Dodaj do ulubionych

Dobra szkoła

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:50
Od lipca będę mieszkał w Zabrzu, do jakiego gimnazjum zapisać dziecko, które
się dobrze uczy i jest ambitne? Będę wdzięczny za radę
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Dobra szkoła IP: *.zabrze.net.pl 30.01.07, 21:06
      III LO przy nim jest Gimnazjum
      • Gość: abc Re: Dobra szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 23:14
        Witaj- jest kilka dobrych szkół gimnazjalnych w Zabrzu, z rankingu wynika że jest to m.in wspomniane gimnazjum przy III LO na Sienkiewicza- ale żeby nie wpadać w zbytnią euforię- są i inne. Daj jakiś namiar typu gg albo poczta to Ci napiszę szczegóły - a informacje mam sprawdzone. Pozdrawiam.
      • Gość: mama maturzystów Re: Dobra szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:17
        G11 przy IIILO
    • Gość: absolwent Re: Dobra szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:02
      W Zabrzu wszystkie szkoły są spoko!!!!!!!
    • Gość: emi Re: Dobra szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:55
      lo nr 1
    • skuteczny_marek Re: Dobra szkoła 05.02.07, 11:54
      Nie wysyłaj dziecka do III LO, bo mu krzywde zrobisz, w tej szkole jedyne klasy
      warte uwagi to mat-fiz i klasa niemiecka w liceum, reszta już nic nie warta, a
      tym bardziej gimnazjum.

Polecam gimnazjum przy I LO, obecnie jest to najlepsza szkoła w mieście.
    • qwas123 Re: Dobra szkoła? 05.02.07, 12:19
      Najlepiej poślij dziecko do najbliższego. Omijaj gimnazjum przy Centrum
      Edukacji. Tam jest przechlapane. Ani piwka ani skrętów tylko uczyć się każą i
      odpytują na każdej lekcji.
      • Gość: kama Re: Dobra szkoła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:01
        Nie polecam ani I Gimnazjum, ani I L.O. Nauczyciele kiepscy, podejście do ucznia
        również. Najgorszą zmorą są dwie damy-dostojna Pani Dyrektor Szafrańska i
        jeszcze dostojniejsza V-ce Dyrektor:/ Koszmar....Dziwie się, że obie jeszcze tam
        uczą i, że ich uczniowie nie zlinczowali. Potrafią w perfidny i podstępny sposób
        powoli niszczyc najzdolniejszych uczniów. Zupełnie tak jakby widziały w nich
        zarożenie. Sama kończyłam tę szkołę i wiem co mówię. Z całą stanowczością ODRADZAM.
        • Gość: uczeń Re: Dobra szkoła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:50
          W trójce jest fajnie, ale strasznie piłują. Mimo to ją lubię.
    • Gość: kika Re: Dobra szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 13:30
      a co cie sprowadza do zabrza?
      tam nawet trudno oddychac ,zastanow sie
    • Gość: tadek Re: Dobra szkoła IP: *.jota.za.digi.pl 07.02.07, 19:42
      Wg mnie(nauczyciela z 15 letnią praktyką) w grę wchodzą trzy - przy I i III LO
      oraz Salezjańskie.Pozdrawiam.TG
    • Gość: mamut Re: Dobra szkoła IP: *.za.digi.pl 07.02.07, 22:35
      polecam gimnazjum przy II LO przy ul. Sienkiewicza, moja córka jest uczennicą
      tego gimnazjum plusy to świetne relacje z uczniami, kontakt z rodzicami,
      pedagodzy z prawdziwego zdarzenia, I Lo miało świetna reputację jakieś naście
      lat temu niestety......
      • Gość: POINFORMOWANY Re: Dobra szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:29
        Przy Sienkiewicza jest III LO
    • Gość: czytelnik Re: Dobra szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 23:18
      Można porównać wyniki uzyskiwane przez gimnazja. ADRES
      internetowy:www.egzaminy.scholaris.pl Wiadomo, że nie samymi wynikami człowiek
      żyje, ale warto wiedzieć, na co można liczyć.
    • Gość: Chuchollek Re: Dobra szkoła IP: *.com.pl 25.02.07, 00:09
      Od lipca będziesz mieszkał w Zabrzu?
      Wyprowadź się stąd zanim się jeszcze zdążysz wprowadzić.
    • Gość: wfista Re: Dobra szkoła IP: *.zabrze.net.pl 25.02.07, 01:56
      Osobiście polecam gimnazjum w I LO... Jestem absolwentem I LO więc o szkole
      wiem troche i naprawde nauczyciele są w porządku i poziom porównywalny z III
      LO.
      • Gość: mama-belferka obiektywnie: Trójka na Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 19:42
        Nie wiem skąd skuteczny Marek ma swoje informacje, ale nie są one prawdziwe.
        Rację ma kama i mamut. Sytuację znam z dwóch stron - i jako mama i jako belfer
        (pracowałam na godzinach i tu i tu). W każdym przypadku lepsza jest trójka.
        Poza tym odkąd istnieją egzaminy gimnazjalne i nowa matura najlepsze wyniki
        uzyskują właśnie w trójce.
        Nieprawdą jest też , że trójka jest "dla kujonów". Moja latorośl jest
        przeciętnym uczniem, a jest bardzo ze szkoły zadowolona. Tam znajdzie swoje
        miejsce każdy uczeń, chyba , że ma nawiedzonych rodziców, którzy naciskają za
        bardzo. Poza tym w trójce nie ma chacharstwa. W gimnazjum nr 1 - cóż...

Pamiętajcie też, że to , iż w jedynce jest dosyć dobre liceum nie znaczy , że
        gimnazjum nr 1 jest tak samo dobre.

Porównajcie też strony internetowe zabrzańskich szkół. Ich aktualizacje i to ,
        ile się w nich dzieje. Nie każda szkoła zamieszcza na nich swoje wyniki. Powody
        dla mnie są jasne.
        Nie pamiętam innych adresów, ale można je znaleźć, natomiast do trójki :
        www.lo3.zabrze.pl

Podsumowując: jeśli nie trójka, to nic poza dwójką i jedynką nie
        zostaje.Powodzenia.
        • Gość: jr Re: obiektywnie: Trójka na Sienkiewicza IP: *.debacom.pl 25.02.07, 20:14
          i sam fakt że pamiętasz tylko ten adres działa na korzyśc IIILO, poza tym
          szkoła jest bezpieczna, skuteczna, dobra atmosfera, tyle że na zadupiu
          a piłują dopiero w liceum
          absolwent gim 3
    • Gość: nauczyciel Re: Dobra szkoła IP: *.zabrze.net.pl 26.02.07, 00:16
      szczerze mówiąc w zabrzu liczą się 2 szkoły... 1 LO i 3 LO oraz gimnazja
      leżące przy nich.Obie szkoły mają poziom mniej wiecej ten sam.... Każde
      gimnazjum ma plusy i minusy... Jeśli chcesz postawić na sport dziecka polecam 1
      LO jeśli na języki obce raczej 3 LO... Do minusów 3 LO i jego gimnazjum napewno
      zalicze nieciekawą okolice - mnóstwo Romów nie cieszących się dobrą opinią...
      zaczepiających dzieciaki...Jeśli chodzi zaś o 1 LO to dojazd jest dużo dużo
      lepszy.Nie zgadzam się z opinią mamy która tu się wypowiedziałą iż nauczyciele
      są do bani w 1 gim ...pracowałam tam kiedyś i wiem że tak nie jest a jeśli
      uczeń ma wszystko w poważaniu... cóż potem zwala się na nauczyciela bo jest
      najłatwiej...a nie każdy rodzic wie co jego pociecha potrafi nawyrabiać i potem
      pisze właśnie taką bzdurną opinię...Każdy będzie polecał bądź odradzał 1 lub 3
      gim przy liceach... więc wybierz między nimi...myśle że to dobry wybór.. Ja
      osobiście polecam 1 gim...
      • Gość: guest bez urazy, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:23
        pierwsze słyszę aby wybierać szkołę pod kątem sportu, czyli wuefu.
        Ja chodziłem do trójki do mat-fizu i przez całą szkołę "przeklinałem" profesora
        Mataczyńskiego, który dawał nam niezły wycisk.
        Teraz jastem nomen-omen na AWF w Katowicach. Z dostaniem się nie było żadnych
        problemów.
        • Gość: ja polecam Re: bez urazy, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:57
          gimnazjum nr 24 na Helence xD
          • Gość: gość Re: bez urazy, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 18:44
            Faktycznie zgadzam się z niektórymi przedmówcami Gimnazjum przy 1,2,3,4/w
            Rokitnicy/są dobre ale należy również zwrócić uwagę na samodzielne gimnazja bez
            nadbudowy liceum - jest tam bezpiecznie, są dobrzy pedagodzy, uczniowie tych
            szkół nie są gorsi od innych, jest w nich inne podejście do gimnazjalisty jako
            młodego człowieka niż w w/w wymienionych. Polecam Gimanzjum 21 na osiedlu
            Kopernik. Pozdrawiam
          • jano313 polecam 27.02.07, 18:47
            Faktycznie zgadzam się z niektórymi przedmówcami Gimnazjum przy 1,2,3,4/w
            Rokitnicy/są dobre ale należy również zwrócić uwagę na samodzielne gimnazja bez
            nadbudowy liceum - jest tam bezpiecznie, są dobrzy pedagodzy, uczniowie tych
            szkół nie są gorsi od innych, jest w nich inne podejście do gimnazjalisty jako
            młodego człowieka niż w w/w wymienionych. Polecam Gimanzjum 21 na osiedlu
            Kopernik. Pozdrawiam
            • Gość: ... Re: polecam IP: *.zabrze.net.pl 01.03.07, 17:38
              gimnazjum na Kotarbinskiego
    • Gość: olbrys Re: Dobra szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:08
      ma ktoś doświadczenia z gimnazjum w Rokitnicy przy ul. Młodzieżowej? Od jakiegos
      czasu jest tam nowy dyrektor, podobno zmieniło sie wiele na lepsze?
      • Gość: OJCIEC Re: Dobra szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:00
        MÓJ SYN CHODZI DO TRÓJKI, TO SZKOŁA NA POZIOMIE, POD KAŻDYM WZGLĘDEM
        • Gość: gość Nie krzycz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:27
          Co do trójki , to 100% racji, ale nie krzycz. Pisanie dużą literą wszystkiego w
          necie oznacza krzyk. A tak w ogóle to pozdrawiam.
          • Gość: ociec Re: Nie krzycz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 17:43
            Dzięki za pozdrowienia, pisanie na tym diabelskim urządzeniu płata mi czasami
            figle, dlatego z dużej litery, a tak naprawdę G3 to dobra szkoła
            • Gość: Gość Popatrz Ojciec jaka kultura! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:50
              Pogadaliśmy sobie jak matka z trójki z ojcem z trójki. Ciekawe, czy nasze
              dzieci chodzą do tej samej klasy :)
            • Gość: ojciec Re: Nie krzycz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:20
              Ja też kończyłem Trójkę, ale LO, też w porządku szkoła.Pozdrawiam Gościa
              • Gość: tania dobra szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 21:59
                ????????????
                • Gość: guest dobra szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:34
                  Ponieważ pojawił się podobny wątek ( "zainteresowany" szuka dobrego liceum)
                  przypominam ten temat, gdyż w Zabrzu dobre gimnazja są związane z liceami, więc
                  uzasadnienia są podobne.
    • Gość: ktosiek Re: Dobra szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 17:41
      Gimnazjum przy ZS NR3 - fajnista szkółka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka