Dodaj do ulubionych

biały tydzień

07.02.05, 19:06
Witam, 02.12.2004r miałam zabieg. Była u gin i powiedział , że on nie widzi
przeciwskazań do starań o nastęnego dzieciaczka już zaraz. W szpitalu
powiedzieli, ze 3 m-ce musimy odczekać. W sobote dzwoniłam do fundacji (nie
wiem jakiej - wstyd, tel dostałam od mamy) tam mi powiedziano - Pani doktor
endokrynolog ginekolog, że przynajmniej rok musze czekać. W tym czasie badania
moje i męża. Kurcze jak to jest, że tu mi mówia o roku, żeby zrobić badania a
lekarz gonekolog nie daje skierowania na badania hormonalne wychodząc z
załozenia, ze pierwsze poronienie to normalka. Gubie się, bop mielismy z mężem
już zacząc starania od lutego.
Obserwuj wątek
    • bach28 Re: biały tydzień 07.02.05, 19:23
      Nie wiem od czego to zależy bo umnie było tak samo. W szpitalu min 6m-cy a
      najlepiej nawet rok, moja ginka że od razu po pierwszej m-ce bo na taką
      tragedię jedyny ratunek to następna ciąża. Ja miałam zabieg 8.12 i tak sobie
      myśle że jesli nie znajdę pracy wcześniej to dłużej niż te 3 m-ce czekać nie
      zamierzam,będziemy się starać o kolejne maleństwo, nie wytrzymam dłużej a co ma
      być to będzie.Nieludzkie jest takie czekanie tymbardziej jeśli badania wykazują
      że jestem zdrowa.
      Pozdrawiam Bach
      • maria70 Re: biały tydzień 07.02.05, 19:36
        Moje badania też sa ok, ale nie robiłam hormonów. Tyle tylko, ze w sobote
        powiedziała mi Pani doktor, że może kolejne poronienie moze byc nawykowe i
        kolejne ciąże również moga byc ronione. Boje sie ale zaczynamy starania.
        • bach28 Re: biały tydzień 07.02.05, 21:36
          Ja zrobiłam tylko podstawowe badania nic więcej przymierzam się jeszcze do
          toxo, moja ginka powiedziała żeby zrobić dla świętego spokoju ale że na pewno
          nie to było przyczyną poronienia. Jest mi trochę "łatwiej" niż Tobie bo ja mam
          już synka i moja 1 ciąża była w porządku. Nie powiem że się nie boję ale nie
          mogłabym dłużej czekać niz te 3 m-ce. Czy Ty poroniłaś 1 czy 2 ciąze?
          • romkaforever Re: biały tydzień 07.02.05, 21:45
            Ja mialam czekać trzy miesiące ale bylam dzisiaj u gina i powiedzial że możemy
            zacząć, a jest to pierwszy cykl po zabiegu. Ja słucham swojego lekarza. Muszę
            tylko ten cykl sobie odpuścic bo leczę zapalenie gardła. Rok to na pewno za
            długo. Kto by tyle wytrzymał.
            • andaba Re: biały tydzień 07.02.05, 21:51
              Zapewniam, że ciąże poczęte w pierwszym cyklu po, bywają szczęśliwie
              zakończone. Rok to absolutna przesada, jak już to trzy miesiące.
          • maria70 Re: biały tydzień 08.02.05, 07:45
            to była moja pierwsza ciąża. Czas mnie nagli ze względu na wiek.
    • bach28 Re: biały tydzień 07.02.05, 22:01
      Sorki że tak pytam. Myślę że im więcej lekarzy tym więcej teorii zwariować
      można.
      Powodzenia!
      • maria70 Re: biały tydzień 08.02.05, 07:48
        no właśnie, kazdy lekarz ma swoja szkołe i do niej przekonuje. Ta Pani doktor
        to enedokrynolog i dlatego pewnie rozważa badania hormonalne i ustabilizowanie
        się gospodarki hormonalnej. Nie będziemy tyle czekać. Biore już wiesiołka, mam
        testy owoulacyjne (yroche się pobawimy z nimi) a jak nic nie wyjdzie to pójde
        do swojego lekarza. Ale mam nadzieje, ze w lutym uda się nam smile)
        • zaisa Re: biały tydzień 08.02.05, 13:26
          Grunt to dobre nastawienie. A jeśli już będziesz w ciąży to sprawdź wtedy
          poziom progesteronu - bo jeśli wystąpi niedobor to trzeba go znacznie wiecej niz
          dawane "na odczepnego" luteina i duphaston. Powodzenia
          • bach28 Re: biały tydzień 09.02.05, 19:07
            Dziś w TV był program "na żywo" o niepłodności. Zaproszono do udziału prof.
            ginekologii i mnóstwo innych lekarzy. Można było dzwonić i zadawać pytania
            także odnośnie poronień. Więc zadzwoniłam do prof. gina i on mi potwierdził że
            termin po jakim najbezpieczniej rozpocząć starania to 3 mce a rok to znaczna
            przesada. Ja jeszcze 2 mce muszę poczekać
            Pozdrawiam Baśka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka