28.09.11, 15:01
Mam 21 lat, i jeszcze nigdy nie uprawiałem seksu, czy to jest normalne? Czy ja nie pociągam dziewczyn? Chyba ja się boje zrobić pierwszy krok
Obserwuj wątek
    • n.wataha Re: Prawiczek 29.09.11, 09:16
      Wszystko w życiu jest możliwe. Z pewnością nie jesteś jedynym 21 latkiem, który jeszcze seksu nie uprawiał. Czy jesteś pociągajacy dla kobiet, chyba sam powinieneś wiedzieć. Czasami trzeba nad sobą popracować by zwiększyć swoją atrakcyjność u kobiet. Czasem wystarczy zacząć sie lepiej ubierać, dbać o wygląd zewnętrzny (włosy, twarz, dłonie), czasami zaś popracować nad własnym wnętrzem (nauczyć się słuchać kobiet, czy mówić im to czego pragną usłyszeć), czasem nad własną psychiką, by nauczyć się wyluzowywać przy kobietach, nie zamęczać ich sztucznoscią, czy mieleniem ozorem "jaki to ze mnie super-duper facet".
      • veoxeu Re: Prawiczek 18.06.12, 13:36
        Ja mam kolegę który ma 29 lat i też jeszcze nie miał kobiety, ale jest wyjątkowo paskudny i śmierdzący podejrzewam że nigdy nie bedzie miał Panienki dopóki jej sobie nie kupi chociaż i tak większość by go wyprosiła.
    • n.wataha Re: Prawiczek 29.09.11, 09:18
      Jeszcze jeden drobiazg.

Chcesz być bardziej naturalny i atrakcyjny w oczach kobiet?
      Poobserwuj jak rozmawiają z kobietami geje. Dużo się od nich nauczysz.
    • michal.lew-starowicz Re: Prawiczek 07.10.11, 22:56
      Nie ma określonej normy wieku odnośnie podjęcia aktywności seksualnej. Najlepszym wyznacznikiem tego momentu może być wewnętrzne poczucie gotowości i stworzenie udanej relacji partnerskiej, w której seks byłby dopełnieniem relacji emocjonalnej. Lęk może być w tym przypadku istotnym czynnikiem opóźniającym podjęcie aktywności seksualnej – wynika często z nieśmiałości, niskiej samooceny, braku doświadczenia w relacjach lub wcześniejszych negatywnych doświadczeń. Sam wiek nie jest żadną podstawą do obaw. Natomiast jeżeli odczuwany lęk blokuje Pana i powoduje doświadczanie cierpienia, to sugeruję udanie się po pomoc do psychologa (najlepiej psychoterapeuty).
      • Gość: Normalny Mężczyzna Re: Prawiczek IP: *.sta.asta-net.com.pl 03.06.12, 09:56
        Ja również mam 21 lat i też jestem prawiczkiem. Dzisiejsze młode kobiety są zakłamane, wulgarne, leniwe i puste. Powiem więcej mam więcej szacunku do prostytutek niż do tzw. "normalnych kobiet". W takim układzie mężczyzna jest pewny są zasady i się do ich oboje dostosowują. I nie obwiniaj się. To nie Twoja wina tylko płytko myślących kobiet. Większości prawiczków to porządni mężczyźni którzy przez to, że kobiety w wieku nastoletnim wolały drani i z takimi się zadawały nie mają doświadczenia. Zauważyłeś jak kobiety biadolą, że nie ma porządnych mężczyzn? Są tylko w wieku nastoletnim nie zdobyli doświadczenia bo uważani byli za "nudnych" w konsekwencji czego dziś są prawiczkami a takich kobiety nie chcą. Niech teraz żyją sobie z tymi draniami którzy je zdradzają, biją, poniżają a mnie zostawią w spokoju i niech mi tyłka nie zawracają. Pozdrawiam
        • cyklista6 Re: Prawiczek 18.06.12, 10:58
          Panowie,

Spokojnie, to nic strasznego. Uwierzcie w siebie, że jesteście wartościowymi facetami i szukajcie, szukajcie - aż znajdziecie.

Dzisiejsze kobiety nie są lepsze ani gorsze od tych dawnych, tak samo faceci - tutaj się raczej niewiele zmienia. Po prostu - Wasze preferencje (bo każdy takowe ma, świadomie lub nieświadomie) są dość być może ostrzejsze niż w średniej, bo jesteście bardziej "wybredni". Okay, nie ma sprawy - ale jeżeli tak jest, to wyjście jest proste - trzeba poznawać więcej kobiet. Obracać się w różnych środowiskach, spotykać różnych ludzi. Aż trafisz na tę właściwą dla siebie kobietę. Czego serdecznie życzę. Uszy do góry!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka