dziska23 27.11.09, 13:55 szukam namiarów na ortopedę dziecięcego u którego można zrobić usg bioderek niemowlaka.próbowałam się zapisać w szpitalu ale na ten rok już nie ma miejsc a na następny nie wiadomo czy będą mieli pieniądze na usg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
19rosa Re: usg bioderek 27.11.09, 16:09 Na kontrolę bioderek w szpitalu to trzeba się jeszcze w ciąży zapisać - i to nie jest żart, niestety. Jakiś czas temu też miałam ten problem - na pierwszą kontrolę w 4 tygodniu życia dziecka poszłam do dr Kossakowskiego - teraz przyjmuje w tym nowym bloku na Spółdzielczej nr tel. znajdziesz w Słowie Podlasie. A koniecznie zapisz się na kolejną wizytę w szpitalu, akurat wypadnie Ci pewnie ok 3-4 miesiąca życia malucha i dalej będziesz już chodzić na NFZ. Najlepiej zapisz się na wizytę na czwartek bo wtedy przyjmuje lekarz, który robi usg - przepraszam ale nie pamiętam jego nazwiska. Tylko nie zdziw się jak na jednej wizycie zbada dziecko manualnie a usg wyznaczy na iny termin - powszechna praktyka i stąd brak miejsc do końca roku. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta76 Re: usg bioderek 28.11.09, 07:12 www.odm.renmed.pl/index2.html . Pan doktor jest przemiły i ma fantastyczne podejście do dzieci . Zadzwoń na pewno jeszcze są miejsca . Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_tee Re: usg bioderek 28.11.09, 15:39 nawet jak biorą 100zł - nie czekałabym na NFZ. Ja jeździłam do Siedlec i płaciłam 110zł - prawie 2 lata temu + koszty paliwa.Wtedy nie było jeszcze usg "prywatnie", na miejscu. Nie zastanawiaj się tylko dzwoń. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta76 Re: usg bioderek 28.11.09, 16:30 dziska23 napisała: > a ile biorą za wizytę? Ja płaciłam 100 zł . Tu możesz poczytać opinie o doktorze : www.znanylekarz.pl/20176/michal-latalski/ortopeda/lublin Odpowiedz Link Zgłoś
dziska23 Re: usg bioderek 28.11.09, 18:56 ja dwa lata temu chodziłam do Sneli na Kraszewskiego a teraz on będzie dopiero w styczniu! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta76 Re: usg bioderek 29.11.09, 10:35 Jeśli pójdziesz to Latalskiego to zobaczysz co to znaczy prawdziwy lekarz . Ja ze starszym też chodziłam do Sneli i powiem Ci , że z młodszą nawet nie brałam pod uwagę wizyty u niego . Dla porównania opinie o Sneli : www.znanylekarz.pl/30446/slawomir-snela/ortopeda/rzeszow Odpowiedz Link Zgłoś
madziuula83 Re: usg bioderek 10.12.09, 08:28 My byliśmy u Juchimiuka na terebelskiej on przyjmuje tam państwowo ale ogromne kolejki więc umówiliśmy się prywatnie i przyjął nas prawie od ręki w tym samym m-cu co przyjmuje państwowo. Mała miała dysplazję bioderka, zalecił ćwiczenia i po ok 5 m-cach wszystko było OK. Miły facet polecam. Jego nr 601980681 Odpowiedz Link Zgłoś