kelpi80 to w sumie projekt (Re: pomnik..) 23.12.06, 22:37 moze UM jest chetny aby go zrealizowac? www.free.art.pl/kelpi/3/323.jpg co o tym sadzicie? Legnica ma szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 dobry pomysł 24.12.06, 23:15 ale popatrzcie : imgnew.thalys.com/ecard-noel-2006/en/ecard.swf Odpowiedz Link Zgłoś
opolak Re: dobry pomysł 25.12.06, 21:20 Tak legniczanie - chyba od Was zależy czy pokażecie Europie jak należy wykazać sie tolerancją dla wszelkiej kultury i osiągnięć. Niech to pozostanie dla pamiątki dla młodych, żeby mogli zatrzymać sie i dowiedzieć co Waszych , naszych, moich rodzic.ów spotkało tutaj na tej odzyskanej ziemi. Popatrzcie na czym robi interes Nowa Huta - wiecej zagraniczniaków odwiedza teraz ten zakątek niz Wawel. Ich interesuje przeszłość , historia przemysłu, zycia ludzi w okresie rozkwitu komuny. Chca znaleźć sie w tej epoce, więc przedsiębiorczy ludzie szykują Im wszystko co sie uda. To jest marketing. Zapewne wielu przyjechałoby tutaj zobaczyć "tą drugą Moskwę", więc pozostawcie to co jeszcze nie zostało zniszczone, podreperujcie , odbudujcie obraz lat 60- tych XX wieku, a turyści jadący A4 chętnie zjada z autostrady, zobaczą jak tutaj było, zanocują , odpoczna by potem jechac dalej - do celu. Może wielu przyjedzie specjalnie tutaj, wycieczki. Owszem potrzebni są ludzie od marketingu tego interesu. Macie tyle sprzętu wojskowego po rosjanach - zróbcie muzeum, kawałek koszar, pokażcie jak żyli - zapewne może i przyjada dzieci oficerów , którzy tutaj stacjonowali. Legniczanie macie wiele atutów, mozliwości - nie zmarnujcie ich. Szczerze Wam zycze sukcesów , zadziwiacie mnie swoimi osiągnięciami w rozwoju gozpodarczym - zawsze Was porównuje z Opolem , które pomimo, że pozostało miastem wojewódzkim - nic nie robi. Wy od lat 70-tych zrobiliście duzo więcej niz Opole i za to Was chwalę. W końcu to Dolny Śląsk i macie obok inne gminy z którymi stworzycie mocny region turystyczno - przemysłowo - rolniczy. Pozdrawiam Z Opola - obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
opolak może zaprosicie Marka C. na swoją wystawę?? 26.12.06, 09:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=54176665&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś