01.08.06, 10:58
Ktore gimnazjum w bialej jest najlepsze? gdzie najlepiej ucza?
Obserwuj wątek
    • gosia.iza Re: gimnazjum 01.08.06, 11:07
      Gimnazjum nr 3 (Przy platerce) parę lat temu nie było tragiczne. Teraz pewnie
      niewiele się zmieniło
      • kaaatia Re: gimnazjum 01.08.06, 12:21
        Mój brat skończył Gimnazjum nr 3,czy jest najlepsze, chyba nie do konca, bo
        powiedział, ze gdyby mial jeszcze raz wybierać to poszedłby do Gimnazjum Nr 6
        im. Jana Pawła II (Zygmunta Augusta)
        • aga9001 Re: gimnazjum 01.08.06, 13:11
          JAk na belfra przystalo - moim zdaniem i tak wiele, a moze i najwięcej zależy
          od ucznia. Jak ktoś jest mało pojetny i jeszcze mu sie nie chce nic robic to i
          szkoła niewiele zrobi.
          Kiedy ja sie uczyłam (i pewnei większosćz tych co to forum odwiedza )
          wszytstkie dzieci chodziły do szkół publicznych, jak ktoś chciał cos osiagnać w
          życiu to i tak pracowął najwiecej z ksiażkami w domu sam.
          Zaczyna mi się włączać upeirdliwosć: jak szkoła to na najwyzszym poziomie, jak
          inne dobra konsumpcyjne to też na najwyzszym poziomie (widzę przed oczami córkę
          znajomej: mamusiu czy mój plecak do szkoły jest najwyzszej jakosci). AAA i
          jeszcze przypomina mi sie dialog chyba juz tu gdzieś cytowany:
          Znajoma - Na jakim kierunku studiów nie trzeba się wcale uczyc ? Bomój syn
          zrobił maturę (obejmie go "amnestia" Romana) i musi cos robić.

Cholera coś, tomoze niech idzie do pracy, do łopaty to też jest coś.
        • gosia.iza Re: gimnazjum 01.08.06, 13:30
          Myślę, że ilu uczniów, tyle opinii, gdyby poszedł do 6, to uważałby, że
          gimnazjum nr 3 albo inne jednak byłoby lepsze. Każda szkoła ma jakieś swoje
          dobre i gorsze strony, lepszych i trochę mniej dobrych nauczycieli, ale w
          każdej, jeśli się chce coś osiągnąć, trzeba się po prostu przykładać do nauki.
          I to według mnie cała filozofia.
          • athropos Re: gimnazjum 01.08.06, 13:37
            Cóż, z pewnością od ucznia zależy wiele, ale po to chodzi on do szkoły, żeby się
            uczyć nie sam, ale od nauczycieli. Gdy miałam przyjemność pobierać nauki w
            jednej z bialskich szkół pomaturalnych (już nieistniejącej), pani, której
            obowiązkiem znać było BEZBŁĘDNIE język obcy, waliła tak karygodne błędy
            gramatyczne i leksykalne, że uczniowie nie wiedzieli, czy się śmiać, czy płakać.
            Wcale się nie dziwię wszelkim rankingom szkół, w każdym zawodzie przecież
            zdarzają się geniusze i berety, prawda?

Oczywiście, 'plecak najwyższej jakośći' to przegięcie pały ewidentne ;)Nie wiem,
            komu współczuć - rodzicom, czy dziecku.
            • aga9001 Re: gimnazjum 01.08.06, 13:43
              chyba dziecku . POmyśl co bedzie za pare lat gdy bedzia miała 20 a nie 7 lat.
              • negev56 Re: gimnazjum 01.08.06, 17:21
                no fajnie, a jak zapatrujecie się na pomysł /to chyba Roman Wielki/ żeby w
                mundurkach dzieciaki chodziły? Według mnie o dziwo pomysł godny przemyślenia.
                • kaaatia Re: gimnazjum 01.08.06, 17:57
                  mundurki czemu nie ;-), jak bylam na praktykach w gimnazjum (szczególnie), to
                  nie bardzo podobal mi sie ubiór gimnazjalistów, głównie dziewczyn, szkoła to nie
                  jest dyskoteka, czy wybieg mody,jakies zasady muszą być ;-)
                  • athropos Re: gimnazjum 01.08.06, 21:47
                    Nigdy nie sądziłam, że przyjdzie mi to powiedzieć, ale akurat ten pomysł Romana
                    nie budzi moich sprzeciwów. Chyba, że kryje się za tym jakieś kretyńskie,
                    elpeerowskie drugie dno?

I kto by pomyślał, że jak się z Wierzejskim na korytarzach I LO mijałam, to z
                    tego niepozornego chuchra taki tłustawy szczekacz wyrośnie. Tfu.
                    • aga9001 Mundurki 02.08.06, 06:37
                      Pomysł jest wart przemyslenia. Oglądanie gołych brzuchów nastolatek ....
                      brrrrrrr Nie znoszę Wielkiego Romana. Jak w telewizji wystepuje Wierzejski to
                      mi wstyd , że on z tego samego miasta co ja .

A drugie dno.......... Pomyślmy. A przepraszam kto bedzie szył te uniformy? CZy
                      mamusia sama bedzie musiał uszyć? A moze jakaś firma ma dobry lobbing u Romana?
                      Uszyć mundurki szkolne dla połowy uczniów w Polsce.... Matko Boska to nie morze
                      kasy , a zajebiście wielki ocean.

A moze to Roman w rodzinie krewnego ma z fabryczką. Pamietacie hasło Taxówkarze
                      muszą mieć kasy fiskalne.... I co zarobili tylko Ci co te kasy produkowali.
                      Podstwą super genialnego biznesu jest posiadanie poparcia politycznego
                      ugrupowania u włądzy. Tworzącego ustawy rozporządzenia.

No to sie rozpisałam. Miłego dnia
                    • jerry.s Re: gimnazjum 02.08.06, 09:52
                      hmmm ... a w ktorym roczniku sie z nim mijalas? bo ja chyba moge go pamietac
                      jedynie jako mlody kot ... ;)
                    • gosia.iza Re: gimnazjum 02.08.06, 11:11
                      Jakoś sobie nie mogę tego Wierzejskiego przypomnieć ze szkoły, bo parę klas był
                      starszy. Ale może to i lepiej;)
                      • athropos Re: gimnazjum 02.08.06, 13:29
                        Ja jestem rocznik '76, pisałam już gdzieś. No i Wierzejski też. Był w
                        równoległej klasie ;)
    • irenka-m Re: gimnazjum 08.08.06, 16:56
      Może będę nieskromna, ale najlepsze jest moje gimnazjum nr 5 na ulicy
      Leszczynowej.Wyniki naszego egzaminu były rewelacyjne, jesteśmy zdecydowanie
      powyżej wszelkich średnich! Nie żartuję, mamy pierwsze miejsce w mieście!
      Pozdrawiam.
      • athropos Re: gimnazjum 09.08.06, 06:39
        irenka-m napisała:

> Może będę nieskromna, ale najlepsze jest moje gimnazjum nr 5 na ulicy
        > Leszczynowej.Wyniki naszego egzaminu były rewelacyjne, jesteśmy zdecydowanie
        > powyżej wszelkich średnich! Nie żartuję, mamy pierwsze miejsce w mieście!
        > Pozdrawiam.

Omujborze, jeśli to tak Irenka M. co myślę, to nawet jeśli gimnazjum na
        Leszczynowej teraz jest najlepsze, to już niedługo nie będzie ;)

BPNMSP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka