Dodaj do ulubionych

pytanie odnosnie bety

12.07.11, 18:54
bete z wtorku poprzedniego mam 113,86,a z poniedziałku tego 1691,98, czyli badanie było robione po 6 dniach. powiedzcie mi jakipowinien być ten przyrost. normy podane są bardzo rozbieżne i sama nie wiem co mam myśleć. Czy ta beta daję gwarancje prawidłowego wzrostu dziecka i jego rozwoju? czy może byc też tak że do 7tc rośnie prawidłowo i nagle zaczyna spadać i zawsze od początku już coś nie gra. wiele z was doskonale się orientuje i powiedzcie mi czy u mnie jest to wynik prawidłowy? a do lekarza idę w czwartek za tydzień. chcę widzieć dziecko jeżeli bedzie. jakoś trudno mi się cieszyć. więcej leku i obaw i różnych myśli niz spontaniczności i radości
Obserwuj wątek
    • dagmaralodz77 Re: pytanie odnosnie bety 12.07.11, 19:43
      ciężko sie odnieśc bo ani to przyrost 48 h ani 72 h. Ale duży wzrost tylko nie wiadomo jak procentowo wzrastało.
      Beta nie daje gwarancji prawidłowego rozwoju ciązy, a o dziecku cięzko mówić przy takiej becie, bo na razie to jest pecherz ciążowy i to z pewnoscia bez zarodka. Ciąża może przestać się rozwijać na różnym etapie.
    • natalinek.j Re: pytanie odnosnie bety 12.07.11, 20:58
      Wzrost jest duży (przynajmniej tak mi się wydaje), to daje nadzieję, że jest dobrze. Jednak czasami jest tak, że wszystko jest ok, beta rośnie, nic się nie dzieje i nagle bach....... Nie da się tego przewidzieć, bo różnie to bywa. Nie wiadomo jak te wzrosty się rozkładały w czasie - długi odstęp między tymi badaniami. Kiedy jest słaby przyrost, to wiadomo, że nie jest dobrze, a w Twoim przypadku jest duża szansa, że się uda. Na razie się nie stresuj.
      • basiulka999 Re: pytanie odnosnie bety 12.07.11, 21:35
        powtórzyć badanie po tygodniu? jest sens? może dać sobie spokój i czekać na usg?
        • 1.mateoj Re: pytanie odnosnie bety 12.07.11, 21:56
          Czekaj spokojnie na usg smile a późnej kolejne i kolejne wizyty u lekarza !
          Nie lataj na bete i nie wydawaj nie potrzebnie kaski nic Ci , to nie da. Tylko nabijasz sobie głowę wink
          • natalinek.j Re: pytanie odnosnie bety 12.07.11, 22:47
            Też tak myślę. Nie ma sensu się stresować, myśl pozytywnie smile
            • madziulaz Re: pytanie odnosnie bety 12.07.11, 23:23
              Piękny przyrost betysmile gratulujesmile
              Ma przyrastać min. 66% w ciągu 48 h, łatwo policzyc ze Twoja przyrosła nawet więcejsmile)
              ale to normalne na początkiu ciąży kiedy maluch szybko rośniesmile
              pozdrawiam
              • basiulka999 dzięki dziewczyny 13.07.11, 19:17
                nie ide na tą betę. czuję że wszystko idzie ok. poza tym zaczynam czuć moją ciążę tak jak z tymi z którymi mi się udało. żołądek mi się w serpentynkę zwija, węch mam jak pies i brzuch wzdęty i do tego najchętniej bym cały czas spała... a tu dwójka moich synków którzy mają wakacje i ciagle trzeba im wymyślać. i łażą za mną krok w krok. w poprzedniej ciaży którą straciłam nie miałam absolutnie żadnych objawów, a teraz mimo że zdycham to cieszę się na te... mdłości...
                czekam teraz na usg.
                moja rada dla tych pragnących najbardziej- trzeba odpuscić żeby zajść. to ułatwia dużo. szczególnie dla tych dziewczyn które dzieci nie mają i którym jest najtrudniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka