Gość: Liber IP: *.zabrze.net.pl 23.07.06, 18:07 Proszę o odpowiedź dotyczącą terenów wokół Platana a konkretnie kto odpowiada za czystość tych terenów. Gmina czy Platan? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewka Re: Tereny wokół Platana IP: *.zabrze.net.pl 23.07.06, 22:56 a co sie nie podoba??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meggi Re: Tereny wokół Platana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:48 Za czystość przede wszystkim odpowiadają sami mieszkańcy. A tutaj kultura się kłania.... oj kłania się. Próbowałam w mojej administracji kupić woreczki na kupki dla piesków. Pani Krysia z Administracji /która ma również pieska/ zrobiła WIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELKIE oczy !!!! Ugryzłam się w język bo już miałam się spytać w której piaskownicy dla dzieci jej piesek sra! Czy Straż Miejska nakłada wogóle jakieś mandaty na właścicieli piesków lub administratorów którzy nie mają u siebie woreczków na psie odchody??????!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqa Re: Tereny wokół Platana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 07:54 Jeżeli właściciel pieska rano czy wieczoerem wychodzi ze swoim pupilem pod dom sąsiada, aby załatwił swoje potrzeby, to jest to samo jakby sam wychodził i zrobił swoje. Właściciele psów (w 99 %) sami powinni nauczyć sie kultury sr...nia. Ciekawe co by było gdyby każdy wychodził i narobił sąsiadowi pod oknem ? A przecież tego oni uczą swoich pupili !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadźka Re: Tereny wokół Platana IP: *.debacom.pl 25.07.06, 09:29 Właściciele psów to społeczność nie licząca się z otoczeniem zupełnie jak dajmy na to palacze tytoniu. Zawsze uważałam, że moje hobby lub ułomność nie powinny być uciążliwe dla innych - należy po sobie sprzątać gówna psie i niedopałki, nie śmierdzieć potem lub petem w tramwaju lub w biurze (zwłaszcza w upały!) i nie powodować bezsilnej złości sąsiada na bogu ducha winne zwierzę... Tylko właściwe podejście do problemu przez służby porządkowe miasta jest w stanie wprowadzić poszanowanie praw niepalących i nie posiadających psów. ... a jest ich większość... Odpowiedz Link Zgłoś