14.08.06, 15:05
Jestem w 13 tyg. ciąży i od samego początku nie miałam żadnych objawów(poza
brakiem @ oczywiście). generalnie wszystko jest ok, dzidzi bije serduszko,
rośnie. ale ostatnio dostałam plamienie beżowo brązowe(takie jak przed @)
które trwało od popołudnia do rana następnego dnia, pożniej samo przeszło.
następnego dnia pobolewał mnie w dole brzuch,ale tym się już nawet nie
przejmuje bo zdarzalo się wczesniej i moja ginka mowila ze tak juz
jest.martwie się bo wykryto u mnie dwie bakterie w moczu i nie wiem czy to
plamienie moze miec z tym związek. poradzcie?
Obserwuj wątek
    • papuga_5 Re: plamienie 15.08.06, 02:23
      Nie wiem czy po tym plamieniu mialas sprawdzana dzidzie, tzn. robione USG? Jesli nie to popros lekarza
      zeby to zrobil, lub sprawdzil bicie serca. Ja jestem teraz przewrazliwiona bo dwa tyg. temu poronilam. Nie
      martw sie bo ja mialam troche inne objawy ale mysle ze lepiej wszystko sprawdzic.
      • nadia_v Re: plamienie 26.08.06, 09:18
        a jakie Ty miałaś objawy poronienia?
    • nadia_v Re: plamienie 15.08.06, 12:10
      nie miałam usg robione po tym plamieniu.wizyte mam dopiero na początku wrzesnia
      • dalloway Re: plamienie 15.08.06, 21:18
        A byłas w ogóle u lekarza po tym incydencie?
        Każde plamienie w ciązy wymaha pilnej konsultacji, przy czym ogólnie (często
        jest to bardzo złudne i zawodne) uważa się, że żywoczerwone oznacza konieczność
        natychmiastowej konsultacji, a ciemne można odłożyć - jesli np. zdarzy się w
        nocy - do rana. Jeśli nie masz możliwości pójścia do swojego lekarza, to jazda
        na izbe przyjęć.
        • nusik1 Re: plamienie 26.08.06, 11:22
          Miałam "ciemne" plamienie, bardzo niewielkie po wizycie okazało się że ciąża
          obumarła. Na poronienie czekałam tydzień i po tym tygodniu krew była
          żywoczerwona.
          • agulka1001 Re: plamienie 26.08.06, 14:00
            w 5tyg,w terminie spodziewanej @ pojawilo sie plamienie brazowe,trwalo 10dni z
            przerwami....bralam luteine,kaprogest...w 8tyg usg diagnoza-zarodek zle sie
            rozwija....jestem juz po zabiegu...
            ale poczytaj na forum Ciaza i porod-tam jest wiele wątkow o tym,ze takie
            plamienia sie zdarzaja, i wszystko sie dorbze konczy...zycze Ci tego bardzo!!
    • miska881 Re: plamienie 26.08.06, 13:48
      Witaj! Ja miałam plamienie przez 5 dni -brązowawe. Dzwoniłam do lekarza,
      mówiłam, bolał mnie lekko brzuch jak na okres. Lekarz uspokajał,że to normalne,
      że tak się zdarza. Wczoraj byłam na USG( bo dostałam żywoczerwone plamienia), 9
      tydzień ciąży. Niestety było już za późno, maleństwo obumarło, czekam na
      poronienie. To straszny ból. Lekarz powiedziął, że albo genetycznie coś nie
      spasowąło albo jakieś bakterie się dostały i było zakażenie, więc raczej nigdy
      się nie dowiem -co się tak naprawdę stało. Maleństwo na zawsze będzie w moim
      sercu. lekarz mi mówi, że wcześniejsza wizyta nic by nie dała,ze tak musiało
      być, ale muszę stwierdzić-że moje informacje o plamieniu tydzień temu lekarz
      zbagatelizował.
    • papuga_5 Re: plamienie 26.08.06, 15:58
      Moje objawy tez lekarz zbagatelizowal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka