Dodaj do ulubionych

PRACA WE WŁOSZECH CZY TYLKO SCIEMA?!

IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.05, 16:04
13.07.2005 ukazlo sie ogloszenie w Gazecie Lubuskiej na temat pracy we
Wloszech z mieszkaniem i dobrymi zarobkami ( szczegoly 50 euro za miesiac po
pierwszym miesiacu pracy to za mieszkanie, zarobek 4,30 Euro za godzine praca
w rejonach Orta Nova okolice Foggia ) pan ktory odebral telefon komorkowy
nazywa sie CIEŚLAK ROMAN i wiecej szczegolow na temat pracy tzn telefon do
wlasciciela plantacji itp nie podal , wyjazd jest platny 600 zl platne przed
autokarem z Katowic zas umowa ma byc spisana dopiero po przyjezdzie do Wloch.
Pisze to poniewaz moze ktos z was mial doczynienia z czyms podobnym badz
pracowal juz u tej osoby i moglby mi cos wiecej powiedziec na ten temat
poniewaz nie mam zamiaru jechac w ciemno...zreszta cala sprawa powoli mi sie
juz nie podoba. Tak czy siak lepiej wymienic sie informacjami chocby poto
zeby ostrzec innych przed takimi poropozycjami. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tg7 Re: PRACA WE WŁOSZECH CZY TYLKO SCIEMA?! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 13.07.05, 17:29
      wracałam z Włoch z ludzmi z Foggi , uciekali w nocy z plantacji , płacili co
      tydzień haracz za pracę , byli głodni i wystraszeni , tam jest bandytyzm , pod
      dworcem w Foggi ludzie spią na trawie , chcą zarobic tylko na blet , żeby wrócic
      do Polski , nie jedz na żadną plantację , podobno nawet do nich strzelali gaga
      • Gość: macieja Re: PRACA WE WŁOSZECH CZY TYLKO SCIEMA?! IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.07.05, 10:13
        Dzieki wielkie za informacje ale sadze ze trzeba cos z tym zrobic!! Przeciez
        tacy ludzie co zalatwiaja podobne wyjazdy powinni byc jakos karani...a dla
        innych internautow niech to bedzie Ostrzezenie... jak ktos wie cos jeszcze to
        piszcie tutaj o tym badzo podobnych przypadkach. Pozdrawiam
        • Gość: wola SCIEMA?! polacy = cyganie europy XXI wieku, poko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:31
          lenie JPII
    • Gość: macieja Re: PRACA WE WŁOSZECH CZY TYLKO SCIEMA?! IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.05, 14:45
      Wyjazd jest we wotrek o 9.30 z Katowic....moze ktos by to sprawdzil badz kogos
      zawiadmil ?. Pozdrawiam i trzeba demaskowac oszustow badz naciagaczy.
      • Gość: mag Re: PRACA WE WŁOSZECH CZY TYLKO SCIEMA?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:17
        Witam was, ja sie moge wypowiedziec bo moj chlopak rowniez pojechal z
        ogloszenia i to bardzo podobnego, nie wiem czy nie takiego samego. Wiec
        pojechali a na miejscu sie okazalo ze nie ma zadnej pracy i musza sobie sami
        poradzic.Akurat tak sie zlozylo (niby przypadek) ze podjechal tam szef pewnej
        plantacji i zapytal czy moze u niego by nie popracowali ale za takie marne
        grosze... ze ledwo mu na podroz spowrotem wystarczylo. Plus jest taki ze
        przetarl szlaki,dogadal sie z szefem i pojechal znowu ale na inne zbiory,
        zarabia dobrze (ok 30 E dziennie) a jest dopiero tydzien. Jutro jade do niego!!!
        A przejazd kosztuje mnie 450 zl w dwei strony. Nie ufajcie ogloszeniom!!!!
        • Gość: mag Re: PRACA WE WŁOSZECH CZY TYLKO SCIEMA?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:20
          I jeszcze cos. Ludzie ktorzy dają te ogloszenia zarabiaja okolo 3000 zl
          tygodniowo, bo za przejazd kasują 600. A nawiasem pomyslcie co by bylo gdyby
          ten szef wtedy tam nie przyjechal??? Masakra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka