Dodaj do ulubionych

Zamawiają msze na wyborczą niedzielę?

IP: *.za.digi.pl 15.09.11, 09:32
www.tvn24.pl/-1,1717427,0,1,zamawiaja-msze-na-wyborcza-niedziele,wiadomosc.html
Kandydaci PiS do Sejmu i Senatu chcą zamawiać w całej Polsce nabożeństwa w podzięce za beatyfikację Jana Pawła II. Ale tak, by księża odprawiali je w niedzielę wyborczą, podając nazwisko zamawiającego mszę polityka - pisze "Gazeta Wyborcza"
Obserwuj wątek
    • 1-smieszek Re: Zamawiają msze na wyborczą niedzielę? 15.09.11, 09:49
      Parę lat była susza. Zamówili mszę w intencji deszu. Lało tak, że była jedna z największych powodzi w Polsce.
      Co teraz moze się stalać, strach pomyśleć.
      Jakiś nowy kataklizm ?
      • net.kielonek Re: Zamawiają msze na wyborczą niedzielę? 15.09.11, 10:34
        Od rana modlę się o pełną flaszkę i nic :(
        • 1-smieszek Re: Zamawiają msze na wyborczą niedzielę? 15.09.11, 12:01
          net.kielonek napisał:

> Od rana modlę się o pełną flaszkę i nic :(

Bądz wytrwały i pełen wiary.
          Może coś wymodlisz ;-)
    • Gość: dorota Re: Zamawiają msze na wyborczą niedzielę? IP: *.stk.vectranet.pl 15.09.11, 10:55
      Na podstawie konkordatu tereny kościelne są obszarem eksterytorialnym więc żadna komisja wyborcza nie ma tam nic do gadania i kościół może robić tam co chce. dlatego wygra PiS bo ma poparcie kościoła
      • 1-smieszek Re: Zamawiają msze na wyborczą niedzielę? 15.09.11, 11:44
        Od 2007 r. z poparciem kościoła wszystkie wybory przegrywali.
      • Gość: aaa Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 12:52
        Polski Kosciol doprowadzi do tego, ze koscioly opustoszeja. Bo elektorat pisowski ma ujemny przyrost naturalny (mowiac po ludzku: wymiera).
        • net.kielonek Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 15.09.11, 14:40
          Tymczasem flaszkę mam.
          Zdrówko!
          • Gość: Adi Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 15:00
            Nie ma się co dziwić, że wymiera, bo to prawie sami starzy kawalerowie/panny.
            Z innej strony: Tydzień temu dostaliśmy do skrzynki w niezaadresowanej kopercie (nie poczta roznosiła) modlitwy za ojczyznę. Też myślę, że to akcja PISu. I wiecie co - obrzydzenie mnie bierze na takie manipulacje.
            • Gość: bywalczyni Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 15.09.11, 15:42
              Jak czytam co wyczynia PIS, jakie demagogiczne stosuje chwyty w celu zdobycia elektoratu i poparcia ludzi - to ciśnienie mi niebywale rośnie !
              Zastanawiam się i nie mogę zrozumieć, że są ludzie tak ślepo wierzący J.Kaczyńskiemu, którzy potrafią za Nim stać opoką.
              Wszak był premierem i co dobrego zrobił dla Kraju i Obywateli?
              Masakra !!!!!
              • Gość: obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 15.09.11, 20:48
                Dla mnie obywatela - uchwalił ulgę rodzinną - dzięki niemu mam co roku 1200zł na dziecko - Tusk zamierza mi ją zabrać tak jak zabrał nam pieniądze z emerytur, podniósł podatki - to tak obiektywnie stwierdzam. Tusk podniósł o 100% moje opłaty w przedszkolu - więc nie pierdo..cie, że za rządów PIS było tak źle... Zdecydowanie gorzej mi się żyje za rządów PO. Mówię co myślę, ża żadnymi politykami nie przepadam. Ale jedeynie stwierdzam dla mnie istotne fakty.
                • Gość: dr. no Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 15.09.11, 21:06
                  Dla mnie Kaczynski nie uchwalił nic, ale w koncówce swoich rzadów sprezentował 27 mln zł tatce Rydzykowi. Dzięki Tuskowi, tatko na swoje interesy jednak tych pieniędzy nie dostał.
                  Za ustawą przedszkolną głosował także Kaczynski i jego światli posłowie.
                  Z tego głosowania wniosek plynie taki, że nie czytają ustaw nad którymi głosują.
                  Tacy wyczuleni na dobro narodu pisowcy w tak waznej sprawie głosują byle jak ?
