Dodaj do ulubionych

Poronilam?!

11.03.07, 08:20
Dzis rano obudzilam sie "zalana",
ale to nie byla taka prawdziwa krew ylko taka czarna prawie, wiec nie wiem
czy to kew. Pojechalam do szpitala (oczywiscie nie bylo milo, bo obudzilam
lekarza w niedziele o 7 rano). Lekarz pwiedzial ze nie widzi ciazy, czy to
znaczy ze poronilam. To byl 6 tc. Teraz zaczynam sie zastanawiac czy ja w
oole bylam w ciazy. Ale przeciez 3 testy wyszly pozytywne. Powiedzial tez ze
moze to za wczesnie zeby cos zobaczyc.Ale 6tydzien to chba nie za wczesnie.
Tak bardzo sie cieszylam
Obserwuj wątek
    • margot602 Re: Poronilam?! 11.03.07, 09:02
      Jezu, co za rąbnięty lekarz !! W takiej sytuacji badanie bhcg jest niezbędne.
      Rozumiem, że na usg nie widział ciąży, ale czy z wyglądu, z zasinienia, z
      rozpulchnienia macicy nie mógł stwierdzić, że są jakieś przesłanki, zeby
      podejrzewać ciążę? Asiulka, takie krwawienie może sugerować poronienie, ALE NIE
      MUSI!!!Był tutaj przykład dziewczyny, która krwawiła, normalnie żywą krwią,
      wszystko wskazywało, ze to już jest koniec, a jednak ciąża rozwija się wzorowo.
      Dlatego nie trac nadziei, dziś dużo odpoczywaj, leż, a w poniedziałek idź do
      swojego lekarza i jeśli będzie potzreba zrób sobie betę. Trzymam za Ciebie
      kciuki, życzę Ci dużo zdrówka, pozdrawaiam, m.
    • agnrek Re: Poronilam?! 11.03.07, 10:43
      Powinnas pojechać do szpitala, gdzie na badaniu usgod razu by było widać, czy
      jesteś w ciąży. Jesli testy wychodziły pozytywnie, to na pewno tak było. Ja
      poroniłam w 6. tygodniu, zaczęło się od czarnej krwi, potem przeszło w
      jasnoczerwoną. Zgłosiłam się na izbę przyjęć i miałam łyżeczkowanie macicy.
    • asiulka555 Re: Poronilam?! 11.03.07, 11:06
      Ale ja bylam w szpitalu i lekarz powiedzial ze nic nie widzi, zrobil usg, z
      drugiej strony przebakiwal ze to za wczesnie moze byc, pytalam czy mam brac
      luteine a on odpowiedzial ze moge ale to mi pomoze "jak umarlemu kadzidlo" -
      dokladnie tak powiedzial.\
      Wrocilam do domu i zrobilam test ciazowy, wyszedl pozytywny. Czy to wplyw
      luteiny. Co mam myslec.
      Moj lekarz jest na zwolnieniu, zapisana jestem dopiero na piatek
      • margot602 Re: Poronilam?! 11.03.07, 11:17
        Asiulka, jeśli krwawienie się nasili, jedź koniecznie do szpitala, dla mnie to
        trochę niewiarygodne, że tak puścili Cię do domu, bez bety i z lakonicznym
        tekstem o Luteinie. Jeśli test wskazuje na ciążę, lekarz powinien zająć się
        Tobą, w Polsce rzekomo "walczy się o życie od chwili poczęcia". Wg mnie
        powinnaś jak najszybciej skontaktować się z jakimś normalnym lekarzem. Wiadomo,
        że jeśli ciąża się nie rozwija, to lekarz nic już na to nie poradzi, ale przy
        najmniej, wszystko jasno powinien Ci wytłumaczyć, co sie dzieje z Twoim
        organizmem. Mm jednak nadzieję, że Twoja hisoria zakończy się dobrze i że to
        krwawienie nie ma żadnego związku z poronieniem, trzymam mocno kciuki,
        pozdrawiam.
        • asiulka555 Re: Poronilam?! 11.03.07, 11:21
          to nie przypomina krwi, to co ze mnie leci to takie ciemne pawie czarne, teraz
          tego nie ma jest spokoj.
          • asiulka555 Re: Poronilam?! 13.03.07, 15:51
            Dzis wiem ze juz nie ma nadzieji. zaczelam krwawic, do tego bole brzucha.
            Wczorajsza moja beta wynosila 23, jak przy 3 tygodniowej ciazy, a dzis zaczynal
            sie 7 tydzien. Dzidzius przestal sie rozwijac chyba w 3 tygodniu, dlatego na
            usg w niedziele nie bylo go widac.
            • agnrek Re: Poronilam?! 13.03.07, 16:04
              Musisz zgłosić się do szpitala na izbę przyjęć, nie zwlekaj z tym.
              Ja też poroniłam w 6. tygodniu.
            • agnrek Re: Poronilam?! 13.03.07, 16:04
              A betę przed poronieniem miałam prawie 500, co było i tak mizernie mało jak na
              6. tydzień! Spodziewałam się najgorszego i niestety - nadeszło.
              • wer03 Re: Poronilam?! 14.03.07, 07:59
                Bardzo, bardzo mi przykro. Z tą betą to jest tak, że hormon ten produkuje
                kosmówka. Ja w 8 tc miałam ponad 22 tys., a był już pusty pęcherzyk ciążowy.
                Tez miałam zabieg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka