Dodaj do ulubionych

Demokracja

25.02.05, 12:57
Jak pięknie być opozycją!!Można sobie poużywać na wszystkich i wszystkim.
Na początek zaznaczę ,że nie jestem w żaden sposób związany ani z władzą
czyli wg nomenklatury forum- Ekipą ani z opozycją.Czytajac posty uczestników
odnoszę wrażenie ,że głownym problemem Piechowic jest afera kapturowa i chęć
dokopania Pani nauczycielce oraz jątrzenie na temat Ekipy.Praktycznie bez
odzewu został post proponujący kulig dla dzieci(winnica...).Nie padają żadne
propozycje rozwiązania problemów.Wg mojej wiedzy ,każdy może pójść na sesję
rady miasta i wypowiedzieć swoje zdanie( ale do tego to trzeba mieć odwagę i
mieć co powiedzieć).
Młody nawiedzony człowiek -założyciel forum chce założyć partię w
Piechowicach,ale na tym forum nie wypowiedział ani jednego zdania na temat
swoich propozycji rozwiązania jakichkolwiek problemów.Wszystko albo znakomita
większość opiera się na zasadzie plotek.Czy ktoś zastanawiał się z jakich
pieniędzy tworzy się np.budżet miasta? To chyba są w większości pieniądze z
podatków i dotacje Państwowe, a ile firm i osób prywatnych tych podatków nie
płaci?Wg postów w Piechowicach nic się dobrego nie dzieje.Naprawdę?Ja
myślę ,że wcale nie trzeba tworzyć nowych Stowarzyszeń,powoływać
Parti ,wystarczy tylko zaangażować się w to co już jest i próbować wzbogacić
swoją wiedzą i czynem działania różnych instytucji np.POKu,Samorządy szkół,
organizację imprez z okazji 700 lecia itp.Ale najlepiej jest krytykować -
inni zrobią ( przecież im za to płacimy-czy napewno?),a my dalej będziemy
sobie pisać ,że wszystko jest be.Pozdrawiam.
PS. A może Samoobrona zamiast PiS-u - ci przynajmniej blokują ulice i mają
ładne krawaty ?
Obserwuj wątek
    • och_ziuta Re: Demokracja 25.02.05, 13:04
      No to teraz się będzie działo.
      Gena12 pozdrawiam
    • stasio_i_zofija Re: Demokracja 25.02.05, 17:37
      Co się będzie działo och_ziuta? Atak klonów już jest.
      Następna osoba niezwiązana z Ekipą a broniąca jej ale tym razem trochę bardziej
      w "cywilizowany" sposób. A nie przyszło wam do głowy że może ujawnianie na
      forum konkretnych planów opozycji jest zła strategią dla opozycji i dla
      Piechowic?
      Widać że ludzie Ekipy chcą poznać ruchy opozycji, chyba nie sądzą że jeszcze
      teraz je ujawnią. Sprytne podejście ale to jeszcze nie to.

• ngo1 Re: Demokracja 25.02.05, 17:39
      Forum jest miejscem wypowiadania swoich poglądów. Poziom wypowiedzi jest
      zróżnicowany i w tym jego siła. Zgadzam się, że na forum brakuje konkretnych
      propozycji rozwiązania problemów poprawiających jakość życia mieszkańców. Wina
      za obecny stan rzeczy leży nie tylko po stronie władz miasta ale również
      mieszkańców. Większość "niezadowolonych" ogranicza się tylko do postawy
      roszczeniowej, bez angażowania się w rozwiązywanie nurtujących ich problemów.
      Anonimowość forum ułatwia pisanie. Daje poczucie "bezpieczeństwa" (czasami
      uzasadnione). Gena 12 podważa potrzebę zawiązywania nowych stowarzyszeń. Mam
      wobec tego pytanie (być może jestem niedoinformowany) - jakie stowarzyszenie
      działa w Piechowicach, które w celach statutowych proponuje działania zbliżone
      do tych które my proponujemy w naszym stowarzyszeniu? Czy dla władz miasta nie
      jest korzystne działanie wielu stowarzyszeń ? (Znam gminę - 5000 mieszkańców -
      we Francji w której funkcjonuje 20 stowarzyszeń). I ostatnia kwestia. Nie
      występuję anonimowo i być może część z Państwa zna mnie z okresu kiedy
      pracowałem w POK-u. Po mojej rezygnacji, jest mi niezręcznie napraszać się do
      współpracy z POK-iem (w którym nie jestem mile widziany). Należę do osób
      lubiących pracę z młodzieżą i chcę realizować projekty związane właśnie z
      młodzieżą. Czy założenie stowarzyszenia uzupełniającego działania w zakresie
      kultury jest szkodliwe dla wizerunku miasta? Czy my zakładając Stowarzyszenie
      robimy komuś krzywdę? Do realizacji naszych zadań zamierzamy pozyskiwać środki
      nie z budżetu gminy (choć nie ukrywamy, że byłoby to dla nas bardzo miłe), lecz
      ze źródeł zewnętrznych.
      Gena 12 - zapraszam do współpracy.
      Zapraszam również wszystkie inne osoby mające chęć działania i społecznikowską
      naturę (wolontariat).
      P.S.
      Nadal oczekujemy na rejestrację w KRS - Sąd we Wrocławiu(już drugi miesiąc).
      • gena12 Re: Demokracja 25.02.05, 18:38
        Witam ponownie.
        Ja wcale nie napisałem ,ze zakładanie Stowarzyszeń jest bezcelowe.chwała za
        każda inicjatywę pod warunkiem ,że nie będzie to następna ostoja opozycyjnych
        oszołomów.Co do napraszania się do bytności i pomocy w POK po pańskiej
        rezygnacji ze stanowiska Dyrektora, to jesienią ub.roku rozmawiałem z nowym
        Dyrektorem przy okazji jakiejś imprezy plenerowej i zapytałem czy pan Adam w
        jakikolwiek sposób pomaga lub chociaż podpowie co i jak robić.Niestety Pan
        Panie Adamie obraził sie na cały swiat związany z Urzędem a niestety POK jest
        chyba w całości związany z dotacjami od miasta i nie pokazał się Pan od czasu
        odejścia ani razu.Na marginesie widziałem POK po przejęciu przez nowego
        dyrektora i widziałem również niedawno (przy okazji wystawy 700 lecia).Niech
        się Pan wybierze ,jestem pewien ,że nikt Pana nie wygoni i niech Pan zobaczy
        czy coś się zmieniło.Pozdrawiam i zgłaszam akces do współpracy po
        zarejestrowaniu Stowarzyszenia oczywiście jeżeli to nie będzie miało nic
        wspólnego z polityką i żadna partią.
        • ngo1 Re: Demokracja 25.02.05, 18:58
          Przepraszam, ale jeszcze raz pozwolę sobie na napisanie paru słów.
          Chciałbym sprostować jedną rzecz. Nie jest prawdą, że obraziłem się na cały
          świat związany z UM. Do osunięcia się z POK-u zmusiła mnie bardzo nie
          przyjemna rozmowa telefoniczna. Co do zmiany wyglądu POK-u to cieszę się, że
          moje odejście otworzyło drogę do poprawy tego stanu. Żałuję, że nie dane mi
          było zrealizować moich planów. Życzę samych sukcesów obecnej Dyrekcji POK-u i
          dalszego rozwoju placówki.
          • ngo1 Re: Demokracja 25.02.05, 19:02
            I jeszcze jedno wyjaśnienie. Co do pomocy po moim odejściu to nikt nie zgłaszał
            mi takiej potrzeby. Czy powinienem był się napraszać ?
            • gena12 Re: Demokracja 25.02.05, 19:14
              Panie Adamie .moim celem nie było w żadnej mierze starcie z Panem a jedynie
              sprowokowanie dyskusji na temat mojego pierwszego wpisu.Pozdrawiam
              czekam na wpisy pozostałych -napewno urażonych.
              • inferno_m Re: Demokracja 25.02.05, 20:06
                A to teraz rozumiem, gena12 spodziewała się jakiejś ostrej reakcji z mojej
                strony ponieważ miałem czuć się urażony jej postem.
                Zamiast tego czekam na plan działania osób które zarzucają mi jego brak. Nie
                pamiętam już który raz o to pytam.
                • unipop1 Re: Demokracja 25.02.05, 20:45
                  gena12 jak na osobę niezwiązaną z E-kipą dziwnie jest zorientowana w
                  zakulisowych aspektach odejścia pana Adama. Swoja drogą to ogromna szkoda, że
                  odszedł czlowiek tak szanowany przez młodzież i umiejący z nią świetnie
                  pracować.Pewnie pan Adam nie miał innego wyjscia- trzeba mieć przecież poczucie
                  godności .Poza tym dobrze, gdy w miejscu pracy jest dobra atmosfera, a szef
                  inspiruje do pracy. Wtedy mozna rozwinąc skrzydła...
                  • stankost1 Demokracja oszołomów 26.02.05, 01:52
                    gena12 opozycję w cywilizowanym świecie się szanuje. Nie zwalnia z pracy nie
                    wyzywa, bo ona po to jest aby wskazywać błędy. To postawa i działanie ma
                    wskazywać odpowiedź na zarzuty. Zobacz ilu ludzi odeszło po wyborach i jak
                    dobrze dają sobie radę poza P. Może zapytasz się dlaczego odeszli. A czy lubisz
                    być poniżana przez pijaną osobę?
                    • gena12 Re: Demokracja oszołomów 26.02.05, 19:31
                      Oczywiście opozycję się szanuje ,a przynajmniej powinno się szanować ,pod
                      warunkiem ,że to opozycja jest konstruktywna, chce coś robić ,nie tylko
                      krytykować i jatrzyć.
                      Nie wiem nic o zakulisowych przyczynach zwolnienia czy jak to sam napisał Pan
                      Adam jego rezygnacji.Znowu pada pomówienie o obrażanie po pijanemu -przecież od
                      tego jest policja i w każdej chwili można ja wezwać mówiąc ,ze np.urzędnik jest
                      pod wpływem alkoholu w miejscu pracy.Czy ktos to kiedykolwiek zrobił?
                      Pan Inferno_m -"krynica madrości"jakoś do tej pory ma chyba tylko plan
                      ratowania Piechowic i jego mieszkanców z klauzulą "tajne/poufne",bo nie chce
                      się z nikim podzielić swoimi pomysłami,a podliczyć ile ktoś zarabia( co chyba
                      we wcześniejszych postach wyjaśniono ,że tak nakazuje ustawa) i jakie ma
                      wykształcenie notabene dewaluujac studia zaoczne( a co Pan Panie Wojtku teraz
                      studiuje ,w jakim systemie?)to Pan potrafi chyba najlepiej.Panie
                      Wojtku ,mieszka Pan niedługo w Piechowicach to niech Pan się najpierw wykaże
                      chęcią pracy dla tego miasta -nawet społecznie a nie zaczyna swoje życie w
                      naszym miasteczku od jątrzenia.Proszę nam wszystkim powiedzieć wyraźnie:
                      W Piechowicach zorganizowałem np...........,oraz ................., w tej
                      chwili pomagam przy organizacji ..................
                      Miłego wieczoru.
                      • unipop1 Re: Demokracja oszołomów 26.02.05, 21:09
                        uuu... ten sam styl wypowiedzi co och_ziuta. gena12=och_ziuta
                        • och_ziuta Re: Demokracja oszołomów 26.02.05, 21:19
                          Jakże ciężko przyjąć do wiadomości, że nie tylko och_ziuta chce wam
                          powiedzieć,że wasze gadanie to o kant czterech liter rozbić.
                          • q7700 Re: Demokracja oszołomów 26.02.05, 21:59
                            och_ziuta i gena12 jeśli to co czytam na forum jest nic nie warte to napiszcie
                            proszę co proponujecie. Jaka jest wasza wizja na najbliższą przyszłość. Może
                            racja jest po waszej stronie. Może w P. dzieją się same dobre rzeczy, a sposób
                            sprawowania władzy jest słuszny. Może te wszystkie przykrości o których czytamy
                            to urojenia jednej osoby, która zawiązała forum dla własnej promocji i nie mają
                            nic wspólnego z rzeczywistością.
                            • och_ziuta Re: Demokracja oszołomów 26.02.05, 22:17
                              Krótko mówiąc:za wcześnie, za wcześnie to wystartowało.
                              Do wyborów pewnie już się wypali. Za dużo tu nienawiści, złośliwości, myślę, że
                              też zwykłej ludzkiej zawiści. Tak duże emocje nie pozwalają obiektywnie ocenić
                              sytuacji. To jest biedna gmina, zadłużona jak jasna cholera więc pole działania
                              jest bardzo zawężone. Kolejna władza będzie miała ciężki orzech do
                              zgryzienia.Pod warunkiem,że znajdzie się ktoś taki odważny, żeby wziąć to na
                              swoje barki.
                              Ja też bym chciał być piękny, młody i bogaty.
                              • q7700 Re: Demokracja oszołomów 26.02.05, 22:25
                                Nie byłem zwolennikiem Twoich wpisów, ale muszę przyznać Ci rację w
                                następujących punktach:
                                1. Za dużo nienawiści, złośliwości i zawiści.
                                2. Gmina zadłużona po uszy na wiele lat
                                3. Kolejnej władzy będzie ciężko
                                4. Czy znajdzie się kandydat na burmistrza
                                Oczekuję wpisów wyjaśniających właśnie te kwestie. Wpisów tych za i tych
                                przeciw. Wpisów bez zbędnej złośliwości. To będzie FORUM.
                              • gena12 Re: Demokracja oszołomów 26.02.05, 22:27
                                Dlatego cały czas czekam na jakieś konkretne propozycje działania. "Tyle tu
                                pomysłów".Infernomie gdzie jesteś?czyzby zabrakło koncepcji?A może już zakładsz
                                partię w Chromcu?Starej Kamienicy ? proponuje w Pławnej bo jest dolna,srednia
                                i górna co ma razem ok.6 km długości i jest szansa na pozyskanie ok.10
                                zainteresowanych( trzeba im kupić po 1 "Turze").
                                • czub.1 Re: Demokracja oszołomów 26.02.05, 23:11
                                  Do geny12:a dlaczego to ja mam ci podawac konkretne propozycje dzialania?One sa
                                  moje i jak bede chcial to je oglosze a jak nie to nie.Jeszcze tego by brakowalo
                                  zeby ktos mi rozkazywal o czym mam pisac na tym forum.
                              • inferno_m Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 20:03
                                Mieszka pani w domku czy w budynku wielorodzinnym?
                              • winnicacieplice Re: Demokracja oszołomów 04.03.05, 21:50
                                och_ziuta napisała:

> Krótko mówiąc:za wcześnie, za wcześnie to wystartowało.
                                > Do wyborów pewnie już się wypali. Za dużo tu nienawiści, złośliwości, myślę,
                                że
                                > też zwykłej ludzkiej zawiści. Tak duże emocje nie pozwalają obiektywnie ocenić
                                > sytuacji. To jest biedna gmina, zadłużona jak jasna cholera więc pole
                                działania
                                > jest bardzo zawężone. Kolejna władza będzie miała ciężki orzech do
                                > zgryzienia.Pod warunkiem,że znajdzie się ktoś taki odważny, żeby wziąć to na
                                > swoje barki.
                                > Ja też bym chciał być piękny, młody i bogaty.

mi wystarczy te dwie cechy pierwsze
                                resztę zdobędę przez upór działania, czasami trzeba dostać kijem w łeb żeby to
                                zrozumieć że nie każdy nadaje się na 'taki' stołek
                                • stasio_i_zofija Re: Demokracja oszołomów 04.03.05, 21:58
                                  Spróbujcie się utrzymać na stołku po kilku głębszych, to nie takie proste.
                                  Potrzebne są lata praktyki.
                                  • winnicacieplice cała butelka 10.03.05, 21:13
                                    przy treningu, dawne czasu spokojnie 0,75l samemu można spożyć
                                    krajanie to zdrowi goście
                          • czub.1 Re: Demokracja oszołomów 26.02.05, 23:05
                            Do ziuty:no dobrze,nasze gadanie to o kant ....rozbic.Ale co wam do tego?
                            Niezaleznym biznesmenom...
                            • och_ziuta Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 00:25
                              A to, że to właśnie my płacimy podatki tej gminie.
                              Sprawiedliwiej byłoby gdyby ten kto płaci więcej miał więcej do powiedzenia. Bo
                              nie wiem czy to już do ciebie dotarło, ale to pieniądz rządzi światem.
                              I wolałbym aby moimi pieniędzmi rozporządzał ktoś z odpowiednimi umiejętnościami
                              i wiedzą, a nie dwudziestoparoletni chłystek, który nawet nie ma zamiaru wiązać
                              swojej przyszłości z Piechowicami. Dlatego jego i ludzi, którzy uznają go jako
                              nadzieję tej miejscowości nie mogę traktować poważnie.
                              Natomiast nie dysponując żadnymi szczegółowymi danymi dotyczącymi poczynań
                              E-kipy nie jestem w stanie w żaden sposób dokonać oceny jej działalności.
                              Rewelacje rodem z magla budzą we mnie zdecydowany sprzeciw.

• czub.1 Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 00:59
                                Nie jestes w stanie ,nie wiem dlaczego, dokonac oceny dzialalnosci Ekipy, nic
                                nie wiesz o jej poczynaniach,/ani dobrych ani zlych/ i bez szemrania placisz im
                                te swoje wysokie podatki, a tak agresywnie reagujesz na pisane na wodzie plany
                                jakiegos "dwudziestoparoletniego chlystka", ktoremu musialbys placic w blizej
                                nie okreslonej rzeczywistosci te podatki .Zupelny brak logiki.
                                PS ty tez wczesniej pisales ze nie masz nic wspolnego z P.to i owo ci wisi i
                                jest rybka a mimo to z dziwna zawzietoscia drazysz niektore tematy.
                                • och_ziuta Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 01:10
                                  Masz racje, to ja jestem ten głupi.
                                  I niech tak już pozostanie.
                                  • zidan9 Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 12:33
                                    To nie jest kwestia twojej głupoty ale moralnośi i etyki. Czytając twoje
                                    wypowiedzi mogę tylko stwierdzić, że masz swoja własna moralność i etyke dla
                                    własnego użytku. Wydaje mi się ,że dla mamony zrobiłbyś wszystko och_ziuto! Ale
                                    ... czy czujesz sie z tym dobrze? Pytanie jest oczywiście retoryczne, ponieważ
                                    znam twoja odpowiedź: TAK, to mi pasuje, a wy mi wszyscy zazdrościcie!Przecież
                                    ludzie, z którymi przebywasz sa dokładnie tacy sami! Więc wypada sie tylko
                                    zapytać czy sądzisz twój stan błogośći będzie trwał wiecznie? Zawsze będziesz
                                    górować nad innymi?
                                    • zidan9 Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 12:42
                                      "będziesz chciał górować nad innymi"- to własnie miałem na myśli. sorry, az
                                      taki inteligentny to ty nie jestes! żeby górawac nad wszystkimi!
                                    • och_ziuta Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 13:29
                                      1. Moja etyka jest moją prywatną sprawą. Nie tobie ją oceniać.
                                      2. To co ci się wydaje to twoja sprawa i nie będe tego komentowała.
                                      3. Nie znasz ludzi, z którymi przebywam więc o czym tu gadać?
                                      4. Stan, w którym się znajduję jest daleki od stanu błogowości.
                                      5. To co ja chcę jest dalekie od tego co mi imputujesz.
                                      6. Inteligencja. No cóż, to nie jest prawda, że wszyscy rodzimy się równi.
                                      Gratuluję umiejętności wróżenia z fusów. Mam nadzieję, że to nie jest zawód,
                                      który wykonujesz, bo moim skromnym zdaniem, nie zarobiłbyś na chleb.
                                      • gam.ma Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 18:19
                                        q7700zaproponowal kierunki merytorycznej dyskusji.Dlaczego nie podejmujesz jej
                                        ziuto tylko uporczywie zbaczasz z tematu.Chcialbym uslyszec od ciebie czy jako
                                        swiatly obywatel Piechowic interesowales sie zadluzeniem P.ile ono wynosi i
                                        jakie widzisz w zwiazku z tym zagrozenia dla P. Rozwin mysl ze kolejnej wladzy
                                        bedzie ciezko.
                                        Czy zauwazylas ze to ty ze wszystkich piszacych najbardziej obrazasz innych
                                        uzywajac obrazliwych epitetow?
                                        • och_ziuta Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 18:24
                                          Poproszę o konkretny przykład epitetu Bo póki co to mnie obrzucacie epitetami.
                                          • gam.ma Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 18:54
                                            Ja pierwszy zadalem pytane,grzecznosc nakazuje odpowiedziec a pozniej pytac.
                                            • och_ziuta Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 19:36
                                              Od niegrzecznej osoby, twoim zdaniem, wymagasz grzeczności?
                                              1. Nie wiem w jaki sposób można merytorycznie się odnieść do plotek, pomówień i
                                              domysłów.
                                              2. Nie jestem światłym obywatelem Piechowic.
                                              3. Specjalnie się nie interesowałam się zadłużeniem gminy, poprostu wpadł mi w
                                              rękę jakiś artykuł o zadłużonych gminach w Polsce.
                                              4. Nie jestem ekonomistą więc truno abym szczegółowo sie do zagadnień
                                              ekonomicznych odnosił. Jedynie wiem, że długi należy spłacać więc nie było
                                              naduzyciem stwierdzenie o potencjalnych problemach gminy.
                                              • inferno_m Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 20:16
                                                Skoro nic pani nie wie to po co nas pani atakuje?
                                                Z nudy?
                                                • och_ziuta Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 20:31
                                                  Proszę o konkretny przykład "ataku" z mojej strony, abym mógł się do niego
                                                  ustosunkować.
                                                  • unipop1 Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 20:53
                                                    och_ziuta, w kazdym twoim poście zarzucasz forumowiczom, że tylko
                                                    narzekają,obrażasz inferno_m zarzucając mu(jakby bylo co zarzucać),że np.
                                                    studiuje zaocznie, wyciagasz z jego dzieciństwa jakieś śmieszne historyjki. I
                                                    po co to robisz? Nie pasuje ci to forum, to przestań tu zaglądać. znajdź sobie
                                                    takie towarzystwo, które spełni twoje oczekiwania. Nie marnuj swojego cennego
                                                    czasu i przestań udawać osobę niezwiązaną z E-kipą.
                                                  • och_ziuta Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 21:31
                                                    1. Nie zarzucam forumowiczom, że tylko narzekają tylko, że piszą moim zdaniem
                                                    bzdury.
                                                    2. Nie zarzucam inferno_mowi, że studiuje zaocznie, tylko stwierdzam fakt. W
                                                    zestawieniu z postami forumowiczów drwiącymi z wieczorowej akademii rolniczej i
                                                    licencjatu z palanta, moim zdaniem, świadczy to o moralności Kalego(chyba nie
                                                    muszę tego tłumaczyć) piszących te posty.
                                                    3. Nie wyciągam tych historyjek, jedynie powielam informacje, które inferno_m
                                                    sam uważał za stosowne umieścić w internecie.
                                                    4. Czy mógłbym tu zostać jedynie gdybym wam przyklaskiwał?
                                                    5. Na podstawie czego sądzisz, że jestem związany z E-kipą?
                                                  • unipop1 Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 23:37
                                                    te bzdury, o których piszemy dzieją się w P. realnie(niestety). A skąd wiem, że
                                                    należysz do E-kipy?- po prostu masz pewne charakterystyczne zwroty, po których
                                                    można rozpoznać Twoją osobę( zwłaszcza jesli ma się też z Tobą kontakt inny niz
                                                    tylko na forum)

• och_ziuta Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 23:55
                                                    Ten post jest kolejną bzdurą pojawiającą sie na tym forum.
                                                    Nikt z Piechowic nie ma ze mną takiego kontaktu aby poznać moje
                                                    charakterystyczne zwroty.
                                                  • stankost1 Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 23:56
                                                    Czy zauważacie, że zwolennicy E-kipy na początek deklarują: "nie jestem stąd,
                                                    nie pracuję w P., nie mam nic wspólnego...". Jednym słowem wstydzą się
                                                    przynależności i popierania E-kipy.
                              • inferno_m Re: Demokracja oszołomów-och_ziuta-2 27.02.05, 20:05
                                Chciałbym być chyłstkiem:)
                      • inferno_m Re: Demokracja oszołomów 27.02.05, 20:00
                        Gena12 jakoś sobie nie przypominam abym dezawuował studia zaoczne (a to nie
                        dlatego że w takim systemie studiuje) w którymkolwiek poście. Chyba że jestem
                        niepoczytalny:) A nie.. nie jestem, no proszę...:)
                        A pani może nie wiedzieć co robię:) Jak się pani dowie co robię to może się
                        pani przyłączy.
                        • gena12 Re: Demokracja oszołomów 28.02.05, 12:15
                          A gdzież to można się dowiedzieć co robi Pan Wojtek(za wyjątkiem tego ,że
                          prowadzi sklep optyczny),bo jakoś nie widziałem plakatów,zawiadomień o
                          ew.imprezach ,balach dobroczynnych,kuligach dla dzieci,spotkań z mieszkancami,
                          (a przepraszam miało być spotkanie zwolenników) ,i innej działalności na rzecz
                          mieszkańców i dla dobra Piechowic? co do studiów zaocznych to ziuta
                          odpowiedziała bardzo trafnie -dokładnie o to mi chodziło.
                          • inferno_m Re: Demokracja oszołomów 28.02.05, 13:22
                            To chyba logiczne że niebędę organizował spotkań niezwolenników:)
                            Ok ja "działam" mniej więcej od grudnia 2004, to jest dwa miesiące. Do tego
                            czasu powinienem juz mieć zrzeszonych 300 członków 23 zebrania z mieszkańcami
                            telewizje radio, a plakatów... a bali dobroczynny hoho... i otworzyć dla nich
                            wszystkich studia zaoczne....
                            Myślenie.... myślenie ma przyszłośc trzeba dać sobie tylko szansę;)
                            • gena12 Re: Demokracja oszołomów 28.02.05, 14:22
                              W swoim poprzednim poście pisał Pan ,że gdybym wiedziała co Pan robi to może
                              bym się przyłączyła.To dlatego było moje pytanie :Co Pan robi?
                              Oczywiście 2 miesiące to niewiele ale można chociaż próbować robić cokolwiek.
                              A narazie to chyba jest tylko wymiana "głębokich przemyśleń"na forum.
                              Przepraszam- założenie Forum było doskonałym pomysłem.Miłego popołudnia.
                              • tu.recki Re:forum nie dla wszystkich 28.02.05, 15:43
                                gena12 zawsze możesz wybrać bardziej intelektualne zajęcia
                                niż czytanie i pisanie na forum,np Polityka,Nie,Newsweek,Przekrój,Nam sie to podoba!
                                A teraz wróćmy do tematu:dlaczego nie chcesz dyskutowac na tematy zapropowowane przez q 7700 tylko rozliczasz inferno_ma i wciąż odbiegasz od spraw zasadniczych?
                                • inferno_m Cierpliwości 28.02.05, 15:46
                                  Cierpliwości,...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka