Dodaj do ulubionych

JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII??

IP: 80.48.218.* 02.08.04, 17:11
chodzi o dojazd do Dublina. jak dotrzec tam w miare tanio.

czy lecial ktos z was tanimi liniami lotniczymi do Dublina?
prosze o wskazowki
skad najlepiej, czym i jak dotrzec do lotniska, jakie ceny
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Horizons Recruitme Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.44.207.* 02.08.04, 17:23

Eurolines ktory jest czescia National Express
      sprzedaje bezposrednie bilety do DubliN'a i Belfast'u
      z przesiadka na Victori w Londynie
      PLN600 WWA - BELFAST.

GŁÓWNE BIURA OBSŁUGI KLIENTA EUROLINES :

Nazwa biura Miasto Adres Telefony

PEKAES BUS
      Warszawa Al. Jerozolimskie 47
      lokal biura "Turysta" tel. (22) 626 93 52,
      (22) 626 93 54
      PEKAES BUS Warszawa ul. Żurawia 26 tel. (22) 621 34 69, (22) 628 23 56
      PEKAES BUS Warszawa Dworzec Centralny PKP tel. (22) 652 23 21, (22) 524 42 08
      PEKAES BUS Warszawa "Universam" Grochów tel. (22) 870 59 40, (22) 870 59 50
      PEKAES BUS Katowice Dworzec PKS,
      ul. Piotra Skargi 1 tel. (32) 259-95-73, (32) 253-68-43

Save Journey !
      Horizons Recruitment
      cv@horizonsrecruitment.co.uk
    • Gość: Horizons Recruitme Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.44.207.* 02.08.04, 17:29
      Air Polania lub Sky Europe do Stanstead
      i Ryan Air do Dublina tanio jezeli
      bookowane wczesnie.
      www.bookryanair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?language=EN
      Air Lingus i Lot maja bezposrednie loty ale nie tanie.

Horizons
      cv@horizonsrecruitment.co.uk
      • Gość: słoń Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.48.218.* 02.08.04, 20:13
        dzieki za info

czy orientujesz sie moze jaka jest srednia orientacyjna cena za połączenie
        tanimi liniami lotniczymi
        i jak dlugo zajmuje podróż autobusem?
        • Gość: papryczka Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 212.160.106.* 03.08.04, 09:27
          Zawsze można jeszcze WARSZAWA - PARYŻ- DUBLIN samolotem. Odpowiednio wcześnie
          planując podróż nie zapłaci sie dużo. Sky Europe do Paryża i stamtąd Ryanair do
          Dublina.
          • Gość: słoń Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.48.218.* 03.08.04, 16:42
            cze papryczka

czy miałas okazje przećwiczyć taką podróż?
            najbardziej interesuje mnie kwestia techniczna kupowania biletów
            i czy nie było problemów z bagażem lecąc dwoma różnymi tanimi liniami?

pzdr
            • Gość: lemonka Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: *.local.pl / *.gw-cegielniana.lama.net.pl 04.08.04, 10:24
              Mój mąż leciał Katowice Bruksela - 204zł ( kupowane w internacie kartą visa
              tzw. wypukłą) i z Brukseli ryanarem 0k. 150-160zł płacone tak samo. bilety
              rezerwowałam w koniec maja/czerwiec na poczatek lipca. bagaze trzeba miec
              lekkie zwłaszcza w ryanair. Co do karty jak nie masz a ktoś znajomy ma to też
              może Ci kupić
              • Gość: julka3 Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: *.bas503.dsl.esat.net 04.08.04, 14:41
                Lecialam z Dublina do Polski i z powrotem Airpolonia+Ryanair, przesiadka na
                Stansted. wszystko bez zarzutu. jedyny mankament podrozowania tanimi liniami to
                ze musisz odebrac bagaz na lotnisku przesiadkowym i z nim isc do nastepnej
                odprawy. mozna leciec tez np. skyeurope do london luton, pozniej ryanair ma
                loty do dublina (o wiele mniej jednak niz ze stansted).koszt: kupilam ostatnio
                bilet dla kolezanki na listopad z Polski do Dublina- skyeurope do
                stansted+ryanair i zaplacilam 318 zl skyeurope + 32 funty ryanair. daj sobie
                duzo czasu na przesiadke, tanie linie czesto sie spozniaja (ryanair standardowo
                pol godziny) - 3 godziny na przesiadke powinny wystarczyc.
                aerlingus na listopad jak sprawdzalam kosztowalby 177 euro (bezposrednio).
                • eirinn Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? 04.08.04, 18:24
                  Praktycznie każdy lot tanimi liniami kosztuje inaczej, zależy to min. od dnia.
                  Najtaniej jest we wtorki i środy (przynajmniej w Ryanair). Im wcześniej
                  zabukujesz, tym taniej. Moja koleżanka pożałowała na bilet lotniczy i wybrała
                  się do Limerick autokarem !!! Z Polski!!! Jechała trzy dni i po podsumowaniu
                  okazało się, że zapłaciła 100 Euro więcej niż za samolot.
                  • Gość: @@@ Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 193.95.186.* 04.08.04, 18:55
                    ale jak komus zalezy na czasie (zmarnowany caly dzien na czekanie,
                    przechodzenie z terninala do terminala... latalam tak kilkanascie razy w roku
                    waw-dub przez 3 lata) to chyba lepiej zajrzec www.aerlingus.ie i zabookowac
                    bilet kilka mies wczesniej €70 one way (zaleznie od dnia tyg)- bez przesiadek i
                    bez zadych problemow!!!
                    a autobusem nigdy w zyciu juz nie pojade do irlandii... to byla katorga!!!
                    ps: slyszalam ze lot ma jakies promocje na wrzesien ok 600zl return... ale moze
                    sie przeslyszalam
                • Gość: brutek tanie loty DO IRLANDII?? IP: 195.136.191.* 04.09.04, 21:04
                  Witam!!
                  Prosiłbym Cię o przesłanie mi info na temat cen biletów do Dublina, nie musi to
                  być Polska - nawet jestem zdolny do wyjazdu do Berlina czy Amsterdamu by
                  dotrzeć na wyspy. mój mail to szeffuncio@wp.pl - dziękuję za odpowiedź,
                  pozdrawiam
                  Artur
              • Gość: słoń Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.48.218.* 04.08.04, 23:15
                nie mam niestety takiej karty
                czy mozna tam placic poleceniem przelewu w jakis sposob?
                czy tylko karta kredytowa?

• Gość: papryczka Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 212.160.106.* 05.08.04, 13:54
                  Ja płacę visą electron - chyba że coś się zmieniło i o tym nie wiem?
                  Błyskiem wyrabiasz np. w Inteligo.

A trasa Wawa- Londyn - Dublin samolotem też jest super rozwiązaniem.I nawet nie
                  wiem czy nie tańszym w tej chwili niż Paryż.
                  • Gość: słoń Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.48.218.* 05.08.04, 17:28
                    hej papryczka

jak wygladala ta platnosc visa electron?
                    podalas numer tej karty przez internet i przyslali Ci bilet??
            • Gość: papryczka Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 212.160.106.* 05.08.04, 13:52
              Sprawdzone przez czwórkę moich znajomych ( w różnych terminach ).
              Ryanair lata z lotniska Beauvais pod Paryżem ( jeździ tam autobus z centrum ).
              Z kolei do Paryża przylatujesz zwykle na De Gaulle'a albo Orly, więc bagaż
              możesz zgubić tylko Ty sam w czasie drogi.
              Wejdź sobie na stronę Ryana i sprawdź połączenia Paryż - Dublin. Potrafią mieć
              różne ceny tego samego dnia a jedynie w zależności od godziny.
              • Gość: lemonka Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: *.local.pl / *.gw-cegielniana.lama.net.pl 10.08.04, 16:43
                papryczka jesteś pewna, że Visa elektron ??
                Dowiadywałam w bankach i wszędzie mi mówili że tylko visa classic albo
                mastercard - inaczej nie płaciłabym za nią extra 75zł (potrzebowałam tylko do
                kupienia biletów)
                bilety na airpolonia i ryna
                • ihan Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? 12.08.04, 13:54
                  Gość portalu: lemonka napisał(a):

> papryczka jesteś pewna, że Visa elektron ??
                  > Dowiadywałam w bankach i wszędzie mi mówili że tylko visa classic albo
                  > mastercard -

Kartami Visa elektron zasadniczo nie można płacić przez internet.
                  JEDYNYM wyjątkiem jest karta Inteligo.
                  • Gość: as Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.08.04, 00:24
                    Jak lecieć AER ARANN. Przecież na stronce nie maja połaczeń z Polską.
    • Gość: Gosc Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: *.customer.m-online.net 30.08.04, 19:58
      A moze do Monachium praca.polonia-muenchen.net Bawaria - pracy nie
      brakuje
    • sbr74 Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? 12.09.04, 09:47
      Ja leciałem Lotem , bezpośrednie połączenie, ale nienajtańsze,ok.1000 PLN. W
      Dublinie z lotniska masz autobus linii AirCoach za 7 Euro do centrum miasta.
      Taksówka będzie kosztować jakieś 25 Euro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka