Dodaj do ulubionych

Czy można zaplanować płeć dziecka??

IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 19.08.04, 09:56
Chcieliśmy z żoną mieć syna czy jest sposób aby jakoś zaplanować płeć męską??
Obserwuj wątek
    • cherilyn Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? 19.08.04, 10:23
      owszem, można chyba teraz już. To nawet ma swoją nazwę - eugenika,
      czyli 'ulepszanie genow'. powiesz mi tylko PO CO? Przecież dziecko kocha się
      jako dziecko, istotkę stworzoną z miłości, a nie z 'widzimisię'
      rodziców. 'Chcemy mieć syna' - zastanów się tak naprawdę, czy chcecie mieć
      kogoś, kogo będziecie kochać, czy kogoś, kim można się bedzie pochwalić przed
      znajomymi? Chcesz zeby koledzy gratulowali ci syna? A moze tak jeszcze ma miec
      ciemne wlosy, niebieskie oczy umięśnione ciało, itd? No bo przeciez inne
      dziecko to wstyd, prawda?

Boze jak mnie irytuja tacy ludzie jak ty...
      • Gość: GOŚĆ Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 19.08.04, 10:26
        No tak nie wspomniałem ,że mam już 4 letnią córke niepotrzebnie się irytujesz :)
        • cherilyn Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? 19.08.04, 15:03
          to, że masz córkę niczego nie zmienia. Poza tym weź pod uwagę, że możesz być
          tzw. 'damskim krawcem' ;-) płeć dziecka zależy TYLKO od ciebie. Nie od żony. To
          ty masz chromosomy X i Y i jeden z nich przekazujesz dziecku. Jeśli X - urodzi
          się kolejna córeczka, a Y - synek. I niestety nie masz na to wpływu.

Nie wiem, ale może trzeba by się poradzić lekarza. Nie mam pojęcia, jak
          oni 'planują' płeć dziecka. Chyba wtedy należy robić zapłodnienie in vitro. Nie
          wiem, nie znam się na tym. Ja tylko zdałam biologię na maturze na 6... :P

Pozdrawiam!

PS. Nie miej mi za złe, że się irytuję. Każdy ma prawo do własnego zdania :)
      • szkodnik Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? 19.08.04, 10:27
        Nie irytuj się.
        A co powiesz na małżeństwa, które mają po kilka córek i nie mają syna, a bardzo
        chcieli by mieć ???
    • lahliq Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? 19.08.04, 13:03
      www.allegro.pl/search.php?string=p%C5%82e%C4%87+dziecka&search_type=1&description=1&exclude=&location_radio=1&selected_countr
      y=1&state=0&city=&price_from=&price_to=&category=0&order=t&showing_type=gtext

:)
      mam nadzieję, że zadziała
      a jak nie, to:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=29456107
      • lahliq Miało być - link 19.08.04, 13:05
        www.allegro.pl/show_item.php?item=29589837
        • Gość: milo Re: Miało być - link IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 19.08.04, 19:04
          Aj waj....jesli oboje jestescie zdrowi, tzn. twoje plemniki w jak najlepszym
          stanie i twoja zonka ma owulacje w kadym cyklu to jest to nawet do zrobienia.
          Wymaga tylko.....poznania cyklu Twojej zony. Plemniki "meskie" sa wolniejsze
          ale zywotniejsze, plemniki "kobiece" sa szybkie ale i szybko padaja. Zatem
          jesli zostawiles nasienie u zonki na dzien lub wiecej przed jajeczkowanie,
          bedzie prawdopobnie chlopiec (bo przez ten czas "kobiece" padna...hihhihi)
          jesli jednak bedziecie sie kochac w momencie jajeczkowania, bedzie
          prawdopodobnie dziewczynka....Poniewaz prawdziwy mezczyzna wyczuwa owulacej u
          kobiety, mowi sie ze prawdziwi mezczyzni maja coreczki....:-).
          No coz jednak ten sposob na plec nie dla ty co biora tbletki i nie znaja
          swojego ciala.....Pozdrawiam i zachecam do nauki ..... nie tylko pozycji
          lozkowych...
          • lahliq Re: Miało być - link 20.08.04, 10:25
            Nie mam żony... Co gorsza, nie mam nawet plemników!!!
            • Gość: Doloreska Re: Miało być - link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 11:39
              oj chyba jest na odwrót.Plemniki męskie przemieszczają sie szybciej i żyją
              krócejniż żeńskie a zatem szansa na chłopca jest większa gdy zapłodnienie
              nastąpi w dniu owulacji. jeśli stosunek odbędzie sie do 3 dni przed owulacją
              zwiększa sie szansa na poczęcie dziewczynki
    • Gość: Artur Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? IP: *.ss.shawcable.net 22.08.04, 10:19
      Wszelkie zabiegi moga naprawde tylko minimalnie podniesc szanse na urodzenie potomka plci meskiej. Np o 1%. Praktycznie jest to wiec bez znaczenia.
      Chinczycy w takich sytuacjach dokonuja aborcji plodow zenskich, az do skutku. Ale nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka