Dodaj do ulubionych

Test 4 dni przed terminem miesiączki

05.02.10, 23:34
Za 4 dni powinnam dostać drugą miesiączkę po poronieniu. Od tygodnia mam
zawroty głowy i "dziwne"samopoczucie, dziś coś mnie podkusiło i zrobiłam sobie
test ciążowy - na początku pojawiła się kreska kontrolna, po ok.5 minutach
pojawiła się druga kreseczka ale jest bardzo bledziutka ale widać ją, cos
podobnego do tej kreseczki ktora miala kahakasurdo. Test nie był z porannego
moczu. W zeszłym miesiącu też robiłam test tej samej firmy, nawet po kilku
godzinach nie pojawiło się tam nic dodatkowego oprócz kreski kontrolnej. Czy
któraś z Was kiedykolwiek robiła test przed terminem miesiączki i wynik był
pozytywny? Ja przy pierwszej i drugiej ciąży robiłam testy już po terminie
więc wynik nie budził wątpliwości. Nie wiem co mnie podkusiło bo teraz
nastawiam się na ciążę a może to tylko jakiś felerny test. Jak długo po
poronieniu hormon może utrzymywać się w moczu? Jeśli w zeszłym miesiącu test
nic nie wykazał, to chyba teraz też nie powinno nic być?
Obserwuj wątek
    • marta_an Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 06.02.10, 00:23
      Ja robiłam 3 testy (5 dni po spodziewanej@) na dwóch kreski były bardzo wyraźne
      a na jednym ledwo widoczna, więc dobrze zrobic jeszcze jeden, żeby było 100%
      pewności. Tym bardziej że wcześniej nie miałaś wątpliwości że niema żadnej kreski
      • kahakasurdo Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 06.02.10, 08:06
        jeśli już miałaś jedną @ po poronieniu to hormon ciążowy nie utrzymuje Ci się
        już w organizmie (podobno do 6 tyg może być). Może to jednak ciąża? smile sprawdź
        jeszcze raz, najlepiej testem innej firmy.
        • kartaka Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 06.02.10, 08:31
          Zrobię drugi test w poniedziałek, no chyba że dostanę @. Na razie nic nie
          mówiłam nawet mężowi. Ja zarówno w pierwszej i drugiej ciąży wiedziałam że w
          niej jestem, zresztą chyba większość kobiet to czuje. Teraz też jakoś tak daje
          mi do myślenia moje samopoczucie i niektóre zachowania - ostatnio przyłapałam
          się że zasypiam z ręką na brzuchu, tak jak to robiłam jeszcze niedawno. Może to
          wszystko powoduje tęsknota za moim utraconym Maleństwem i sobie tylko to
          wmawiam....Muszę się uzbroić w cierpliwość i zrobić test jeszcze raz, nie wiem
          jak wytrzymam do poniedziałkusmile
          • kartaka Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 06.02.10, 08:40
            A co do objawów ewentualnej ciąży, mam zawroty głowy równo od tygodnia, apetyt
            na zdrowe rzeczywink, piersi są jakieś takie pełniejsze i czuję w nich takie
            mrowienie, coś podobnego jak czułam przy laktacji ale mniej intensywnie. Co do
            zawrotów to nigdy wcześniej tak nie miałam ale ostatnio dużo pracuję więc może
            to po prostu przemęczenie, bardziej dają mi do myślenia te piersiwink Kurczę jak
            ja wytrzymam do poniedziałku, będę bardzo zawiedziona jak @ dostanę, cykle
            zawsze miałam 26-28 dniowe więc najpóźniej we wtorek powinnam dostać.
            • monisia900 Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 06.02.10, 10:03
              co sie tyczy testy, to ja w ostatniej ciazy robilam go przed miesiaczka-na ok
              2-3 dni. i tez byla ta druga linia bardzo blada-widoczna praktycznie pod
              swiatlo. tylko ja robilam test z czuloscia 10, chyba bobo test o ile dobrze
              pamietam. byc moze sprabuj tego testu? jest napewno czulszy niz te 25.
              a co do objawow to wypisz wymaluj mojesmile. wiec moge tylko ci chyba
              gratulowac-ale nie chce sie tu spieszyc. jak bedziesz pewna to wtedy pogratulujesmile.
              • kahakasurdo Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 06.02.10, 10:14
                kartaka, ja też trzymam kciuki smile ja bym chyba nie wytrzymała do poniedziałku z
                testem wink ale ja w ogóle jestem maniaczka testów wszelakich smile za mnie też
                trzymajcie kciuki, bo właśnie się staramy o dzidziusia, czy się udało okaże się
                za ok. 2 tyg wink
                • monisia900 Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 06.02.10, 10:30
                  to i za mnie poproszesmile. ja tez sie staram i mam nadzieje ze sie udalosmile. bo
                  bola mnie piersi, mam nudnosci i zawroty glowy. w ogole jestem taka senna i
                  rozdrazniona. mam nadzieje ze to nie szalejace hormonysmile. jakos nie mam odwagi
                  isc na badania krwi.
    • szarsz Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 06.02.10, 15:25
      Ja robiłam. OM 16.12, pierwszy test, zresztą przeterminowany,
      znalazłam jakiś stary w szafce smile 9.01, w 25dc (4 dni przed terminem
      miesiączki), bladzioch,
      powtórka 11.01 (2 dni przed terminem miesiączki) i tu już kreska
      była konkretna.
      • kartaka No i nie wytrzymałam:) 06.02.10, 18:48
        Zrobiłam dziś drugi test, innej firmy, jest druga kreska ale taka bladziuteńka
        że nadal mam wątpliwościwink Zrobiłam go po południu, może z porannego moczu
        byłaby krecha bardziej widoczna no ale nie wytrzymałamsmile Kurczę teraz siedzę jak
        na szpilkach bo dalej żadnej pewności nie mam, czekam do wtorku, jak @ nie
        przyjdzie to wtedy uwierzęsmile
        • monisia900 Re: No i nie wytrzymałam:) 06.02.10, 19:05
          ja mysle ze jednak jestessmile
          • kahakasurdo Re: No i nie wytrzymałam:) 07.02.10, 11:03
            dawaj zdjęcie hehe wink raczej jesteś smile
    • kobietka_29 Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 08.02.10, 07:15
      Raz zrobilam test przed terminem, ale potem dla pewnosci musialam powtarzac.
      Dlatego teraz, choc to bardzo trudne, czekam az przejdzie dzien spodziewanej
      miesiaczki i robie w 2 dc. To wyrzucanie pieniedzy w bloto i nakrecanie
      przemyslu farmaceutycznego. Bo chociaz test wychodzi pozytywny to i tak
      wiekszosc kobiet powtarza go po terminie miesiaczki. Bez sensu. Cierpliwosc jest
      cnota bogow. wink
      • kobietka_29 zapomnialam dodac 08.02.10, 07:16
        Oczywiscie gratulacje! I duzo zdrowia.
        • ewio Re: zapomnialam dodac 08.02.10, 16:41
          Kartaka tak się cieszę i gratuluję Ci serdecznie, po cichu Ci kibicowałam. Ja
          też miałam na teście kreseczkę bladziutką na kilka dni przed spodziewaną
          miesiączką. To, że jeszcze nie w terminie spodziewanej miesiączki a kreseczka
          już jest to bardzo dobrze. Zrób może betę i zobacz jak przyrasta.. Jeszcze raz
          gratuluję serdecznie! Czekamy na dobre wieścismile
    • kobietka_29 Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 08.02.10, 17:27
      patrze, ze ten watek to juz trzy dni ma. Zrobilas nastepny test? smile jestem
      pewna, ze tez wyszedl pozytywnie. powiem Ci, ze ja objawy ciazowe- zawroty glowy
      i zachcianki, to juz w 3 tygodniu cyklu (czyli tuz po implantacji) mialam. I
      straszne nastroje. potem mi przeszlo. ale juz przed spodziewana miesiaczka bylam
      pewna, ze jestem w ciazy. test dzien po terminie to tylko potwierdzil.
      • ewio Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 09.02.10, 08:58
        No właśnie. Teraz już wiesz na pewno... czekamy na dobre wieściwink
        • kartaka Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 10.02.10, 08:13
          @ nie przyszłasmile Test powtórzony wczoraj pokazał 2 piękne, wyraźne kreseczkismile
          • marioleczka34 Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 10.02.10, 08:18
            gratuluje z całego serca
            • eps Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 10.02.10, 08:32
              Gratuluje!!!
              Tylko moze nie lataj teraz jak co niektóre, na 4 bety i 5 usg żeby za wszelką
              cenę znaleść jakąs patologię.
              Spokojnej ciązy zyczę wink
              • monisia900 Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 10.02.10, 09:56
                ponownie gratulujesmile. na kiedy bys miala termin?
                • kahakasurdo Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 10.02.10, 10:05
                  Pięknie!!! smile
          • iwcia-1234 Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 11.02.10, 10:36
            kartaka-gratulujewink
    • kobietka_29 Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 10.02.10, 10:09
      Super wiadomosc! Gratulacje jeszcze raz.
      • ewio Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 10.02.10, 10:42
        Cudownie!!!!!!!!
        Gratuluję!!!!!!!
        • marta_an Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 10.02.10, 14:09
          Serdeczne gratulacje smile
          • kartaka Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 10.02.10, 22:57
            Bardzo Wam wszystkim dziękuję, teraz tylko pozostaje czekać na wizytę, oby
            wszystko było w porządkusmile
            • ewio Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 11.02.10, 11:32
              Będzie dobrze, trzeba wierzyć. Mocno trzymam kciukiwink
              • 1_ania_79 Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 11.02.10, 15:32
                Wspaniale że Ci się udałosmile teraz już na pewno będzie wszystko dobrzesmile
    • 098qwerty Re: Test 4 dni przed terminem miesiączki 12.02.10, 22:02
      Kartaka gratuluję i trzymam kciuki za fasolkę smile
      • monisia900 DO KARTAKA 15.02.10, 08:30
        bylas juz u gina? daj znac czy wszystko ok. trzymam kciukismile
        • kartaka Monisia900 15.02.10, 17:49
          Nie byłam jeszcze u lekarza, wizytę mam na 17-go. Idę prywatnie do lekarza, żeby
          od razu zrobić usg. Zapisałam się dziś też do lekarza z nfz, terminy dopiero na
          marzec, mówię położnej jaka jest sytuacja, że zaledwie 2 miesiące temu poroniłam
          i czy można ten termin przyspieszyc. Położna wydarła się na mnie jak mogłam
          dopuścić do takiego czegoś, że organizm miał odpocząć itp. Powiem Ci że dopiero
          po jej słowach dotarło do mnie że może naprawdę postąpiłam nieodpowiedzialnie i
          że jeśli (tfu, tfu) byłyby jakieś problemy - zafundowałam je sobie na własne
          życzenie. A z drugiej strony to natura wie co robi i jeśli nie byłabym na tą
          ciąże gotowa to chyba bym w nią nie zaszławink Jak na razie jestem dobrej myśli i
          ogólnie mam dobre przeczuciasmile
          • kannama Re: Monisia900 17.02.10, 09:39
            Nie martw się- ja tylko miesiąc odczekałam po poronieniu i potem żeśmy "wpadli"
            w sylwestra. Ciąża bez plamień, bez problemów. Dzieciak ma już 17 miesięcy.
            Lekarz mi mówił, że jedni mówią, że pół roku czekać, inni że 3 miesiące. Dużo
            zależy jak zaawansowana była poroniona ciąża. Ale skoro zarodek się
            zaimplantował znaczy, że macica gotowa smileBędzie wszystko ok!
            • agang Re: Monisia900 17.02.10, 18:11
              no i jak po wizycie?
              • kartaka Re: Monisia900 17.02.10, 19:36
                agang napisała:

> no i jak po wizycie?

Jutro mam wizytę, zapisałam że 17-go w czwartek i potem dzwoniłam się upewnić
                kiedy ją faktycznie mamwink Nie mogę się już doczekać a z drugiej strony pytałam
                na ciąża i poród - dziewczyny piszą że na usg może jeszcze nie być nic widać.
                Nigdy nie leciałam tak wcześnie do lekarza i nie wiem czy się jeszcze trochę nie
                wstrzymać, żeby się potem niepotrzebnie nie stresować. Mam nadzieję że już jutro
                będę coś wiedziała konkretniesmile Objawy cały czas mam, nic mnie nie boli -
                jedynie mam takie uczucie pełności w dole brzucha.
                • agang Re: Monisia900 17.02.10, 20:58
                  no to trzymam kciuki!
                  daj znać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka