wu_ka 02.06.04, 19:26 A moze powinnam zapytac: najciekawsza, najbardziej interesujaca? Podoba mi sie np. Maciejow, ale tam sie nic nie dzieje, a Konczyce natomiast sa niezbyt urokliwe, ale za to oststnio prezniej dzialajace. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: neo Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:33 Mieszkam od czasu pewnego na Pawłowie, dzielnica spokojna, zielona i ludzi jacys tacy normalniejsi . Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 03.06.04, 15:00 Pawlow tez mi sie podoba - znam bardzo dobrze :)natomias nie lubie Biskupic i Poreby. Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 09.06.04, 21:12 Oj, wstyd,! Nikt nit potrafi napisac niczego pozytywnego o miejscu, w ktorym mieszka. Czy naprawde tak bardzo nie lubimy swojego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopidol Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.187.49.187.porchlight.ca 10.06.04, 03:16 konczyce ?,hm,srednia wieku przerazajaca,w latach 70-tych ,klasy w szole byly pelne,dzieci i mlodziezy mnostwo ,byly kluby podworkowe,"Deby","Maracana" mecze zaciete do gwizdka ,ulice pelne bawiacych sie dzieci,dwa boiska lesne jak sie szlo na kopalnie albo koksy,dzis ,zgroza,pusto,scieszki zarosniete ,boiska zniknely,ludzie tez,dzielnica ta sie wyludnia ,pomalu ale stopniowo,duzo wyjechalo,z mojej klasy prawie wszyscy,Konczyce napewno najladniesze nie sa i nie beda,Pawlow? juz lepszy ale tez nie,mysle ze Makoszowy bija wszystkich,pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanka21 Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 10.06.04, 13:06 bardzo nie lubie zaborza a podoba mi sie maciejów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.neonet.slask.pl 28.06.04, 14:50 Mieszkam w Maciejowie, ale bardziej podoba mi się Rokitnica i Helenka. Tam można wszystko, nawet jeździć na nartach. Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 10.06.04, 15:36 Pawlow zawsze byl fajniejszy od Konczyc i Zaborza bo tam bylo kino i dzieciaki zza miedzy przybiegaly na niedzielne poranki. A na Winnetou - walily tlumy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopidol Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.187.48.29.porchlight.ca 11.06.04, 05:09 ja poranki,ha ha,kino fajne i zaroz piwiarnia za scianom,pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 11.06.04, 11:52 To byl chyba bar " Spokojny". Kupowalam tam takie ówczesne chipsy - ziemniaczane chrupki. Zal mi tamtych czasow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopidol Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.187.49.236.porchlight.ca 12.06.04, 00:18 ja te we woreczku foliowym,a ogrodek jordanowski i jego basen ,pamietasz ?,ale ten duzy pod wierzba,ja jeszcze sie tam kapalem,kiedys organizowano potancowki pod debami tam gdzie byl klob walki ,capstrzyki,wojsko dowozilo grochowke,bylo duzo duzo weselej,na szkolnym placu robilismy lodowisko,cos sie dzialo caly czas,potem obumarlo,pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.debacom.pl 12.06.04, 10:38 Wtedy miałeś czas na takie działania,bo nie miałeś komputera! A dziś i Ty i dzieciaki (którym powinno się chcieć!) nie macie czasu, bo jego większość spędzacie przed komputerem i marnujecie go na nic nie wnoszące w rzeczywistość gadki. Ci co tłuką w klawiaturę nie zrobią lodowiska, nie ugotują grochówki (bo przecież wojska już nie ma!) nawet do kina nie pójdą - bo zwyczajnie brak czasu. I to dlatego wszystko wokoło schodzi na psy, bo ludzie wolą świat wirtualny od rzeczywistego: jedni przed kompem, drudzy przed TV! L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim z Pawłowa Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.za.digi.pl 12.06.04, 14:05 Ten bar nazuwał się napewno "Spokojny" a kino "Świt" to były czasy Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 12.06.04, 15:32 wiesz, nie zamienilabym za nic mojego dziecinstwa z zabawami na polach, na " dolach", bieganiem boso po deszczu, objadaniem sie czeresniami prosto z drzewa na dziecinstwo obecnych dzieciakow z kablowka, komputerem i tysiacem zajec dodatkowych (jezyki, taniec, rysowanie, gra na czyms). Ale coz takie czasy, tak musi byc i mysle, ze dzieciom z tym dobrze. Masz racje, ze ludziom sie nie chce chciec - wszyscy ida na latwizne - tj. siadaja przed komputerem Tv i to im zastepuje cale zycie. Troche to smutne , prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 12.06.04, 15:02 W tym baseniku to sie tez kapalam, ale potancowek i grochowki nie pamietam... Ech,lza sie w oku kreci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.04, 20:38 Ech, co to były za czasy. A pamiętacie te karasole na odpustach? Te szizbudy. No i beczka taka ogromna z motorami w środku. Teraz już tego nie ma i nie będzie. Nie ma już biegania po lesie na bosaka. Mieszkam w Kończycach i nie chciałbym się z tąd wyprowadzać. Mnie tu się najbardziej podoba. Pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.zabrze.net.pl 15.06.04, 12:03 wu_ka;a co powiysz na kapiel w "KAWIE" abo w "SZARNAWCE" ? Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 15.06.04, 17:16 :))) " Kawa" to juz chyba dawno zarosla jakims swinstwem, a "Szarnawka" , coz, nadal plynie, ale czy czysciejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoReMi Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 23:02 Maciejów jest OK! Płynie tam rzeczka zwana Bytomką i są wolne tereny obok... duzo trawy.... jakby tak rzeczkę wyczyścic to mogłoby byc fajnie. NP możnaby tam zrobic tereny piknikowe... Latem każdy kocyk, grilla i hyc .. nad rzeczkę.. ploleżec sobie ,piwko wypic i grilla zrobic na zielonej trawce.... gdyby tylko Pan Prezydent chciał pomyślec o takich przyziemnych sprawach bo tereny gminne są przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 21.06.04, 20:34 A w Maciejowie miano wybudowac Aquapark... To by dopiero byla atrakcja! Ale chyba skonczylo sie na zamierzeniach. A pomysl z Bytomka nie jest zly. Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: Najladniejsza dzielnica Zabrza? 28.06.04, 21:19 Ostatnio duzo jezdze na rowerze. I musze powiedziec , ze w Zabrzu naprawde jest wiele ciekawych i po prostu pieknych zakatkow, np.taki zagajnik jasminowych krzewow na zalesionych haldach miedzy Zaborzem a Biskupicami. Zaluje, ze nie mialam aparatu. Odpowiedz Link Zgłoś