Dodaj do ulubionych

Najladniejsza dzielnica Zabrza?

02.06.04, 19:26
A moze powinnam zapytac: najciekawsza, najbardziej interesujaca? Podoba mi
sie np. Maciejow, ale tam sie nic nie dzieje, a Konczyce natomiast sa niezbyt
urokliwe, ale za to oststnio prezniej dzialajace.
Obserwuj wątek
    • Gość: neo Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:33
      Mieszkam od czasu pewnego na Pawłowie, dzielnica spokojna, zielona i ludzi
      jacys tacy normalniejsi . Polecam
    • wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 03.06.04, 15:00
      Pawlow tez mi sie podoba - znam bardzo dobrze :)natomias nie lubie Biskupic i
      Poreby.
    • wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 09.06.04, 21:12
      Oj, wstyd,! Nikt nit potrafi napisac niczego pozytywnego o miejscu, w ktorym
      mieszka. Czy naprawde tak bardzo nie lubimy swojego miasta?
      • Gość: kopidol Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.187.49.187.porchlight.ca 10.06.04, 03:16
        konczyce ?,hm,srednia wieku przerazajaca,w latach 70-tych ,klasy w szole byly
        pelne,dzieci i mlodziezy mnostwo ,byly kluby podworkowe,"Deby","Maracana" mecze
        zaciete do gwizdka ,ulice pelne bawiacych sie dzieci,dwa boiska lesne jak sie
        szlo na kopalnie albo koksy,dzis ,zgroza,pusto,scieszki zarosniete ,boiska
        zniknely,ludzie tez,dzielnica ta sie wyludnia ,pomalu ale stopniowo,duzo
        wyjechalo,z mojej klasy prawie wszyscy,Konczyce napewno najladniesze nie sa i
        nie beda,Pawlow? juz lepszy ale tez nie,mysle ze Makoszowy bija
        wszystkich,pyrsk.
        • Gość: zabrzanka21 Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 10.06.04, 13:06
          bardzo nie lubie zaborza a podoba mi sie maciejów
          • Gość: lili Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.neonet.slask.pl 28.06.04, 14:50
            Mieszkam w Maciejowie, ale bardziej podoba mi się Rokitnica i Helenka. Tam
            można wszystko, nawet jeździć na nartach.
    • wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 10.06.04, 15:36
      Pawlow zawsze byl fajniejszy od Konczyc i Zaborza bo tam bylo kino i dzieciaki
      zza miedzy przybiegaly na niedzielne poranki. A na Winnetou - walily tlumy :)
      • Gość: kopidol Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.187.48.29.porchlight.ca 11.06.04, 05:09
        ja poranki,ha ha,kino fajne i zaroz piwiarnia za scianom,pyrsk
        • wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 11.06.04, 11:52
          To byl chyba bar " Spokojny". Kupowalam tam takie ówczesne chipsy -
          ziemniaczane chrupki. Zal mi tamtych czasow...
          • Gość: kopidol Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.187.49.236.porchlight.ca 12.06.04, 00:18
            ja te we woreczku foliowym,a ogrodek jordanowski i jego basen ,pamietasz ?,ale
            ten duzy pod wierzba,ja jeszcze sie tam kapalem,kiedys organizowano potancowki
            pod debami tam gdzie byl klob walki ,capstrzyki,wojsko dowozilo grochowke,bylo
            duzo duzo weselej,na szkolnym placu robilismy lodowisko,cos sie dzialo caly
            czas,potem obumarlo,pyrsk.
            • Gość: Leon Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.debacom.pl 12.06.04, 10:38
              Wtedy miałeś czas na takie działania,bo nie miałeś komputera! A dziś i Ty i
              dzieciaki (którym powinno się chcieć!) nie macie czasu, bo jego większość
              spędzacie przed komputerem i marnujecie go na nic nie wnoszące w rzeczywistość
              gadki.
              Ci co tłuką w klawiaturę nie zrobią lodowiska, nie ugotują grochówki (bo
              przecież wojska już nie ma!) nawet do kina nie pójdą - bo zwyczajnie brak czasu.
              I to dlatego wszystko wokoło schodzi na psy, bo ludzie wolą świat wirtualny od
              rzeczywistego: jedni przed kompem, drudzy przed TV!
              L.
              • Gość: anonim z Pawłowa Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.za.digi.pl 12.06.04, 14:05
                Ten bar nazuwał się napewno "Spokojny" a kino "Świt" to były czasy
                Pyrsk
              • wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 12.06.04, 15:32
                wiesz, nie zamienilabym za nic mojego dziecinstwa z zabawami na polach, na "
                dolach", bieganiem boso po deszczu, objadaniem sie czeresniami prosto z drzewa
                na dziecinstwo obecnych dzieciakow z kablowka, komputerem i tysiacem zajec
                dodatkowych (jezyki, taniec, rysowanie, gra na czyms). Ale coz takie czasy,
                tak musi byc i mysle, ze dzieciom z tym dobrze. Masz racje, ze ludziom sie nie
                chce chciec - wszyscy ida na latwizne - tj. siadaja przed komputerem Tv i to im
                zastepuje cale zycie. Troche to smutne , prawda?
    • wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 12.06.04, 15:02
      W tym baseniku to sie tez kapalam, ale potancowek i grochowki nie pamietam...
      Ech,lza sie w oku kreci...
      • Gość: tomek Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.04, 20:38
        Ech, co to były za czasy. A pamiętacie te karasole na odpustach? Te szizbudy.
        No i beczka taka ogromna z motorami w środku. Teraz już tego nie ma i nie
        będzie. Nie ma już biegania po lesie na bosaka. Mieszkam w Kończycach i nie
        chciałbym się z tąd wyprowadzać. Mnie tu się najbardziej podoba. Pyrsk.
        • Gość: elwer Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.zabrze.net.pl 15.06.04, 12:03
          wu_ka;a co powiysz na kapiel w "KAWIE" abo w "SZARNAWCE" ?
          • wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 15.06.04, 17:16
            :)))
            " Kawa" to juz chyba dawno zarosla jakims swinstwem, a "Szarnawka" , coz, nadal
            plynie, ale czy czysciejsza?
    • Gość: DoReMi Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 23:02
      Maciejów jest OK! Płynie tam rzeczka zwana Bytomką i są wolne tereny obok...
      duzo trawy.... jakby tak rzeczkę wyczyścic to mogłoby byc fajnie. NP możnaby
      tam zrobic tereny piknikowe... Latem każdy kocyk, grilla i hyc .. nad
      rzeczkę.. ploleżec sobie ,piwko wypic i grilla zrobic na zielonej trawce....
      gdyby tylko Pan Prezydent chciał pomyślec o takich przyziemnych sprawach bo
      tereny gminne są przeciez
      • wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 21.06.04, 20:34
        A w Maciejowie miano wybudowac Aquapark... To by dopiero byla atrakcja! Ale
        chyba skonczylo sie na zamierzeniach.
        A pomysl z Bytomka nie jest zly.
    • wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 28.06.04, 21:19
      Ostatnio duzo jezdze na rowerze. I musze powiedziec , ze w Zabrzu naprawde jest
      wiele ciekawych i po prostu pieknych zakatkow, np.taki zagajnik jasminowych
      krzewow na zalesionych haldach miedzy Zaborzem a Biskupicami. Zaluje, ze nie
      mialam aparatu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka