Gość: GOŚĆ IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 19.08.04, 09:56 Chcieliśmy z żoną mieć syna czy jest sposób aby jakoś zaplanować płeć męską?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cherilyn Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? 19.08.04, 10:23 owszem, można chyba teraz już. To nawet ma swoją nazwę - eugenika, czyli 'ulepszanie genow'. powiesz mi tylko PO CO? Przecież dziecko kocha się jako dziecko, istotkę stworzoną z miłości, a nie z 'widzimisię' rodziców. 'Chcemy mieć syna' - zastanów się tak naprawdę, czy chcecie mieć kogoś, kogo będziecie kochać, czy kogoś, kim można się bedzie pochwalić przed znajomymi? Chcesz zeby koledzy gratulowali ci syna? A moze tak jeszcze ma miec ciemne wlosy, niebieskie oczy umięśnione ciało, itd? No bo przeciez inne dziecko to wstyd, prawda? Boze jak mnie irytuja tacy ludzie jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 19.08.04, 10:26 No tak nie wspomniałem ,że mam już 4 letnią córke niepotrzebnie się irytujesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
cherilyn Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? 19.08.04, 15:03 to, że masz córkę niczego nie zmienia. Poza tym weź pod uwagę, że możesz być tzw. 'damskim krawcem' ;-) płeć dziecka zależy TYLKO od ciebie. Nie od żony. To ty masz chromosomy X i Y i jeden z nich przekazujesz dziecku. Jeśli X - urodzi się kolejna córeczka, a Y - synek. I niestety nie masz na to wpływu. Nie wiem, ale może trzeba by się poradzić lekarza. Nie mam pojęcia, jak oni 'planują' płeć dziecka. Chyba wtedy należy robić zapłodnienie in vitro. Nie wiem, nie znam się na tym. Ja tylko zdałam biologię na maturze na 6... :P Pozdrawiam! PS. Nie miej mi za złe, że się irytuję. Każdy ma prawo do własnego zdania :) Odpowiedz Link Zgłoś
szkodnik Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? 19.08.04, 10:27 Nie irytuj się. A co powiesz na małżeństwa, które mają po kilka córek i nie mają syna, a bardzo chcieli by mieć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? 19.08.04, 13:03 www.allegro.pl/search.php?string=p%C5%82e%C4%87+dziecka&search_type=1&description=1&exclude=&location_radio=1&selected_countr y=1&state=0&city=&price_from=&price_to=&category=0&order=t&showing_type=gtext :) mam nadzieję, że zadziała a jak nie, to: www.allegro.pl/show_item.php?item=29456107 Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Miało być - link 19.08.04, 13:05 www.allegro.pl/show_item.php?item=29589837 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Miało być - link IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 19.08.04, 19:04 Aj waj....jesli oboje jestescie zdrowi, tzn. twoje plemniki w jak najlepszym stanie i twoja zonka ma owulacje w kadym cyklu to jest to nawet do zrobienia. Wymaga tylko.....poznania cyklu Twojej zony. Plemniki "meskie" sa wolniejsze ale zywotniejsze, plemniki "kobiece" sa szybkie ale i szybko padaja. Zatem jesli zostawiles nasienie u zonki na dzien lub wiecej przed jajeczkowanie, bedzie prawdopobnie chlopiec (bo przez ten czas "kobiece" padna...hihhihi) jesli jednak bedziecie sie kochac w momencie jajeczkowania, bedzie prawdopodobnie dziewczynka....Poniewaz prawdziwy mezczyzna wyczuwa owulacej u kobiety, mowi sie ze prawdziwi mezczyzni maja coreczki....:-). No coz jednak ten sposob na plec nie dla ty co biora tbletki i nie znaja swojego ciala.....Pozdrawiam i zachecam do nauki ..... nie tylko pozycji lozkowych... Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: Miało być - link 20.08.04, 10:25 Nie mam żony... Co gorsza, nie mam nawet plemników!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doloreska Re: Miało być - link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 11:39 oj chyba jest na odwrót.Plemniki męskie przemieszczają sie szybciej i żyją krócejniż żeńskie a zatem szansa na chłopca jest większa gdy zapłodnienie nastąpi w dniu owulacji. jeśli stosunek odbędzie sie do 3 dni przed owulacją zwiększa sie szansa na poczęcie dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Czy można zaplanować płeć dziecka?? IP: *.ss.shawcable.net 22.08.04, 10:19 Wszelkie zabiegi moga naprawde tylko minimalnie podniesc szanse na urodzenie potomka plci meskiej. Np o 1%. Praktycznie jest to wiec bez znaczenia. Chinczycy w takich sytuacjach dokonuja aborcji plodow zenskich, az do skutku. Ale nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś