Dodaj do ulubionych

Kariotyp- Warszawa

23.01.06, 21:34
Hej dziewczeta,

Prosze o informacje (dokładne namiary) gdzie w W-wie badalyscie Wasze
kariotypy i czy to droga "impreza"? Czy to jedyne zalecane po poronieniu
badanie genetyczne? pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • elacen Re: Kariotyp- Warszawa 23.01.06, 23:59
      Ja mam zalecenie zrobić. Na Żelaznej nie robią, idziemy we czwartek z mężem do
      Novum. W sumie 500 zł. (po 250 zł. za osobę). Dużo, niestety.
      Pozdrawiam
    • kasias3000 Re: Kariotyp- Warszawa 24.01.06, 09:37
      Witaj ja i moj mąz mamy skierowanie od mojej pani doktor do poradni genetycznej
      w instytucie matki i dziecka w wawie i nic nie place za to badanie z tym ze
      musze na nie czekac do 26 majasad ale dla mnie to nawet dobrze bo ginka kazala
      mi czekac do czerwca ze staraniami. Pozdrawiam
    • elacen Re: Kariotyp- Warszawa 26.01.06, 18:58
      Prostuję, dziś byliśmy. 270 zł. od osoby. sad
      • maluszek100 Re: Kariotyp- Warszawa 26.01.06, 19:18
        elacen prosze napisz nam wyniki, jak to wygląda? Tu chodzi o to czy możecie
        mieć razem z mężem dziecko, a jak są różne to oznacza że nie??
    • elacen Re: Kariotyp- Warszawa 27.01.06, 16:13
      Już odpowiadam.
      Na badanie trzeba iść razem, w sensie z mężem. Pani pielęgniarka przed
      pobraniem krwi zrobiła z nami krótki wywiad (ciąże, poronienia, porody,
      przebyte choroby itp.), ale nie przykładała się do tego specjalnie, w sensie
      dokładności. Powiedziała, że jest to kwestionariusz, który dostają od ludzi
      z "genetyki" (?), który potem odsyłają razem z próbkami krwi. Na wynik czeka
      się 5-6 tygodni. Tak że dopiero wtedy będę mogła Wam napisać coś więcej.

Myśmy nie mieli żadnego problemu z zajściem w ciąże, ale poroniłam w 10 tyg. I
      jest to jedyne badanie genetyczne, które zaleciła mi moja pani doktór. Tak ze
      to chyba bardziej chodzi o przyczynę poronienia, a nie przyczynę niepłodności.

Pozdrowionka
      Ela
    • ginger_77 Re: Kariotyp- Warszawa 31.01.06, 13:55
      Witaj,
      Ja właśnie dziś przeprowadziłam wywiad, ponieważ też będę robić to badanie. To
      chyba jedyne tego rodzaju, jakie zleca się po poronieniu - przynajmiej o innych
      mi narazie nie wiadomo.
      Można zrobić je w:
      1)Instytucie na Kasprzaka, bezpłatnie ze skierowaniem (tel. 022 32 77 138) ale
      termin wykonania badania dopiero na wrzesień, wyniki po około 3 tygodniach.
      Można też zrobić to tam odpłatnie (tel. 022 32 77 335) cena 377 zł/osoba + 10zł
      za pobranie krwii. Umówić się można już za 1-2 tygodnie. Wyniki za 3 tygodnie.
      2)NOVUM, tel. znajdziesz na stronie. Termin wizyty 1-2 tygodnie (poniedziałki i
      czwartki), wynik po 5 tygodniach, 270 zł/osoba
      3) Instytut Psychiatrii i Neurologii, Sobieskiego 9, tel. 022 45 82 547.
      Bezłpłatnie ze skierowaniem. Terminy super krótkie w porównaniu do Kasprzaka,
      bo umówiłam się już na 13.02, ale na wyniki trzeba czekać około 4 miesiące.
      Można też odpłatnie bez skierowania 350 zł/osoba, ale wynik też dopiero po 4
      miesiącach.

To tyle co udało mi się narazie znaleźć.
      Pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka