Dodaj do ulubionych

partnerstwo

20.10.11, 08:00
Moja nowa partnerka do naszego nowego wspólne mieszkania przyniosła zdjęcia ze swoimi byłymi partnerami np. z wakacji.Trochę mnie to zabolało.Ona nie widzi problemu.Kto ma rację?.
Obserwuj wątek
    • n.wataha Re: partnerstwo 20.10.11, 09:24
      Raczej ona ma rację, bo przecież to historia jej życia i ma prawo do wspomnień (tak dobrych, jak i tych złych).
      Nawet jeśli by zniszczyła wszelkie dowody swojego przeszłego życia, to przecież wspomnień jej nie wymażesz?

Ty zapewne również masz jakieś wspomnienia i pamiątki.
      Ważne co teraz i co wkrótce, a nie co było. Ale nie mamy prawa bronić innym gromadzenia wspomnień.
      • Gość: pit06 Re: partnerstwo IP: 46.115.20.* 20.10.11, 12:58
        Zgadzam się z tym,ale ja i tak jestem i będę zazdrosny o przeszłość.
        • n.wataha Re: partnerstwo 20.10.11, 13:25
          Gość portalu: pit06 napisał(a):

> Zgadzam się z tym,ale ja i tak jestem i będę zazdrosny o przeszłość.

To wydoroślej. Albo wyjedź np. do Afganistanu. Ponoć tam zaręczyny dziewczynce urządzają już w wieku 8-10 lat i odchowują parę latek nietkniętą dla męża.

Chłopie! Mamy XXI wiek, a Ty z takimi tekstami wyjeżdżasz! Ty nie masz żadnej przeszłości? Hibernowali Cię w dzieciństwie?
          • Gość: pit06 Re: partnerstwo IP: 92.116.132.* 20.10.11, 14:43
            Babeczko!
            To był żart i prowokacja!.
            No i poco ta agresja?.
            • n.wataha Re: partnerstwo 20.10.11, 15:06
              A wypowiadała się w tym wątku jakaś babeczka?
          • Gość: pit06 Re: partnerstwo IP: 92.116.132.* 20.10.11, 15:08
            Aaa,to Ty jesteś Pindolkiem!
    • ewa.zeromska Re: partnerstwo 21.10.11, 12:32
      To, że przyniosła, to pól biedy, ale dlaczego ci pokazała? I w ogóle po co robiła sobie takie zdjęcia? Może spróbuj z nią to wyjaśnić.
      Skoro macie nowe, dla obojga, wspólne mieszkanie, to ja uważam, że przeszłość powinna zostać za drzwiami.
      • triismegistos Re: partnerstwo 21.10.11, 12:48
        Czy pani się pyta, po co ta dziewczyna robiła sobie zdjecia z wakacji?
      • Gość: Gość Re: partnerstwo IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.10.11, 10:06
        Czy Pani Ewa poszła na urlop i zamiast niej "stażują" na forum niedojrzałe emocjonalnie nastolatki? Jak dorosła osoba może pytać, po co ludzie robią sobie zdjęcia??! Pani, jak rozumiem, nikt nigdy żadnego zdjęcia nie zrobił, prawda?
        Dziwne jest i mocno niepokojące, gdy dziewczyna obstawia się zdjęciami eksów mieszkając z nowym chłopakiem. Zamiast pytać na forum, porozmawiaj z dziewczyną, tutaj nikt nie siedzi w jej głowie i nie odpowie na Twoje pytania, jak widać nawet ekspert może wstawić buraka.
        Jeżeli dziewczyna nie dojrzała do zrozumienia skutków takiego gestu to ją po prostu uświadom. W sytuacji, gdy Ty obstawiłbyś się "trofeami" zapewne nie byłoby jej miło więc może lepiej niech schowa te zdjęcia, a na widoku można wystawić Wasze wspólne.
    • walhala Re: partnerstwo 22.10.11, 03:52
      no to ciekawe bardzo,a wez ty powies na scian ie swoje "zdobyczne" kobuiety ona swoje obok i zrobcie galerie,co goscie przyjda to sie chwalcie,a tak na powaznie to masz problem i to wielki,przynoszac do wspolnego mieszkania zdjecia swoich ex,daje ci znac ze nie jest w stanie rozstac sie z przeszloscia,zapomniec,pielegnuje wspomnienia i zabiera ze soba nawet do nowego chlopaka? hmmmmm ,pomysl na d tym co to oznacza,nie jest to trudne,ja widze Cie za jakis czas tez na zdjeciu w jej kolekcji,powodzenia.
      • n.wataha Re: partnerstwo 24.10.11, 11:20
        A kto tu napisał, że pokazuje te zdjęcia czy rozwiesza po mieszkaniu?

Wprowadziła się ze swoimi gratami i przyniosła swoje albumy ze zdjęciami z przeszłości.
        Facet znalazł te albumy i zobaczył, że jego partnerka NIE SPALIŁA WSZYSTKICH SWOICH ZDJĘĆ Z PRZESZŁOŚCI i to go zabolało:D

• mar.sew87 Re: partnerstwo 30.10.11, 21:14
          Ja wprowadzając się do mieszkania mojego partnera zabrałam wszystkie swoje rzeczy, również wśród nich zdjęcia z byłym chłopakiem. Po prostu to moje prywatne rzeczy, cząstka mojej przeszłości, której nie zamierzam usuwać ze swojego życia.
          Przecież spędziłam z tamtym człowiekiem kilka lat, to naturalne że mamy wiele wspólnych zdjęć. Nie obnoszę się z tym szczególnie, nawet nie zaglądam do tych albumów, po prostu są - schowane na dnie szuflady.
          Mój obecny partner również ma fotografie swoich byłych dziewczyn, nie widzę w tym nic nie stosownego. Nie ustawia ich przecież w ramkach na komodzie.
          Ani mnie, ani jego nie interesują szczegóły poprzednich związków. Wiemy, że były, że się zakończyły i to wystarczy. Moim zdaniem zazdrość o przeszłość partnera jest zupełnie nieuzasadniona i niepotrzebna, bo może tylko negatywnie wpłynąć na przyszłość nowego związku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka