Dodaj do ulubionych

Skanaliczne sprawy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 20:55
Do Radnych !
Co dalej ze sprawą wypalonego młyna, miał być odbudowany ?
Kto za tym stał i stoi, że na tym miejscu znajduje się małpi gaj, a
właściciel rzekomo skasował fortunę z PZU.
Czy np. co dzieje się z byłem Przedszkolem nr 10 i zabudowaniami
gospodarczymi,
ktoś czeka aż to popadnie w ruinę i za grosze "wyrwie" to z miasta tak jak
inne Przedszkola.
Czy Pani Prezydent zajmie się tymi sprawami czy też uzna że nic się nie stało.
Obserwuj wątek
    • Gość: Liber Re: Skanaliczne sprawy IP: *.zabrze.net.pl 02.01.07, 21:53
      Tego typu pytania można mnożyć...poczekajmy rok, dwa wtedy wszystko będzie jasne. Jeżeli w tym okresie nie nastąpią znaczące zmiany w spojrzeniu na miasto przez decydentów to Zabrze już nigdy się nie podniesie. To jest ostatni dzwonek!
      Pozdrawiam.
      • Gość: Zabrzan25 Re: Skanaliczne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 22:51
        mnie jest obojętnie czy Zabrze się podniesie czy upadnie bo i tak ucieknę za
        granicę na stałe
        • Gość: Liber Re: Skanaliczne sprawy IP: *.zabrze.net.pl 02.01.07, 23:33
          To życzę powodzenia. Natomiast inni pozostaną tu i chcą aby to miasto zmieniało się na lepsze.
          Pozdro.
          • Gość: alfa Re: Skanaliczne sprawy IP: *.debacom.pl 03.01.07, 10:04
            Och, wy nieszczęsne dzieciaki co tak was podnieca ucieczka za granicę,
            zobaczycie jaki tam miód i jak będziecie tęsknić!
            Oczywiście dochody dobre, ale wszędzie OBCOŚĆ, która jest fajna dla turysty,
            ale nie dla przybysza walczącego o zakotwiczenie.
            Nasłuchałam się tych opowieści o tęsknym wyciu serca aż do bólu niemalże
            fizycznego...
            A Pani Prezydent?
            Skądże ona ma wiedzieć o każdej chałupie i szopie? Zgłaszajcie Jej to, a
            dopiero później oceniajcie działanie - zareaguje czy nie?
            • Gość: Zabrzan25 Re: Skanaliczne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:43
              Miodu nigdzie niema bo wszędzie trzeba pracować ale za granicą jest ta praca i
              odpowiednie wynagrodzenie. Ja na pewno nie będę tęsknił za tym patologicznym
              Zabrzem, za nie dogrzanym zawilgoconym mieszkaniem, głód, smród i ubóstwo, po
              prostu niemam za czym tęsknić. Lepiej być obcy w innym kraju niż mieszkać w
              polsce w takich skandalicznych warunkach bez przyszłości.
              • Gość: alfa Re: Skanaliczne sprawy IP: *.debacom.pl 03.01.07, 21:47
                Tak, to smutne, że we własnym kraju człowiek musi znosić niesprawiedliwość i
                poniżenie (poprzez niemożność poprawy swoich warunków bytowych), ale tęskni się
                za bliskimi, za zgraną paczką przyjaciół z lat szkolnych, za polską mową (może
                być śląską!), za swojskim smakiem pieczywa, za wszystkim co znajome i bliskie.
                To dlatego emigranci zza wielkiej wody na starość przyjeżdżają do Polski aby
                umrzeć wśród swoich...
                pozdrawiam smutno... tak nie powinno być aby ludzie musieli uciekać od
                ojczyzny - macochy.
    • Gość: mieszkaniec Re: Skanaliczne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:34
      to ja mam iśc do Pani prezydent i jej mówić co ma robić? nie rozśmieszaj mnie.
      to ona ma się wziąść do roboty i dla jej dobra zacząłbym od wieży ciśnień na
      zamoyskiego. za młyn też by się mogła wziąść.
    • Gość: a,m mlyn IP: *.proxy.aol.com 03.01.07, 22:19
      A,o mlynie cicho sie juz zrobilo!Wlasnie-mial byc odbudowany.Ale czy nasza pani
      prezydent-tez byla za tym?
      • Gość: korka2 Re: mlyn IP: *.debacom.pl 03.01.07, 22:52
        Ja w kwesti formalnej:
        "skanaliczne" to od:
        skanowania czy może od kanału?
        :)
        • Gość: profesor miodek Re: mlyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 23:31
          Skandal pochodzi od słów skan i dal
          Skan – od skanowania
          Dal – od daleko
          Czyli skandal to dalekie skanowanie przykładowo skanowanie obrazu na którym
          jest namalowany zachód słońca jest skandalem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka