Dodaj do ulubionych

Brak ejakulacji

17.01.11, 02:45
Na tym forum dosyć często pisze się o masturbacji. Wygląda na to, że również mam z tym problem, a właściwie mam problem z normalnym seksem. W skrócie, przez ostatnich kilka lat byłem sam (mój poprzedni związek nie skończył się w traumatycznych okolicznościach) i bardzo często się masturbowałem. W tym czasie stało się to, o czym wspominała Pani kilka razy w innych wątkach. Tzn. przyzwyczaiłem się do tego doznania, do tempa, ruchów, nacisku itp. Teraz jestem w związku i mam problem, niezależnie od tego jak się staram nie mogę osiągnąć ejakulacji, oczywiście tylko z partnerką. Moja partnerka wspiera mnie jak może, ale coraz gorzej się z tym czuję. Powoli zmienia się to w taką samospełniającą się przepowiednię, i im bardziej się staram, tym jest gorzej, przynajmniej w moim odczuciu. Wkrótce zacznę wierzyć, że to się nigdy nie uda. Co z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • ewa.zeromska Re: Brak ejakulacji 17.01.11, 13:07
      Witaj,
      Skoro czytałeś moje odpowiedzi na innych podobnych wątkach, to nie ma sensu, żebym powtarzała to samo.
      Przyzwyczajałeś się wiele lat, więc nie odzwyczaisz się natychmiast. Trzeba czasu.
      Najważniejszą sprawą jest to, żebyś wyluzował, żebyś nie koncentrował się na sobie.
      Jest w tobie poczucie winy, że się nie sprawdzasz, że nie jesteś takim mężczyzną jakbyś chciał, a to cię deprymuje.
      Skoro przy masturbacji wszystko jest ok, to znaczy, że nie ma żadnych fizjologicznych przeszkód. Jesteś zdrowy i normalny. Wszystko jest sprawą twojej psychiki i nerwowego napięcia.
      Przede wszystkim całkowicie zrezygnuj z masturbacji. Po prostu nie rób tego, nie ulegaj sam sobie - to pierwszy krok.
      Podczas seksu nie wsłuchuj się w swoje ciało, nie kontroluj się, nie napinaj. Myśli skieruj na kobietę. To nic, że na początku nie będziesz dochodził. To cena, którą płacisz za zły nawyk.
      To z czasem minie, tym szybciej im szybciej przestaniesz się tak bardzo przejmować sobą i tak źle siebie oceniać.
      Całe szczęście, że masz tolerancyjną, wyrozumiałą i kochającą dziewczynę. To bardzo dużo!
      Jeśli jednak nie dacie sobie sami rady z tym problemem, wówczas OBOJE powinniście zgłosić się do seksuologa, który nauczy was jak postępować. Niestety nie da się wszystkiego załatwić poprzez forum
      Pozdrawiam

• atrapcia Re: Brak ejakulacji 19.01.11, 01:23
        To ja dopiszę na pocieszenie - miałam ten "problem" z moim obecnym facetem. Nie ja jedna, wcześniej miał inne dziewczyny. Potrafiliśmy się kochać nawet i 3 godziny - bez skutku. Ale byłam uparta i wyrozumiała i po jakimś czasie udało się... Moje poprzedniczki nie podołały zadaniu ;D A później to już z górki ;) Teraz mamy wspaniałą córeczkę, a seks jest satysfakcjonujący, więc było warto :)
        • janznepomuka Re: Brak ejakulacji 24.01.11, 10:15
          Dziwne, że ludzie nie wiedzą, do czego służą ręce podczas seksu.....konkretnie dłonie i konkretnie obojga....Nie mówiąc już o różnorodności, jaką owe dłonie dają nawet wówczas, gdy i "po bożemu" nie ma większych problemów....

Jan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka