plomyk 28.11.04, 16:40 Dziewczyny, czy ktos wie jakie sa objawy chlamydii? Czy mzoe jest zupelnie bezobjawowa? pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dnicole Re: objawy chlamydii 28.11.04, 21:07 Cześć Właśnie w tym tygodniu zrobiłam badania na chlamydie i niestety ją mam, a objawów żadnych. Odpowiedz Link
plomyk Re: objawy chlamydii 28.11.04, 21:11 Dnicole, ja mam powracajace infekcje i zastanawiam sie czy tomoze byc objaw chlamydii. A robilas posiew czy z krwi badania? Jak sie leczy chlamydie? pozdrawiam, ANia Odpowiedz Link
dnicole Re: objawy chlamydii 28.11.04, 21:44 Wiesz odkąd pamiętam od zawsze miałam jakieś zapalenia.Ale badanie zrobiłam dopiero po tym jak straciliśmy córeczke w 23t.c Ja miałam z posiewu podobno jest bardziej wiarygodne.W przypadku chlamydii leczy sie zawsze obu partnerów.Mamy przepisane antybiotyki na 10 dni, a pozniej kolejną dawke. Przy tym badaniu wykryli jeszcze ureoplasme. Jeśli planujesz dzidzię to wydaje mi się,że powinnaś zrobić wszystkie badania jakie są możliwe zawsze lepiej mieć pewność,że wszystko przebiegnie dobrze. Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link
balbina11 Re: objawy chlamydii 01.12.04, 02:08 Moimi objawami były częste zapalenia pęcherza. Koszmarne, bardzo ostre, nie mogłam sobie z tym poradzić. Wreszcie moja lekarka rodzinna pradziła zrobić badania pod kontem chlamydii. Wynik - kosmiczny. Leczę już od roku... Odpowiedz Link
alutka123 Re: objawy chlamydii 01.12.04, 15:25 Witam bylam dzisiaj w Warszawie na Nowogrodzkiej, chcialam zrobic sobie badanie na chlamydie. Niestety nie udalo sie mam przyjsc w poneidzialek. POgadalam troche z lakarka, powiedziala ze u kobiet nie ma jakis wyraznych objawow, jakies lekkie uplawy. Natomiast powiedziala ze u mezczyzn sa wyrazne objawy, np. pieczenie cewki moczowej, sluz. Odrazu zauwazalne. Moj maz nie ma zadnych takich objawow, ale ja i tak zrobie badanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dradam1 Re: objawy chlamydii 19.12.04, 15:09 2/3 kobiet zakazonych chlamydia nie ma zadnych objawow. Jezeli pokaza sie objawy (zapalne w obrebie miednicy malej) to polowa takich objawowych kobiet ma juz zarosnienie jajowody. Taka jest statystyka. Pozdrawiam dradam1 Odpowiedz Link
olek771 Re: objawy chlamydii 19.12.04, 21:09 Też mam to świństwo i leczę.Objawów brak - tylko cytologia wskazuje na zmiany zapalne i lekarz uważa, że chlamydia moze być za to odpowiedzialna. Myślę, ze ma racje - koleżanka wyleczyła chlamydię i cytologia od razu się poprawiła.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dradam1 Re: objawy chlamydii 19.12.04, 23:13 Chlamydia rzadko powoduje zmiany w cytologii. Bo raczej nie usadawia sie w szyjce ( przynajmniej w pozniejszym okresie). Radze zrobic CMV ! Pozdrawiam dradam1 Odpowiedz Link