gosc5 01.08.06, 10:58 Ktore gimnazjum w bialej jest najlepsze? gdzie najlepiej ucza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia.iza Re: gimnazjum 01.08.06, 11:07 Gimnazjum nr 3 (Przy platerce) parę lat temu nie było tragiczne. Teraz pewnie niewiele się zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: gimnazjum 01.08.06, 12:21 Mój brat skończył Gimnazjum nr 3,czy jest najlepsze, chyba nie do konca, bo powiedział, ze gdyby mial jeszcze raz wybierać to poszedłby do Gimnazjum Nr 6 im. Jana Pawła II (Zygmunta Augusta) Odpowiedz Link Zgłoś
aga9001 Re: gimnazjum 01.08.06, 13:11 JAk na belfra przystalo - moim zdaniem i tak wiele, a moze i najwięcej zależy od ucznia. Jak ktoś jest mało pojetny i jeszcze mu sie nie chce nic robic to i szkoła niewiele zrobi. Kiedy ja sie uczyłam (i pewnei większosćz tych co to forum odwiedza ) wszytstkie dzieci chodziły do szkół publicznych, jak ktoś chciał cos osiagnać w życiu to i tak pracowął najwiecej z ksiażkami w domu sam. Zaczyna mi się włączać upeirdliwosć: jak szkoła to na najwyzszym poziomie, jak inne dobra konsumpcyjne to też na najwyzszym poziomie (widzę przed oczami córkę znajomej: mamusiu czy mój plecak do szkoły jest najwyzszej jakosci). AAA i jeszcze przypomina mi sie dialog chyba juz tu gdzieś cytowany: Znajoma - Na jakim kierunku studiów nie trzeba się wcale uczyc ? Bomój syn zrobił maturę (obejmie go "amnestia" Romana) i musi cos robić. Cholera coś, tomoze niech idzie do pracy, do łopaty to też jest coś. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.iza Re: gimnazjum 01.08.06, 13:30 Myślę, że ilu uczniów, tyle opinii, gdyby poszedł do 6, to uważałby, że gimnazjum nr 3 albo inne jednak byłoby lepsze. Każda szkoła ma jakieś swoje dobre i gorsze strony, lepszych i trochę mniej dobrych nauczycieli, ale w każdej, jeśli się chce coś osiągnąć, trzeba się po prostu przykładać do nauki. I to według mnie cała filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
athropos Re: gimnazjum 01.08.06, 13:37 Cóż, z pewnością od ucznia zależy wiele, ale po to chodzi on do szkoły, żeby się uczyć nie sam, ale od nauczycieli. Gdy miałam przyjemność pobierać nauki w jednej z bialskich szkół pomaturalnych (już nieistniejącej), pani, której obowiązkiem znać było BEZBŁĘDNIE język obcy, waliła tak karygodne błędy gramatyczne i leksykalne, że uczniowie nie wiedzieli, czy się śmiać, czy płakać. Wcale się nie dziwię wszelkim rankingom szkół, w każdym zawodzie przecież zdarzają się geniusze i berety, prawda? Oczywiście, 'plecak najwyższej jakośći' to przegięcie pały ewidentne ;)Nie wiem, komu współczuć - rodzicom, czy dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
aga9001 Re: gimnazjum 01.08.06, 13:43 chyba dziecku . POmyśl co bedzie za pare lat gdy bedzia miała 20 a nie 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
negev56 Re: gimnazjum 01.08.06, 17:21 no fajnie, a jak zapatrujecie się na pomysł /to chyba Roman Wielki/ żeby w mundurkach dzieciaki chodziły? Według mnie o dziwo pomysł godny przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: gimnazjum 01.08.06, 17:57 mundurki czemu nie ;-), jak bylam na praktykach w gimnazjum (szczególnie), to nie bardzo podobal mi sie ubiór gimnazjalistów, głównie dziewczyn, szkoła to nie jest dyskoteka, czy wybieg mody,jakies zasady muszą być ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
athropos Re: gimnazjum 01.08.06, 21:47 Nigdy nie sądziłam, że przyjdzie mi to powiedzieć, ale akurat ten pomysł Romana nie budzi moich sprzeciwów. Chyba, że kryje się za tym jakieś kretyńskie, elpeerowskie drugie dno? I kto by pomyślał, że jak się z Wierzejskim na korytarzach I LO mijałam, to z tego niepozornego chuchra taki tłustawy szczekacz wyrośnie. Tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
aga9001 Mundurki 02.08.06, 06:37 Pomysł jest wart przemyslenia. Oglądanie gołych brzuchów nastolatek .... brrrrrrr Nie znoszę Wielkiego Romana. Jak w telewizji wystepuje Wierzejski to mi wstyd , że on z tego samego miasta co ja . A drugie dno.......... Pomyślmy. A przepraszam kto bedzie szył te uniformy? CZy mamusia sama bedzie musiał uszyć? A moze jakaś firma ma dobry lobbing u Romana? Uszyć mundurki szkolne dla połowy uczniów w Polsce.... Matko Boska to nie morze kasy , a zajebiście wielki ocean. A moze to Roman w rodzinie krewnego ma z fabryczką. Pamietacie hasło Taxówkarze muszą mieć kasy fiskalne.... I co zarobili tylko Ci co te kasy produkowali. Podstwą super genialnego biznesu jest posiadanie poparcia politycznego ugrupowania u włądzy. Tworzącego ustawy rozporządzenia. No to sie rozpisałam. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.s Re: gimnazjum 02.08.06, 09:52 hmmm ... a w ktorym roczniku sie z nim mijalas? bo ja chyba moge go pamietac jedynie jako mlody kot ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.iza Re: gimnazjum 02.08.06, 11:11 Jakoś sobie nie mogę tego Wierzejskiego przypomnieć ze szkoły, bo parę klas był starszy. Ale może to i lepiej;) Odpowiedz Link Zgłoś
athropos Re: gimnazjum 02.08.06, 13:29 Ja jestem rocznik '76, pisałam już gdzieś. No i Wierzejski też. Był w równoległej klasie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
irenka-m Re: gimnazjum 08.08.06, 16:56 Może będę nieskromna, ale najlepsze jest moje gimnazjum nr 5 na ulicy Leszczynowej.Wyniki naszego egzaminu były rewelacyjne, jesteśmy zdecydowanie powyżej wszelkich średnich! Nie żartuję, mamy pierwsze miejsce w mieście! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
athropos Re: gimnazjum 09.08.06, 06:39 irenka-m napisała: > Może będę nieskromna, ale najlepsze jest moje gimnazjum nr 5 na ulicy > Leszczynowej.Wyniki naszego egzaminu były rewelacyjne, jesteśmy zdecydowanie > powyżej wszelkich średnich! Nie żartuję, mamy pierwsze miejsce w mieście! > Pozdrawiam. Omujborze, jeśli to tak Irenka M. co myślę, to nawet jeśli gimnazjum na Leszczynowej teraz jest najlepsze, to już niedługo nie będzie ;) BPNMSP. Odpowiedz Link Zgłoś