Dodaj do ulubionych

S.O.S. Naprawdę nie wiemy co robić.

05.06.02, 21:18
Czy to możliwe, że mężczyźni mogą być uczuleni na lateks lub środki
plemnikobójcze w prezerwatywach? Mój chłopak nigdy nie lubił stosowania
prezerwatyw. Nie mówił mi dlaczego. Po ostatnim razie (w niedzielę) używaliśmy
prezerwatywy. Po tym wszystkim z Sebcią było coś nie tak. Okazało się, że na
jego członku pojawiło się zaczerwienienie i piekąca opuchlizna. Powiedział mi,
że nie lubił prezerwatyw, bo zawsze po nich odczuwał swędzenie lub pieczenie.
Teraz bardzo cierpi, zwłaszcza przy oddawaniu moczu a nawet przy chodzeniu.
Stosowaliśmy prezerwatywę kupioną w aptece, znanej firmy (bez antyreklamy),
termin ważności był OK. Mam wyrzuty, że go namawiałam na stosowanie gumek. Co
mamy zrobić? Chyba konieczna byłaby wizyta u lekarza, bo to trwa już 3 dni. Do
jakiego lekarza mamy się udać? Czy to możliwe, że mężczyzna jest uczulony?
Proszę pomóżcie. Czy jest jakiś lekarz na sieci? Bardzo chciałabym, żeby z moim
chłopakiem wszystko było OK. Poradźcie, co mam zrobić. Marta
Obserwuj wątek
    • .klamka. Re: S.O.S. Naprawdę nie wiemy co robić. 06.06.02, 09:19
      mnie sie zwyczajnie nie miesci to w glowie beztroska niektorych ludzi. jesli
      cos mnie niepokoi i widze, ze cos ze mna nie tak, to nie szukam lekarza po
      sieci czy zyczliwych, ktorzy laskawie odpowiedza mi na pytanie "czy mam isc do
      lekarza?" tylko do niego ide bez sugestii obcych!

pozdr
    • fala9 Re: S.O.S. Naprawdę nie wiemy co robić. 10.06.02, 10:26
      marta_seba napisał(a):

> Czy to możliwe, że mężczyźni mogą być uczuleni na lateks lub środki
      > plemnikobójcze w prezerwatywach? Mój chłopak nigdy nie lubił stosowania
      > prezerwatyw. Nie mówił mi dlaczego. Po ostatnim razie (w niedzielę) używaliśmy
      > prezerwatywy. Po tym wszystkim z Sebcią było coś nie tak. Okazało się, że na
      > jego członku pojawiło się zaczerwienienie i piekąca opuchlizna. Powiedział mi,
      > że nie lubił prezerwatyw, bo zawsze po nich odczuwał swędzenie lub pieczenie.
      > Teraz bardzo cierpi, zwłaszcza przy oddawaniu moczu a nawet przy chodzeniu.
      > Stosowaliśmy prezerwatywę kupioną w aptece, znanej firmy (bez antyreklamy),
      > termin ważności był OK. Mam wyrzuty, że go namawiałam na stosowanie gumek. Co
      > mamy zrobić? Chyba konieczna byłaby wizyta u lekarza, bo to trwa już 3 dni. Do
      > jakiego lekarza mamy się udać? Czy to możliwe, że mężczyzna jest uczulony?
      > Proszę pomóżcie. Czy jest jakiś lekarz na sieci? Bardzo chciałabym, żeby z moim
      >
      > chłopakiem wszystko było OK. Poradźcie, co mam zrobić. Marta

Oczywiście biegiem do lekarza
      Ale jeśli koniecznie chcesz to wejdz na stronę www.seksoteka.pl
      zadaj pytanie do pana Łukasza Wojnickiego na adres: wojnicki@seksoteka.pl -
      odpowiedz masz na drugi dzien rano jęsli podasz swojego maila.
      pa

• piasia Re: S.O.S. Naprawdę nie wiemy co robić. 12.06.02, 08:08
        Znam przypadek, gdy facet po stosunku z użyciem globulek Patentex ył nie do
        użytku przez kilka godzin. Piszczał z bólu, ciągle biegał siku, a pzy sikaniu
        wbijał zęby w ścianę.

A więc uczulenia się zdarzają. Biegiem do lekarza!
      • mela1 Re: S.O.S. Naprawdę nie wiemy co robić. 12.06.02, 11:55
        fala9 napisał(a):

> Ale jeśli koniecznie chcesz to wejdz na stronę www.seksoteka.pl
        > zadaj pytanie do pana Łukasza Wojnickiego na adres: wojnicki@seksoteka.pl -
        > odpowiedz masz na drugi dzien rano jęsli podasz swojego maila.

Pomijajac ten drobny fakt, ze lakarz jest niekompetentny i moj przypadek (wizyty
        u lekarza nie wymagam, chcialam sie tylko o cos zapytac) skomentowal: niemozliwe.
        Bo on lepiej wie, skoro nawet nie widzial...
        A uczulenia rozne sie zdarzaja i tez jestem zdania, ze najlepiej isc do lelkarza.
        Mnie od prezerwatyw ze srodkiem plemnikobojczym schodzi lakier z paznokci, wiec
        uznalam, ze nie chce miec z nimi do czynienia. Nie uzywam. Oczywiescie nie
        anmawiam do nieuzywania, jesli nie stosuje sie innej metody antykoncepcji -
        wyjasniem, zeby mnie nikt zle nie zrozumial.
        Pozdrawiam

• andrzej.depko Re: Łukasz Wojnicki i Seksoteka 14.06.02, 00:00
          Chciałbym poinformować zainteresowanych Forumowiczów, iż korzystanie z porad
          seksuologicznych za pośrednictwem Seksoteki.pl narazi Was na kontakt z radosną
          twórczością grafomanów seksualnych. Znam Pana Wojnickiego jeszcze z czasów gdy
          udzielałem odpowiedzi na pytania w byłym serwisie ars.amandi. Seksoteka.pl jest
          nieudolną próbą odtworzenia tamtego serwisu, nawet układ graficzny pozostał ten
          sam. Odpowiedzi na zadane pytania z pewnością nie udziela lekarz, gdyż tchną
          potworną amatorszczyzną. I to jest niebezpieczne, gdyż nie zorientowani
          internauci mogą zostać wprowadzeni w błąd co w konsekswencji może rzutować na
          jakość ich życia. Z przyjemnością odnalazłem na łamach seksoteki.pl moje własne
          artykuły sprzed trzech lat, smutne jest to, że pod ich autorstwo podszywa się
          ktoś inny. To jest plagiat i naruszenie praw autorskich. Kto chce niech
          korzysta z seksoteki.pl, ma do tego prawo. Ale również ma prawo do tego aby
          uzyskać rzetelną informację zgodną z aktualnym stanem wiedzy w tym zakresie.
          Jeżeli odpowiedzi udziela lekarz powinien podpisywać się imieniem i nazwiskiem
          aby stanowić gwarancję, że pytający nie zostaje wprowadzony w błąd.
          • misialski Re: dla Pana Depko 14.06.02, 09:39
            andrzej.depko napisał(a):

> Chciałbym poinformować zainteresowanych Forumowiczów, iż korzystanie z porad
            > seksuologicznych za pośrednictwem Seksoteki.pl narazi Was na kontakt z radosną
            > twórczością grafomanów seksualnych. Znam Pana Wojnickiego jeszcze z czasów gdy
            > udzielałem odpowiedzi na pytania w byłym serwisie ars.amandi. Seksoteka.pl jest
            >
            > nieudolną próbą odtworzenia tamtego serwisu, nawet układ graficzny pozostał ten
            >
            > sam. Odpowiedzi na zadane pytania z pewnością nie udziela lekarz, gdyż tchną
            > potworną amatorszczyzną. I to jest niebezpieczne, gdyż nie zorientowani
            > internauci mogą zostać wprowadzeni w błąd co w konsekswencji może rzutować na
            > jakość ich życia. Z przyjemnością odnalazłem na łamach seksoteki.pl moje własne
            >
            > artykuły sprzed trzech lat, smutne jest to, że pod ich autorstwo podszywa się
            > ktoś inny. To jest plagiat i naruszenie praw autorskich. Kto chce niech
            > korzysta z seksoteki.pl, ma do tego prawo. Ale również ma prawo do tego aby
            > uzyskać rzetelną informację zgodną z aktualnym stanem wiedzy w tym zakresie.
            > Jeżeli odpowiedzi udziela lekarz powinien podpisywać się imieniem i nazwiskiem
            > aby stanowić gwarancję, że pytający nie zostaje wprowadzony w błąd.

Nie sądziłam że coś takiego jest możliwe. Odpowiedzi które otrzymałam na łamach
            Seksoteki wydawały mi się fachowe i konkretne - takie same bowiem opinie wydawał
            mój ginekolog. Ale dziękuję za informacje.
            Pozdrawiam

• andrzej.depko Re: S.O.S. Naprawdę nie wiemy co robić. 13.06.02, 22:04
      Niestety istnieje całkiem spora grupa mężczyzn uczulonych na lateks u których
      każdorazowe zastosowanie prezerwatywy, nawet najbardziej renomowanej firmy
      zakończy się objawami uczuleniowymi. Tak jest w przypadku Twojego chłopaka.
      Tylko co dziesiąta osoba uczulona na lateks zdaje sobie z tego sprawę.
      Niektórzy cierpią na tak zwaną alergię krzyżową czyli reagują na lateks w
      połączeniu z inna substancją na którą się jest ucvzulonym. Lateks najczęściej
      wywołuje reakcje alergiczne ” w parze ” z bananem, awokado, kiwi, granatem lub
      papają. Prezerwatywy z aromatem bananowym albo kiwi również mogą uczulać
      częściej niż te bez smaku i zapachu. Alergia na lateks nasila się przy
      kolejnych kontaktach z ta substancją. Jeżeli nadal preferujecie jako metodę
      antykoncepcji prezerwatywę kupujcie ptrezerwatywy dla alergików ( np.: Durex ).
      Produkuje się je ze specjalnie przygotowanego lateksu o bardzo małej zawartości
      cząsteczek białka, bezpośrednio odpowiedzialnego za uczulenie lub z
      poliuretanu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka