Gość: tess IP: *.adsl.xs4all.nl 04.08.05, 12:14 Ile osob wchodzacych na to forum pracuje w Holandii lub zamierza rozpoczac prace w Holandii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylka Re: Pracujacy w Holandii IP: *.speed.planet.nl 14.08.05, 01:53 ja pracuje w holandi jako ou pair, ale wyjezdzam do irlandi- nie mam tu przyszlosci bez obywatelstwa -pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divenbaker Re: Pracujacy w Holandii IP: *.244.81.adsl.skynet.be 24.08.05, 17:04 czesc, od 4 tygodni jestem w Holandii, nie mam ciagle pracy :(, zatrudniaja tu tylko osoby z czerwonymi paszportami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scaven Re: Pracujacy w Holandii (do tess) IP: *.solcon.nl 24.08.05, 17:09 Masz zamiar zalozyc agencje posrednictwa pracy? Ja jestem w Holandii od 3 mcy i gdyby nie znajomi to kila. Za kilka dni wyjezdzam do Anglii. Mam juz dosc "tolerancyjnych" holendrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tess Re: Pracujacy w Holandii (do tess) IP: *.adsl.xs4all.nl 24.08.05, 17:26 Nie mam zamiaru zalozyc agencji posrednictwa pracy. Ja na szczescie mam prace, ale dlatego ze mam pozwolenie na prace. Inaczej nie ma zadnych szans na legalna prace. Zanim dostalam pozwolenie na prace to pracowalam jako opiekunka do 2 dzieci, ale do tego potrzebna przynajmniej dobra znajomosc jezyka holenderskiego. Holendrzy wcale nie sa tolerancyjni..niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pracujacy w Holandii IP: *.speed.planet.nl 25.08.05, 17:13 ja pracuje tu na czarno, i jakos mi sie nie wydaje az takie strasznie trudne,mam wielu znajomych ktorzy tez tu pracuja, bez pozwolenia. a i owszem dziewczyny bawia dzieci,sprzataja a chlopaki na budowach tyle tylko ze oni legal. i pierwsze slysze zeby byc tu opiekuna trzeba umiec holenderski,ha i nie wiem czy to kraj bez perspektyw,moze dla niektorych, ja ucze sie holenderskiego, magistra mam juz w kieszeni, i tylko czekam jak nam wkoncu szerzej granice otworza, atakuje i lepszych nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Pracujacy w Holandii IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.09.05, 23:11 witam mieszkam na dzien dzisiejszy w usa i mam zamiar zjechac na Europe mam juz dosyc ameryki niestety ale USA w TV to nie to samo co naprawde pracuje 10-12 godzin dziennie i nie mam czasu sie wysrac.... mam juz dosyc tak wiec mam prozbe o jakiekolwiek inf. na temat rynku pracy czy jest az tak zle? (HOLAND) wajper@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś