Dodaj do ulubionych

O WSZYSTKIM

04.01.07, 04:30
moze niech to bedzie temat o wszystkim
taki ogolny o codziennych problemach i dolegliwosciach
co wy na to?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 04.01.07, 10:52
      Nie mam nic przeciwko-tylko zeby więcej nas było.Jesli ktoś jeszcze tu nie
      zglądał to polecam,prosze dokladnie poczytać bo warto
      www.pozytywne.com/
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 06.01.07, 05:41
      jak o wszystkim to wlasnie wczoral wybralam sie do lekarza pierwszego kontaktu
      po skierowanie na to nieszczesna borelioze stalam w kolejce bylam 6 a tu jak
      nie rypne na podloge nalpierw oblaly mnie zimne poty nawet bielizna byla mokra
      no i otwieram oczy a tu 2 pielegniarki i lekarz
      no nic takiego sie nie stalo potrzaskalam kolana i lokcie troche czolo ale nie
      musialam juz stac w kolejce zaraz zostalam przyjeta tyle bolu i nieprzyjemnosci
      o glupie skierowanie no ale mam
      w poniedzialek ide na badania
      szczeze to bym chciala zeby to byla ta borelioza to bym wiedziala czego sie
      uczepic i podjela wlasciwe leczenie
      jak dostane wyniki to napisze co z tego badania wyniknie pozdrawiam
      • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 07.01.07, 20:19
        Pobierz sobie fajny wygaszacz ekranu-pływające rybki w akwarium
        www.nano-reef.pl/page.php?id=111
        • myalgan Re: O WSZYSTKIM 08.01.07, 03:24
          dzieki wlasnie pobieram fajne te akwarium
    • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 14.01.07, 20:38
      A co tam u Ciebie Myalgan?ostatnio sie nie odzywasz czy moze gorzej się czujesz?
      • myalgan Re: O WSZYSTKIM 15.01.07, 04:05
        ewax100 napisała:

> A co tam u Ciebie Myalgan?ostatnio sie nie odzywasz czy moze gorzej się
        czujesz
        > ?
        halo
        przez ostatnie dni myslalam ze zdechne
        ale sie podle czuje malo boli ale ogolnie fatalisko
        popuchly mi nogi bolalo gardlo
        od piatku poprostu nie wychodzilam prawie wcale z lozka
        nie mam pojecia co mi jest
        temperatury nie mam ale slabiutka jestem
        jak chodze o ile to mozna nazwac chodzeniem wleke sie to glowa mnie pobolewa
        rece slabe nogi tez wstaje na obiad klade sie wstaje na kolacje klade sie no i
        tak juz kilka dni nooo ale zoladek zdrowy glodna jestem nas okraglo no i znowu
        kolo sie zamyka schudlam sobie ostatnio ze 3 kg bo sie ograniczalam i teraz
        jest jeszcze gozej zarlam i spalam a nie mialam sily nawet sie dobrze
        przeciagnac a co dopiero pojezdzic na rowerku stacjonarnym nie wspomne o
        spacerznawet przez telwfon nie chcialo mi sie gadac no to tak wlasnie sie czuje
        ostatnio
        dzis ide na badanie na birelioze ciekawe co z tego wyniknie
        pytalam na forum o to czy badanie robi sie na czczo czy moge cos zjesc ale nikt
        mi nie odpisal to pojde na glodzie bo nie wiem a to dosc drogie badanie podobno
        chcialabym zeby wyszlo w miare wiarygodnie jutro napisze kiedy beda wyniki
        pozdrawiam
        • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 15.01.07, 12:09
          Smutno mi ze tak zle się czujesz.Wiem ze to nie pocieszy ale ja tez żle się
          czułam-jednak za wszelką cenę staram się wstać bo wydaje mi sie ze ciągle leżąc
          jest jeszcze gorzej.Tez popuchły mi nogi-biorę lek na odwodnienie-jestem
          słaba.Mi często puchną nogi-nie wiem czy to krązenie złe czy od tej
          fibromialgii?Powiedz prosze czy nie masz problemu z częstymi biegunkami-
          wielokrotnie dziennie?Ja dotad tego nie kojarzyłam z tą chorobą ale ktoś chory
          mi uświadomił ze tez tak ma.Podobno ból może mieć związek z grzybami w
          organiżmie,które nie są badane przez lekarzy.Podobno powinno sie to zbadać.Po
          wykryciu grzyba i leczeniu bóle w 90%ustapiły.A moze to jest jakaś nadzieja?
          Wypadałoby się wybrac do immunologa.Taki pewnie nasz los no cóż musimy sie
          trzymać.Pozdrawiam ciekawe jak długo sie czeka na wyniki?
          • myalgan Re: O WSZYSTKIM 16.01.07, 04:06
            ewax100 napisała:

> Smutno mi ze tak zle się czujesz.Wiem ze to nie pocieszy ale ja tez żle się
            > czułam-jednak za wszelką cenę staram się wstać bo wydaje mi sie ze ciągle
            leżąc
            >
            > jest jeszcze gorzej.Tez popuchły mi nogi-biorę lek na odwodnienie-jestem
            > słaba.Mi często puchną nogi-nie wiem czy to krązenie złe czy od tej
            > fibromialgii?Powiedz prosze czy nie masz problemu z częstymi biegunkami-
            > wielokrotnie dziennie?Ja dotad tego nie kojarzyłam z tą chorobą ale ktoś
            chory
            > mi uświadomił ze tez tak ma.Podobno ból może mieć związek z grzybami w
            > organiżmie,które nie są badane przez lekarzy.Podobno powinno sie to zbadać.Po
            > wykryciu grzyba i leczeniu bóle w 90%ustapiły.A moze to jest jakaś nadzieja?
            > Wypadałoby się wybrac do immunologa.Taki pewnie nasz los no cóż musimy sie
            > trzymać.Pozdrawiam ciekawe jak długo sie czeka na wyniki?

witam
            sila woli dotarlam do laboru na badanie mam dzwonic i pytac po oklo 2 tygodniach
            dzis normalnie wstalam o 3jest juz lepiej wczoraj po poobiednim odpoczynku
            nawet sie troche poruszalam
            zrobilam sledziki w zalewie octowej i pare sledzikow w pomidorach nawet
            zgrabnie to poszlo
            obejzalam film o 19:30
            kapiel i o 20:30 juz chyba spalam
            zmeczenie mnie dobija no nie mam sily na nic
            chodze dreptam po domu ale moja babcia jak miala 80 lat szybciej i zgrabniej
            sie poruszala
            czuje sie bardzo chora a buzka z rumiencami cisnienie ok
            a czuje sie fatalnie
            a to mowie sobie ze to ta pogoda i juz mi lzej
            moze jakis sniezek spadnie zrobi sie normalna pogoda na re pore roku to sie
            polepszczekam na wyniki z boreliozy moze to ten krętek mnie dobija mozecie nie
            wierzyc ale chciala bym zeby mi cos bylo to ktos zxacznie mnie nareszcie leczyc
            chociaz z tymi od borelki tez nie wesolo tez podobno mala wiedza na temat tej
            choroby
            chociaz tam u nich na forum duzo mozna sie dowiedziec nie czytam tak dokladnie
            bonie chce sie nakrecan niepotrzebnie
            o tych grzybach tez pytalam w laborze ale zeby sie zbadac musze wiedziec gdzie
            on jest
            pytalam o candida
            moze byc wszedzie podobno ogolnego badania nie ma
            pozdrawiam

• myalgan Re: O WSZYSTKIM 16.05.07, 04:22
              poczytalam dzis moje watki luuuudzie ile ja bykow robie zamieniam litery
              wychodza niestworzone wyrazy
              mysle ze to z tej choroby zapominam literki potem wpisuje ja jako nastepna
              smieszne to
              czy sie martwic
              ogolnie ale idzie zrozumiec o co mi chodzi to chyba nie jest zle
              hm

mamy wiosne...
              • myalgan Re: O WSZYSTKIM 16.05.07, 04:25
                i na dodatek machnelam to jeszcze w srodek watkow
                oj jakos dzis nie kontakyuje ale

pozdrawiam
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 30.04.07, 05:33
      • baska192 Re: O WSZYSTKIM 04.05.07, 23:07
        Ja ostatnio tez sie czuje do....nie najlepiej.Albo mnie w gardle drapie albo
        jestem slaba albo bola mnie kosci,miesnie.Od antybiotykow dostaje juz
        biegunki.Ostatnio biore debecyline.Wzielam juz 6 zastrzykow i nie widze
        wiekszej poprawy.
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 05.05.07, 03:31
      kurcze wracajcie bo nam forum zlikwiduja
      ej hej
      no chyba ze....
      wszyscy poczuli poprawe i
      to jeszcze lepiej
      jednak prosze pochwalcie sie jak to jest
      jak ktos jeszcze wpadnie tu i poczyta to
      pozdrawiam

mamy wiosne...
      • jolanta534 Re: O WSZYSTKIM 05.05.07, 13:49
        Postanowiłam,ze juz nie bedę pisać tylko czytac,bo i tak nikt się do mnie nie
        odzywa,macie swój klanik to sobie piszcie a ja pozbieram rady cześć J.
        • myalgan Re: O WSZYSTKIM 06.05.07, 03:37
          jolanta534 napisała:

> Postanowiłam,ze juz nie bedę pisać tylko czytac,bo i tak nikt się do mnie nie
          > odzywa,macie swój klanik to sobie piszcie a ja pozbieram rady cześć J.

,,,<<<hej co ty przeciez ja odpisuje na kazdy post
          nie radze bo nie jestem lekarzem
          ale opisuje prawie wszystko o sobie i mysle ze tak jest ok
          a gdzie ty wpisalas historie horoby
          czy te jolanta534 ma inny odpowiednik na tym forum
          przeciez ja jestem i czytam wszystko chyba ze nie wszystko wchodzi mi na strone
          troche mam pokielbasiony komp
          informatyk ma przyjsc naprawic w przyszlym tygodniu
          prosze nie obrazaj sie opisz sie jeszcze raz
          ja codziennie cos tu bazgene a odpowiedzi brak
          naprawde to tylko ja tu jestem codziennie
          czy znowu zostalam sama

pozdrawiam

mamy wiosne...
      • gohaa_p Re: O WSZYSTKIM 05.05.07, 15:24
        CZesc wsztstkim :) Dawno mnie nie bylo bo komputer mi padl i wyjechalam na 3 dni
        do babci, ale juz jestem, komp brat naprawil to bede wpadac na forum. Ja tez od
        paru dni się bardzo zle czuje... od poniedzialku biegunki a jak sie skonczylo
        wczoraj po duzej dawce leku, juz nmialam dosc, to teraz bola nogi ze trudno
        wytrzymac. Niesprawiedliwe to zycie... ale co robic.
        Napiszcie coś więcej o tych grzybach. jakie i jak mozna zbadac. pozdrawiam.
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM do jolanta534 06.05.07, 04:05
      widzisz nawet klanik sie rozlecial
      znalazlam kilka twoich opisow ale nie jestes bardzo wylewna
      pisz przeciez co u ciebie jak sie czujesz
      co w ogrodzie wokol domu
      powiem ci ta kurkuma dziala ale bardzo powoli
      naprawde mniej bola stawy a jak mniej boli to i samopoczucie lepsze
      ja oczywiscie madrala jedna zarlam 3 lyzeczki kopiaste i dostalam uczulenia w
      miejscach intymnych
      oj co sie dzialo babel na bablu swedzialo jak diabli przerwalam kuracje i
      powoli przechodzi dlatego wiem ze to od kurkumy
      myslalam ze to od antybiotyku ale antybiotyk sie skonczyl a dolegliwosci zostaly
      dlatego ostroznie stosuj to ziolko
      nawet ziola zaszkodza
      co do reszty to chyba pozdrowialy bo nie ma innego wytlumaczenia

pisz co u ciebie
      pozdrawiam

a wy inne fibromialki tez odezwijcie sie

mamy wiosne...
      • boncia1 Re: O WSZYSTKIM do jolanta534 06.05.07, 20:07
        a oczywiscie madrala jedna zarlam 3 lyzeczki kopiaste i dostalam uczulenia w
        miejscach intymnych
        oj co sie dzialo babel na bablu swedzialo jak diabli przerwalam kuracje i
        powoli przechodzi dlatego wiem ze to od kurkumy
        myslalam ze to od antybiotyku ale antybiotyk sie skonczyl a dolegliwosci zostaly
        dlatego ostroznie stosuj to ziolko
        nawet ziola zaszkodza

..no pewnie w nadmiarze to i uroda szkodzi, ale współczuję jak sa bąble i swędzi
        TAAAAM! Oj to sie narobiło.../ może ktoś wyjątkowy ci robi okłady z kwaśnego
        mleka/??? to by było przyjemne nie?
        jak tam u ciebie z wiosną bo u mnie nie ma/???????
        życzę ciepełka
        pozdr
        i
        • myalgan Re: O WSZYSTKIM do jolanta534 07.05.07, 03:52
          boncia1 napisała:

> a oczywiscie madrala jedna zarlam 3 lyzeczki kopiaste i dostalam uczulenia w
          > miejscach intymnych
          > oj co sie dzialo babel na bablu swedzialo jak diabli przerwalam kuracje i
          > powoli przechodzi dlatego wiem ze to od kurkumy
          > myslalam ze to od antybiotyku ale antybiotyk sie skonczyl a dolegliwosci
          zostal
          > y
          > dlatego ostroznie stosuj to ziolko
          > nawet ziola zaszkodza
          >
          > ..no pewnie w nadmiarze to i uroda szkodzi, ale współczuję jak sa bąble i
          swędz
          > i
          > TAAAAM! Oj to sie narobiło.../ może ktoś wyjątkowy ci robi okłady z kwaśnego
          > mleka/??? to by było przyjemne nie?
          > jak tam u ciebie z wiosną bo u mnie nie ma/???????
          > życzę ciepełka
          > pozdr
          > i

>>noooo szkodzi szkodzi
          niestety oklady musze robic sama
          troche to smutne no ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
          co do wiosny
          no jest troche taka zimnawa le jest
          kurcze to gdzie ty mieszkasz ze wszystkie pliagi egipskie na cie spadaja
          zimno i zimno ty wez tylko poszukaj tej wiosny to nie mozliwe zeby tu byla a u
          ciebie takie klopoty z aura
          <<<dobra pogadalam z nia idzie do ciebie 11-12 maja bedzie
          czekaj cierpliwie i wygladaj
          bedzie napewno

pozdrawiam

mamy wiosne...
          • boncia1 Re: O WSZYSTKIM do myalgan 13.05.07, 22:12
            myalgan napisała
            > kurcze to gdzie ty mieszkasz ze wszystkie pliagi egipskie na cie spadaja
            > zimno i zimno ty wez tylko poszukaj tej wiosny to nie mozliwe zeby tu byla a u
            > ciebie takie klopoty z aura
            > <<<dobra pogadalam z nia idzie do ciebie 11-12 maja bedzie
            > czekaj cierpliwie i wygladaj
            > bedzie napewno
            >
            > pozdrawiam
            >
            > mamy wiosne...

wiem wiem ,
            a co do plag egipskich :
            lubię mówić że w starym testamencie była szarańcza i inne plagi egipskie a dziś
            mamy fibrio. bolerio. i związane z tym niewidzalni zabójcy, i jakieś tam
            pneumokoki, i te wszystkie inne co pisze o tym szympek.
            A co do miejsca to może jest w porządku, bo to chyba chodzi tylko o mnie bo
            innym tak nie jest zimno.
            Ale wiesz ? Dziś już przyszła wiosna i dziękuję bo wyglądałam kiedy od ciebie
            przyjdzie.Gdybyś mnie nie uprzedziła to nie
            szukała bym jej- dzięki!

mój pies wczoraj był krwiodawcą i ratował życie suczki oddając 100 ml własnej
            zdrowej młodej krwi. Dostanie od nas znaczek czerwonego krzyża na obroży.
            mamy powtórzyć bezpośrednia transfuzję za parę dni na przeciwciała , Ale to
            jako ciekawostkę.

pozdrawiam
            mamy wiosnę...

• myalgan Re: O WSZYSTKIM do myalgan 14.05.07, 05:05
              boncia1 napisała:

> myalgan napisała
              > > kurcze to gdzie ty mieszkasz ze wszystkie pliagi egipskie na cie spadaja
              > > zimno i zimno ty wez tylko poszukaj tej wiosny to nie mozliwe zeby tu byl
              > a a u
              > > ciebie takie klopoty z aura
              > > <<<dobra pogadalam z nia idzie do ciebie 11-12 maja bedzie
              > > czekaj cierpliwie i wygladaj
              > > bedzie napewno
              > >
              > > pozdrawiam
              > >
              > > mamy wiosne...
              >
              >
              > wiem wiem ,
              > a co do plag egipskich :
              > lubię mówić że w starym testamencie była szarańcza i inne plagi egipskie a
              dzi
              > ś
              > mamy fibrio. bolerio. i związane z tym niewidzalni zabójcy, i jakieś tam
              > pneumokoki, i te wszystkie inne co pisze o tym szympek.
              > A co do miejsca to może jest w porządku, bo to chyba chodzi tylko o mnie bo
              > innym tak nie jest zimno.
              > Ale wiesz ? Dziś już przyszła wiosna i dziękuję bo wyglądałam kiedy od ciebie
              > przyjdzie.Gdybyś mnie nie uprzedziła to nie
              > szukała bym jej- dzięki!
              >
              > mój pies wczoraj był krwiodawcą i ratował życie suczki oddając 100 ml własnej
              > zdrowej młodej krwi. Dostanie od nas znaczek czerwonego krzyża na obroży.
              > mamy powtórzyć bezpośrednia transfuzję za parę dni na przeciwciała , Ale to
              > jako ciekawostkę.
              >
              > pozdrawiam
              > mamy wiosnę...
              >
              >

mowilam ze przyjdzie ta wiosna

kiedys jak sie oddawalo krew to sie czekolade dostalo i kawe a tu masz znaczek
              na obrozy a to sie pies cieszy
              kup mu czekoladke za ta odwage i wytrwalosc
              oby sunia wyzdrowiala

pozdrawiam

mamy wiosne...

• boncia1 Re: O WSZYSTKIM do myalgan 14.05.07, 14:14
                dostał dostał piesio od synowej kawał kiełbachy no i chyba był zadowolony bo
                merdał w prawą stronę / choć nie ma ogona/, a sunia na razie z " doładowaniem"
                młodej krwi trochę lepiej ale to też i wiek ... tak że zobaczymy.

A wiosna myalgan przyszła dzięki! Bo gdybyś mnie nie uprzedziła to może nie
                wiedziałabym że idzie he he, Dzięki!!
                pozdrawiam
                • myalgan Re: O WSZYSTKIM do myalgan 15.05.07, 04:39
                  boncia1 napisała:

> dostał dostał piesio od synowej kawał kiełbachy no i chyba był zadowolony bo
                  > merdał w prawą stronę / choć nie ma ogona/, a sunia na razie z "
                  doładowaniem"
                  > młodej krwi trochę lepiej ale to też i wiek ... tak że zobaczymy.
                  >
                  > A wiosna myalgan przyszła dzięki! Bo gdybyś mnie nie uprzedziła to może nie
                  > wiedziałabym że idzie he he, Dzięki!!
                  > pozdrawiam

<<<<no pieskowi sie nalezalo za takie poswiecenie
                  a piesek tez inwalida biedny bez ogonka maluszek jeden
                  oj tak nie psiocz przeciez wiem ze rasowcom obcina sie ogonek i wiem dlaczego
                  zeby nie okazywal radosci jak przychodzi tesciowa hehehe
                  tak nawiazalam do tego ogonka bo pies to moze nie miec tego odwloka ale kotek
                  to juz smiesznie wyglada a ja mam wlasnie kotke bez ogona wielkie uszy
                  przyprawic i zajac jak sie patrzy
                  wrocila poprostu pewnego dnia z urwanym ogonem nie mam pojecia kto jej taka
                  krzywde zrobil skora byla urwana wyzej niz kostki bylo widac 4 gole zaropiale
                  kosci lekarz mowil ze jeszcze jedna i nie bylo by ratunku
                  udalo sie juz nie chodzi po dworze zostala na zawsze w domu
                  musi jej wystarczyc maly balkon na 4 pietrze
                  tak cos opisalam zeby rozluznic atmosfere
                  pozdrawiam

boncia a co to za rasa

mamy wiosne...
                  • boncia1 Re: O WSZYSTKIM do myalgan 17.05.07, 08:29
                    jesli chodzi o rasę to PON / Polski Owczarek Nizinnych / kochany i wierny
                    przyjaciel ale ludzie mają przed nim respekt choć czasami leży przed domem na
                    tarasie i tylko patrzy z góry kto gdzie chodzi i czasem nie idze w naszą strone
                    pod " jego górkę" - nie wpuści a najlepiej jak ten ktoś sti i się nie rusza to
                    on też usiądzie koło niego i pilnuje i czeka aż pańcio lub pańcia przyjda i
                    powiedzą czy ok czy nie . I wraca na swoje miejsce i potem już da się dotknąć.
                    Kudły to ma - co tydzień czesanko i sprawdzanie sierści. JEST KOCHANY do zabawy!!!
                    Miałam też Sznaucera Olbrzyma czarnego "Antoś" ale już go nie ma od 3 lat
                    ....zasnął.
                    Aten wagabunda wabi się FUX
                    Mam też 8 lotnią kotkę Pierdołę i do zeszlego roku Balamota kota.
                    mamz wiosne..

• myalgan Re: O WSZYSTKIM do jolanta534 07.05.07, 03:54
          przepraszam ze tu napisalam do bonci ale ona to tak namiesza w glowie ze
          czlowiek sie gubi
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM do szympek88 07.05.07, 05:25
      mlody jak tam ci idzie
      • gohaa_p Re: O WSZYSTKIM 07.05.07, 13:32
        U mnie też marnie z ta wiosna. Wczoraj padalo od 11 do poznego wieczora, dzis
        troche lepiej bo słonko swieci, ale od jutra znow ma padac.
        I gdzie ta wiosna? A tak już bym chciala zeby cieplutko bylo : )
    • jolanta534 Re: O WSZYSTKIM 11.05.07, 20:22
      online.synapsis.pl/Depresja-a-choroby-somatyczne/Czy-fibromialgia-jest-
      depresja.html znalazłam kiedys taki artykuł,może Was zainteresuje? Jola.
      • jolanta534 Re: O WSZYSTKIM 11.05.07, 20:25
        online.synapsis.pl/Depresja-a-choroby-somatyczne/Czy-fibromialgia-jest-depresja.html

Tak mi sie robi z linkami,tragedia ale trraz cyba dobrze.
        • baska192 Re: O WSZYSTKIM 11.05.07, 21:56
          Jakos dzis czuje takie leciutkie wewnetrzne drgania w rekach.Od lokcia w
          gore.Taki wewnetrzny niepokoj w tych rekach.Bo w nogach to mam od dawna.
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 18.05.07, 04:50
      powitanko dla elissa
      pozdrawiam

mamy wiosne...
      • boncia1 Re: O WSZYSTKIM 18.05.07, 15:13
        witaj elissa !jesteś też zfibrowana?
        mamy wiosnę i Maj!
    • boncia1 Re: O WSZYSTKIM 18.05.07, 19:09
      Z OKAZJI NASZEGO śWIęTA PRZEZ CAłY MAJ proponuję:
      a może tak trochę przyjemności / jak ból pozwoli/ z kimś??/ bliskim???
      A tak szczerze jak tam u was z tymi miłymi chwilami- bo przecież są choć boli??
      Czy radzimy sobie z tym czy nie???
      pozdr
      • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 18.05.07, 19:19
        Poczytajcie o boreliozie
        www.borelioza.org/Rewia_16.05.2007_nr20.pdf
      • myalgan Re: O WSZYSTKIM 19.05.07, 04:40
        boncia1 napisała:

> Z OKAZJI NASZEGO śWIęTA PRZEZ CAłY MAJ proponuję:
        > a może tak trochę przyjemności / jak ból pozwoli/ z kimś??/ bliskim???
        > A tak szczerze jak tam u was z tymi miłymi chwilami- bo przecież są choć
        boli??
        > Czy radzimy sobie z tym czy nie???
        > pozdr

czesc boncia
        przyjemnosci to se robie kazdego dnia oj nie tam to o czym myslisz (to swoja
        droga)ale jakis cukiereczek ciasteczko czekoladka i zaraz mi lepieja tak
        powaznie
        kurcze od poniedzialku czuje sie bardzo dobrze skala1-10=7,5 niezle nie?
        wczoraj znowu bylam na dzialeczce poplewilam kawalek dosc duzy zajelo mi to 3 h
        ale jestem z siebie zadowolona dzis troszke krzyz lupie i nony pobolewaja ale
        tak juz mogla bym zyc
        kazdego dnia i tak mysle co bedzie jak znowu zle sie poczuje a jest juz tak ok
        hm moze mi przechodzi
        no jeszcze mam klopoty ze zmeczeniem ale tez juz nie takie od 3 dni nie spie w
        poludnie fakt padam na pysk o 20;00 wstaje 0 3 ale to 7 godzin to az nadto
        narazie leki dziabam w normalnych dawkach bo sie jeszcze boje zeby sie nie
        pogorszylo ale jak tak dalej pojdzie to zaczne zmniejszac dawki narazie
        przeciwbolowe potem pomysle o reszczie
        oczywiscie pamiec jeszcze zawodzi koncentracji malo ale to tez przezwycieze
        w tym roku mija 7 lat jak choruje a mowia ze czlowiek zmienia sie co 7 lat
        to napewno jest ten zwiastun nastepnych 7 lepszych zdrowszych lat

pozdrawiam

mamy wiosne...
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 19.05.07, 04:45
      no i oczywiscie z okazji naszego swieta
      wszystkim zycze tego o czym mazą
      malo bolu duzo slonecznych dni
      na pocieszenie i troche przyjemnosci najlepszy jest
      tort capuccino mmmmm
      moze dam rade zrobic na niedzielny podwieczotek
      ( aaaa tam sprzedam wage)
      • boncia1 Re: O WSZYSTKIM 20.05.07, 07:09
        to mi przyślij kawałek
        ,,,a ten ptok to chyba ten sam co u ciebie ?
        ale piękny poranek , słoneczko , ciepluchno ach! ciało by chciało ale dupa zbita
        trza przeczekać ... i będzie lepiej, może wreszcie pójdę na spacer z mężem i
        moim psiakiem bohaterem i włoże nową garsoneczkę w malutkie groszki z żorżety
        zwiewna jak ten poranek ?
        ach świergolą i świergolą....
        • myalgan Re: O WSZYSTKIM 21.05.07, 04:26
          boncia1 napisała:

> to mi przyślij kawałek
          > ,,,a ten ptok to chyba ten sam co u ciebie ?
          > ale piękny poranek , słoneczko , ciepluchno ach! ciało by chciało ale dupa
          zbit
          > a
          > trza przeczekać ... i będzie lepiej, może wreszcie pójdę na spacer z mężem i
          > moim psiakiem bohaterem i włoże nową garsoneczkę w malutkie groszki z żorżety
          > zwiewna jak ten poranek ?
          > ach świergolą i świergolą....

>>>tortu nie zrobilam bo mi znowu uswiadomili ze nie koniecznie musze sie
          najesc z taka waga ciala
          >boncia wiec musisz obejsc sie smakiem tak jak ja

>dzis znowu zapowiada sie piekny dzien (ide na dzialeczke)wczoraj tez sie
          wybralam po obiadku SAMA i nie dopadl mnie ani jeden raz zaden lek posiedzialam
          tam 4 godziny wiem dokladnie bo jeszcze jednak sie troszke boje i liczylam
          godziny musialam wytrzymac i udalo sie
          nic nie robilam no kule niedziela byla wypilam ta moja wspaniala kawcie na
          swiezym powietrzu i zlapalam sie na tym ze sobie przyspalam na lezaczku mmmm
          dawno nie zasnelam bez osoby towazyszacej(nie nie chodzi o to)ja sie poprostu
          boje zasypiac sama
          chodzi o to zeby ktos byl w poblizu czuje sie pewniej nie umie tego wytlumaczyc

pozdrawiam

mamy wiosne...
          • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 21.05.07, 08:47
            Ja tez ostatnie 2 dni spedziłam na działce.Powygrzewałam się na słoneczku na
            lezaczku.Och jak wszystko pieknie rośnie.Mam juz sałatę,rzodkiewkę,szpinak a
            niedługo będą truskawki-tak pięknie kwitna i są juz małe truskaweczki.Pozdrawiam
            • myalgan Re: O WSZYSTKIM 21.05.07, 08:55
              /w przyszlym roku jak dozyjemy i jak bede sie tak czuc jak dzis to tez juz
              zrobie grzadeczki z warzywkami
              narazie trawa bo pokosic to jeszcze dawalam rade reszta odpadala ale noooo
              moze jeszcze na jesien posieje rzodkiewke

pozdrawiam

mamy wiosne...
              • jolac171 Re: O WSZYSTKIM 22.05.07, 16:14
                A ja sie dorwałam do ogródka, narobiłam sie za wszystkie czasy(kocham tę
                robotę) i przy tym cudownie psychicznie odpoczęłam ale fizycznie...fatal! Znowu
                skurczyk stópki prawej i drżenie w lewej , a łydeczki obolałe jak przy
                zakwasach.Ale teraz znów trochę odpocznę i może uda sie wrócic do ogródeczka za
                jakiś czas.Cały czas mam nadzieję na lepsze.
                • jolanta534 Re: O WSZYSTKIM 23.05.07, 17:13
                  Hej!Trzymajcie się krzeseł przy czytaniu!Dzisiaj byłam w naszej przychodni po
                  leki,lekarza mamy jednego i jego zonę pediatrę jak to na wioskach bywa ale to
                  tak na marginesie.Przepisał leki zbadał ciśnienie no i przy krótkiej rozmowie
                  jak poruszyłam temat fibromialgii to usłyszałam,że ta choroba to taka moda jak
                  np.alergia!!!Zatkało mnie,pozegnałam się i wyszłam!? Jola.
                  • mayka00 Re: O WSZYSTKIM 23.05.07, 21:12
                    no cóż...lubimy życ zgodnie z modą:))))))
                    • jolac171 Re: O WSZYSTKIM 23.05.07, 21:53
                      Ale jesteśmy modelki! Pierwyj sort!
                      • baska192 Re: O WSZYSTKIM 23.05.07, 22:38
                        Ja osobiscie w fibromialgie nie wierze.Porownuje ja do jelita drazliwego.To
                        jest wszystko polaczone.Fibromialgia to nierozpoznany reumatyzm.No bo jak go
                        rozpoznac jak lecza nas byle jak A reumatyzm niszczy jelita,niszczy
                        nerki...powoli...spokojnie.Ale oni wymyslili ta fibromialgie ,zeby miec swiety
                        spokoj.Oni to lubia.Nie ma leku.A czy ktoras dostala skierowania na mase ,mase
                        badan ktore byc moze na cos by naprowadzily???czy ktoras z Was miala
                        odczucie ,ze lekarz przejmuje sie Waszym losem i chce cos znalezc?Ja zawsze mam
                        wrazenie ,ze chce abym jak najszybciej wyszla ale przedtem dala szybko kase.
                        • boncia1 Re: O WSZYSTKIM 24.05.07, 02:32
                          ja miałam to odczucie i mam
                      • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 23.05.07, 22:39
                        hehe ...ale się usmiałam co tez Ci lekarze nie wymyślą.Hmm...moda na
                        fibromialgię a na ból też moda?
                  • myalgan Re: O WSZYSTKIM 24.05.07, 03:35
                    jolanta534 napisała:

> Hej!Trzymajcie się krzeseł przy czytaniu!Dzisiaj byłam w naszej przychodni po
                    > leki,lekarza mamy jednego i jego zonę pediatrę jak to na wioskach bywa ale to
                    > tak na marginesie.Przepisał leki zbadał ciśnienie no i przy krótkiej rozmowie
                    > jak poruszyłam temat fibromialgii to usłyszałam,że ta choroba to taka moda
                    jak
                    > np.alergia!!!Zatkało mnie,pozegnałam się i wyszłam!? Jola.

>>>>no nie mowilam jak nie wiedza co ci jest to fibromialgia a potem sie z
                    ciebie nasmiewaja ze se taka chorobe przypisujesz
                    ale leki to ci przepisal
                    nie powiedzial co to moze byc jak nie fibro?
                    byle sie pozbyc pacjeta
                    dobrze ze przynajmniej leli przepisuja bo kurde no nie wiem czy bym jeszcze
                    dzis pisala z wami a tak przynajmniej udajemy ze cos robimy i sie leczymy
                    co to za leczenie jak nie wiadomo co nam jest
                    niech ich wszystkich rudy lis w....

pozdrawiam

mamy wiosne...
                    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 24.05.07, 03:42
                      wiecie
                      jak internet bedzie dlugo istnial tak i my tu bedziemy
                      dozyjemy poznej starosci w bolu i cierpieniu
                      tu sie bedziemy wspomagac dzielic doswiadczeniami rozterkami
                      tu czas tak szybciej jakos leci i jak jest gorzej mozna sie wyzalic
                      jak lepiej(?) mozemy sie pochwalic
                      bo przeciez te lepsze chwile pamieta sie dluzej niz te zle bo sa w sumie zawsze
                      z nami

pozdrawiam

mamy wiosne...
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 24.05.07, 04:24
      chociaz jestem leworeczna
      nie odnosi sie to do tego ze mam dwie lewe rece
      wiec postanowilam sama polozyc kafelki na dzialce w gospodarczym pomieszczeniu
      (jedynie czego sie obawiam to to ze klej bedzie szybciej schnal niz ja bede
      pracowac(moje tepo pracy=tepo zolwia)ale juz wiem co trzeba zrobic rozrabiac
      mniejsze ilosci cementu
      nie bedzie to moj pierwszy raz
      jak bylam zdrowa jakies 10 lat do tylu polozylam kafle na podlodze w kuchni i
      leza do dzis nawet fugi sa rowne
      chce poprostu sprobowac czy talent moj tez zatracil sie w tej chorobie czy
      jednak gdzies tam tkwi(nie omieszkam pochwalic sie zdjeciami z mojej roboty)
      wiem ze to chlopy robia czesciej ale czy my dziewczynki sie roznimy od nich
      (nooo troszke tak cielesnie)
      ale reszta wydaje mi sie rowna a moze nawet lepsza
      musze cos robic bo siedzenie mnie zabije nie tylko przez chorobe ale i moja
      waga dochodzi do niesamowitych cyfr
      osobiscie to na siedzaco wypoce wiecej niz niektory sportowiec ale waga
      niestety rosnie takie zasiedziane pocenie jednak nie to co pot po wysilku
      fizycznym
      wiec POSTARAM sie cos zdzialac
      nie martwie sie ze nie dam rady jak mi ne pojdzie to pierdykne tym i poczekam
      na wiecej sil
      albo kazdego dnia poloze po 2-3 kafle to do zimy skoncze
      dobrze ze sa 15cm/15cm bo te 33/33 to sa juz troche ciezkie
      no zobacze ale jestem pelna optymizmu a kanapa jest krok od gospodarczego to
      jak co to buch na kanapke

tak nabazgralam zeby was troszke rozerwac

pozdrawiam a wy cos planujecie zrobic tego lata?

narazie

mamy wiosne...
      • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 24.05.07, 08:26
        Dzieki Myalgan za rozerwanie nas -Ty zawsze cos fajnego wymyslisz.
        Jesli chodzi o wagę to ja tez z nia walczę -ostatnio udało mi się schudnąć z 5
        kg ale na to co ja jem to i tak za mało.Ty przynajmniej jak piszesz nie
        żałujesz sobie jedzonka dobrego.Pozdrawiam
      • jolanta534 Re: O WSZYSTKIM 24.05.07, 11:03
        Hej!Fajnie,że poczytałyście o moim lekarzu,który całe lata machał na moje
        dolegliwości ręką,leki owszem przepisuje i nawet mogę w ośrodku zbadać
        cholesterol i cukier ale,ze coś mu się porobiło w średnim wieku to fakt!Myalgan
        ja też lubię sobie pojeść ale mąż mnie pilnuje,bo waże 80 kg/170 wzrostu a
        całość prawie usadowiła się w dolnych partiach to marudzi,ze nie chce mieć już
        grubszej żony.Sam jak przestał palić 2 lata temu i z racji wieku nazbierał na
        boczkach i brzuchu ale kobitę chce mieć w odpowiednich gabarytach hi,hi...Zyczę
        Ci owocnej pracy i nie przemęczaj się zbytnio pozdrawiam Cię i wszystkie
        modelki Jola.
      • mayka00 Re: O WSZYSTKIM 24.05.07, 15:41
        hahahahahhahah....strasznie Ci zazdroszcze tej pogody ducha...chociaz do
        ponurakow sie raczej nie zaliczam:)))))
      • myalgan Re: O WSZYSTKIM 29.05.07, 03:42
        myalgan napisał
        >
        > tak nabazgralam zeby was troszke rozerwac
        >
        > pozdrawiam a wy cos planujecie zrobic tego lata?
        >
        > narazie
        >
        > mamy wiosne...

>pierwsze 10 kafli juz na scianie lalalala jeszcze jakies 300 i bedzie ok ha<
        -----------------------------------------------------------------------------
        -----------------------------------------------------------------------------
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 25.05.07, 06:27
      slonko wyszlo jest pogoda
      dzis przewozimy kafle na dzialke
      lalalala bedzie robota
      zeby tylko sily byly
      nozki mnie kreca ale moze byc
      wczoraj wnosilam wode mineralna na 4 pietro na ramieniu
      nooo i teraz tak sie dotykam oj boli patrze mmm a tu siniak jak diabli ale mam
      delikatne cialko jak bym poszla na obdukcje to by powiedzieli ze mi dolozyl a
      tu nie sama sie tak zalatwilam
      ale przynajmniej widac ze boli ale mi wspolczuja mmmm a to przeciez nic takiego
      tyle ze widac i juz inna reakcja otoczenia
      szkoda jednak ze naszego bolu nie widac na ciele hm chociaz no wlasnie same
      siniaki by chodzily a jak znam zycie to by sie okazalo ze to napewno nasza taka
      uroda hihihi bo wyniki w normie
      oj dzis to mam dzien do beblania glupot
      soski

pozdrawiam

mamy wiosne...
      • myalgan Re: O WSZYSTKIM 25.05.07, 06:30
        myalgan napisal
        > soski
        kule nie soski tylko sorki
        ojojoj nie jest dobrze
        glowka cosik szwankuje?
        • myalgan Re: O WSZYSTKIM 25.05.07, 06:34
          myalgan napisała:

> myalgan napisal
          > > soski
          > kule nie soski tylko sorki
          > ojojoj nie jest dobrze
          > glowka cosik szwankuje?
          >>>>>prosze jednak nie wykluczac mnie z forum poprawie sie
          a forum to moj drugi przyjaciel od serca
          • boncia1 Re: O WSZYSTKIM 25.05.07, 12:58
            to nie tylko zdarza się myalgan i myślę że na tym forum można pisać jak sie da
            bo i tak wszyscy rozumieja i są tolerancyjni , a z głową to chyba wszyscy maja haha
            / czasami / " modele i modelki sfibrowane"
      • myalgan Re: O WSZYSTKIM 29.05.07, 03:04
        myalgan napisała:

> slonko wyszlo jest pogoda
        > dzis przewozimy kafle na dzialke
        > lalalala bedzie robota
        > zeby tylko sily byly
        > nozki mnie kreca ale moze byc
        > wczoraj wnosilam wode mineralna na 4 pietro na ramieniu
        > nooo i teraz tak sie dotykam oj boli patrze mmm a tu siniak jak diabli

>>>>>>>>siniaki zlazly<<<<<<<<<<<
        troszke jeszcze boli ale taki bol to pikus
        mamy wiosne...
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 27.05.07, 05:59
      zycze wszystkim m

milej
      spokojnej
      slonecznej niedzieli
      pozdrawiam

mamy wiosne...
    • boncia1 Re: O WSZYSTKIM 27.05.07, 17:43
      dobrze że jestem mamą i mam tego świadomość!!!
      pozdrawiam
      • boncia1 Wypaleni??? 28.05.07, 14:03
        kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,78525,2125907.htmlpoczytajcie
        pozdrawiam
        • mayka00 Re: Wypaleni??? 28.05.07, 14:28
          Cześc boncia...chetnie bym przeczytała...ale cosik mi sie strona nie chce
          pokazać:))))
        • myalgan Re: Wypaleni??? 29.05.07, 03:00
          kuleeee mi tez sie nie otwiera
          boncia wez sprawdz ten adres
          cosik tam nie gra
          • boncia1 Re: Wypaleni??? 02.06.07, 19:30

sory "za przerwę w nadawaniu"
            - juz się naprawiam :
            kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,78525,2125907.html
            mam nadzieję że teraz dobrze.
            a poza tym warto się tam pokręcić i poczytać
            życzę miłego czytania
            pozdrawiam
        • myalgan Re: Wypaleni??? 03.06.07, 03:20
          boncia1 napisała:

> kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,78525,2125907.htmlpoczytajcie
          > pozdrawiam

od myalgan
          >>>>chyba jednak to nie ten adres<<<<<<
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 29.05.07, 03:37
      tak wogole to co ja tu mam czytac od 3 rano
      przeciez kazda jakos sie czuje dziennie
      to jestem ciekawa jak wam tam leci kazdego dnia
      nie koniecznie musicie pisac jak jest zle
      fajnie jest tez poczytac o milych rzeczach z waszego zycia
      kwiatach w ogrodzie tepie plewienia czasie spedzonym przy garach i czasie
      spedzonym na hamaczku ewentualnie sukcesach w pracy czy szkole

pozdrawiam

mamy wiosne...
      • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 29.05.07, 12:39
        Myalgan jak Ty wczesnie wstajesz-ranny ptaszek z Ciebie ale kiedy Ty się
        wyspisz?Jesli chodzi o mnie to cieszę się z każdego dnia bez bólu,cieszę się
        jak zasypiam i budzę się bez niego.Jakie to miłe uczucie -zyczę Wam tego.Jednak
        na ogródku nie mam siły pracować-gdy się schylam i staję to robi mi się
        słabo,szybko się męczę.Hmm...dobrze że mój mąż to lubi a ja tylko
        oglądam,podpowiadam i opalam się na leżaczku.Jak było tak bardzo goraco to
        tylko w cieniu.
        To moje leczenie dobrze mi robi np. na to że nie puchną mi nogi choc nie wiem
        co ma jedno z drugim wspólnego a takze to ze schudłam 5 kg.Unikam słodyczy i
        mało jem-pije duzo jogurtów i kefirów.Pozbyłam się tez takich nalotów,grudek z
        gardła i teraz wiem że to były jakies bakterie a nie żadne resztki jedzenia jak
        mówi wiele osób a takze lekarzy.
        Pozbyłam się stanów zapalnych na głowie co mi wczęsniej bardzo przeszkadzało a
        antybiotyki wszystko wytruły.Pozdrawiam
        • jolanta534 Re: O WSZYSTKIM 29.05.07, 14:13
          Fajnie,ze choc jedna leczy konkretne choroby,bo przy fibromialgii jak bolało
          tak boli,24 godziny i tak na okrągło.Parę ostatnich dni miałam fatalne
          samopoczucie,łącznie z depresją,mimo,ze biorę leki,wszystko i wszyscy mnie
          irytują delikatnie mówiąc,więc mam serdecznie dosyc całego świata a nie położę
          się,żeby nic nie robic,bo chałupa i ćwierć hektara dookoła do obrobienia a do
          tego tylkko ja i mąż,z chorym kręgosłupem,uchachać się mozna ze szczęścia,piszę
          to do was,bo nie mam żadnej bratniej duszy a druga połowa raczej upierdliwa
          uff...Jola.
        • myalgan Re: O WSZYSTKIM 30.05.07, 04:30
          ewax100 napisała:

> Myalgan jak Ty wczesnie wstajesz-ranny ptaszek z Ciebie ale kiedy Ty się
          > wyspisz?

>>>>>wiesz ewcia jak zsumuje godzinki ktore drzemie to wychodzi jakies 6-7
          godzin to nie jest tak malo tyle ze z przerwami<<<<<<<<<

ciesze sie najbardziej z tego ze przesalas tak bardzo cierpiec
          az mi szkoda
          hm moze tez kiedys sie dowiem co mi jest
          i zaczne sie konkretnie leczyc
          to ze nie masz sily pogrzebac w ziemii to chyba normalne na takich dawkach
          antybiotykow
          i tak jestes godna podziwu za to co robisz z tak oslabionym organizmem
          powodzenia i wytrwalosci zycze w zmaganiu sie z borelka

pozdrawiam

mamy wiosne...
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 30.05.07, 05:01
      oj dzis troche marudze
      to ta pogoda
      juz znikam pa

pozdrawiam

mamy wiosne...
      • jolanta534 Re: O WSZYSTKIM 30.05.07, 11:36
        video.interia.pl/obejrzyj,film,61250 pozdrawiam.
        • mayka00 Re: O WSZYSTKIM 30.05.07, 11:45
          hahahahahahahah..Jolanta...chyba wyciagne rower z piwnicy:))))
          • jolanta534 Re: O WSZYSTKIM 30.05.07, 11:51
            Cieszę się,ze Cię to ubawiło mam nadzieje,ze reszta dziewczyn obejrzy i tez się
            zrelaksuje...śmiechem oczywiscie,albo jak tam chcą można na rowerze!? Jola.
            • myalgan Re: O WSZYSTKIM 31.05.07, 04:16
              hahahahahhahahahha
              kurcze juz pare razy jezdilam w tym roku na rowerku
              chyba siodelko mam popsute

chlera nie dziala
              nooo moze za wolno krece
              poczekam az sie rozjasni to sprobuje jeszcze raz
              musze czekac bo swiatelka tez nie dzialaja

a mamy wiosne...!
              • boncia1 Re: O WSZYSTKIM 03.06.07, 00:43

kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,78525,2125907.html
                mam nadzieję że teraz dobrze.

pozdrawiam
                • myalgan Re: O WSZYSTKIM 03.06.07, 03:22
                  boncia1 napisała:

>
                  >
                  > kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,78525,2125907.html
                  > mam nadzieję że teraz dobrze.
                  >
                  > pozdrawiam

od myalgan
                  tu to mialam wpisac
                  >>>>ten adresik to tez nie jest<<<<<

bonciaaaaa
                  no
                  jeszcze raz

pozdrawiam

mamy wiosne...
                  • jolac171 Re: O WSZYSTKIM 03.06.07, 18:04
                    No... to dobre z tym rowerkiem! Ja codziennie dojeżdżam do pracy rowerkiem ale
                    chyba też siodełko popsute, bo jakoś nie odczułam takich efektów specjalnych.
                    Moze trzeba zmienic siodełko?..ha,ha,ha,ha.....
                    • mayka00 Re: O WSZYSTKIM 03.06.07, 18:43
                      www.youtube.com/watch?v=_XqrXaA6AYw
                      wklejam film...mam nadzieje,ze dobrze....pośmiejcie sie troszkę:))
                      • myalgan Re: O WSZYSTKIM 04.06.07, 03:22
                        dzieki za filmiki
                        uwielbiam te ze zwierzatkami
                        a tak jak ten maly to niekiedy mam tak samo
                        pozdrawiam

mamy wiosne...
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 04.06.07, 18:29
      do dzis ich chwalilam ale mi przeszlo znowu mi kazala isc do psychiatry bo to
      bole psychosomatyczne
      kule za sie poplakalam
      A NIECH ICH ...
    • gosia_biedrona Re: O WSZYSTKIM 10.06.07, 10:44
      rodzinka super a ja mam tylko zyberka pa
      • jolac171 Re: O WSZYSTKIM 10.06.07, 18:19
        jak taka super rodzinka, to żeberka im wystarczą, a jak nie , to tym
        bardziej,moze szybciej sie wyniosą...he.he.he!
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 12.06.07, 04:04
      zapraszam na strone mojego pupila
      i prosze o pozytwne oceny
      dziekuje
      kulkaikacper.pupile.com/
      • myalgan Re: O WSZYSTKIM 13.06.07, 03:53
        myalgan napisała:

> zapraszam na strone mojego pupila
        > i prosze o pozytwne oceny
        > dziekuje
        > kulkaikacper.pupile.com/
        ================================================================================
        jejku ile to zajmuje czasu wskoczyc na ta strone dodac jakis komentarzyk i
        punkciki
        wskoczcie na chwile
        to i rozrywki troche
        i oderwiecie sie z tego fotum choc na chwile
        dzieki
        pozdrawiam

mamy wiosne...
        • ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 13.06.07, 09:24
          Kulka jest przepiękna,inne też ,ale Kulka ma mądrość w oczach ,no i ta figura
          .Ja niestety już się rozstałam z moją 11 letnią Pusią i brakuje mi kociego
          mruczenia i przytulania.Czy też Ci się układają na najbardziej bolących miejscach?
          • mayka00 Re: O WSZYSTKIM 13.06.07, 11:39
            Myalgan...masz cudne kotki...ja mam psa...wilczura...nie moge miec kota bo
            wystarczylby tylko na jeden kęs dla mojego psa:)))
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 14.06.07, 03:49
      nczesc
      dzieki ze mialyscie chwile wsoczyc na moja stronke
      kulka to jak spie to kladzie sie przy glowie wlasciwie tym futrem w calosci
      przytula sie do twarzy i tak spi bez ruchu i mruczy
      kacper to taki prawdziwy kot zawsze chodzi swoimi drogami mowie ze jest
      autystyczny bo nie zawsze wie o co nam chodzi nie przychodzi na kolana wogole
      no niekiedy sie kapnie o co chodzi to przyjdzie nie lubi sie przytulac a izadko
      mruczy
      mial brata siwego ale byl chory na nerki i uklad krazenia i niestety zostaly dwa
      w tej calej rodzince byly jeszcze 2 psy brodacz ten najwiekrzy mial raka i
      misiu tez odszedl mial 19 lat ale to bylo wredne bydlatko wszystkich
      terroryzowal a byl malym 3 kg pikuskiem

pozdrawiam

milego dnia

mamy wiosne...
      • ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 15.06.07, 10:41
        Zwierzaki wyczuwają chore miejsca,u mnie jak Pusia pakowała się do szyi to za
        dzień ,dwa na bank miałam anginę lub zap.krtani.teraz został mi 12-letni
        Kacperek,jamnik miniatura , 4 kg. miłości ,emeryt, prawie bez zębów ,ale
        kondycję ma jeszcze niezłą bo chodzi szybciej niż ja.Myalgan , jak będziesz
        miała chwilkę czasu i "chwilkę " zdrowia ,to napisz proszę jak się wkleja -chyba
        to się nazywa link-taka czerwona linijka tekstu-klikniesz i otwierasz.Mam
        internet od stycznia i jestem zielona w takich rzeczach-nauczyłam się już
        wrzucać zdjęcia przez skaner ,ale co innego to klops.Pozdrawiam,Ela
        • myalgan Re: O WSZYSTKIM 16.06.07, 03:54
          Myalgan , jak będziesz
          > miała chwilkę czasu i "chwilkę " zdrowia ,to napisz proszę jak się wkleja -
          chyb
          > a
          > to się nazywa link-taka czerwona linijka tekstu-klikniesz i otwierasz.Mam
          > internet od stycznia i jestem zielona w takich rzeczach-nauczyłam się już
          > wrzucać zdjęcia przez skaner ,ale co innego to klops.Pozdrawiam,Ela
          ================================================================================
          tez sie niechcacy dowiedzialam a 2 lata mam kompa

najezdzasz kursorem na adres strony przyciskasz przeciwny klawisz myszy(pisze
          tak bo ja nie wiem ktory jest prawy aktory lewy bo mam wszystko nastawione na
          lewa reke)pobierasz kopiuj i juz masz adres potem normalnie wchodzisz(tym
          klawiszem co zawsze) tam gdzie chcesz wkleic i znowu ten drugi przycisk
          wyskakuje pasek informacyjny naciskasz wklej i juz gotowe
          kolor zmienia sie dpoiero po wyjsciu z wiadomosci

no tak to umialam wytlumaczyc ale nie wiem czy sama bym byla madra ztego co
          pisze
          postaraj sie jednak to zrozumiec
          moze sie uda
          jak nie to jutro wytlumacze ci to jeszcze lepiej ha

pozdrawiam
          powodzenia w probach przenoszenia linkow

mamy wiosne...
          • ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 16.06.07, 09:30
            Dzięki Myalgan,zaczynam próbę wklejania.
            img142.imageshack.us/my.php?image=pusiaaaaaaaaaabx8.png
            • mayka00 Re: O WSZYSTKIM 16.06.07, 12:39
              czesc ezuza....sliczna pusia....a jakie ma niebieskie oczy..:)))
            • myalgan Re: O WSZYSTKIM 17.06.07, 03:20
              ezuza1 napisała:

> Dzięki Myalgan,zaczynam próbę wklejania.
              czesc puska piekna po polsku jak by bylo to bym popunktowala i komentarz dodala
              cholera niestety nie znam ni w zab jezyka
              to ze ci sie uda wkleic to wiedzialam
              i co nic trudnego?

kulkaikacper.pupile.com/
              zrob sobie polska strone
              na tej mojej najedzna najedz na dodaj swojego pupila nastepne otwarcia
              poprowadza cie co masz dalej robic

pozdrawiam

mamy wiosne...
            • myalgan Re: O WSZYSTKIM 17.06.07, 03:24
              a tu w naszej gazecie pl tez jest foto forum tez mozesz sie dolaczyc
              fotoforum.gazeta.pl/0,0.html
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 19.06.07, 03:36
      wiecie wcale nie jest tak zle a przynajmniej nie jest gorzej
      polozylam te plytki na scianie
      dzis policze ile ich bylo jestem z siebie baaaaardzo zadowolona
      wczoraj kladlam fugi slicznie mi wyszlo skromnie mowiac
      nozki mam spuchniete i skora bardzo boli na nich ale jak mam krotkie spodenki
      to jest do wytrzymania
      krzyze troszke nawalaja ale przez ostatnie dni troszke sie nastalam przy tych
      plytkach to moze byc troszke gorzej ale mam sile to jest duzo a i nie sypiam
      juz w czasie dnia i to jest sukces nie wiem jak dlugo bedzie tak fajnie to
      musze szybko dzialac

pozdrawiam wszystkich serdecznie zycze pogody i milego dnia

mamy wiosne...
      • ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 19.06.07, 14:22
        fajnie ,ze Ci dobrze idzie z tymi płytkami,pomalutku i do celu.ja kiedyś też
        kładłam na ceresit,trudno było to cholerstwo wymieszać,żeby nie było grudek,mam
        nadzieję ,ze masz jakąś lepszą zaprawę .Najważniejsze to pomalutku,a dużo
        jeszcze masz tej "robótki"?odpisałam na mojej hist. chor.Teraz dzieciaki w
        szkole to mam chwilę.w czwartek będzie koszmar: Zuza-lekcje do 17-kończenie
        dekoracji,przygotowanie do przyjęcia dziękczynnego ,potem przedstawienie
        dzieciaków ,przyjęcie-czyta j uroczyste zakończenie roku szkolnego-,i szybko na
        19 na urodziny kolegi z klasy.nienormalne ,żeby w 1 kl.podstawówki było tyle
        imprez-to już 12 impreza w klasie,ja mogłam sobie pomarzyć o urodzinach z
        koleżankami,takie czasy.Trzymaj się prosto,odpoczywaj i utnij sobie drzemkę w
        dzień.aha-dobry żart mi koleżanka przysłała-autentyk.:w progrwamie od
        przedszkola do opola-3-letnia dziewczynka.dialog z prowadzącym
        -jak masz na imię,kto z tobą przyjechał?
        -rodzice,sistra ,brat-tu imiona
        -masz w domu jakieś zwierzątko?
        -mam kotka
        -a jak kotek ma na imię?
        -cisza...
        -jak tatuś woła na kotka?
        -sierściuchu je...ny.
        • myalgan Re: O WSZYSTKIM 20.06.07, 04:35
          ezuza1 napisała:

> fajnie ,ze Ci dobrze idzie z tymi płytkami,pomalutku i do celu.ja kiedyś też
          > kładłam na ceresit,trudno było to cholerstwo wymieszać,żeby nie było
          grudek,mam
          > nadzieję ,ze masz jakąś lepszą zaprawę .Najważniejsze to pomalutku,a dużo
          > jeszcze masz tej "robótki?
          do mieszania zaprawy jest takie specjalne mieszadlo montuje sie je do wiertarki
          i pracuje jak mikser
          i zawsze leje sie wode do zaprawy nigdy odwtotnie

robote wlasciwie koncze zostaly tylko cokoliki do zrobienia i malowanie podlogi
          specjalna farba kauczukowa a
          i do gospodarczego zamontowalak kibelek bo bylo troche miejsca teraz pelna
          kulturka mmm
          fajnie to bedzie wygladac (jestem dumna z siebie ach ach ...

> -jak masz na imię,kto z tobą przyjechał?
          > -rodzice,sistra ,brat-tu imiona
          > -masz w domu jakieś zwierzątko?
          > -mam kotka
          > -a jak kotek ma na imię?
          > -cisza...
          > -jak tatuś woła na kotka?
          > -sierściuchu je...ny.
          dobre bardzo dobre
          hahahaha...
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 21.06.07, 04:57
      haloooo
      mamy lato

tu to tylko ja wpadam co u was sie dzieje co slychac
      przeciez musicie jesze cos robic
      sluzba zdrowia strajkuje to mamy luzik od dreptania po przychodniach
      jak spedzacie te chwile ktore wczesniej zajmowaly wam stanie w kolejach do
      nastepnego specjalisty
      kurde ja to juz chyba miesiac nie widzialam bialego fartuszka
      i zyje no no to jest cos
      nawet dobrze sie czuje jak na mnie i ciesze sie ze nie musze isc do lekarza
      dalam przepisac sobie leki bez wizyty(niestety to musze jeszcze robic)
      oby jak najdluzej utrzymal sie taki moj stan
      no dziewczynki
      chwalcie sie co tam u was
      jakies lepsze dni
      sprzatanko
      czy cos takiego
      spacery
      zakupy
      praca w ogrodzie

pozdrawiam was bardzo serdecznie
      zycze milego pogodnego dnia

mamy lato...
      • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 21.06.07, 07:58
        Fajnie że mamy lato -nie ma jak ciepełko -no jak za gorąco to też
        kiepsko.Ogólnie i tak zawsze latem lepiej sie czułam niż zimą,jesienią.
        Ja ostanio miałam zabiegi-prądy,laser i jeszzce cos tam.Nie umiem okreslić czy
        to ze jest mi lepiej zawdzieczam zabiegom czy lekom czy może i tak tak by było
        bo same wiecie że te bóle wystepują takimi falami.Raz jest przypływ raz
        odpływ :)).Pozdrawiam Was serdecznie
    • myalgan Re: O WSZYSTKIM 22.06.07, 04:18
      czesc
      to znowu ja bo nikt tu nie zaglada ale oj tak sobie popisze moze ktos sie
      zlituje i pochwali mnie za moje male sukcesy ha
      jak wspominalam plytki leza na scianie fugi wykonane perfekcyjnie
      juz zabieralam sie do malowania podlogi farba kauczukowa a tu ulewa mnie
      zastala
      mowie sobie przeczekam i do domu ide
      tak sobie siedzialam a tu z sufitu na leb woda mi leci no jasna cholera tak juz
      mialo byc slicznie juz hamaczek sie do mnie usmiechal niestety nic z tego musze
      uszczelniac dach
      pocieknie tak ze 3 dni to mi plytki ze sciany odpadna
      i cala robota do d na nic
      wlasnie to jest zlosliwosc rzeczy martwych
      jak nie urok to s...a
      i tak dni leca
      zdrowko mi sie nie pogarsza to i ochota do wszystkiego wieksza
      nawet sie nie zmartwilam za bardzo tym dachem
      kupie lepik i sru na wysokosc i do dziela
      robota jednak mnie kocha nooo i ja ja juz lubie
      musze pisac aby forum utrzymac na stalym pozionie

i caly czas czekam na wasze male i duze sukcesy
      zadna nie chcesie pochwalic sie robi
      piszcie cosik bo to o wszystkim robi sie pomalu moje prywatne a tego nie chce

prooooszeeee
      przyjdzcie tu przynajmniej na chwile

pozdrawiam

milego dnia zycze

mamy lato...
      • ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 22.06.07, 08:58
        cześć ,wczoraj mało nie padłam od tego szkolno-imprezowego latania.Od 5 rano na
        nogach,przed 7 -Zuzkę do koleżanki ,a ja z jej mężem pojechałam po tańsze
        kwiaty na targowisko-bita godzina w korkach-całe szczęście mają wygodne autko.
        Potem obiad , upiec ciasto do szkoły ,wreszcie do szkoły na 13,45,dzieciaki
        ostatnie lekcje,do domu po ciasto ,kosz kwiatów i prezent.o 17 przedstawienie
        ,potem impreza klasowa ,a na 19 impreza w Bajlandii-kolega Zuzi z klasy urządzał
        urodziny -do 21.Jak klapnęłam tam na krzesełko to przesiedziałam 2 godziny i nie
        wiedziałam czy potem wstanę,ale jakoś się z pomocą udało ,na szczęście koleżanka
        miała bliziutko samochód i dowiozła nas pod klatkę.Wzięłyśmy z córcią nasze leki
        umyłyśmy bużki i żęby -bo na tyle nam starczyło siły i lulu.teraz mała jeszcze
        śpi ,a mnie jak zwykle zerwało bólisko q q q... o 4rano.oj nie czuję-żle
        ,czuję aż za bardzo nogi i ręce po wczorajszym.na szczęście Zuza ma zakończenie
        roku na 12 ,to jakoś się dowlokę.a na obiad dziś będą kanapki grzane -jak sobie
        sami zrobią.
        Myalgan może Ci te płyteczki nie odpadną ,bo to by było bardzo nieładnie z bożej
        strony ,jak tyle ciężkiej pracy i samozaparcia w to włożyłas .I może nie wchodż
        na ten daszek ,bo "tfu ,czerwone za siebie",żebyś tam nie utknęła.u nas też leje
        i ma lać -wiadomo-dzieciaki zaczęły wakacje.pozdrowionka-Ela
        • ewax100 Re: O WSZYSTKIM 22.06.07, 10:06
          Myalgan -jestem pod wrazeniem,pełna podziwu dla Ciebie za wykonywanie tak
          niełatwych prac w altance i za Twoją obecnośc tu na forum.Pomimo Twoich
          dolegliwości zawsze jesteś pełna humoru i jeszcze umiesz innych pocieszyć-to
          jest wspaniałe!
          Nie myśl że ja nie zaglądam na forum-robię to codziennie i w tym czytam
          Ciebie,może nie zawsze cos odpiszę ale wiedz że myślami jestem z Tobą.Wiem jak
          cierpisz podobnie pewnie jak ja dlatego tak bardzo chciałabym pomóc i ciagle
          myslę co mogłabys jeszcze zrobić w znalezieniu przyczyn Twoich bólów.
          Jesli chodzi o mnie to nie moge sie pochwalić takimi czynami jak Ty np. o
          położeniu płytek.Jesli tylko masz siły i daje Ci to przyjemnośc to tak trzymaj!
          Ostatnio mój piesio był chory -zaczął zwracać,zwrócił włosy/długie mojej córki-
          nie wiem jakim cudem/ był bardzo słaby-bardzo sie o niego martwiłam.W jedną noc
          to cały czas nie spałam a czuwałam przy nim.Poszłam oczywiście do weterynarza
          dostał kroplówkę,leki-antybiotyki i na watrobę i jest juz dobrze-teraz nie tez
          sam pies.Musze teraz bardzo uważać na jedzenie-najlepiej sucha karma
          watrobowa.Lubi też ryz z miesem ale nie lubi drobiowego a takie jest
          najlżejsze.Trudno mu teraz cos dać zeby zjadł i mu nie zaszkodziło.Ciesze sie
          że to przeszło.Miałam trudny okres bo czekałam tez na wyniki z egzaminów
          córki.Wszystko dobrze sie skonczyło-córka wszystko zdała i jest juz na trzecim
          roku Anglistyki.Jakby jej było mało to zapisała sie na drugi kierunek tylko
          zaocznie na Admministrację.Zobaczymy jak podoła ale ma dobra pamięć wiec moze
          jej sie uda.Pozdrawiam Ewa
      • boncia1 Re: O WSZYSTKIM 24.06.07, 04:17
        zagląda , zagląda tylko z pisaniem gożej, A chwalić się mam czym : Jakub / z
        dwojaczków/ miał występ na swoich konchach i robi dalej kariere - i kształci się
        w rzemiośle snycerza stolarza www.fotka.pl/profil/aionDRummer/
        , a córka Sonia właśnie po maturze dostała się do Krakowskiej "Alternatywy" na
        choreografie tańca , Wesolutko !! A ja szczęśliwa jestem jak mogę sie pozbierać
        z łóżka i coś w ogrodzie porobić , /choć potem znów odleżę z tydzień /. Ale co
        tam w ogrodzie tylko ja rządzę i nikt nie chce mi mieszać , a poza tym lubię
        sama sobie zrobić tak jak chcę - tylko czasem rączki i nóżki zawodzą.
        pozdrowionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka