mrs.t Re: zdrowa galaretak 05.01.13, 23:03 galaretkaaaa! zle mi sie kliklo i wyslalo przedwzesnie.. jakby herbatke owocowa (z suszu) z jakims np syropem z agawy /karobem i agar agar (?) to bylo by to zjadliwe jako alternatywa dla sklepowych galaretek , dla trzech galaretkozercow ??? jakby zrzrobic zeby bylo najlepiej? z czego? sok jakis? konsysyencja z alyernatywa dla zelatyny wieprz. byla by taka sama ,? nie może byc kisiel musi bc galaretka..( Odpowiedz Link
miwah Re: zdrowa galaretak 06.01.13, 14:45 mrs. a tak z owocow po prostu? sok owocowy domowy ( z sokowirowki moze taki) i zelatyna, ew doslodzic mozesz czyms Albo owoce jak na dzem ( najlepiej wtedy jakies jagodowe w sezonie, bezpestkowe- truskawki, maliny itp bo sporo soku puszczaja Ja bym jeszcze dobrego ekstraktu (np czysty malinowy czy inny) dala pare kropel Z gotowych sokow w stylu ulepek malinowy, nie ma sensu bo tam malin mikroskopijna ilosc ( jesli wogole sa) Chyba ze masz domowy od babci czy swoj. . Wiadomo, cukru sporo, ale zawsze pewnie lepsze niz sklepowe galaretki. Odpowiedz Link
mrs.t Re: zdrowa galaretak 06.01.13, 18:42 no tak sok taki owocow nie z butelki (cukier z 0, 1% owocow Paola etc) tylko czy przede wszystkim te platki agar agar to mi to zetna normalnie jak żelatyna ? Odpowiedz Link
miwah Re: zdrowa galaretak 06.01.13, 19:48 powinny. Tak mowi teoria :) bo ja doswiadczen specjalnie nie mam. Zelatyne stosuje:) Agar-agar kiedys do deserow ale glownie do chinskich dan, jesli mnie pamiec nie myli. Odpowiedz Link
miwah Re: zdrowa galaretak 10.01.13, 15:23 mrs, moze cos w tym stylu? alldayidreamaboutfood.com/2011/09/homemade-gummy-fruit-snacks-healthy-snacks-for-kids.html Odpowiedz Link
wiwi1 Re: zdrowa galaretak 13.01.13, 21:51 Miwah, ale super te zelki:) Kolejny pomysl do listy do wyprobowania. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link