02.12.10, 16:59
czy któraś z was robiła badania przeciwciała antykardiolipinowe?
Obserwuj wątek
    • schnappikt Re: badania 02.12.10, 17:37
      tak, ja robiłam w diagnostyce, a co chciałabyś wiedzieć?
      • akpih1 Re: badania 02.12.10, 19:30
        wyczytałam gdzieś, że są b czestą przyczyną obumierania wczesnych ciąż, w jakim okresie należy zrobić te badanie?
        • schnappikt Re: badania 02.12.10, 20:09
          No ja właśnie dlatego zrobiłam te badania-szukając przyczyny obumarcia ciąży. Ja je robiłam kilka miesięcy po stracie dziecka prz okazji innych badań z krwi (dzień cyklu nie ma tu znaczenia jak to jest przy badaniu hormonów).
          • mikusia_k Re: badania 02.12.10, 20:20
            p-ciała antykardiolipinowe i toczeń robi się do 6tygodni po ciąży...

pzdr,
            M.
            • mikolajek2010 Re: badania 05.12.10, 13:28
              Orientujecie się może czy zespół antyfosfolipidowy może być przyczyną niepowodzeń w implantacji zarodka??
    • ewabaranek Re: badania 03.12.10, 07:23

Robiłam równo dwa tygodnie po poronieniu. Też słyszałam, że im szybciej, tym szansa, że coś wyjdzie, póżniej nie ma sensu.
      • marioleczka34 Re: badania 03.12.10, 08:45
        mi tez moja gin kazala zrobic to badanie min po 6 tyg od poronienia, bo wtedy wszystko wraca do normy.
      • schnappikt Re: badania 05.12.10, 21:08
        To nie tak do końca. Można zrobić IgG oraz IgM. Jeżeli ktoś robi tylko IgM to zaraz po i wtedy wyjdzie czy się ma przeciwciała czy nie, ale jeśli się zrobić IgG to nie ma znaczenia odległość czasowa, bo to wyjdzie czy się w ogóle miała w przeszłości. To tak naprościej tłumacząc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka