Dodaj do ulubionych

Rogalski i hel

26.04.11, 10:52
mecenas Rogalski,pisyarowa gwiazda smoleńska chce żeby prokuratura sprawdziła czy przed katastrofą Rosjanie mogli rozpylić w powietrzu hel co wyjasniłoby obecność mgły i szybkie spadanie samolotu.wniosek ekshumacyjny Gosiewskiego ma być rozszerzony o badanie śladów helu w płucach.
nie da sie ukryć-mecenas Rogalski swoim postepowaniem i wypowiedziami zawsze dowodził,że nawet skończony idiota może zostać adwokatem ale ostatnim swoim oświadczeniem przebił wszystko.przestałem się dziwić,że reprezentuje urojenia pisuarów.swój zawsze do swoich ciagnie.
Obserwuj wątek
    • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 10:56
      A czyż nie prosciej byłoby pozwolić na ekshumację, zbadanie wszystkiego co chce zbadać mecenas Rogalski i dopiero wtedy go wysmiać jesli okaże sie, że jego watpliwości nie maja żadnego uzasadnienia w faktach?
      • rzewuski1 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:00
        ubala11 napisał:

> A czyż nie prosciej byłoby pozwolić na ekshumację, zbadanie wszystkiego co chce
        > zbadać mecenas Rogalski i dopiero wtedy go wysmiać jesli okaże sie, że jego wa
        > tpliwości nie maja żadnego uzasadnienia w faktach?

co się okaże?
        toi bzdury
        na własny koszt możecie to zrobić
        niech Rogalski i psiarnia płacą
        • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:02
          Eeee, watpie żebyś oszczędzał na osmieszeniu wyssanych z palca watpliwości mecenasa Rogalskiego. Gdybyś oczywiście był pewien swoich racji. A jak widac nie jestes.;)
          • wos9 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:09
            kubala11 napisał:

> Eeee, watpie żebyś oszczędzał na osmieszeniu wyssanych z palca watpliwości mece
            > nasa Rogalskiego. Gdybyś oczywiście był pewien swoich racji. A jak widac nie je
            > stes.;)

A niech sobie rozkopują groby! Zastanawia jedynie, dlaczego nie zażądali tych sekcji przed pogrzebami. Bo Jarek już wtedy nastawiał się na grę trumnami, kiedy przegra wybory prezydenckie?
            • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:14
              Brawo. Czyli podobnie jak ja nie masz nic przeciwko ekshumacji zwłok śp. Gosiewskiego.
              Przecież to powinna byc woda na młyn rzadzących. Pokazać, że wątpliwości mecenasa Rogalskiego (w domysle całego PiS-u) to fobie.;)
              • wos9 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 13:41
                kubala11 napisał:

> Brawo. Czyli podobnie jak ja nie masz nic przeciwko ekshumacji zwłok śp. Gosiewskiego.
                > Przecież to powinna byc woda na młyn rzadzących. Pokazać, że wątpliwości mecenasa Rogalskiego (w domysle całego PiS-u) to fobie.;)

Oklasków nie oczekiwałam, ale potwierdzam niech kopią w grobach swoich bliskich..
              • snajper55 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 14:31
                kubala11 napisał:

> Brawo. Czyli podobnie jak ja nie masz nic przeciwko ekshumacji zwłok śp. Gosiew
                > skiego.
                > Przecież to powinna byc woda na młyn rzadzących. Pokazać, że wątpliwości mecena
                > sa Rogalskiego (w domysle całego PiS-u) to fobie.;)

W jaki sposób ekshumacja obali teorię o rozpylaniu helu?

S.
          • rzewuski1 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:15
            to wyssane z palca bzdury
            na 100 % jestem pewien gdyby w identycznych warunkach rozwalił się samolot z Kwaśniewskim tenże sam Rogalski inaczej by gadał
            • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:19
              rzewuski1 napisał:

> to wyssane z palca bzdury

co?
              • pies_na_czarnych Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:22
                kubala11 napisał:

> rzewuski1 napisał:
                >
                > > to wyssane z palca bzdury
                >
                >
                > co?
                >
                >

Jak to co? Ten hel. Rownie dobrze mogliby żądać kontroli na obecnosc spermy jakiegos ufoludka.
                • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:24
                  A dlaczego jestes taki tego pewien skoro nie było odpowiednich badań? Wiem, wiem, zawsze mozesz odpowiedziec "bo tak".;)
                  • snajper55 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 15:35
                    kubala11 napisał:

> A dlaczego jestes taki tego pewien skoro nie było odpowiednich badań? Wiem, wie
                    > m, zawsze mozesz odpowiedziec "bo tak".;)

Badań na obecność spermy ufoludka też nie było.

S.
                  • kzet69 Re: Rogalski i hel 27.04.11, 22:17
                    kubala11 napisał:

> A dlaczego jestes taki tego pewien skoro nie było odpowiednich badań? Wiem, wie
                    > m, zawsze mozesz odpowiedziec "bo tak".;)

"Miszczu" Kubala jeżeli skończyłeś jakąkolwiek szkołę poza akademia ojca Tadeusza to odpowiedz na jedno pytanie: dlaczego wolny hel nie występuje w atmosferze Ziemi?
              • rzewuski1 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:23
                tastrofą Rosjanie mogli rozpylić w powietrzu hel co wyjasniłoby obecność mgły i szybkie spadanie samolotu

choćby to
                gościu robi sobie reklamę licząc na nowych klientów
                • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:27
                  No to przeciez pisze wyraxnie, że najlepsza metodą na osmieszenie mecenasa Rogalskiego byłoby pozwolenie na ta ekshumację. Przecież decydujacy o tym nie maja żadnych watpliwosci, ze to o co prosi Rogalski to fobie.
                  • pies_na_czarnych Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:33
                    kubala11 napisał:

> No to przeciez pisze wyraxnie, że najlepsza metodą na osmieszenie mecenasa Roga
                    > lskiego byłoby pozwolenie na ta ekshumację.

Czy ktos odmowil im zgody na ekshumacje? Nigdzie nie slyszalem, aby ktos zglaszal prosbe o jej wykonanie. Dyktowanie przez Rogalskiego prokuraturze co ma robic to chyba jaka pomylka.
                    • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:40
                      pies_na_czarnych napisała:

> Nigdzie nie slyszalem, aby ktos zglasz
                      > al prosbe o jej wykonanie.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8580074,Malgorzata_Wassermann_wyslala_wniosek_o_ekshumacje.html
                      www.wprost.pl/ar/201918/Bedzie-ekshumacja-Gosiewskiego/
                      • pies_na_czarnych Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:11
                        kubala11 napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
                        >
                        > > Nigdzie nie slyszalem, aby ktos zglasz
                        > > al prosbe o jej wykonanie.
                        >
                        > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8580074,Malgorzata_Wassermann_wyslala_wniosek_o_ekshumacje.html
                        > www.wprost.pl/ar/201918/Bedzie-ekshumacja-Gosiewskiego/
                        >

Dziwi mnie, ze prokuratura musi sie wypowiadac w tej sprawie. Jezeli ona chce przeprowadzic to wszystko na wlasny koszt to droga powinna byc otwarta. Oczywiscie bedzie musiala teraz poczekac do pazdziernika.
                        "Przepisy sanitarne przewidują, że można ją przeprowadzać jedynie w okresie od października do marca".
                        • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:14
                          A nie dziwi cię dlaczego nie pozwolono na te ekshumacje własnie od października do marca, skoro wnioski zostały wysłane?
                          • pies_na_czarnych Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:16
                            kubala11 napisał:

> A nie dziwi cię dlaczego nie pozwolono na te ekshumacje własnie od października
                            > do marca, skoro wnioski zostały wysłane?

Jest to wyjasnione w artykule, ktory zalinkowales.
                            • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:30
                              Moim zdaniem nie jest, bo jesli czekaja na protokoły sekcji zwłok to powinni poprosic Rusków, zeby je przesłali, bo przecież sekcje zwłok były zrobione to pewnie protokoły sa gotowe od dawna, a współpraca między nami a Ruskimi jest przeciez wzorowa...:)
                              • pies_na_czarnych Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:55
                                kubala11 napisał:

> Moim zdaniem nie jest, bo jesli czekaja na protokoły sekcji zwłok to powinni po
                                > prosic Rusków, zeby je przesłali, bo przecież sekcje zwłok były zrobione to pew
                                > nie protokoły sa gotowe od dawna, a współpraca między nami a Ruskimi jest przec
                                > iez wzorowa...:)

To dlaczego nie zlozyli prosby u inspektora sanitarnego, ktory wedlug przepisow taka zgode wydaje i nadzoruje ekshumacja? Po co im zgoda prokuratury? Tylko po to, aby naciagnac panstwo na nastepne wydatki?
                                • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 13:01
                                  Żadne wydatki Państwa nie są warte oszczednosci, żeby pokazać bezsensownosć wniosków mecenasa Rogalskiego. Przecież to mogłoby wbić PiS w ziemię, a tego przecież rzadzaca PO nie powinna odrzucać, co nie?:D
                                  • wos9 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 15:06
                                    kubala11 napisał:

> Żadne wydatki Państwa nie są warte oszczednosci, żeby pokazać bezsensownosć wni
                                    > osków mecenasa Rogalskiego. Przecież to mogłoby wbić PiS w ziemię, a tego przec
                                    > ież rzadzaca PO nie powinna odrzucać, co nie?:D

Zgadzam się z tobą, ale czy możesz zagwarantować, że po przeprowadzonych w wyniku ekshumacji badaniach, które tego helu, lub innej wrednej substancji NIE wykryją, pisięta się uspokoją? Moim zdaniem będą oskarżać polskich biegłych, że służą ruskim.
                                  • snajper55 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 15:38
                                    kubala11 napisał:

> Żadne wydatki Państwa nie są warte oszczednosci, żeby pokazać bezsensownosć wni
                                    > osków mecenasa Rogalskiego. Przecież to mogłoby wbić PiS w ziemię, a tego przec

Mylisz się. Nieobecność helu w zwłokach wykaże jedynie, że ruski ten hel ze zwłok usunęły.

S.
                                  • kzet69 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 22:30
                                    kubala11 napisał:

Wydatki państqa to nie kasa PO tylko moje podatki, jakbys nie zauważył panie-manipulancie, a ja sobie nie życzę, by państwo wydawało moja kasę na dementowanie sensacji paru przygłupów-oszołomów...
          • kzet69 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 22:07
            kubala11 napisał:

> Eeee, watpie żebyś oszczędzał na osmieszeniu wyssanych z palca watpliwości mece
            > nasa Rogalskiego. Gdybyś oczywiście był pewien swoich racji. A jak widac nie je
            > stes.;)

Logika godna batiuszki Stalina i WUML....
      • venus99 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:15
        na rachunek rodziny albo Rogalskiego-dlaczego nie?
        • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:20
          A skąd pewność, że to nie na koszt rodziny? Pytam, bo nie wiem.
          • pies_na_czarnych Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:25
            kubala11 napisał:

> A skąd pewność, że to nie na koszt rodziny? Pytam, bo nie wiem.

Dlaczego myslisz chca aby prokuratura to sprawdzala? Niech sami sobie sprawdzaja, a jezeli cos znajda to niech powiadomia o tym prokurature.

mecenas Rogalski,pisyarowa gwiazda smoleńska chce żeby prokuratura sprawdziła
          • zoro_wieczorowo_poro Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:38
            to ja ci to wyjaśnię bardzo prosto kubala.
            Te wszystkie idiotyzmy Rogalskiego, maja na celu tylko i wyłącznie podgrzewanie atmosfery przed wyborami. Doskonale wiesz, że wykopki grobowe można przeprowadzić od późnej jesieni do wczesnej wiosny, a więc termin jakby minął, i można bić piane idiotyzmami, aż do nastepnego terminu, a ten będzie już PO wyborach
            • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:42
              zoro_wieczorowo_poro napisał:

> Te wszystkie idiotyzmy Rogalskiego, maja na celu tylko i wyłącznie podgrzewanie
              > atmosfery przed wyborami.

To nie prosciej to przeciąć pozwalajac na to co chce Rogalski?

> Doskonale wiesz, że wykopki grobowe można przeprowad
              > zić od późnej jesieni do wczesnej wiosny, a więc termin jakby minął,

to dlaczego nie pozwolono tego zrobić? Wnioski zostały złozone juz dawno przecież.
              • snajper55 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 15:41
                kubala11 napisał:

> zoro_wieczorowo_poro napisał:
                >
                >
                > > Te wszystkie idiotyzmy Rogalskiego, maja na celu tylko i wyłącznie podgrz
                > ewanie
                > > atmosfery przed wyborami.
                >
                > To nie prosciej to przeciąć pozwalajac na to co chce Rogalski?

Ależ to niczego nie przetnie. Co da ekshumacja w sprawie helu czy wielkiego magnesu czy sztucznej mgły?

S.
      • man_sapiens Re: Rogalski i hel 26.04.11, 13:33
        Jak Rogalski i czyjaś rodzina tego chce, to niech sobie ekshumują, ale niech nie zawracają głowy.
      • snajper55 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 14:23
        kubala11 napisał:

> A czyż nie prosciej byłoby pozwolić na ekshumację, zbadanie wszystkiego co chce
        > zbadać mecenas Rogalski i dopiero wtedy go wysmiać jesli okaże sie, że jego wa
        > tpliwości nie maja żadnego uzasadnienia w faktach?

A co ma ekshumacja do rozpylania helu czy do użycia wielkiego magnesu?

S.
      • qwakacz Re: Rogalski i hel 26.04.11, 20:07
        Jasne ze byłoby prosciej ale pod warunkiem że wnioskującym jest poważny człowiek a nie jakiś idiota. Gdyby na każdy pomysł Rogalskiego odpowiadać zgodą na ekshumację to do dzić byłoby ich juz kilkanaście . Nie ma żadnej gwarancji na to że gdy helu nie znajdą to za miesiąc wpłynie kolejny wniosek o zbadanie na zawartość jot-23 !
        Rogalski podnosi wrzawę wokół ekshumacji bo dobrze wie że prawo dopuszca takowe w okresie jesienno zimowym . W lato może spokojnie toczyć pianę na ten temat bo wie że jego wnioski spotkają się z odmową i może wtedy grać prześladowanego .
    • rzewuski1 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 10:59
      enus99 napisał:

> mecenas Rogalski,pisyarowa gwiazda smoleńska chce żeby prokuratura sprawdziła c
      > zy przed katastrofą Rosjanie mogli rozpylić w powietrzu hel co wyjasniło
      > by obecność mgły i szybkie spadanie samolotu.wniosek ekshumacyjny Gosiewskiego
      > ma być rozszerzony o badanie śladów helu w płucach.
      > nie da sie ukryć-mecenas Rogalski swoim postepowaniem i wypowiedziami zawsze do
      > wodził,że nawet skończony idiota może zostać adwokatem ale ostatnim swoim oświa
      > dczeniem przebił wszystko.przestałem się dziwić,że reprezentuje urojenia pisuar
      > ów.swój zawsze do swoich ciagnie.

pojeby i tyle
      to nie jest śmieszne
      to jest żałosne
      • pies_na_czarnych Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:02
        A niech sobie badaja, ale za swoje. Moga nawet sprawdzic czy Gosio przed smiercia nie byl wybzykany przez jakiegos Ufoka.
    • cookies9 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:02
      >o badanie śladów helu w płucach. <

a płuca edgara ostały się?;-)
    • hummer A dlaczego nie azot? 26.04.11, 11:05
      To tylko 73 stopnie różnicy (temperatury wżenia). A ślady azotu wykryją w płucach błogosławionego Gosiewskiego jak nic.
    • p.heniu Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:17
      Dlaczego nie było sekcji zwłok w Polsce, jeżeli nie smoleńska i moskiewskie nie były przeprowadzane w obecności polskich anatomopatologów?
      • pies_na_czarnych Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:20
        p.heniu napisał:

> Dlaczego nie było sekcji zwłok w Polsce

Poczytaj sobie jakie sa przepisy w tych sprawach. Powiedz mi dlaczego zima wdowy nie darly pyska, ze chca za swoje dokonac powtornej autopsji?
        • p.heniu Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:41
          Z tego co wiem zaufanie do Rosjan powinno być ograniczone. Jak się okazało przesłane po blisko roku wyniki sekcji zwłok są potłuc o kant doopy. Ciała to jeden z nielicznych dowodów jakie nam wydano. Ciekaw jestem przepisów, które zabraniają polskiej prokuraturze wydania postanowienia o dokonaniu sekcji zwłok, czy badań w określonym kierunku np. na obecność czegośtam, po przewiezieniu ciał do kraju. Ja twierdzę, że takie ograniczenia nie istnieją.
          • pies_na_czarnych Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:13
            p.heniu napisał:

> Z tego co wiem zaufanie do Rosjan powinno być ograniczone. Jak się okazało prze
            > słane po blisko roku wyniki sekcji zwłok są potłuc o kant doopy. Ciała to jeden
            > z nielicznych dowodów jakie nam wydano. Ciekaw jestem przepisów, które zabrani
            > ają polskiej prokuraturze wydania postanowienia o dokonaniu sekcji zwłok, czy b
            > adań w określonym kierunku np. na obecność czegośtam, po przewiezieniu ciał do
            > kraju. Ja twierdzę, że takie ograniczenia nie istnieją.
            >

Przepisy sanitarne przewidują, że można ją przeprowadzać jedynie w okresie od października do marca.
            • p.heniu Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:22
              wystarczyłoby pomyśleć, że nie ma takiego przpisu który zabroni prokuratorowi przeprowadzić sekcję zwłok w lipcu gdy będzie znajdzie poszlaki mogace wskazywać np. na otrucie zmarłego.
              Ale przepis oczywiście dopuszcza.
              § 12. 1. Ekshumacja zwłok i szczątków jest dopuszczalna w okresie od 16 października do 15 kwietnia, z zastrzeżeniem ust. 2 pkt 2; przeprowadza się ją we wczesnych godzinach rannych.
              2. O zamierzonej ekshumacji należy zawiadomić właściwego powiatowego lub portowego inspektora sanitarnego, który:
              1) wykonuje nadzór nad ekshumacją oraz
              2) może dopuścić wykonanie ekshumacji w innym czasie niż określony w ust. 1, przy zachowaniu ustalonych przez niego środków ostrożności.
              www.abc.com.pl/serwis/du/2001/1783.htm
              I tyle. A szczegółowe sekcje należało przeprowadzić jeszcze przed pogrzebami. Bo ciała i substancje się rozkładają. Podobno. a może to zabobon.
              • pies_na_czarnych Po co dupe prokuraturze zawracaja? 26.04.11, 14:41
                p.heniu napisał:

> wystarczyłoby pomyśleć, że nie ma takiego przpisu który zabroni prokuratorowi p
                > rzeprowadzić sekcję zwłok w lipcu gdy będzie znajdzie poszlaki mogace wskazywać
                > np. na otrucie zmarłego.
                > Ale przepis oczywiście dopuszcza.
                > § 12. 1. Ekshumacja zwłok i szczątków jest dopuszczalna w okresie od 16 paździe
                > rnika do 15 kwietnia, z zastrzeżeniem ust. 2 pkt 2; przeprowadza się ją we wcze
                > snych godzinach rannych.
                > 2. O zamierzonej ekshumacji należy zawiadomić właściwego powiatowego lub portow
                > ego inspektora sanitarnego, który:
                > 1) wykonuje nadzór nad ekshumacją oraz
                > 2) może dopuścić wykonanie ekshumacji w innym czasie niż określony w ust
                > . 1, przy zachowaniu ustalonych przez niego środków ostrożności.

> www.abc.com.pl/serwis/du/2001/1783.htm
                > I tyle. A szczegółowe sekcje należało przeprowadzić jeszcze przed pogrzebami. B
                > o ciała i substancje się rozkładają. Podobno. a może to zabobon.
                >

To dlaczego nie zlozyli prosby u inspektora sanitarnego. Po co dupe prokuraturze zawracaja?
                • p.heniu Re: Po co dupe prokuraturze zawracaja? 26.04.11, 15:47
                  pies_na_czarnych napisała:
                  > To dlaczego nie zlozyli prosby u inspektora sanitarnego. Po co dupe prokuraturz
                  > e zawracaja?

Bo prokuratura jest od postępowania dowodowego. Wydaje postanowienie o powołaniu biegłego, którego zadaniem jest wydanie opinii co do okoliczności określonych w postanowieniu. Jasne?
                  • snajper55 Re: Po co dupe prokuraturze zawracaja? 26.04.11, 15:51
                    p.heniu napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
                    > > To dlaczego nie zlozyli prosby u inspektora sanitarnego. Po co dupe proku
                    > raturz
                    > > e zawracaja?
                    >
                    > Bo prokuratura jest od postępowania dowodowego. Wydaje postanowienie o powołani
                    > u biegłego, którego zadaniem jest wydanie opinii co do okoliczności określonych
                    > w postanowieniu. Jasne?

Nie rozumiesz. Skoro rodzina chce ekshumacji, to dlaczego jej nie robi? Dlaczego żąda od kogoś (prokuratury), aby ją robił?

S.
                    • p.heniu Re: Po co dupe prokuraturze zawracaja? 26.04.11, 16:07
                      Ekshumacja jest niezbędna do przeprowadzenia dowodu z opinii biegłego. Trzeba otworzyć grób, ciało przetransportować do Zakładu Medycyny Sądowej i wykonać badania będące częścią opinii. Może krewni mają wątpliwości co do tożsamości ciała znajdującego się w trumnie skoro ekspertyzy są takie jakie są i żądają przeprowadzenia badań. Może prokurator nie wydał postanowienie zakazujące np. kremacji - zabezpieczające "dowód". Powodów by prokurator się tym zajmował jest sporo. Eksumacji dokonuje się w określonym celu. Ponowny pochówek w innym miejscu, badanie zwłok, nie dla sportu.
                      • snajper55 Re: Po co dupe prokuraturze zawracaja? 26.04.11, 16:10
                        Skoro krewni mają wątpliwości, to niech krewni sobie zwłoki drogiego krewnego ekshumują. Nikt im nie broni. Dlaczego tego nie robią? Dlaczego chcą aby prokuratura to za nich zrobiła?

S.
                        • pies_na_czarnych Re: Po co dupe prokuraturze zawracaja? 26.04.11, 17:32
                          snajper55 napisał:

> Skoro krewni mają wątpliwości, to niech krewni sobie zwłoki drogiego krewnego e
                          > kshumują. Nikt im nie broni. Dlaczego tego nie robią? Dlaczego chcą aby prokura
                          > tura to za nich zrobiła?
                          >
                          > S.

Ktos musi za to przeciez zaplacic.
                          • p.heniu Re: Po co dupe prokuraturze zawracaja? 26.04.11, 17:57
                            Państwo sprowadzało zwłoki do kraju. Protokoły sekcji zwłok jeżeli nasuwają wątpliwości powinny byc zbadane co do ich tożsamości przez państwo. są też inne przyczyny natury ogólnej dotyczącej zwłok a wynikające choćby z ustawy o cmentarzach i chowaniu zmarłych oraz przepisów wykonawczych do ustawy. Więcej korepetycji za friko nie udzielam.
                            • pies_na_czarnych Pierwdzielisz. :p 26.04.11, 18:01
                              p.heniu napisał:

> Państwo sprowadzało zwłoki do kraju. Protokoły sekcji zwłok jeżeli nasuwają wąt
                              > pliwości powinny byc zbadane co do ich tożsamości przez państwo. są też inne pr
                              > zyczyny natury ogólnej dotyczącej zwłok a wynikające choćby z ustawy o cmentarz
                              > ach i chowaniu zmarłych oraz przepisów wykonawczych do ustawy. Więcej korepetyc
                              > ji za friko nie udzielam.
                              >
                            • snajper55 Re: Po co dupe prokuraturze zawracaja? 26.04.11, 19:04
                              p.heniu napisał:

> Państwo sprowadzało zwłoki do kraju. Protokoły sekcji zwłok jeżeli nasuwają wąt
                              > pliwości powinny byc zbadane co do ich tożsamości przez państwo.

Jeśli ktoś ma wątpliwości, to niech sobie bada. Jeśli ma do tego prawo, tak jak ma na przykład rodzina. Prokuratura nie ma wątpliwości, więc nie bada. Czego nie rozumiesz?

S.
                              • p.heniu Re: Po co dupe prokuraturze zawracaja? 29.08.11, 11:45
                                No i co farfoclu?
                      • venus99 Re: Po co dupe prokuraturze zawracaja? 26.04.11, 16:15
                        Eksumacji dokonuje się w określonym celu. Ponowny pochówek w innym miejscu, bad
                        > anie zwłok, nie dla sportu.

w tym konkretnym wypadku mam jednak wątpliwości czy przypadkiem nie dla sportu-wyborczego.
                  • kzet69 Re: Po co dupe prokuraturze zawracaja? 27.04.11, 23:29
                    p.heniu napisał:

> Bo prokuratura jest od postępowania dowodowego. Wydaje postanowienie o powołani
                    > u biegłego, którego zadaniem jest wydanie opinii co do okoliczności określonych
                    > w postanowieniu.
                    Heniu, litości, tu nie poyrzeba biegłego tylko znajomosci chemii i fizyki na poziomie gimnazjalnym.... Zgadnij, dlaczego w atmosferze Ziemi nie występuje wolny hel?
          • hummer Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:19
            p.heniu napisał:

> Z tego co wiem zaufanie do Rosjan powinno być ograniczone. Jak się okazało prze
            > słane po blisko roku wyniki sekcji zwłok są potłuc o kant doopy. Ciała to jeden
            > z nielicznych dowodów jakie nam wydano. Ciekaw jestem przepisów, które zabrani
            > ają polskiej prokuraturze wydania postanowienia o dokonaniu sekcji zwłok, czy b
            > adań w określonym kierunku np. na obecność czegośtam, po przewiezieniu ciał do
            > kraju. Ja twierdzę, że takie ograniczenia nie istnieją.

Nic jednak nie zabrania robienia z siebie międzynarodowego głupa. Hel w płucach błogosławionego Gosiewskiego? Jak PiS ma pieniądze to niech bada co chce. :) Ale niech państwa polskiego do tego nie miesza. Pewnie Lesio szczebiotał jak kastrat, rozmawiając z bratem. :)
            • p.heniu Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:27
              Ciemnoto, albo należało wysłać do Rosji naszych anatomopatologów zagwarantowaniem im prawa samodzielnego wykonywania badań, albo przeprowadzić sekcje po natychmiast sprowadzeniu ciał do kraju, jeszcze przed pogrzebami.
              • hummer Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:33
                p.heniu napisał:

> Ciemnoto, albo należało wysłać do Rosji naszych anatomopatologów zagwarantowani
                > em im prawa samodzielnego wykonywania badań, albo przeprowadzić sekcje po natyc
                > hmiast sprowadzeniu ciał do kraju, jeszcze przed pogrzebami.

Jak pukniesz przy ~260 km w ścianę, to sekcja może być tylko jedna. Ziemia się nawet nie poruszyła. Nasi mieli szukać helu w płucach?

To bardzo lotny gaz. Pewnie dlatego Rosjanie tak zwlekali z przekazaniem ciał. Czekali, aż hel się ulotni. :) Przepraszam, ale nie idzie inaczej reagować na bzdury.
                • p.heniu Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:46
                  No pacz pan. A przeprowadza się sekcję zwłok także wtedy. By dowiedzieć się czy np. kierowca nie zasłabł.

No i poczytaj sobie Medical Aspects of Army Aircraft Accident Investigation (Army Regulation 40-21, Headquarters Department of the Army Washington, DC 23 November 1976, Unclassified)
                  www.army.mil/usapa/epubs/pdf/r40_21.pdf
                  Czytamy tam między innymi o procedurach:
                  (5) In the near fatal accidents resulting in serious injury which
                  may result in death at a later date, visit the scene of the accident and
                  conduct a detailed study to correlate injury and causative factors.
                  (6) Following completion of the study in (5) above, submit a
                  narrative report to the flight surgeon assigned to the aircraft accident
                  investigation board.
                  (7) Forward within 96 hours autopsy protocol, slides, blocks, and
                  tissues to the Director, Armed Forces Institute of Pathology. Also
                  include photographs and/or transparencies of the deceased and the
                  accident scene, pertinent X–rays (these will be returned to the pre-
                  paring medical facility after review by the AFIP), and one copy of
                  Flight Surgeon’s Technical Report of US Army Aircraft Accident,
                  P a r t X I I — M e d i c a l I n f o r m a t i o n , D A F o r m 2 3 9 7 – 1 1 ( R C S :
                  CSOIG–12).

albo:
                  Part E—Information on Injuries Sustained in Accident
                  1. Length of survival following accident.
                  2. Date and time of death.
                  3. Exposure of body to fire before accident/impact, fire after im-
                  pact, air, mud, dirt, fuel, etc.
                  4. Length of time exposed.
                  5. Position and distance of body or fragments with respect to air-
                  craft wreckage.
                  6. Injuries (head, face, neck (throat), shoulders, back, chest, abdo-
                  men, pelvis, arms, legs, hands, feet).
                  7. Cause (fire, propellants, hydraulic fluids, and other substances).
                  8. Cause (by impact against aircraft structures—descriptions, or by
                  impact against other structures—description).
                  9. Injuries (preceding the accident, aggravating the accident, by
                  first impact, by subsequent and final impacts).

Podkreślam każdy wypadek w lotnictwie wojskowym USA, bez wyjątku. Tak wygląda różnica pomiędzy cywilizacją i Azją.
                  • hummer O tym, że Lesio kierował chodzą słuchy :) 26.04.11, 13:26

• kzet69 Re: Rogalski i hel 27.04.11, 23:35
                    p.heniu zdajesz sobie sprawę że robisz z siebie kretyna? Tylko czemu? dla idei czy dla kasy od postu? jesteś żałosny pissiaczku o poziomie wiedzy ogólnej z 5 klasy podstawówki..
      • x2468 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:24
        Ty hieniusiu powiedz nam dlaczego kontrwywiad Macierewicza nie ostrzegł przed zamachem?
        • p.heniu Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:45
          Nie nazywam się Macierewicz, nie on był w 2010 r. szefem wywiadu lub kontrwywiadu, Nie pisuję o zamachu jako najbardziej prawdopodobnej teorii. Prawie wcale nie piszę ozamachu tylko o wyjaśnieniu przyczyn katastrofy, zaniedbaniach za jakie może odpowiada rząd, komisja, akredytowany, prokuratura. O tuskich kłamstwach w tej sprawie też piszę.
      • galgenbaum Re: Rogalski i hel 26.04.11, 13:32
        p.heniu napisał:

> Dlaczego nie było sekcji zwłok w Polsce, jeżeli nie smoleńska i moskiewskie nie
        > były przeprowadzane w obecności polskich anatomopatologów?
        >
        Z pewnoscia Rosjanie zabronili
    • venus99 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:27
      a mnie ciekawi co o takich osobnikach jak Rogalski,Mularczyk sądzą ich koledzy(po fachu)
      z adwokatury.
      • szwampuch58 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:32
        (po fachu) opinie psychologow beda rewelacyjne-Idioci na"swieczniku"- zatytulowane.
      • pies_na_czarnych Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:35
        venus99 napisał:

> a mnie ciekawi co o takich osobnikach jak Rogalski,Mularczyk sądzą ich koledzy(
        > po fachu)
        > z adwokatury.

On jest za to placony i bedzie naglasnial kazda glupote jakiej jego klient bedzie sie domagal.
    • pis_da_deby Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:38
      venus99 napisał:

> mecenas Rogalski swoim postepowaniem i wypowiedziami zawsze do
      > wodził,że nawet skończony idiota może zostać adwokatem ale ostatnim swoim oświa
      > dczeniem przebił wszystko.

Tak zdobyl popularnosc i robi kase a jak wiadomo "pecunia no olet"

Ludzie sie troche posmieja i zapomna.
    • volupte01 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 11:57
      Adwokat realizuje zlecenie klienta. Ten wyjatkowo brutalnie i cynicznie , ale za to mu płacą. On to tylko narzedzie .
      • kubala11 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:00
        volupte01 napisał:

> Adwokat realizuje zlecenie klienta. Ten wyjatkowo brutalnie i cynicznie

A klient nie może chcieć ekshumacji? Dlaczego?
        • volupte01 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:48
          Może, ale nie on o tym decyduje. A koszty to czyje? Pokryje klient?
    • ave.duce Re: Rogalski i hel 26.04.11, 12:03
      venus99 napisał:

> czy przed katastrofą Rosjanie mogli rozpylić w powietrzu hel

Mogli. Rosjanie > wg Pi$&co. > są wszechpotężni. Wszystko mogą.
      PiS&co. też jest wszechpotężne. Wszystko może wymyślić.

ps. na miejsce kolejnego eksperymentu proponuję Hel. Ze względu na Pana śp. Prezydenta.
      Tak ukochał ten ośrodek, że >

... latał tam co 3 dni ...

"Super Express" własnymi źródłami dotarł do pełnego wykazu lotów. (PAP)
      Więcej: Super Express - Podniebne taxi Kaczyńskich

ps. a strona SE z pełnym wykazem lotów znikła... CUD!
    • mariner4 Na insekty jest lepszy DDT 26.04.11, 12:53
      M.
    • dystans4 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 13:11
      Stek bzdur.
      Nie wiem, kto i jak wpadł na ten hel. A może jeszcze powie, jak ma być w płucach ofiar, kiedy do samolotu nie zdążył się przedostać (wszystko hermetyczne), a płuca ofiar przestały pracować w chwili katastrofy.
      Nie jestem przeciw badaniom. Na własny koszt, nie za społeczne pieniądze.

Baaardzo grubymi nićmi to szyte i widać brak pomysłów w PiS. Nawet ja wymyśliłbym coś mądrzejszego
      buldog.

• czart_polski Hel u Gosiewskiego? A dlaczego nie u 26.04.11, 13:21
      LKaczyńskiego?
      Może u niego prędzej by znaleźli;)
    • galgenbaum Re: Rogalski i hel 26.04.11, 13:22
      venus99 napisał:

> wniosek ekshumacyjny Gosiewskiego

Niech badaja. Dlaczego nie ?
      A jak juz beda badac to moze warto rowniez sprawdzic obecnosc w plucach neonu i argonu.
      • venus99 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 15:28
        ja bym zaczął badania od Rogalskiego.wszystko wskazuje na to,że pisuarowy mecenas nawdychał się helu w dużych ilościach.to musi się rzucać nie tylko na głos ale i na rozum.
    • gold.lachon Brawo Rogalski! odwalić wieka trumien! 26.04.11, 13:34
      S[prawdzić kto w nich lezy i jak zginął!
      • honeyr YEAH! OWuTe! Odwalić Wieka Trumien ! 26.04.11, 17:31
        /ntx
    • volupte01 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 13:46
      Musiał być , bo na tych nagraniach jakos tak sopranem mówili.
      • m.c.hrabia Re: hel? a sarin 26.04.11, 14:40
        to pies
    • gold.lachon i tego własnie się zaprzańcy boicie ;) 26.04.11, 13:48
      czysta-krew-jpll napisała:

> gold.lachon napisał:
      >
      > > S[prawdzić kto w nich lezy i jak zginął! - wyrwać Zimnego Lecha z przedsi
      > onka Marszałka Piłsudskiego wraz z Marią -"S[prawdzić kto w nich lezy i jak zgi
      > nął!"
      >
    • sclavus Hel... no, 26.04.11, 13:49
      ma trochę racji: mówimy Hel - myślimy Lechkacz... innych skojarzeń nima!
      Chyba, że ... mówimy Lechkacz a tu Hel, ja na zawołanie... w myślach ;)
    • gold.lachon i tego własnie się zaprzańcy boicie ;) 26.04.11, 13:56
      darowanemu koniowi w gębe sie nie zagląda -zaprzańcu!
      • kzet69 Re: i tego własnie się zaprzańcy boicie ;) 28.04.11, 00:27
        tabletki, goldie, tabletki, bo świrujesz...
    • zoro_wieczorowo_poro a kto tego hela przy ziemi miał przytrzymać? 26.04.11, 14:38
      pnie mecenasie Rogalski?
      "Hel jest gazem bardzo lekkim, zaledwie 2 razy cięższym od wodoru, a około 7 razy lżejszym od powietrza."
      • m.c.hrabia Re: a kto tego hela przy ziemi miał przytrzymać? 26.04.11, 14:41
        zoro_wieczorowo_poro napisał:

> pnie mecenasie Rogalski?
        > "Hel jest gazem bardzo lekkim, zaledwie 2 razy cięższym od wodoru, a około 7 ra
        > zy lżejszym od powietrza."

to był przecież ruski hel:)
        • pies_na_czarnych Rogalski! Mlocie stepowy skad u ciebie pewnosc 26.04.11, 14:49
          Rogalski! Mlocie stepowy skad u ciebie pewnosc, ze ten hel to Rosjanie rozpylili. Jezeli cos wiesz to powinienes zglosic prokuraturze. Jako adwokat powinienes wiedziec, ze ukrywanie dowodow o przestepstwie jest karalne.
          "Mec. Rafał Rogalski, pełnomocnik części rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej chce, by prokuratura sprawdziła, czy przed katastrofą tupolewa w Smoleńsku Rosjanie mogli rozpylić w powietrzu hel. - To mogłoby wyjaśnić obecność mgły oraz szybkie opadanie samolotu - twierdzi".
    • l_zaraza_l Re: Rogalski i hel 26.04.11, 14:42
      venus99 napisał:

> mecenas Rogalski,pisyarowa gwiazda smoleńska chce żeby prokuratura sprawdziła c
      > zy przed katastrofą Rosjanie mogli rozpylić w powietrzu hel co wyjasniło
      > by obecność mgły i szybkie spadanie samolotu.wniosek ekshumacyjny Gosiewskiego
      > nie da sie ukryć-mecenas Rogalski swoim postepowaniem i wypowiedziami zawsze do
      > dczeniem przebił wszystko.przestałem się dziwić,że reprezentuje urojenia pisuar
      > ów.swój zawsze do swoich ciagnie.

Rzeczywiście, człek z usterką rozumu bo to że Rosjanie mogli rozpylić ten hel jest pewne a rzecz jest chyba w tym, by sprawdzić czy to zrobili.
      • l_zaraza_l Re: Rogalski i hel 26.04.11, 14:43
        Oczywiście, abstrahując tu od potrzeby takiego działania.
        • ave.duce Re: Rogalski i hel 26.04.11, 16:26
          Zamach przydaje ważności poległemu.
          • l_zaraza_l Re: Rogalski i hel 26.04.11, 17:00
            ave.duce napisała:

> Zamach przydaje ważności poległemu.

Taaa... A już szczególnie zamach z użyciem balonika napełnionego helem.
            Zamach balonem planowali już od dawna
            • ave.duce Re: Rogalski i hel 26.04.11, 18:00
              Balonika? Stawiam na bańkę mydlaną (z helem w środku, of koz).
    • dystans4 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 14:54
      Skończyłem inną korespondencję, przeczytałem wpisy i przyszło mi coś do głowy.
      Dlaczego nie wodoru?
      Wodór jest jeszcze lżejszy.
      Albo radonu? Radon jest cięższy i radioaktywny. Cięższy, znaczy nie ulatywałby tak błyskawicznie, jak wodór i hel. Nie ulatrywałby... co ja piszę! Powinno być: nie uleciał, tak jak uleciałyby lekkie wodór i hel. A że radioaktywny... - sama rozkosz!

Wreszcie wiemy, jak do zamachu doszło! I jak u pilotów i najjaśniejszego Prezydenta wywołano chorobę popromienną i pomroczność umysłu.

Resztę zostawiam propagandystom PiSu. Oni wymyślą coś, na co ja na pewno bym nie wpadł
      buldog.
      • l_zaraza_l Re: Rogalski i hel 26.04.11, 16:11
        Wodór łatwopalny a "Rusek" lubi zajarać. Jakby zrobiło BUM to nie byłoby zabawy w dobijanie.
    • horpyna4 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 16:22
      A co to znaczy "rozpylić hel"? Rozpylać można substancje pyliste, czyli ciała stałe drobno sproszkowane.

Rozumiem, że pan mecenas Rogalski zupełnie nie zna i nie rozumie tak podstawowego i znanego od kilku wieków pojęcia, jak stan skupienia materii, ale żeby znalazło się aż tylu "inteligentnych inaczej" zwolenników jego bełkotu?
      • venus99 Re: Rogalski i hel 26.04.11, 16:25
        obawiam się,że p.mecenas Rogaliski generalnie niewiele rozumie z tego co go otacza.
    • snajper55 Mecenas Rafał Hel-Rogalski 26.04.11, 16:52
      Mecenas Rafał Hel-Rogalski ma jeszcze kilka ciekawych hipotez, które ciemna (sformułowanie Jacka Kurskiego) masa kupi bez zastanowienia.

S.
    • honeyr Etanol + hel = HELL 26.04.11, 17:29
      Może Rosjanie etanol rozpylali?
      Skoro pewien niewywierający nicanicnacisku generał alkoholu w życiu nie tykał, a jednak sekcja wykazała, że tym razem tknął okapinę.
      • pies_na_czarnych Rogalski! Mlocie stepowy jeszcze raz pytam! 26.04.11, 17:41
        Rogalski! Mlocie stepowy skad u ciebie pewnosc, ze ten hel to Rosjanie rozpylili. Jezeli cos wiesz to powinienes zglosic prokuraturze. Jako adwokat powinienes wiedziec, ze ukrywanie dowodow o przestepstwie jest karalne.
        "Mec. Rafał Rogalski, pełnomocnik części rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej chce, by prokuratura sprawdziła, czy przed katastrofą tupolewa w Smoleńsku Rosjanie mogli rozpylić w powietrzu hel. - To mogłoby wyjaśnić obecność mgły oraz szybkie opadanie samolotu - twierdzi".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka