marcelinka24 21.08.10, 21:20 dziewczyny poród mialam rok temu i marcelka niezyje 5 miesięcy a ja dalej mam pokarm Jak moge go sie pozbyć denerwuje mnie ze ciagle mleko sie sączy I po co mojej coreczce nie potrzebny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mentafolia Re: problem laktacji 22.08.10, 11:01 Marcelinko,są leki hamujące laktację,ale te najskuteczniejsze dostępne tylko na receptę.Musisz po prostu iść do lekarza. Pozdrawiam,strasznie mi przykro z powodu tego co przeszłaś. Odpowiedz Link
lerami_milena Re: problem laktacji 22.08.10, 12:33 Miałam tak samo... Nie zdecydowałam się na leki, w końcu ustało. Trwało ok. pół roku. Odpowiedz Link
kinga_owca Re: problem laktacji 22.08.10, 13:10 spróbuj popijac szałwię (mozna również łykać - jest tez w tabletkach), naturalnie zmniejsza laktację Odpowiedz Link
emi2705 Re: problem laktacji 22.08.10, 14:44 Mój synek zmarł zaraz po porodzie i też miałam problem z laktacją. Najpierw brałam leki, ale bardzo obniżały mi ciśnienie, ciągle byłam słaba i mdlałam. Pomogły mi okłady z "kwaśnej wody", które doradziła mi położna.Przygotowywałam roztwór Altacetu, wylewałam na watę i przykładałam na piersi. No i obwiązana bandażem chodziłam tak dzień i noc (roztwór robiłam 2 razy na dobę). Po tygodniu pokarm zanikł. Adaś (*+ 27.05.2010r.) Odpowiedz Link
monisia795 Re: problem laktacji 22.08.10, 16:08 Witam mój synuś urodził się miesiąc temu w 24 tyg .niestety żył tylko 15 godz.mój problem z piesiami pełnymi mleka zaczał się po tyg.Zadzwoniłam do lekarza i powiedz tak że mogę wziąść lek Bromergon na receptę ale to jest silny hormon więc musze sama zdecydować lub kupić szałwię parzyć i pić dwa razy dziennie,mi pomogło i po 4 dnia było po wszystkim.Pozdrawiam Odpowiedz Link
leneczkaz Re: problem laktacji 23.08.10, 09:47 Urodziłam w czwartek martwego synka i od razu poprosiłam o leki na przepalenie. Osłabiają, ale już dziś prawie nic w piersiach nie ma mimo, że były pełne i cieknące aż lekarki się dziwiły Odpowiedz Link
marsjanka1999 Re: problem laktacji 23.08.10, 15:18 zbadaj tsh, ft3, ft4 i prolaktynę laktacja nie powinna utrzymywać się tak długo Odpowiedz Link
marcelinka24 do marsjanka 25.08.10, 10:58 kurcze w tym problem ze jestem w Rotterdamie i bede dopiero w Polsce w pazdzierniku a dlaczego myslisz zeby te hormony zbadac Odpowiedz Link