Dodaj do ulubionych

Ureaplasma-proszę o pomoc

20.02.07, 21:00
Cześć Dziewczyny
Dzisiaj odebrałam wyniki badań i wyszedł mi wynik dodatni przy ureaplasmie.
Czy któraś z was miała taki wynik i czy to mogło być przyczyną moich dwóch
poronień?
Jak to leczyłyście i jaki okres to trwa?

Dzięki za pomoc i pomocne rady.
Obserwuj wątek
    • sulianna Re: Ureaplasma-proszę o pomoc 21.02.07, 09:23
      witaj,
      mi wyszły te bakterie podczas dwuletnich starań jak szukaliśmy przyczyny
      niemożności zajścia w ciążę,
      przeszliśmy z mężem 10 dniową kurację bardzo silnym antybiotykiem
      nie robiłam badań kontrolnych, gdyż lekarz nie widział sensu
      po kilku miesiącach zaszłam w ciążę
      niestety maluszkowi przestało bić serce w 8 tygodniu
      jutro mam mieć wynik histopatologiczny
      pozdrawiam ania
      • xkarina Re: Ureaplasma-proszę o pomoc 22.02.07, 19:42
        Jest mi bardzo przykro, że dotkneło Cię to przykre zdarzenie w życiu. Ja
        niestety przeszłam przez to dwa razy i mam nadzieję, że już trzeci raz nie będę
        musiała.!!!

Dziękuję za wyjaśnienie na temat leczenia ureaplasmy i oby u mnie tak jak szybko
        się pojawiła ta bakteria niech zginie.

Jedyne co mnie martwi to to czy rzeczywiście ta bakteria miała coś wspólnego z
        moimi poronieniami??? Wszystkie badania wychodzą mi dobrze więc troszkę jestem
        zrezygnowana i sama nie umiem sobie odpoiwedziecieć dlaczego.

ściskam Cię gorąco i postaraj się nie myśleć o tym co było tylko zacznij patrzeć
        w przód na pewno będzie dobrze !!!
    • dzianna79 Re: Ureaplasma-proszę o pomoc 22.02.07, 09:48
      witaj - ja tez w trakcie starań o dziecko (czekalismy 1,5 roku) robiłam to badanie i wyszedł mi wynik dodatni. Leczenie było ok. 14 dni, "bezbolesne", potem badania nie powtórzyłam, bo lekarz nie upierał sie przy tym twierdząc, że to jest łątwe do leczenia i mniej problemów z tym, niz z chlamydią. Pierwsza ciąża niestety obumarła zaraz w 7 tygodniu, dosłownie kilka dni po stwierdzeniu akcji serca. Ponowiłam więc badanie, chcąc sie upewnić czy przypadkiem "nie wróciła" ureoplasma. NIe było nic, a i z innych badań nie wyszły żadne przyczyny poronienia.
      Druga ciąża skonczyła sie równie niewesoło - w 9 tygodniu, na razie czekam na wyniki histopatologii, gdy przyjmowano mnie na zabieg 4 lekarz, który mnie "oglądał" dopatrzył się grzybicy w szyjce... Ciekawe czy to był powód obumracia ciąży, czy dalsze badania wykażą coś gorszego, o ile w ogóle wykażą. Trzymaj sie mocno - ureoplasmę wykończysz szybko!
      • xkarina Re: Ureaplasma-proszę o pomoc 22.02.07, 19:36
        Witaj,dziękuję za dobrą radę i mam nadzieję, że szybko wyleczę tą wstrętną
        bakterię. Przykro mi, że przeszłaś tą samą tragednię co ja, ale jak widzę mamy
        taki sam przypadek, ponieważ, ja teżporoniłam dwa razy i w tak wczesnym stadium
        jak Ty. Zrobiłam mnóstwo badań i jedyne co mi wyszło to ta wstrętna ueroplasma.
        Nie wiem dlaczego tak nas życie doświadcza ale........zaczynam na nowo myśleć
        aby spróbować po raz trzeci ale dopiero jak wyleczę tą bakterię.
        Daj znać co Ci wyjdzie z histopatologii.

Trzymaj się cieplutko, musimy wieżyć w to, że będzie dobrze i wkońcu spełni się
        nasze marzenie bycia matką !!!
    • agulka1001 Re: Ureaplasma-proszę o pomoc 22.02.07, 21:25
      hej! mialam tez ureaplazme po pierwszym poronieniu! lekarze mowili, ze raczej
      niemozliwe,aby byla przyczyną poronien! podobno moze zrobic duzo złego w
      zaawansowanej ciązy,a ja poroniolam w 7tyg!co do leczenie-antybiotyki dla
      Ciebie i męza i powinno pomóc!powodzenia!
      • xkarina Re: Ureaplasma-proszę o pomoc 25.02.07, 11:47
        Dzięki za informacje.
        Ja jak odebrałam wyniki badań myślałam, że wkońcu znalazłam przyczynę moich
        dwóch poronień a tu chyba z tego co czytam i jak rozmawiałam z moim lekarzem
        przez telefon nie wynika z tego, żeby to było powodem.
        Już sama nie wiem co mi jest bo wszystkie badania wychodzą dobrze.
        Jeszcze raz dzięki.
    • jovanna_waw Re: Ureaplasma-proszę o pomoc 27.02.07, 22:27
      Ja poroniłam w stycz. 06, po poronieniu robiłam różne badania - między innymi
      Ureaplasmę - która wyszła dodatnia. Gin przepisała mi Doxycyklinę - ale
      zupełnie nie tak jak trzeba - tylko na 5 dni no i powinien takze dostac mój mąż
      antyb. ale nie brał. Zrobiłam wymaz po kuracji - chyba też za wcześnie bo po 10
      dniach od skończenia kuracji - powinno sie conajmniej 14 dni i wyszła ujemna.
      Ale i moich 2 ginów i kobieta z laboratorium powiedzieli, że raczej nie była
      przyczyną poronienia Ureaplasma - podobno ma ja ok. 50% ludzisków - większośc o
      tym nie wie.
      A robiłaś badanka na zespół antyfosfolip. ?
      A ja po pół roku od tamtego poronienia zaciażyłam no i czekam właśnie na
      rozwiazanie smile
      Powodzenia życzę i moze poszukaj innej przyczyny.

A ureplasmę bardzo łatwo się leczy i oczywiście jak już wykryłąś ją to
      Doxycyklina na 10 dni powinna starczyc.

-------------

starania.webd.pl/index.php?ap=129
      • xkarina Re: Ureaplasma-proszę o pomoc 02.03.07, 18:39
        Gratulacje.
        Robiłam badanie o które pytałaś ale wyszło ok. Niestety wszystkie badania wyszły
        dobrze jedynie ta ueroplazma-no cóż sama nie wiem co mi jest, ale dobrze, że tą
        bakterię można szybko wyleczyć. Chciałabym już zacząć przygotowania ale powiem
        szczerze, że bardzoooo się boję, jednak jak czytam wasze fakty to podtrzymują
        mnie na duchu.
        Jeszcze raz gratulacje i trzymam kciuki za poród.
        • anusi1982 Re: Ureaplasma-proszę o pomoc 27.01.14, 23:54
          Witaj smile może tu jeszcze czasem zaglądasz smile Moja ciąża obumarła w listopadzie w 9 tyg właśnie odebrałam wynik wymazu wyszła ta cholerna ureaplasma. Chciałam CIę podpytać jak długo się leczyłaś i czy w miarę szybko uporałaś się z tym cholerstwem. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka