08.08.05, 15:32
26.07 miałam zabieg obumarłej ciązy po zabiegu antybiotyk siedmiodniowy w
połowie brania antybiotyku pojawił się problem z załatwieniem się (stolec)
dośc mocny ból byłam na usg wszystko wygląda ok lekarz zalecił no spe
wybraalm już całe pudełko a ból trochę mniejszy ale jednak pozostał wybieram
sie do innego gina ale za kilka dni czy któraś z was miała coś takiego?
Obserwuj wątek
    • kari24 Re: ból 08.08.05, 15:43
      ja miałam zabieg 3 dni temu krawwaiłam tylko w dniu zabiegu, bol brzucha
      znikomy, nanastepny dzien krwawienie rowniez brak bolu brzucha tez, na nastepny
      dzien bol nie do opisania, ledwo chodzilam, taki klujacy , ciagnacy, zalatwic
      sie nie moglam pojechalam na izbe dostalam antybiotyk, dzis rano rowniez bol
      okropny, klulo mnie cale podbrzusze, zalatwilam sie z wielkim trudem krwawienia
      brak,godz temu poczulam ze cos mi leci poszlam do toalety, zaczelam krwawic i
      bol sie zminiejszyl.Zobaczymy cobędzie dalej, mam nadz ze ok bo nacierpialam sie
      przez te dwa dni ;-(
      • sonique Re: ból 09.08.05, 22:51
        Nie martw sie, mysle, ze to normalne i rzeczywiscie nic sie nie dzieje. Ja tez
        tak mialam i tez potworny bol pojawil mi sie wlasnie przy zalatwianiu. Poniewaz
        apogeum bolu osiagnelam po 5 dniach od zabiegu, pojechalam z powrotem do
        szpitala, gdzie okazalo sie, ze wsyztko ok. Wiec widac jedne z nas bardziej
        boli, inne mniej. Jako pomoc przy zalatwianiu bralam czopki glicerynowe, a na
        bol czopek diclofenaku. Krwawilam w sumie ponad tydzien, mimo, ze lekarka
        mowila, ze nie powinnam i ze w ogole nic mnie nie powinno bolec (nie wiem czemu
        takie bzdury mowiasad( )POtem mialam tydzien jakichs dziwnych uplawow, potem
        znowu tydzien plamien i jakos tak dostalam okres.
        straszne to bylosad(((((
        POzdrawiam i zycze powrotu do zdrowia
        • nusik1 Re: ból 10.08.05, 20:08
          Po pierwszym poronieniu miałam okropne bóle nie umiałam chodzić przez kilka
          dni. Dostałam antybiotyk, czopki, no-spe forte i dopiero trochę ulżyło. Idź do
          lekarza niech Ci coś zaleci.
          Pozdrawiam Nusia
          • bach28 Re: ból 11.08.05, 18:56
            Dzieki wam juz byłam prawidłowo zdiagnozowane i przepisane leki pomagają juz
            nie boli...przynajmniej nie fizycznie...
    • margonik Re: ból 11.08.05, 20:51
      Ja także po łyżeczkowaniu miałam straszne problemy z jelitami. Skręcało mnie i
      aż wyłam z bólu. Żadne środki przeczyszczające nie pomagały. W końcu panii w
      aptece wypytała męża co się dzieje i powiedziała, że absolutnie w takim stanie
      nie można brać środków przeczyszczających, a co najwyżej czopki glicerynowe. To
      sie nazywa skręt jelit, czy jakoś tak i zdarza się po zabiegach. W drastycznych
      przypadkach może doprowadzić do przeniknięcia kału do organizmu i wówczas jest
      bardzo groźne. Dlatego nie należy tego lekceważyć. Ale nie trzeba się też
      strasznie przejmować, bo taki skręt pozabiegowy zazwyczaj nie jest tak groźny.
      Jeśli objawy sie utrzymują, trzeba jednak skontaktować się z lekarzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka