gitka5 23.01.06, 21:34 Hej dziewczeta, Prosze o informacje (dokładne namiary) gdzie w W-wie badalyscie Wasze kariotypy i czy to droga "impreza"? Czy to jedyne zalecane po poronieniu badanie genetyczne? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elacen Re: Kariotyp- Warszawa 23.01.06, 23:59 Ja mam zalecenie zrobić. Na Żelaznej nie robią, idziemy we czwartek z mężem do Novum. W sumie 500 zł. (po 250 zł. za osobę). Dużo, niestety. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasias3000 Re: Kariotyp- Warszawa 24.01.06, 09:37 Witaj ja i moj mąz mamy skierowanie od mojej pani doktor do poradni genetycznej w instytucie matki i dziecka w wawie i nic nie place za to badanie z tym ze musze na nie czekac do 26 maja ale dla mnie to nawet dobrze bo ginka kazala mi czekac do czerwca ze staraniami. Pozdrawiam Odpowiedz Link
elacen Re: Kariotyp- Warszawa 26.01.06, 18:58 Prostuję, dziś byliśmy. 270 zł. od osoby. Odpowiedz Link
maluszek100 Re: Kariotyp- Warszawa 26.01.06, 19:18 elacen prosze napisz nam wyniki, jak to wygląda? Tu chodzi o to czy możecie mieć razem z mężem dziecko, a jak są różne to oznacza że nie?? Odpowiedz Link
elacen Re: Kariotyp- Warszawa 27.01.06, 16:13 Już odpowiadam. Na badanie trzeba iść razem, w sensie z mężem. Pani pielęgniarka przed pobraniem krwi zrobiła z nami krótki wywiad (ciąże, poronienia, porody, przebyte choroby itp.), ale nie przykładała się do tego specjalnie, w sensie dokładności. Powiedziała, że jest to kwestionariusz, który dostają od ludzi z "genetyki" (?), który potem odsyłają razem z próbkami krwi. Na wynik czeka się 5-6 tygodni. Tak że dopiero wtedy będę mogła Wam napisać coś więcej. Myśmy nie mieli żadnego problemu z zajściem w ciąże, ale poroniłam w 10 tyg. I jest to jedyne badanie genetyczne, które zaleciła mi moja pani doktór. Tak ze to chyba bardziej chodzi o przyczynę poronienia, a nie przyczynę niepłodności. Pozdrowionka Ela Odpowiedz Link
ginger_77 Re: Kariotyp- Warszawa 31.01.06, 13:55 Witaj, Ja właśnie dziś przeprowadziłam wywiad, ponieważ też będę robić to badanie. To chyba jedyne tego rodzaju, jakie zleca się po poronieniu - przynajmiej o innych mi narazie nie wiadomo. Można zrobić je w: 1)Instytucie na Kasprzaka, bezpłatnie ze skierowaniem (tel. 022 32 77 138) ale termin wykonania badania dopiero na wrzesień, wyniki po około 3 tygodniach. Można też zrobić to tam odpłatnie (tel. 022 32 77 335) cena 377 zł/osoba + 10zł za pobranie krwii. Umówić się można już za 1-2 tygodnie. Wyniki za 3 tygodnie. 2)NOVUM, tel. znajdziesz na stronie. Termin wizyty 1-2 tygodnie (poniedziałki i czwartki), wynik po 5 tygodniach, 270 zł/osoba 3) Instytut Psychiatrii i Neurologii, Sobieskiego 9, tel. 022 45 82 547. Bezłpłatnie ze skierowaniem. Terminy super krótkie w porównaniu do Kasprzaka, bo umówiłam się już na 13.02, ale na wyniki trzeba czekać około 4 miesiące. Można też odpłatnie bez skierowania 350 zł/osoba, ale wynik też dopiero po 4 miesiącach. To tyle co udało mi się narazie znaleźć. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link