Dodaj do ulubionych

NANOGEN a DermMatch

20.10.10, 12:33
Chciałam Was zapytać o powyższe środki. Łysieję na czubku głowy oraz koronie. Kiedyś miałam nałożony Nanogen i był całkiem niezły, jednak powinno się zapomnieć o dotykaniu głowy.
Może ktoś napisać jak się ma sprawa z DermMatch?
Obserwuj wątek
    • traczon Re: NANOGEN a DermMatch 20.10.10, 14:17
      Nanogen ma za zadanie pogrobic włos poprzez przyczepenie go do włosa.
      Jeśli pytasz o DermMatch to maskuje on prześwitującą skórę głowy takim kolorem jaki masz kolor włosów. Dzięki temu nie ma efektu łysiny. DermMatch działa także troche jak lakier. Smarujesz skórę głowy w tych miejscach gdzie włosy są przerzedzone. Należy pamiętać aby oczyścić z tego miejsca włosy bo się posklejają.
      • lukasz_k1971 Re: NANOGEN a DermMatch 21.10.10, 15:10
        Chciałbym powiedzieć, że stosowanie kosmetyków które służą polepszenie wyglądu włosów takich jak: żele, pianki, lakiere itp. nie wyklucza stosowania kuracji przeciw łysieniu. Jak najbardziej można a wręcz jest to wskazane dbać o włosy i jednocześnie powstrzymywać wypadanie włosów.
      • sand5 Re: NANOGEN a DermMatch 09.01.13, 14:15
        tych produktów jest teraz chyba od groma i nie wiadomo co wybrac
    • malinalaska Re: NANOGEN a DermMatch 21.10.10, 16:07
      Jestem zwolenniczkom mycia włosów codziennie z jednego powodu, którym jest kuracja, która nie wpływa korzystnie na wygląd włosów, a lubię gdy moje włosy wyglądają codziennei dobrze.
      W celu zagęszczenia włosów używam zagęszczacza ( oczywiście nie stosuję go codziennie, tylko na specjalne okazje aby się dobrze czuć).
      • koliber555555 Re: NANOGEN a DermMatch 07.12.12, 13:18
        Ja od trzech lat uzywam kosmetyko do zageszczania wlosow produkcji USA- uwazam ze sa najlepsze, sa dopracowane w kazdym calu (kilkudziesiecio milionowy rynek to wymusza).
        Stosuje naprzemiennnie dwa srodki: ILLUSION lub MIRAGE (od jakiegos czasu jest w polsce dystrybutor www.luciano.com.pl)
        Te wlokna maja odpowiednia grubosc, kolor i sa zepelnie niewidoczne i bezzapachowe smile
        • slim261 Re: NANOGEN a DermMatch 17.01.13, 15:42
          koliber daj już spokój z tą nachalną reklamą, wszędzie to reklamujesz. Uważasz amerykańskie cudo za najlepsze tylko dlatego, że jest amerykańskie, te czasy dawno minęły. Jest dużo dobrych produktów.
          Odnośnie zapytania to nanogen był jednym z pierwszych takich środków, mocno reklamowany i dlatego uważany jest za bardzo dobry, ale niekoniecznie tak jest. Kupowałam nanogen i od czasu do czasu inne zagęszczacze i powiem, że na przestrzenie czasu nanogen bardzo się popsuł, w pewnym momencie zauważyłam, że to zwykły kurz a nie mikrowłókna. Używam teraz innego produktu, nie będę pisała nazwy nie chcę nic sugerować i jest ok.
          Co do dermatch, to nie polecam tego, mazanie sobie skóry głowy dobrze nie wygląda, a z bliska i w świetle wszystko widać jak na dłoni, więc szkoda narażać się na pośmiewisko.
          W ogóle uważam, że te środki, które tak bardzo reklamuje się dla osób łysiejących, to zwykła ściema, bo nawet używając włókien, trzeba mieć włosy i niestety wcale nie mało.
          Zdjęcia zamieszczane na stronie nanogenu np., nie są efektem używania włókien tylko stosowania minoxidilu.
          • koliber555555 Re: NANOGEN a DermMatch 17.01.13, 21:46
            Nachalnej reklamy ne uprawiam bo nie mam potrzeby. Co do czasów minęły nie minęły - nie zgodzę się. Miała doczynienia z produktami (mówimy o kosmetykach do zagęszczania) róznej produkcji: część była produkcji chińskiej, totalne dziadostwo a co do opisywanego przez ciebie nanogenu to potwierdzasz regułę bo to produkt z Wielkiej Brytanii ( Anglia) . Produkty z USA ale te prawdziwe a nie kombinowane są naprawdę bardzo dobrej jakości. Poza tym nie opieraj się na własnych przekonaniach. Próbowałeś-aś że wystawiasz opinie ? Ja próbowałam ILLUSION i nadal używam , inni którzy o tym piszą na forum również. Czyżby się mylili ?
            A co do minoxidilu to prawdopodobnie próbujesz wypromować swój marnej jakości produkt. Skąd niby wiesz że zdjęcia są zrobione po tym środku ? A jeżeli masz pewność to czemu nie zgłosisz sprzeciwu że są wykorzystywane w taki sposób ?
          • koliber555555 Re: NANOGEN a DermMatch 17.01.13, 22:18
            Na potwierdzenie skuteczności amerykańskich produktów do zagęszczania włosów takich jak ILLUSION , to w odniesieniu do wspomnianego przez ciebie minoxidilu jedynie ten produkcji amerykańskiej ma stężenie na poziomie powyżej 7% i jest potwierdzony przez FDA natomiast te dostępne w Polsce mają stężenie na poziomie 2-3% co znacząco wpływa na ich skuteczność a prawdopodobnie na "nieskuteczność".
            W kwestii kosmetyków niestety trzeba pochylić czoło nad rynkiem amerykańskim -w żadnym innym kraju nikt nie wykłada takich środków na badania jak tam i nigdzie na świecie nie ma tylu ośrodków badawczych jak w USA.
            • slim261 Re: NANOGEN a DermMatch 18.01.13, 14:48
              Uderz w stół, a nożyce się odezwą....Powiadasz, że reklamy nie uprawiasz, dobre sobie. Podawanie za każdym razem strony swojego sklepy to tak z dobrego serca. Okupowanie wszelkich for z tematyka łysienia i promowanie illusion to też przypadek.
              Masz małą wiedzę na temat minoxa, nie wiesz o czym piszesz. Nawet nie pofatygowałaś się dokładnie sprawdzić jakie stężenia są dostępne w PL, a już szczytem głupoty jest porównywanie kosmetycznych włokiem z tym lekiem.
              Odnośnie zdjęć, wystarczy użyć google i rozumu, to nie boli.

• sand5 Re: NANOGEN a DermMatch 11.02.13, 10:55
                He he dobre......

Niestety ale te forum zaczyna być zasmiecane reklamami i antyreklamami firm tak jak zlikwidowane poprzednie. Szkoda...
          • oneto Re: NANOGEN a DermMatch 03.06.13, 13:22
            Polecam coś co się nazywa mikro włosami www.mikrohair.pl
            • koliber555555 Re: NANOGEN a DermMatch 03.06.13, 22:47
              Skoro tak twierdzisz to pokaż mi firmę sprzedającą Minox... od 5% stężenia w górę w Polsce ???
              Owszem są poslkie strony ale jak wejdziesz w regulamin - wszystkie zarejestrowane są w USA a na pewno nie w Polsce, nawet na Allegro nie ma ani jednej firmy zarejestrowanej w Polsce sprzedającej Mino o stężeniu od 5% w górę. Poczytaj o badaniach klinicznych to się dowiesz jakie stężenie przynosi efekt !!!
              Nożyce uderzyły i zabolały widocznie.
              • mihael65 Re: NANOGEN a DermMatch 17.06.14, 22:00
                Ja używam, scalp topical shader
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka