Dodaj do ulubionych

praca przy ogórkach

IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 29.03.05, 18:25
jeżli macie jakies doświadczenie w pracy przy ogórkach w niemczech to prośba
napiszcie,Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: DENNY!!!!!! Re: praca przy ogórkach IP: *.pustkow.sdi.tpnet.pl 29.03.05, 21:09
      Ja mam pewne doswiadczenia w pracy w rolnictwie

a w szczegolnosci w ogorkach "gospodarstwo domowe :)"

Prosze o kontakt na maila garrett85@wp.pl
      • nefrata Re: praca przy ogórkach 10.04.05, 15:50
        Znam to:)
    • rob_da Re: praca przy ogórkach 30.03.05, 09:01
      prosze bardzo o kontakt na adres rob_da@gazeta.pl
    • Gość: student Re: praca przy ogórkach IP: *.80-240.sze.tkb.net.pl 10.04.05, 15:31
      doswiadczenie szybko zdobęde. proszę o kontaktk jak coś na e-mail
      wladek0706@interia.pl
    • michal.333 Re: praca przy ogórkach 15.04.05, 16:08
      Cześć Kasiu, nie mam doświadczenia w pracy przy ogórkach ale z jego nabyciem
      nie powinno być problemu a mogę wiedzieć czemu o to pytasz?
      Odpisz, pozdrawaim
    • michal.333 Re: praca przy ogórkach 15.04.05, 16:34
    • grazia.eni Re: praca przy ogórkach 15.04.05, 19:26
      Moi znajomi, którzy pojechali, wrócili bardzo szybko;) Podobno jest ciężko -
      praca głównie w pozycji leżącej, ale to byli ludzie z lekką tuszą i niezbyt
      młodzi. Może Tobie będzie łatwiej.
      Były zdjęcia w naszej prasie w zeszłym roku - to taka maszyna, stosowana też
      przy truskawkach - ludzie rządkiem leżą na brzuchach i wykonują niektóre prace.
      Nie tylko to się robi, ale podono to jest najtrudniejsze.
      • Gość: gerson Re: praca przy ogórkach IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 02:07
        ludzie ta praca jest tragiczna - leży się po 8-10 godzin zbierając ogórki, moi
        znajomi kiedyś byli to mówili że co słabsze jednostki łamały sobie żebra.... a
        jeżeli się ktoś zdecyduje to często i gęsto środki przeciwbólowe.... można
        zarobić ale te pieniądze nie są warte zdrowia które stracicie... jest tyle prac
        sezonowych,lepiej jechać na co innego : szparagi, gdzieś pod szklarnie,
        winogrona, farmy w UK.... ludzie szanujcie się i pamiętajcie o swoim zdrowiu bo
        wrócić kaleką to nie sztuka ....
        nie odradzam wyjazdów jako takich bo sam mam zamiar wyjechać na winogrona pod
        koniec lata ale nigdy w życiu nie pojechałbym na "ogórki", to jest praca dla
        naprawdę silnych fizycznie ludzi... ale nawet i tacy wymiękają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka