Gość: słoń IP: 80.48.218.* 02.08.04, 17:11 chodzi o dojazd do Dublina. jak dotrzec tam w miare tanio. czy lecial ktos z was tanimi liniami lotniczymi do Dublina? prosze o wskazowki skad najlepiej, czym i jak dotrzec do lotniska, jakie ceny pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Horizons Recruitme Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.44.207.* 02.08.04, 17:23 Eurolines ktory jest czescia National Express sprzedaje bezposrednie bilety do DubliN'a i Belfast'u z przesiadka na Victori w Londynie PLN600 WWA - BELFAST. GŁÓWNE BIURA OBSŁUGI KLIENTA EUROLINES : Nazwa biura Miasto Adres Telefony PEKAES BUS Warszawa Al. Jerozolimskie 47 lokal biura "Turysta" tel. (22) 626 93 52, (22) 626 93 54 PEKAES BUS Warszawa ul. Żurawia 26 tel. (22) 621 34 69, (22) 628 23 56 PEKAES BUS Warszawa Dworzec Centralny PKP tel. (22) 652 23 21, (22) 524 42 08 PEKAES BUS Warszawa "Universam" Grochów tel. (22) 870 59 40, (22) 870 59 50 PEKAES BUS Katowice Dworzec PKS, ul. Piotra Skargi 1 tel. (32) 259-95-73, (32) 253-68-43 Save Journey ! Horizons Recruitment cv@horizonsrecruitment.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horizons Recruitme Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.44.207.* 02.08.04, 17:29 Air Polania lub Sky Europe do Stanstead i Ryan Air do Dublina tanio jezeli bookowane wczesnie. www.bookryanair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?language=EN Air Lingus i Lot maja bezposrednie loty ale nie tanie. Horizons cv@horizonsrecruitment.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.48.218.* 02.08.04, 20:13 dzieki za info czy orientujesz sie moze jaka jest srednia orientacyjna cena za połączenie tanimi liniami lotniczymi i jak dlugo zajmuje podróż autobusem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papryczka Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 212.160.106.* 03.08.04, 09:27 Zawsze można jeszcze WARSZAWA - PARYŻ- DUBLIN samolotem. Odpowiednio wcześnie planując podróż nie zapłaci sie dużo. Sky Europe do Paryża i stamtąd Ryanair do Dublina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.48.218.* 03.08.04, 16:42 cze papryczka czy miałas okazje przećwiczyć taką podróż? najbardziej interesuje mnie kwestia techniczna kupowania biletów i czy nie było problemów z bagażem lecąc dwoma różnymi tanimi liniami? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonka Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: *.local.pl / *.gw-cegielniana.lama.net.pl 04.08.04, 10:24 Mój mąż leciał Katowice Bruksela - 204zł ( kupowane w internacie kartą visa tzw. wypukłą) i z Brukseli ryanarem 0k. 150-160zł płacone tak samo. bilety rezerwowałam w koniec maja/czerwiec na poczatek lipca. bagaze trzeba miec lekkie zwłaszcza w ryanair. Co do karty jak nie masz a ktoś znajomy ma to też może Ci kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka3 Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: *.bas503.dsl.esat.net 04.08.04, 14:41 Lecialam z Dublina do Polski i z powrotem Airpolonia+Ryanair, przesiadka na Stansted. wszystko bez zarzutu. jedyny mankament podrozowania tanimi liniami to ze musisz odebrac bagaz na lotnisku przesiadkowym i z nim isc do nastepnej odprawy. mozna leciec tez np. skyeurope do london luton, pozniej ryanair ma loty do dublina (o wiele mniej jednak niz ze stansted).koszt: kupilam ostatnio bilet dla kolezanki na listopad z Polski do Dublina- skyeurope do stansted+ryanair i zaplacilam 318 zl skyeurope + 32 funty ryanair. daj sobie duzo czasu na przesiadke, tanie linie czesto sie spozniaja (ryanair standardowo pol godziny) - 3 godziny na przesiadke powinny wystarczyc. aerlingus na listopad jak sprawdzalam kosztowalby 177 euro (bezposrednio). Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? 04.08.04, 18:24 Praktycznie każdy lot tanimi liniami kosztuje inaczej, zależy to min. od dnia. Najtaniej jest we wtorki i środy (przynajmniej w Ryanair). Im wcześniej zabukujesz, tym taniej. Moja koleżanka pożałowała na bilet lotniczy i wybrała się do Limerick autokarem !!! Z Polski!!! Jechała trzy dni i po podsumowaniu okazało się, że zapłaciła 100 Euro więcej niż za samolot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 193.95.186.* 04.08.04, 18:55 ale jak komus zalezy na czasie (zmarnowany caly dzien na czekanie, przechodzenie z terninala do terminala... latalam tak kilkanascie razy w roku waw-dub przez 3 lata) to chyba lepiej zajrzec www.aerlingus.ie i zabookowac bilet kilka mies wczesniej €70 one way (zaleznie od dnia tyg)- bez przesiadek i bez zadych problemow!!! a autobusem nigdy w zyciu juz nie pojade do irlandii... to byla katorga!!! ps: slyszalam ze lot ma jakies promocje na wrzesien ok 600zl return... ale moze sie przeslyszalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutek tanie loty DO IRLANDII?? IP: 195.136.191.* 04.09.04, 21:04 Witam!! Prosiłbym Cię o przesłanie mi info na temat cen biletów do Dublina, nie musi to być Polska - nawet jestem zdolny do wyjazdu do Berlina czy Amsterdamu by dotrzeć na wyspy. mój mail to szeffuncio@wp.pl - dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.48.218.* 04.08.04, 23:15 nie mam niestety takiej karty czy mozna tam placic poleceniem przelewu w jakis sposob? czy tylko karta kredytowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papryczka Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 212.160.106.* 05.08.04, 13:54 Ja płacę visą electron - chyba że coś się zmieniło i o tym nie wiem? Błyskiem wyrabiasz np. w Inteligo. A trasa Wawa- Londyn - Dublin samolotem też jest super rozwiązaniem.I nawet nie wiem czy nie tańszym w tej chwili niż Paryż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 80.48.218.* 05.08.04, 17:28 hej papryczka jak wygladala ta platnosc visa electron? podalas numer tej karty przez internet i przyslali Ci bilet?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papryczka Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: 212.160.106.* 05.08.04, 13:52 Sprawdzone przez czwórkę moich znajomych ( w różnych terminach ). Ryanair lata z lotniska Beauvais pod Paryżem ( jeździ tam autobus z centrum ). Z kolei do Paryża przylatujesz zwykle na De Gaulle'a albo Orly, więc bagaż możesz zgubić tylko Ty sam w czasie drogi. Wejdź sobie na stronę Ryana i sprawdź połączenia Paryż - Dublin. Potrafią mieć różne ceny tego samego dnia a jedynie w zależności od godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonka Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: *.local.pl / *.gw-cegielniana.lama.net.pl 10.08.04, 16:43 papryczka jesteś pewna, że Visa elektron ?? Dowiadywałam w bankach i wszędzie mi mówili że tylko visa classic albo mastercard - inaczej nie płaciłabym za nią extra 75zł (potrzebowałam tylko do kupienia biletów) bilety na airpolonia i ryna Odpowiedz Link Zgłoś
ihan Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? 12.08.04, 13:54 Gość portalu: lemonka napisał(a): > papryczka jesteś pewna, że Visa elektron ?? > Dowiadywałam w bankach i wszędzie mi mówili że tylko visa classic albo > mastercard - Kartami Visa elektron zasadniczo nie można płacić przez internet. JEDYNYM wyjątkiem jest karta Inteligo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.08.04, 00:24 Jak lecieć AER ARANN. Przecież na stronce nie maja połaczeń z Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? IP: *.customer.m-online.net 30.08.04, 19:58 A moze do Monachium praca.polonia-muenchen.net Bawaria - pracy nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
sbr74 Re: JAK OPTYMALNIE DOJECHAĆ DO IRLANDII?? 12.09.04, 09:47 Ja leciałem Lotem , bezpośrednie połączenie, ale nienajtańsze,ok.1000 PLN. W Dublinie z lotniska masz autobus linii AirCoach za 7 Euro do centrum miasta. Taksówka będzie kosztować jakieś 25 Euro. Odpowiedz Link Zgłoś