aquarius72 14.07.04, 13:38 Wiecie co, nie sądziłam, że bedę tęsknić za @! Ale to życie jest pokopane. Z tego, co wyczytałam, poczekam pewnie jeszcze z miesiąc (oby nie dłużej). Kto czeka razem ze mną? Może wspólnie szybciej ją przywabimy? )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wings6 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 14.07.04, 13:52 Ja też czekam... jestem 2 tyg. po zabiegu... więc może za 2 tygodnie już przyjdzie ?? choć wątpię, bo wciąż jeszcze zmagam się z laktacją, wciąż mam lekkie plamienia... ale czekam... na tą @ i na te dwie następne... potem mam nadzieję dostać "zielone światełko" i na 4 @ już czekać nie będę... chyba, że los znowu zdecyduje inaczej... Pozdrawiam Misia i Aniołek z 29-06-2004 Odpowiedz Link
ela74 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 14.07.04, 14:28 Całkowicie popieram, jestem zwarta i gotowa na przyjście, diabelnie potrzebna jak njszybciej. Odpowiedz Link
katakli Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 14.07.04, 15:32 Ja rowniez czekam Od wczoraj mam bardzo wrazliwe piersi... wiec cos juz zaczyna sie dziac. Jestem tydzien po zabiegu. Juz pisalam - los bywa zlosliwy, nie tak dawno bardzo chcialysmy, aby @ sie nie pojawiala, a teraz wyczekujemy jej, jak pierwszej gwiazdki Pozdrawiam Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 14.07.04, 15:36 No, widzę, że parę już tu nas jest. Może niedługo razem przeniesiemy się na forum dla starających się, a potem, kto wie? Odpowiedz Link
katakli Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 14.07.04, 15:53 Aquarius72, a niczym innym bardziej nie marze! Sadze, ze to mnie w tej chwili tak trzyma. Ostanio nawet moja przyjaciolka zapytala dalikatnie, czy mam swiadomosc tego, cos sie stalo, bo... jakos po mnie nie widac... Odpowiedz Link
aquarius72 do Katakli 14.07.04, 16:01 Po mnie też chyba nie widać, ale co jest w sercu, to same wiemy... Ja miałam już jedną deprechę na przełomie roku (problemy małżeńskie) i robię, co mogę, żeby nie wpaść w to znowu. Póki co żyję nadzieją na październik Odpowiedz Link
gumecka Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 14.07.04, 15:35 Ja jestem dwa tygodnie po zabiegu i tez czekam na swoja pierwsza @.Nie wiem ile jeszcze to potrwa. ) Odpowiedz Link
larkiewicz Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 14.07.04, 19:35 siemanko dziewczyny, a ja juz czekam od 6 tygodni - tylko ze mam teraz nadzieje ze jednak @ nie dostane bo w sobote mam slub i bedzie mnie wszystko draznic hi hi ... wiecie ja teraz zaczynam myslec ze moze jestem w ciazy, albo cos - niby objawow nie ma ale ten brak @ zawsze kojazy mi sie z dzidziusiem... A co do pokazywania swych uczuc zwiazanych z tym co sie stalo to i mnie sie znajomi pytaja, czemu nic nie przezywam i w ogole chodze usmiechnieta, odpowiadam ze trzeba zyc dalej, a tak naprawde to poprostu nie chce by sie litowali nade mna wiec przezywam to jakos po cichutku, a na glos przezywam moj slub - ciesze sie ze to juz niedlugo - bo szczerze mowiac te przygotowania sa straszne - przewaznie jak sie ma ojca choleryka dzis mnie opie...yl za to ze wspomnialam ze bylam w szpitalu (tak to nazywam...) - powiedzial ze o tym sie nie powinno wspominac ... brrr zamiast powiedziec ze wszystko sie ulozy .... oj marudze wam... trzymajcie sie cieplo, czekajcie na @ krocej niz ja buziaczki Odpowiedz Link
katakli Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 14.07.04, 23:18 ja mam mame panikare, wiec wiem, co przezywasz w zawiazku z przygotowaniami do slubu. Zyzce wszystkiego najlepszego, udanej imprezki i przede wszystkim ogromnych i niezapomnianych wrazen. A uwienczeniem tego niech bedzie... sama wiesz najlepiej! Pozdrawiam Odpowiedz Link
jula78 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 15.07.04, 09:32 Tez czekam i doczekac sie nie moge, nawet z tej niecierpliwosci pytalam was kiedy @ po poronieniu. Też nie sądziłam,że bedę za tym tęsknic Odpowiedz Link
maraguska Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 15.07.04, 11:09 Ja czekam tez Jestem 3 tyg po poronieniu. Na razie u mnie absolutna cisza hormonalna, nie czuje by zblizala sie @. To chyba jeszcze potrwa jakies 2 tygodnie, choc mam nadzieje, ze troche krocej. Tez nie moge sie doczekac! -- pozdrowki, Aga Odpowiedz Link
manus2 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 15.07.04, 15:32 ja niestety tez sie przylaczam. Dzis lekarz stwierdzil, ze ciaza obumarla. Ile bede czekac na @? Sama nie wiem, bo nawet nie wiem co teraz robic....Paskudne zycie! Odpowiedz Link
pea_74 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 15.07.04, 18:58 i ja! a potem czekam na listopad...lub grudzien Odpowiedz Link
katakli Do MANUS2 15.07.04, 19:07 Witaj, wcale sie nie ciesze, ze do nas dolaczylas. No ale zycie czasami plata nam przroznefigle. Jednak, glowa do gory, zobacz ile nas tu jest. Razem naprawde latwiej to wszystko znosic, szczegolnie w gronie, kt tego doswiaczylo. Powodzenia nam wszystkim Aquarius_72 rozpoczela wyscigi Meta: starania pazdziernik! No wiec, kto pierwszy??? Odpowiedz Link
lomre Re: Do MANUS2 21.07.04, 21:43 Ja w 4 tygodnie (bez 1 dnia) dostałam @ po łyżeczkowaniu. Biorę teraz Diane-35 - lekarz kazał mi zrobić pół roku przerwy i startuję (może od listopada?). Odpowiedz Link
manus2 Re: Do MANUS2 21.07.04, 22:04 Gdyby nie wy, to chyba oszalałabym z rozpaczy! Dziękuję! Ale szkoda, ze jest nas aż tak wiele.... Odpowiedz Link
star242 Re: Do MANUS2 21.07.04, 22:21 I ja również czekam,chociaż może jest mi trudniej?Nie miałam łyżeczkowania i wciąż wydaje mi się że jestem w ciąży Czekam i nie czekam na @.Przed chwilą sobie nawet popłakałam,bo miałoby już ok 8 tyg,tak mi dziś smutno i w ogóle miałam podwyższoną temperaturkę ,chyba za dużo myślę(zrezygnowałam z pracy,bo za bardzo mnie wykańczała i poronienie przypisuję właśnie jej no i teraz siedzę w domu i myślę,dziś szczególnie mi ciężko-sama niewiem dlaczego :- (,pozdrawiam Odpowiedz Link
dvoicka Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 23.07.04, 00:24 i ja... ale wcale nie wiem co dalej bo to nie byla wcale zaplanowana ciaza, ale teraz nie umiem sobie wyobrazic co dalej i nie pamietam juz czego chcialam a tak w ogole, to wczesniej stosowalismy metode objawowo-termiczna (bez przesadnej dokladnosci i nie wiem czy przed ta pierwsza @ mam sie spodziewac owulacji moze Wy wiecie? razem łatwiej doczekamy @@! Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 23.07.04, 07:24 Wydaje mi się, że przed pierwszą @ owulacja jest jak najbardziej możliwa, co do metod naturalnych - obawiam się, że w tym okresie mogą być zawodne, dlatego - w razie podjęcia współżycia (choć cęść lekarzy skłania się ku opinii, żeby wstrzymać się do pierwszej miesiączki)- należałoby pomyśleć np. o prezerwatywach. Odpowiedz Link
thmwag1 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 23.07.04, 11:41 Hej ja właśnie pomyślałam, że przecież też czekam. Łyżeczkowanie miałam 12.07, więc pewnie sobie poczekam jeszcze jakiś miesiąc albo lepiej. A z tym czekaniem ze współżyciem to się chyba do miesiączki nie doczekam, ja planuję spokój jeszcze przez tydzień od poniedziału i daje na luz. Co będzie to będzie. Zabezpieczać się też nie mam zamiaru. Przy moim zapędzie do zachodzenia to pewnie poczekam dużo dłużej niż przepisowe 3 miesiące więc się nie stresuję. Po pierwszej ciąży zakończonej cesarką w 28 tc też kazali mi czekać 6 miesiący, tak się szarpałam i błagałam o pozwolenie na możliwość wczesniejszych starań, no i w efekcie zaszłam po trzech latach (nawet dokładnie bo poród był 19.05.2001, a tę moją ciążę zaszłam około 13.05.2004r). Oby oczywiście nie trzeba było aż tyle czekać bo chyba nie wytrzymam i będę kombinować z adopcją. Na razie się wpisuję na listę i jestem jak najbardziej gotowa do wyścigu z metą (półmetkiem) w październiku. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 23.07.04, 11:48 U mnie jest podobnie - wszyscy tu przestrzegają, żeby odczekać - i lekarz i forumowiczki, a ja sobie myślę, że co jak co, ale wiatropylna to ja nie jestem, niestety (ciąża po 7 latach i poronienie). Mąż już się odgrażał, że ani myśli czekać ze staraniami )) Rozważamy też interwencję w rodzaju IUI lub in vitro, temat adopcji też nie jest mi obcy, po prostu różne drogi prowadzą do celu... Pozdrawiam kolejną październikową "staraczkę" Odpowiedz Link
balbina11 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 24.07.04, 13:06 Poroniłam 28 czerwca, samoistnie. Wszystko w porządku, żadnego zapalenia, gorączki... Teraz czekam. Mam lekko napięte piersi, ale nie tak jak zwykle. Żadnego plamienia, ani bólu. Czekam, jak wy... Odpowiedz Link
emka1974 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 25.07.04, 23:19 Poroniłam 30.06 w 3. tygodniu. I czekam. emka Odpowiedz Link
emka1974 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 01.08.04, 00:51 Ja też już się doczekałam @ (duzo obfitszej, niż zwykle). Jeszcze tylko dwa miesiące.. Odpowiedz Link
mamand Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 28.07.04, 15:40 ja już chba dostałam @ (narazie bardzo nieśmiało) po 37 dniach po zabiegu, zaczynałam się już martwić Odpowiedz Link
mika10 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 28.07.04, 21:13 drugi tydzień po.............. I czekam! Mika Odpowiedz Link
maraguska Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 30.07.04, 16:02 ))))) Hurrrrra!!!!! Dzis dostalam @. Jeszcze skapa troche, ale to w koncu dopiero poczatek. Zabieg mialam 27.06. Moge przyjac, ze cykl trwal jakies 33-34 dni. Kobietki, trzymam wszystkie moje palce za Was Predzej czy pozniej @@@ przyjda! -- Aga Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 30.07.04, 16:45 Oj Maragusko, jak Ci zazdroszczę )) Nie martw się, że skąpa - ta pierwsza może być nietypowa, ważne, że jest!!! i w terminie. U mnie na razie małpy niet, ale ma jeszcze trochę czasu (przynajmniej do wtorku). pozdrawiam i życzę fajnego weekendu )) Odpowiedz Link
star242 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 31.07.04, 09:23 No i doczekałam się i ja ,oj pierwszy raz ciesze się z niniejszego powodu,teraz już dużo bliżej do nestępnej próby,oj jak się cieszę,byle tylko na następnej wizycie nie pokazał się już torbiel ,pozdrawiam Odpowiedz Link
wings6 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 03.08.04, 21:55 Ja się chyba też doczekałam... przyszła całkiem nieśmiało 01-08-2004 w 5 tyg. po poronieniu, jest jakaś dziwna, jakby skąpa, mam wrażenie, że to jakiś podbarwiony krwią śluz... i brzuch mnie nie boli a zawsze bolał bardzo, bardzo mocno ... czekałam raczej na mocny krwotok, macica miała się oczyścić z resztek, które w niej pozostały po łyżeczkowaniu... i co? czyżby moich kłopotów ciąg dalszy ?? - poczekamy, zobaczymy... aaa... skonczyłam brać serię bromergonu a laktacja jak była tak jest ... i co dalej będzie ??? może któraś z Was też miała jakoś podobnie ??? Misia i Aniołeczka Emilka z 29-06-2004 r. Odpowiedz Link
maraguska Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 04.08.04, 11:17 > Ja się chyba też doczekałam... przyszła całkiem nieśmiało 01-08-2004 w 5 tyg. > po poronieniu, jest jakaś dziwna, jakby skąpa, mam wrażenie, że to jakiś > podbarwiony krwią śluz... i brzuch mnie nie boli a zawsze bolał bardzo, bardzo > mocno ... czekałam raczej na mocny krwotok, macica miała się oczyścić z > resztek, które w niej pozostały po łyżeczkowaniu... i co? Hej Misia! Pierwszy dzien @ po poronieniu tez mialam bardzo skapy. Nawet brzuch niespecjalnie mnie bolal. Ale to co bylo drugiego i trzeciego dnia przeszlo moje oczekiwania, niestety. Nie nadarzalam wymieniac podpasek, lecialo ze mnie jak z kranu, czulam wyrazne skurcze, byly tez wyrazne jakies 'resztki'. Na szczescie czwartego dnia juz prawie nic. Wiesz, mysle ze nie ma chyba jakiejs reguly co do 'wygladu' @ po poronieniu i zabiegu. Bo po pierwszym poronieniu mialam @ zupelnie normalna, tym razem bylo inaczej. Nie martw sie. Byc moze krwawienie jeszcze sie nasili, ale nie jest powiedziane, ze tak musi byc. Dziewczyny czesto pisza, ze ta pierwsza @ bywa dziwna i inna od tych pozostalych. -- Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link
adka_w Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 09.08.04, 15:46 Ja zabieg miałam 2 lipca, a @ dostałam 6 sierpnia trochę później niż oczekiwałam ale świetnie, że jest . Na początku bardzo małe plamienie a w nocy rozkręciło się na maxa-jak nigdy.2 dni leciało dużo co 1,5 godzinki musiałam zmieniać podpaski-szok dla mnie. Odpowiedz Link
navette Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 13.08.04, 14:15 Tez mialam zabieg 2 lipca ale w pezeciwienstwie do ciebie jeszcze nie dostalam niezle jestem zestresowana. Test negatywny. Odpowiedz Link
kasiak7 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 10.08.04, 14:51 JA MARTWY PORÓD MIAŁAM 2CZERWCA 9 LIPCA DOSTAŁAM @ BYŁ CAŁKIEM NORMALNY ALE JAKOŚ NIE WIDZĘ NASTĘPNEGO CZYŻBYM MOGŁA JŻ NIE DOSTAĆ AŻ BOJĘ SIĘ MYŚLEĆ Z POZDROWIENIAMI KASIAK Odpowiedz Link
navette Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 13.08.04, 14:13 Jestem po zabiegu juz 43 dni i jeszcze nie mam @!@#$% Nawet zrobilam sobie test. Bardzo sie denerwuje nie wiem czy to nie za dlugo. Odpowiedz Link
kosa_kat Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 13.08.04, 14:33 Witajcie ja też czekam ale dopiero 2 tygodnie. Jest to moje drugie poronienie i po pierwszym czekałam prawie dwa cykle tj. ok. 56 dni.Później miesiączki w miarę regularne. Może twój organizm poczebuje wiecej czasu. Pozdrowienia Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 14.08.04, 14:29 Dziewczyny, dzisiaj u mnie 39 dzień po zabiegu. Dwa tygodnie temu miałam owulację (potwierdził to gin na wizycie), więc dzisiaj miałam dostać @. I niby jest, ale b. dziwna - po prostu różowy śluz. Sama nie wiem, czy mam to traktować jak @. Może się jeszcze rozkręci? Odpowiedz Link
agakukla Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 17.08.04, 19:49 witam u mnie za tydzień minie miesiąc od zabiegu i mam nadzieje że dostanę @ w przyszłym tygodniu, i wszystko wróci do normy jeszcze tylko wizyta u gina po @ oby wszystko było ok no i w październiku przenoszę się na forum dla starających się....ale mam marzenia.....hihihii Odpowiedz Link
paka25_k Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 17.08.04, 21:09 Ja narazie czekam żeby przestac krwawic po zabiegu(juz ponad 3 tyg.)Ciekawa jestem kiedy to nastąpi.Juz po mału przestaje.A co z ta @ kiedy się doczekam ? nie mam pojecia! Czekam!!!! Odpowiedz Link
nejka Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 19.08.04, 09:28 Dzisiaj mijają cztery tygodnie od zabiegu więc zaczynam czekać na @! Oby przyszła jak najszybciej, ale póki co nic jej nie zwiastuje. A może skoro ta @jest inna to i objawów typowych przed nie będzie? Odpowiedz Link
pimpunia Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 19.08.04, 14:22 I ja czekam. Wczoraj minely 4 tygodnie od zabiegu. Zaopatrzylam sie juz we wszystkie akcesoria typu podpaski, tampony i.....czekam. Oby juz mnie ta "pani" opdwiedzila.... Nie moge sie juz doczekac rozpoczecia kolejnych staran. Boje sie ze zabraknie mi rozsadku z odczekaniem 3-6 miesiecy. Z drugiej strony moj gin. twierdzi ze jesli stracona ciaza byla b. wczesna, lub tak jak w moim przypadku bylo puste jajeczko, to mozna rozpoczac starania nawet juz po 1 @. Odpowiedz Link
agaw00 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 19.08.04, 15:10 ja tez czekam....jak na ironie pierwszy raz nie moge sie doczekać. A co gorsza siedze teraz sama w domu- jestem 2 dni po zabiegu łyzeczkowania i dostaje swira.Najgorsze że to jeszcze z 3 @ musze odczekać. Aga Odpowiedz Link
wings6 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 21.08.04, 23:40 ... co ze mną jest do cholerci jasnej... 10 dni temu skończyła mi się pierwsza @ po poronieniu... trwała 9 dni - 10 dni... a wczoraj znowu coś czerwonego do mnie przypełzło i się nasila... czy to kolejna @ ??? Odpowiedz Link
saana Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 24.08.04, 17:13 ja czekam,juz 4 tyg. od zabiegu 3 plus tydzien od poronienia ale ja krwawie bez ustanku od 2 sierpnia bo moje miesniaki sa aktywne.Boje sie tej @,bo moze byc najgorsza z tych jakie mialam a juz nie raz myslalam czy zamiast podpasek nie uzyc pieluch. Nienawidze tego ale dopiero @ ma zakonczyc aktywnosc miesniakow. Nic innego nie moze mi pomoc na ustanie tego krwawiania. Odpowiedz Link
epo1 Re: Kto jeszce czeka na @??? ;) 24.08.04, 18:08 Czesc dziewczyny, zabieg miałam 7 lipca, 16 sierpnia zaczęła się u mnie @, nie życzę nikomu takiego bólu, cały dzień miałam wyjęty z kalendarza. Zabieg miałam spokojny, zero komplikacji i bólu, i tak sobie pomyślałam, że prędzej czy później ból mnie dopadnie, mój mąż był tak przerażony, że chciał już pogotowie wzywać, naszczęscie obeszło się bez, miałam tak regularne skórcze, ze mozna było z zegarkiem liczyć. Do tego przypałętał się dół i miałam cholernie ciężki tydzień. Sumując, mam nadzieję, ze u Was będzie sie to działo spokojniej Aquarius72- (mam nadzieję, ze dobrze napisałam)- trzymam kciuki za Ciebie, obserwuję jak sobie radzisz, byłyśmy razem na forum luty 2005 i w tym samym czasie straciłyśmy dzieci, mam nadzieję ,że udało Ci się pozbierać, ja ostatnio miałam lekkie załamanie, niestety nie da sie przejsć po takim nieszczęsciu od razu do siebie, błędnie zakałdałam, że sie da Trzymam kciuki za Was!!! Edyta Odpowiedz Link
aquarius72 Do epo1 24.08.04, 22:20 Edytko, Pamiętam Cię z forum - właśnie dlatego, że przechodziłyśmy poronienie w tym samym czasie. Pozbierać się rzeczywiście nie jest łatwo, ale staram się "żyć do przodu", choć poronienie ciągle tkwi gdzieś w głowie... Jestem już po pierwszej @, która nieźle dała mi w kość, ale cieszę się, że w końcu przyszła. Teraz obserwuję swój organizm i mam nadzieję, że szybko wróci do formy. A co u Ciebie? Czy zamierzasz (i kiedy) podjąć starania o kolejną ciążę? Też trzymam kciuki, żeby wszystko układało się po Twojej myśli )) Kasia Odpowiedz Link
epo1 Re: Do aquarius72 27.08.04, 11:29 Pozdrawiam serdecznie, ja też juz jestem po pierwszej@ i jak wcześniej napisałm tez nie wspominam jej najlepiej, my z mężem postanowiliśmy odczekać 6 miesięcyMusimy odreagować tą stratę, oboje wiemy, ze ponowne zajście w ciążę w naszym przypadku nie przyspieszy powrotu do normalności. Pozdrwaiam jescze raz i trzymam kciuki Edyta Odpowiedz Link