                  • Gość: obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 15.09.11, 22:14
                    Każdy postrzega polityków ze swojej perspektywy. Każda dotychczasowa ekipa miała możliwość wykazania się. Ja stwierdzam to co dla mnie zrobił rząd PIS i co zrobiła Platforma. Dzięki PIS-owi mam kilka tysięcy zł więcej co roku - za to mogę z moją rodziną jechać na wczasy - przynajmniej jakieś skromne. Rządy Platformy spowodowały że moją rodzinę stać na znacznie mniej niż 4 lata temu. Moje koszty utrzymania wzrosły przynajmniej 50%. Więc dlaczego miałbym głosować na Platformę? To nielogiczne, dla mnie nierozsądne i głupie.
                    • Gość: dr. no Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 15.09.11, 22:30
                      To nie wina rządów PO, ze mamy mniej w kieszeniach, to wina krzysu światowego.
                      No chyba, że kryzys światowy jest z winy PO.
                      PiS rządził w czasie kiedy kasa panstwowa była pełna, to mógł rozdawać.
                      PiS ma jeszcze jedną zasługę o której zapomniałeś.
                      Bogatym obniżył podatki o kilkadzesiąt procent, tym co mają niezbyt wiele o jeden procent.

• Gość: speed Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 15.09.11, 22:40
                      Logiczne jest to , że każdy socjal prowadzi do katastrofy . Dziś przykład to Grecja . Uwierz nie chciałbyś tam dzis mieszkać. Bida i brak roboty . I nie wiadomo jak to się im jeszcze skończy. Jak tobie ktoś z nieba coś dał to znaczy że komuś musiał zabrać. jakiś przedsiębiorca dostał większe podatki i nie mógł zainwestować i nie stworzył kilku nowych miejsc pracy. Przez ciebie paru ludzi nie ma roboty , musi chodzić po zasiłek co przyjemne nie jest i przez ciebie ich przyszłość jest beznadziejna . głosuj dalej na tych co rozdają największe zapomogi . najważniejsza jest żeby twoja gemba była najpełniejsza. inni mogą zdychać. typowy sposób myślenia zwolennika PiSu
                      • Gość: obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 16.09.11, 12:51
                        Zastanawiałeś się kto będzie pracował na wasze emerytury jak nie będzie polityki prorodzinnej? Platforma doprowadziła do tego, że coraz częstszym modelem rodziny staje się 2+pies. Społeczeństwo nasze starzeje się w zastraszającym tempie, mamy ujemny przyrost, jak tak dalej pójdzie na jednego emeryta będzie pracowało 5-ciu obywateli w tym 3-ch ukrainców i rosjanów - po polaków w wieku produkcyjnym nie będzie. Takiej chcecie Polski dla siebie? Dla następnych pokoleń? Platforma już namawia słowami swych ministrów do emigracji...
                        • Gość: speed Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 16.09.11, 14:10
                          nieudacznicy z PiSu mają usta wypełnione frazesami ale naprawdę nic nie potrafią załatwić i każdy ich rucha ze wszystkich stron a ci debile cieszą się jak dzieci bo nic nie kapują z tego co się dzieje. Przykład - wyru...ie Kaczyńskich przez Niemców w przypadku joanniny i np. w kontraktach gazowych dzięki czemu polskie rodziny zapłacą 18 mld zł więcej za gaz rosyjskiej firmie "Gazprom":

finanse.wp.pl/kat,104122,title,Po-zmianie-kontraktu-przez-PiS-musimy-doplacic-miliardy-zlotych,wid,13794689,wiadomosc.html
                          ty też płacisz za nieudolnośc pisowskich mi nistrów. długo nie rządzili a ile potrafili za ten czas szkód narobić. ci ludzie kompletnie na niczym się nie znają i mają mentalność partyjnych kacyków , myślących , że oni zawsze mają rację. niestety świat dziś jest taki , że każdy skorzysta z głupoty rywala . tak inni wykorzystywali słabośc Polski spowodowaną głupotą i brakiem kompetencji polityków PiS. Głosowanie na tych idiotów to podcinanie gałęzi na której się siedzi.
                        • Gość: jelonek Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 16.09.11, 14:16
                          "obiektywny" , ty zbyt obiektywny to nie jesteś, nigdy PiS nie robił polityki prorodzinnej, ulegał jedynie swoim koalicjantom w tej dziedzinie, za to zawsze PiS robi politykę prokościelną blogi.newsweek.pl/Tekst/polityka-polska/582996,polityka-prorodzinna-przegrala-z-prokoscielna-cz-2.html
                          • Gość: Adam Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 15:38
                            Ktoś powyżej napisał że "Platforma doprowadziła do tego, że coraz częstszym modelem rodziny staje się 2+pies". To chyba jakieś jaja. Popatrz na platformę, tam sami żonaci i dzieciaci. W PIS panuje model stary kawaler/panna + kot. Mogli przynajmniej zostawić Poncyliusza, ten ze swoją czwórką dzieci przynajmniej im średnią zawyżał:)
                            • Gość: Obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 16.09.11, 18:09
                              Adam - czytanie ze zrozumieniem nie jest chyba Twoją najmocniejszą stroną... Napisałem, że rządy Platformy ich polityka doprowadziła do tego, że coraz mniej małżeństw decyduje się na dzieci, dziecko - powód - tych młodych ludzi nie stać na nie!!! Nie ma polityki wspierającej takie młode małżeństwa, 50% młodych ludzi to ludzie bezrobotni!!!! Nie stać ich na opłacenie żłobków i przedszkoli, nie stać ich na kredyt mieszkaniowy - o ile go w ogóle dostaną!!! O tym właśnie piszę... ech...szkoda słów...
                              • net.kielonek Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 16.09.11, 18:15
                                Przepraszam, ze się wtrącam, ale proszę o przykład "polityki wspierającej młode małżeństwa"
                                Konkrecik jakiś, bo nie bardzo to sobie potrafię wyobrazić.
                                Na czym to ma polegać, skąd pieniądze, do jakiego wieku małżeństwo jest młode?
                                • Gość: speed Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 16.09.11, 19:10
                                  Polityka prorodzinna polega głównie na prowadzeniu polityki wysokich podatków i marnowaniu tych pieniędzy. odbiera się większość pieniędzy ludziom przedsiębiorczym , którzy są w stanie je zainwestować w swoje firmy. Inwestując tworzą miejsca pracy , szkolą ludzi wypłacają zatrudnionym wypłaty. Nie mając tych pieniędzy , inwestują mniej a czasem nawet patrząc na to , że sporo pieniędzy przez nich wypracowywanych się marnuje nie mają ochoty inwestować . to jest składnik ogólnego nastroju przedsiębiorców.
                                  Pieniądze z podatków idą głównie do rodzin patologicznych , gdzie rodzice nie mają swoich dochodów - nie pracują , nie mają oszczedności. Ci ludzie wychowują dzieci , które w większości przejmują wzorce rodziców. Po osiągnięciu pełnoletności sporo z nich trafia do kolejki po różne zapomogi od państwa (czyli od przedsiębiorców płacących podatki).
                                  Nadmierny system pomocy socjalnej prowadzi do degeneracji dużej części społeczeństwa. Z jednej strony przedsiębiorcy zdają sobie sprawę , że działają w systemie marnującym pieniądze czyli pracę a z drugiej spora grupa ludzi nie utrzymuje się ze swoich pieniędzy tylko dostaje pieniądze od tzw "państwa" czyli innych ludzi. Duża część tej grupy nie szuka pracy - nie dlatego , że nie może pracować , nawet nie dlatego , że nie chce pracować ale jedynie dlatego , że pieniądze w łatwy sposób dostaje więc po co się wysilać. Poltyka prorodzinna powinna polegać na polityce proinwestycyjnej skierowanej do firm , dobrej edukacji i wypychania ludzi z marginesu do normalnego życia (z własnymi dochodmi) poprzez restrykcyjny sposób wypłacania zasiłków ( powiązany z wynikami w nauce , uczestnictwem w szkoleniach dla dorosłych , wykonywania prac społecznych itp.) . tak aby ludzi nie przyzwyczajać do nieróbstwa i dostawania pieniędzy za nic. to jest warunek normalnego funkcjonowania rodziny a nie dawanie coraz większych zasiłków. Rodzina jest silna i normalna jak rodzice mogą mieć wysokie dochody , dzieci się uczyć i czerpać wzorce z dobrze radzących sobie rodziców , mających pracę w dobrej firmie. Rodzina jest słaba jak stoi po jałomużnę od "państwa" a rodzice albo nie mają dochodów albo pracują w słabej , niedoinwestowanej firmie.
                                  Polityka uważana powszechnie za prorodzinną jest w rzeczywistości polityką antyrodzinną.
                              • jaspis-jaspis Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 16.09.11, 19:02
                                Obiektywny, ''powiem'' obiektywnie, ze wiemy iż w Grecji i Irlandii dawali i dawali.
                                Czym o się skonczyło?
                                Żeby dawać, trzeba mieć skąd brać.
                                Moze masz pomysł na to gdzie znależć pieniądze na dawanie ?
                                Jest zrodło pieniedzy. Wyzsze podatki, więcej pieniędzy w kasie, ale te wyższe podatki i ty bedziesz płacił.
                                Godzisz się na to ?
                                • Gość: Adam Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 19:23
                                  Do obiektywnego: wziąłem cytat z twojej wypowiedzi. A teraz pytam na czym polegała polityka prorodzinna PIS, czy jakiegokolwiek wcześniejszego rządu? Bo nie zauważam różnicy między tym co było, a tym co jest.
                                  Od ładnych paru lat (grubo przed PO) wspiera się osoby żyjące na kocią łapę. Znam wiele par, które korzystają z ulg podatkowych dla "samotnie" wychowujących matek będąc w związkach nawet kilkanaście lat.
                                  A poza tym tak jak poprzednicy uważam że państwo socjalne to pomyłka.
                                  • net.kielonek Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 16.09.11, 20:08
                                    Rozsądnie piszecie.
                                    Ubóstwo często jest wyborem(czego przykładem ja jestem), bywa też wynikiem niesprzyjajacych okoliczności. Zajmowanie się pomocą społeczną jest zadaniem organizacji charytatywnych, nie państwa.
                                    Dlaczego mam pić wódkę fundowaną z podatków obywateli?
                                  • Gość: obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 16.09.11, 20:19
                                    Z mojej perspektywy różnica jest zauważalna - widzę na co dzień jak na coraz mniej rzeczy stać moją rodzinę. Koszty utrzymania wzrosły przynajmniej o połowę - zarabiam od czterech lat tak samo. Moje auto stoi pod domem i rdzewieje, bo tylko okazjonalnie nim jeździmy - paliwo jest tak drogie. Wszechobecna drożyzna, powoduje, że musimy dokonywać coraz więcej codziennych egzystencjalnych wyborów. Obecny rząd targnął się na kasę przeznaczoną na emerytury - przyszłość w czarnych kolorach... Dzięki rządzącym, młodzi wykształceni ludzie albo nie mają pracy (50% z nich w ogóle jej nie ma - a pozostali młodzi pracują za niewolnicze pensje - przynajmniej większość z nich...) albo znajdują ją na zmywaku w UE. Ci politycy sprawili, że jak już pisałem modelem rodziny jest 2+pies... Polityka prorodzinna winna ułatwiać strat młodym, motywować ich do zawierania związków małżeńskich i w konsekwencji rodzenia dzieci - przyszłych obywateli podatników - to ich składki na ZUS zapewnią nam emerytury.
                                    Staczamy się moi drodzy po równi pochyłej.... I nie przytaczajcie mi przykłady, że polityka socjalna utrzymuje patologię! Bo to nieudolność tego systemu generuje takie trwonienie pieniędzy. Jaki odsetek bezrobotnych wykonuje prace interwencyjne? Jest tyle do zrobienia. Ile to już razy zaskoczeni zostaliśmy powodziami? Dlaczego tysiącom bezrobotnych nie zaproponowano pracy np. przy odbudowach wałów przeciwpowodziowych? Dlaczego umarza się długi alimenciarzom wobec małoletnich ich dzieci, pozwalając by "odsiedzieli te długi" w więzieniach...obciążając nasz budżet kosztami ich utrzymania? Dlaczego pozwala się by pozyskane ciężko pieniądze z UE trafiały do inwestorów z Chin, Portugalii Meksyku, Niemiec - gdzie ten patriotyzm lokalny? Niemiec nigdy nie zaangażował by do budowy autostrady chińczyka i nie pozwolił by by grube miliardy wypływały z jego kraju.... O tym właśnie piszę - o nieudolnym rządzie - o kosztach jakie my obywatele za te rządy ponosimy. Wierzcie mi to politycy wiecznie płaczą że mało jest w budżecie pieniędzy - bo tak nieudolnie je wydatkują - nikt ich nigdy nie rozliczy nawet przy urnach wyborczych.
                                    • amadeo214 Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 16.09.11, 20:32
                                      Gość portalu: obiektywny napisał(a):

> .... a pozostali młodzi pracują za niewolnicze p
                                      > ensje - przynajmniej większość z nich...)
                                      Sam sobie zaprzeczasz ?
                                      • Gość: obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 16.09.11, 20:41
                                        W którym miejscu? Stwierdzam jedynie, że młodzi ludzie powinni, jak w zasadzie wszyscy pracownicy, otrzymywać GODNE wynagrodzenie za swoją pracę, by mogli bez obaw zakładać rodziny, by mieli za co je utrzymać. To jest element polityki prorodzinnej, preferencyjne kredyty dla młodych małżeństw, gwarancja stałego zatrudnienia... można tak długo wymieniać... A mamy co? W Zabrzu puste nowo wybudowane mieszkania czekają na lokatorów - jakie młode małżeństwo stać na nie? Za co je utrzymają?
                                        • amadeo214 Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 16.09.11, 20:47
                                          Cytowałem Ciebie i jeszcze masz wątpliwości ?
                                        • Gość: obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 16.09.11, 20:57
                                          Amadeo - przyszły emeryt może liczyć na emeryturę nie większą niż 50% swoich ostatnich zarobków. Pamiętasz jak otrzymałeś emeryturę? Jaką część twoich zarobków ona stanowiła? Wyobrażasz sobie sytuacje że otrzymałbyś teraz niecałą połowę tego co zarabiałeś? O tym własnie piszę. Jest coraz gorzej, a będzie pewnie jeszcze bardziej. Politycy za nic nie odpowiadają, za nimi idą urzędnicy - oni też za nic nie odpowiadają - bo rząd ich za nic nie rozlicza... Mam dość takiego nieudolnego rządzenia!!! Trwoni się nasze publiczne pieniądze - nie możemy liczyć na opiekę medyczną - pomimo że przez całe życie odprowadzam na nią niemałe pieniądze!!! Nie mogę liczyć na bezpłatną szkołę dla moich utalentowanych zdolnych dzieci, innych rodziców nie stać nawet na przedszkole!!! O tym właśnie mówię!!! Konstytucja mojego ukochanego kraju gwarantuje mi prawo do godnego życia, bezpłatnego leczenia i bezpłatnej edukacji... Coraz częściej mam wrażenie że zapisane w niej słowa są jedną wielką fikcją dla naiwnych obywateli - potencjalnych WYBORCÓW...z którymi nikt się nie liczy - no może dwadzieścia parę dni przed wyborami - raz na cztery lata...
                                          • Gość: obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 16.09.11, 21:00
                                            > .... a pozostali młodzi pracują za niewolnicze p
                                            > ensje - przynajmniej większość z nich...)
                                            nie rozumiesz, że odnosi się to do tych 50% szczęściarzy, którym udało się załapać do jakiejś parszywej roboty? Najczęściej jako pomocnicy na budowie, albo sezonowi niewolnicy w sadzie czy ogrodzie...
                                            • Gość: Adam Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 21:27
                                              "Nie mogę liczyć na bezpłatną szkołę dla moich utalentowanych zdolnych dzieci" ?! No to już przesada. Jeżeli dzieci są i utalentowane i zdolne, to za co chcesz płacić? Mam jedno dziecko na UŚ (prawo), a drugie chce iść na politechnikę. Grosza nie dołożyłem do ich edukacji poza zeszytami, książkami etc. Korepetycje są dla obiboków i nieutalentowanych i ci najczęściej narzekają.
                                              Gdy zacząłem pracę /kawał czasu wstecz/ maja pensja wynosiła 1/4 średniej krajowej, obecną średnią przekraczam. Nie jestem bogaczem, ale patrzę wśród znajomych, a są to tzw. normalni ludzie, żadni politycy, urzędnicy itd : każdy ma auto, każdy ma mieszkanie - niektórzy b.skromne, każdy ma dzieci, naprawdę nie znam ani jednej osoby bezrobotnej, choc wiem, że tacy istnieją, ale ja osobiście nie znam. Sporo wyjeżdża na wczasy zagraniczne i weekendy. Spotykamy się w dużej grupie systematycznie.
                                              Jeżeli to jest równia pochyła, to chyba w tę drugą stronę:) A wierz mi, jestem szaraczkiem.
                                              Oczywiście znam sporo malkontentów, którzy ciągle narzekają chociaż patrząc z boku - nie widzę powodów. Mam jednego znajomego, który ma chorego dzieciaka i to chłopie jest dramat.
                                              • Gość: czytelnik Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 16.09.11, 21:37
                                                To ty żyjesz chłopie w jakimś matrixie!!! Ale ci zazdroszczę! Ja zapierniczam na dwóch etatach, i ledwo opłacam wynajęte mieszkanie. Nie stać nas na dziecko - to w tych czasach luksus i nieodpowiedzialność - jakie bym mu zapewnił warunki do życia? Na wczasach byłem - nie pamiętam kiedy...
                                                • Gość: speed Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 16.09.11, 21:56
                                                  I jak , Czytelniku? Zgadzasz się , żeby komuś , kto kombnuje i nic nie robi -dawać pieniądze z twoich podatków? Tobie zabierają i dają komuś bo się drze, że nie ma za co żyć chociaż ma dwie zdrowe ręce? Czytelniku , jak pracujesz i utrzymujesz się z pracy, nie stoisz po zasiłek to twój interes jest taki , żeby polityka była liberalna, żeby państwo nie trwoniło pieniędzy na nierobów . Wtedy będziesz więcej zarabiał . Będzie cię stać na więcej . Socjal zabiera ci pieniądze i daje nie wiadomo komu i nie wiadomo dlaczego. Nie daj się ogłupić socjalistom , związkom zawodowym , których góra zarabia po 10 tys/mies. Pieniądze mają dostawć ci co je wypracowują a nie ci co robią maślane oczy i pierniczą głupoty o ucisku klasy robotniczej czy inne takie pierdoły. Naprawdę , stoisz po niewłaściwej stronie . wydaje mi się , że przez nieuwagę ;) pzdr
                                                  • net.kielonek Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 16.09.11, 21:59
                                                    Wiem na kogo będzie glosował obiektywny!!!!!
                                                    Na nich, na nich!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    Fuj.
                                                  • Gość: aaa Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 01:34
                                                    Jaka niespodziewanie (zwlaszcza na tym forum) ciekawa i rzeczowa dyskusja:)
                                                    Szczegolne podziekowania dla Adama i speed'a, podzielam w 100% Wasze opinie.
                                                  • Gość: Adam nienormalny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 18:37
                                                    Dzięki aaa.
                                                    Natomiast jak słyszę "nie stać mnie na dziecko", to białej gorączki dostaję.
                                                    Mnie też było trudno (dwójka w krótkim czasie i mieszkanie u teściów, za które b. dziękuję bez podtekstów), ale albo chce się mieć dzieci i rodzinę, nawet jak początkowo jest bardzo ciężko, albo za przeproszeniem dba się tylko o swoją d...
                                                    A czy twoich rodziców stać było na dzieci? Dlaczego po prostu niektórzy się nie chcą przyznać, że wolą mieć komputer, komórkę z górnej półki, takież autko i inne gadżety i wygodnie żyć a jeszcze często popić.
                                                    Dziecko nie jest przedmiotem kalkulacji! Teraz nie, ale jak będę miał tyle i tyle (a dla niektórych zawsze jest mało) to wtedy będzie mnie STAĆ na dziecko?!

Ludzie, chyba byliście dziećmi w trochę mniej odległym terminie niż ja. Czy jako dzieci potzrebowaliście tych wszystkich przedmiotów, czy raczej woleliście iść z rodzicami do lasu, na rower, do ogródka wujka, bo przecież wtedy nikt nie wyjeżdżał na weekend.

Wreszcie zrozumiałem dlaczego ja i sporo moich znajomych mamy udane życie i związki. Bo jesteśmy nienormalni. Mamy inne priorytety i chwała bogu.
                                                  • Gość: ... Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 17.09.11, 21:24
                                                    Jesteś nadzwyczaj normalny.
                                                    I napewno potrafisz się cieszyć malymi rzeczami.
                                                    Pozdrawiam :)
                                                  • net.kielonek Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 17.09.11, 23:15
                                                    Nienormalny rzekł prawdę.
                                                    Zdrówko!
                                                  • Gość: obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 18.09.11, 18:04
                                                    Adam - opisuje nam tu sytuacje jaka miała miejsce w czasach komuny... Pewnie po skończeniu szkoły, dostał od razu pracę. W krótkim czasie otrzymał zakładowe mieszkanie. Po założeniu rodziny korzystał z przywilejów dla młodych małżeństw (książeczki MM). Jego dzieci chodziły do darmowego żłobka, przedszkola. Zakład pracy gwarantował mu wczasy, pożyczki bezprocentowe. W tamtych czasach nawet podręczniki w szkole były darmowe. Postaw się kolego w sytuacji dzisiejszego młodego człowieka - bez perspektyw na lepsze jutro. 50% z nich nie ma pracy, nie ma co marzyć o mieszkaniu. Wiesz jaka długa jest kolejka oczekujących na mieszkanie z zasobów gminy? Może i czasy komuny były mroczne. Ale gwarantowały wszystkim bez wyjątku, prawo do normalnego jak na owe czasy życie. Co dzisiejsze Państwo gwarantuje młodym ludziom? Nawet minister tego rządu namawia obywateli do opuszczenia tego kraju. Mało już Polaków pracuje w UE? Rząd skutecznie wypędza kolejnych z tego kraju...niestety...Nie broni interesów polskich przedsiębiorców... szkoda słów...
                                                  • Gość: ... Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 18.09.11, 18:12
                                                    Przeczytaj ze zrozumieniem to, co napisał Adam.
                                                  • Gość: obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 18.09.11, 18:23
                                                    >Gdy zacząłem pracę /kawał czasu wstecz/ maja pensja wynosiła 1/4 średniej krajowej, obecną średnią przekraczam...
                                                    >Grosza nie dołożyłem do ich edukacji poza zeszytami....
                                                    To i wiele więcej z jego wypowiedzi wyczytałem... czy się mylę?
                                                  • Gość: obywatel Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.uk2net.com 18.09.11, 18:47
                                                    Ludzie! Dlaczego mylicie politykę prorodziną z pomocą społeczną dla najuboższych! Nie mówimy tu o pomocy socjalnej dla żuli i patologii!!! Mówimy o wspieraniu młodych, by zakłądali rodziny i w konekwencji decydowali się na dzieci. Polityka prorodzinna polega na tworzenia przez państwo rodzinom odpowiednich warunków ekonomicznych. Stosowanie ulg podatkowych, płacowych dodatków i zasiłków dla osób utrzymujących rodziny i dzieci, stosowanie preferencji kredytowych dla młodych małżeństw, zapewnianie mniej zamożnym rodzinom mieszkań w budownictwie publicznym, zapewnienie bezpłatnej opieki zdrowotnej dla matek i dzieci, preferencje w uzyskaniu pracy oraz jej ochronę dla pracujących matek. Rząd powinien takie właśnie mechanizmy stworzyć by wspierać młodych. Pytam się, co zrobił Tusk i jego ekipa przez te 4 lata? Miał niepowtarzalną okazję zadbać o młodych, każdą ustawę mógł przepchnąć w sejmie... A tymczasem co? NIC!!! Potrafi tylko dziurę budżetową załatać pieniędzmi z naszych emerytur. Okrada nas Polaków - taka jest brutalna prawda. A Wy co biedne zabłąkane owieczki zrobicie już niedługo podczas wyborów? Zagłosujecie jak ostatnio?
                                                  • Gość: ... Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 18.09.11, 18:56
                                                    Jednym słowem mamy głosować na PiS ?
                                                    Pewno wiesz skad weżmie PiS pieniądze na te wszystkie rzeczy ?
                                                    Z bankomatu ?
                                                  • Gość: obiektywny Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.unknown.vectranet.pl 18.09.11, 19:12
                                                    Nie wiem na kogo głosować - Wy wiecie najlepiej. Ja już nieprędko do urny wyborczej pójdę. Wiele już razy ta i poprzednie ekipy mogły coś dla kraju zrobić. Pamiętacie euforię gdy mieliśmy nadzieję, ba - byliśmy wręcz pewni, że do władzy wspólnie dojdzie prawica PO i PIS? Że nikt już nie powstrzyma ich od przegłosowania ważnych uchwał, przeprowadzania reform.... I co? Jak zwykle, przy korycie politycy nie potrafią kierować się dobrem publicznym, dobro obywateli spychane jest na dalszy plan. Każda, powtarzam, każda ekipa rządząca miał możliwość zadbania o nas obywateli. Z mojej perspektywy stwierdzam jedynie, że żyje się obywatelom coraz gorzej, a młodzi ludzie pozbawieni nadziei na lepsze jutro odczuwają to najdotkliwiej.
                                                  • Gość: fota Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK IP: *.stk.vectranet.pl 18.09.11, 21:53
                                                    to co najlepiej robił PiS to straszył przedsiębiorców. Ludzie zaczęli się bać podpisywać kontrakty. Mieli wrażenie , że nie zna się dnia ani godziny. W interesach nawet nie chodzi o to , że udowodnisz swoje racje bo zanim to zrobisz to może tak długo trwać , że zostaniesz bankrutem.
                                                    Zrozumcie, że przedsiębiorcy to nie są nie wiadomo jacy ludzie. To oni budują dochód narodowy i dają pracę i pieniądze na pensje dla pracowników, urzędników, nauczycieli , lekarzy itp. Jaki dochód wytwarza urzędnik - żaden. A działanie w gąśzczu sprzecznych przepisów nie jest łatwa. w tych warunkach decydujące jest zaufanie do państwa.
                                                  • net.kielonek Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 18.09.11, 22:38
                                                    Ja tam państwu ufam, pisowi NIE!
                                                  • amadeo214 Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 21.09.11, 12:59
                                                    www.tvn24.pl/0,1718088,0,2,kazania-wyborcze-tylko-dla-pis,wiadomosc.html
                                                    www.tvn24.pl/1,251,8,91508363,228037807,11640097,0,forum.html
                                                  • net.kielonek Re: Przegra nie tylko PiS, ale i KRK 21.09.11, 15:31
                                                    Kościelna agitacja niczego nie zmieni. Zwolennicy wielebnych nawet bez niej wiedzą na kogo będą glosowali.
                                                    Ja zwolennikiem wielebnych nie jestem, inny "duch" jest mi bliski.
                                                    Amen.
                                                  • anai-is-me jak żyć 23.09.11, 15:39
                                                    Ale jaja facet zwany paprykarzem pyto jak żyć a na biednego nie wygląda: fakty.interia.pl/raport/wybory-parlamentarne-2011/galerie/wybory-parlamentarne-2011/kaczynski-u-pana-paprykarza/zdjecie/duze,1527184,3
                                                    Aż sie zastanawiam czy to obiektywny z naszego forum. HA, HA.
                                                  • Gość: obiektywny Re: jak żyć IP: *.unknown.vectranet.pl 23.09.11, 20:35
                                                    Jak bardzo zdesperowany musiał być 49-latek który targnął się na swoje życie? Utrata pracy, brak środków do życia spowodowały, że podpalił się przed Kancelarią Prezesa Rady Ministrów w Warszawie. Czy kiedykolwiek dowiemy się, co napisał w liście do premiera Tuska? Śmiem w to wątpić... Jak poważne musiały być formułowane w tym liście do premiera zarzuty wobec niego i jego rządu, skoro p. Tusk przerwał swą podróż?
                                                  • Gość: dr.no Re: jak żyć IP: *.stk.vectranet.pl 23.09.11, 20:52
                                                    Został zwolniony z CBŚ w 2006 r.
                                                    Kto wówczas rządził w Polsce ?
                                                    Szkoda człowieka, ale jak brało się kredyty, to nalezało zastanowtić się nad tym, czy będę mial mozliwosć spłacenia długów.
                                                    Nabiorę kredytów, nie będę płaciła, napiszę błagalny list do obiektywnego i spłacaj za mnie.
                                                    Nie będziesz spłacał za mnie, odbiorę sobie zycie, a odpowiedzialnoscią obarczę ciebie.
                                                    Dlaczego społeczenstwo ma opowiadać za złe decyzje poszczególnych ludzi ?
                                                  • amadeo214 Re: jak żyć 23.09.11, 20:55
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Samob%C3%B3jstwo#Statystyka
                                                  • Gość: obiektywny Re: jak żyć IP: *.unknown.vectranet.pl 24.09.11, 16:56
                                                    >Dlaczego społeczenstwo ma opowiadać za złe decyzje poszczególnych ludzi ?
                                                    A dlaczego społeczeństwo ma odpowiadać za nieudolne rządzenie?
                                                  • amadeo214 Re: jak żyć 24.09.11, 18:29
                                                    I to Twój obiektywizm ?
                                                  • Gość: obiektywny Re: jak żyć IP: *.unknown.vectranet.pl 24.09.11, 18:46
                                                    Ja w przeciwieństwie do ciebie nie obrażam innych. Mój obiektywizm jest moją sprawą - mam prawo oceniać fakty, wydarzenia. Nie obrażam, nie napiętnuje innych - czy to ci się podoba czy nie.
                                                  • amadeo214 Re: jak żyć 24.09.11, 20:34
                                                    I ja mam prawo po swojemu oceniac PiS-dzielców.
                                                  • Gość: obiektywny Re: jak żyć IP: *.unknown.vectranet.pl 24.09.11, 20:36
                                                    Oceniać - owszem, ale nie obrażać.
                                                  • Gość: kur...ski Re: jak żyć... IP: *.stk.vectranet.pl 24.09.11, 20:49
                                                    .... najlepiej na kredyt,
                                                  • amadeo214 Re: jak żyć 24.09.11, 20:53
                                                    Wybacz, akcja powoduje reakcje
                                                  • Gość: obiektywny Re: jak żyć IP: *.unknown.vectranet.pl 24.09.11, 20:59
                                                    Ja też z rozżaleniem wypowiadam się o polityce, niejednokrotnie emocje biorą górę. Takie to już nasze niełatwe życie...
                                                  • amadeo214 Re: jak żyć 24.09.11, 21:05
                                                    Zauważ na tym forum, zwolennicy której sekty okazują "miłosc" blizniemu ?
                                                  • Gość: obiektywny Re: jak żyć IP: *.unknown.vectranet.pl 24.09.11, 21:20
                                                    Wielokrotnie mi też przypisywano bezgraniczne i fanatyczne oddanie jednej z frakcji politycznej. To, że poddaje krytyce tą czy inną partię, nie jest równoznaczne że popieram inną. Każdy ma prawo do krytyki, o ile ona nie krzywdzi i nie uderza w innych. Krytyka zawierać powinna merytoryczne stwierdzenia, opierać się na faktach - są one czasami różnie interpretowane - w zależności od preferencji politycznych...
                                                  • net.kielonek Re: jak żyć 24.09.11, 23:53
                                                    W konstytucji to wyczytałeś?
                                                    Co to za krytyka, która nie uderza w innych, co to za bezmyślny slogan?
                                                    Mężczyźni o polityce nie muszą grzecznie rozmawiać kiedy jednoznaczną jest prawda, że...
                                                    ..........to małpi pomiot z pomyślunkiem taty Rydzyka.
                                                    Jasne?
                                                    Jak nie jasne to ciemne, ale ja tlumaczył Tobie nie będę. Głupi nie jesteś, to wiem.
                                                    Zdrówko!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka