Dodaj do ulubionych

Nieuczciwy Polski Bus

IP: 193.201.36.* 10.12.12, 09:54
Witam, bardzo proszę uważać na swoje rzeczy przewożone w autokarach przewoźnika Polski Bus. 5 grudnia br jechałam z Ostródy do Warszawy. W wyniku zmęczenia i nieuwagi zostawiłam bordowy szal na dolnym pokładzie autobusu. Tego samego dnia skontaktowałam się z Polskim Busem i wytłumaczyłam całą sytuację (telefonicznie i mailowo). Na moją prośbę zwrotu szala nie otrzymałam odpowiedzi. Czy Polski Bus jest złodziejem?
Obserwuj wątek
    • Gość: leo Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.13, 09:22
      nie polski bus nie jest złodziejem tylko ty jesteś pierdołą , kto będzie jakąś szmatą się przejmował może przydałasię do przetarcia podłogi . znalezione nie kradzione laleczko ze słoikowa
      • Gość: wawiak Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 22:35
        zostawiłem w polskim busie okulary, bez problemu mi je oddano w biurze rzeczy znalezionych polskiego busa na Wilanowskiej, nie były bordowe, ale markowe, nikt się nie połaszczył
        widocznie słoikom nie oddają
      • kinga.tygiel Re: Nieuczciwy Polski Bus 05.08.15, 13:45
        Jeżdżę Polskimbusem od ok. 2 lat na różnych trasach i nigdy nie miałam z nimi kłopotów.
      • Gość: jacek Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.static.ip.netia.com.pl 26.09.15, 10:21
        leo jsteś bydlakiem , i szkoda klawiszy na dyskusje z prostakiem. leo leję na ciebie ciepłym moczem.
    • Gość: as Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.play-internet.pl 29.01.13, 18:39
      Jesteś zagubioną idiotką. Czy myślisz, że kierowcy tej firmy noszą te szmatki pozostawione w autokarach.Byłem świadkiem jak w piątek ,dziewczyny z Wilanowskiej oddawaly do firmy SITA ,rzeczy znalezione i był wśród nich nawet tablet.Czy dalej twierdzisz ,że ktoś połasił się na twój szal.......ŚMIESZNE!
    • Gość: Womenly Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: 212.69.68.* 06.08.13, 16:44
      Bzdura.. jezdze czesto i slysze jak przypominają o zabraniu rzeczy ze soba... trzeba byc skonczonym "dzieckiem we mgle"., aby po tym jak sie przypominają nie zabrac..
      Dla mnie to najlepszy przewoznik w POLSCE!!
      • Gość: sonia Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.14, 14:14
        Caly watek powinien byc skasowany. Jakas idiotka zostawila swoja szmatke w autobusie i teraz oczernia całą firmę Polski Bus. Dawno nie jechalam tak komfortowo (darmowe wi-fi i wtyczka do pradu) i tak tanio i na czas z Krakowa do Warszawy.
        Idz kobieto na surki targ i kup sobie nowy szal za 9 zlotych i pilnuj jak oka w głowie!
        • Gość: Mirror Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.14, 20:34
          NIE POWINIEN BYĆ SKASOWANY, BO TO NIE JEST KWESTIA SZMATKI!!!
          Polski bus nigdy nie odpowiada na maile i reklamacje,
          nigdy nie wyjeżdża o czasie
          często ma burakowatych kierowców
          często jak kupisz bilet przez internet, to okazuje się że kierowca nie ma go na liście
          a wtedy nigdy nie odpowie za reklamację
          A kto by walczył o 50, 30, 20 czy 2 złote? Albo o szal?
          Może w ten sposób zarabia właśnie?
          • Gość: Tom Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.maxnet.biz 09.03.14, 13:31
            Uwaga to prawda PolskiBus nie odpowiada na e-mail i nie zwraca pieniędzy !!!
            Kupiłem bilet przez internet, dostałem potwierdzenie ale okazało się już w autobusie, że nie ma mnie na liście pasażerów. Kierowca stwierdził, że nie mogę jechać. Miałem umówione ważne spotkanie w Warszawie, więc byłem zmuszony kupić jeszcze raz bilet u kierowcy. Zaraz po wejściu zadzwoniłem na infolinię i po kilku "cennach" minutach okazało się, że wpłata jest a Pan nie rozumie dlaczego nie ma mnie na liście pasażerów. Powiedział, że teraz nic nie da się zrobić, ale po powrocie mam przesłać opis sytuacji wraz ze skanem biletu i rezerwacji na adres info@polskibus.com
            Trzy razy opisywałem sprawę i wysyłałem do PB za każdym razem otrzymuję automatyczne potwierdzenie odbioru i... od dwóch miesięcy nic poza tym.
            Wybierając jazdę PolskimBusem musicie więc wziąć po uwagę, że za wszelkie pomyłki z ich strony płaci zawsze pasażer.
            A tak jak napisał Mirror nie wytoczę sprawy Firmie za 50 złotych.
            • Gość: driver Re: Nieuczciwy Polski Bus Mariusz kołat IP: *.ibd.gtsenergis.pl 27.03.14, 11:17
              witam chcialbym napisac jak ma byc dobrze w PB jak viceliderami zostaja niekompetentni ludzie i oni szkola innych to jest paranoia min.ja pan mariusz Kołat czy Angerman. pan Kołat jest bardzo wesołym człowiekiem gdzie nie pojdzie to sie z niego śmieja bo chce udowodnić innym na siłe jaki to on jest mądry rzeczywistosc jest inna, była praca w mpk -łodz odcisneła pietno na psychice tego pana, duze ambicje ,aspiracje ale niestety brak kompetencji i umiejkstnosci zawodowych czynia to ze musi lizać dupe pani A. z warszawy zeby dostac lepsze stanowisko.nie słyszałem zeby ktokolwiek z kierowców powiedział o tym człowieku cos pozytywnego.trzeba uwazac bo to jest gnida.prosba to samego pana Piotra B zeby uwazac na niego bo podłozy swienie zeby dostac lepsze stanowisko. Szkoda tylko ze jest tylu wykwalifikowanym kierowcow a wybiera sie mizernote.
              • Gość: pasazer Re: Nieuczciwy Polski Bus Mariusz kołat IP: *.toya.net.pl 27.03.14, 14:56
                Nie wiem ,czy ten Pan ma kwalifikacje czy nie.Nie znam go natomisat statystyki mowia za siebie ,wypadki ,kolizje PBusa nie biora sie z nikąd. PB musi szkolić kierowców.
                • Gość: tadek Re: Nieuczciwy Polski Bus Mariusz kołat IP: *.net-partner.pl 01.04.14, 11:32
                  ZARAZ,ZARAZ ZNAM TEGO PANA ,ON NIGDY NIE SZKOLIŁ I NIE SZKOLI NIE MA STOSOWNYCH KWALIFIKACJI POTRZEBNYCH DO TEGO.NIE JEST ANI EGZAMINATOREM ANI INSTRUKTOREM MA TYLKO JAKAS SZKOŁE ZWIAZANA Z BHP ALE NIE MOZE SZKOLIC ANI Z TECHNIKI ANI Z RUCHU DROGOWEGO.POZDROWIENIA.
              • Gość: Mariusz Kołat Re: Nieuczciwy Polski Bus Mariusz kołat IP: *.toya.net.pl 16.04.14, 22:21
                A jak Ty masz na imię człowieczku o wysokich kwalifikacjach i minimalnej znajomości ortografii i gramatyki? Przyznaj się - pokaż odrobinę odwagi.
            • Gość: czytelnik Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.147.80.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.04.14, 21:24
              Kierowcy nie sprzedaja biletów więc bzdura totalna
            • Gość: mart Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.14, 20:45
              Potwirdzam nieuczciwość polskiego busa!
              Nie polecamp linii Polski Bus, obsługa klienta poniżej jakichkolwiek standardów, wogóle nie pomocni, aby jak najdalej sprawę od siebie. Mi nie chcieli zmienic rezerwacji gdzie wyraznie jest napisane w regulaminie że można to zrobić. Swoją drogą regulamin w wielu punktach dwuznaczny, nie jasny..
              Kuisz bilet, zechcesz coś zmienić, załatwić,... najesz sie nerwów, lub stracisz kase co mnie prawdopodobnie czeka..
            • Gość: bart Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: 212.160.172.* 12.05.14, 12:44
              Potwierdzam, mnie w podobny sposób naciągneli na kase. NIE POLECAM tego przwoznika. Naciagacze i oszuści
      • tadord66 Re: Nieuczciwy Polski Bus 29.08.16, 21:23
        PolskiBus traktuje pasażerów jak stado baranów
        22.08.16 metro Wilanowska kurs P30 do Kielc odjazd 20,30
        mija 20, 45 biuro zamknięte żadnych informacji, czekamy.
        Wreszcie jeden z autobusów, stojących z boku podjeżdża. Kierowca wyjaśnia, że zgodnie z przepisami należało mu sie 45 minut odpoczynku i po wpuszczeniu pasażerów do środka nadal siedzi bezczynnie przy kierownicy.
        ruszył po 45-minutowym postoju bez słowa przepraszam .
        co na to firma? Nic.
    • Gość: O Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: 5.174.64.* 04.08.14, 13:41
      Ja rowniez z Polskiego busa jest malo zadowolona. Jechalam na wakacje z warszawy do gdanska. Bus mial opoznienie i przez to w ostrodzie przystanek mial trwac tylko 5min. Nie wiem w jaki sposob 50osob ma sie zalatwic w 5 min. W kazdym razie jakos udalo nam sie skorzystac z toalety a gdy wyszlysmy ze stacji po niecalych 5 min nasz bus byl juz z powrotem na trasie i moglysmy mu tylko pomachac. Musialysmy czekac na kolejny godzine, nasze bagaze zostaly w busie. Czy tak trudno zajrzec na pietro autobusu i sprawdzic czy kogos nie brakuje. Nie oczekuje zeby sprawdzali liste ale zeby chociaz weszli te trzy schodki i rzucili okiem czt przypadkiem za duzo miejsc jest wolnych.
      Polskiego busa nie polecam, zadnego zrozumienia dla czlowieka. "Szybko, tanio i komfortowo"? Moze i komfortowo ale na pewno nie tanio a z szybkoscia nawet przesadzaja
      • Gość: Marlo Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.smrw.lodz.pl 16.10.14, 01:51
        Odjechał ci bus z bagarzem. Niezły nieudacznik z ciebie
    • Gość: ogrodnik Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.15, 22:42
      przepocone autobusy niemilce obsluga i smród z de
      • Gość: And Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.16, 12:34
        No faktynie z ta obsługą to jest problem, chyba największa wada takiego przewoźnika. Zresztą widzę nie tylko ja mam z tym problem: opiniuj.pl/polskibus.html
    • Gość: tolusia Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.lublin.mm.pl 18.03.16, 10:59
      Dlatego Ja od pewnego czasu jeżdzę autobusami EcoLInes i nigdy nie mam z nimi problemów.
    • Gość: MajA Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.04.16, 15:03
      ECOLINES TRAGEDNA!!! NIGDY WIĘCEJ NIE POJADĘ TĄ LINIĄ!!! Chcesz zostać na lodzie to jedź.
      Jechałam w styczniu z mężem w Wilna do Warszawy, godz 22.30. Autokar spóżniał się i z tego samego stanowiska jechały 3 inne autobuy. Więc od 30 minuty czekaliśmy przy minus 15 stopniach C., jak inni. A później jeszcze 30 min kłótni z pilotka. KIEROWCA MAŁO NIE WYPCHNĄŁ MOJEGO MĘŻA z autokaru. WEZWALISMY POLICJE. Miliśmy wydrukowane bilet, ale zapodziany paszport i nie chcieli nas wpóścić, powołując się na regulamin. Z Busem Polskim zwiedziliśmy pół Europy i nikt nie pytał się nas o paszport przy wsiadaniu. Tym razem mąż zapomniał I NIE WPÓŚCILI NAS NA POKŁAD, miał inne dokumnerty
      !!! Dworce zamnięte o północy, minus 15 stroni. Mnóstwo zszarganych nerwów, poniżenia. Okropna obsługa, agresywna, bez ludzkiego zachowania.
      NIGDY WIĘCEJ!!!
    • Gość: TajemniczyKlient Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: 209.58.130.* 27.06.16, 16:11
      W POLSKIM BUSIE NIEBEZPIECZNIE !!!

Pisaliśmy do nich z informacjami na ich kierowcę z którym jest niebezpiecznie jechać . ZIGNOROWALI TO. JAK Z TEGO WYNIKA MAJĄ KŁOPOTY. MAJĄ NIEKOMPETENTNYCH KIEROWCÓW ŁAMIĄCYCH PRZEPISY . WIDOCZNIE NAWET NORMALNI KIEROWCY BOJĄ SIĘ U NICH JEŹDZIĆ. POLECAM POLSKICH PRZEWOŹNIKÓW. SĄ PO PROSTU LEPSI I BEZPIECZNIEJSI.

ZRZUCILI NAS Z FACEBOOKA.

NIE CHCĄ ŻEBY KTOŚ ZNAŁ O NICH PRAWDĘ.

NIE JEŹDZIJCIE Z NIMI TYLKO Z POLSKIMI , PORZĄDNYMI, BEZPIECZNYMI FIRMAMI.

Myślą, że w Polsce znaleźli kretynów, którzy będą im " jedli z ręki ". Nauczmy ich, że Polacy mają swoją godność.

TAJEMNICZY KLIENT
    • guzik-s Re: Nieuczciwy Polski Bus 20.07.16, 15:08
      W dniu wczorajszym ( 19.07.2016 g.23.00) wracałam Polskim Busem z Warszawy do Poznania . Bardzo przyjemny autobus , czysto , kulturalny kierowca . Wszystko byłoby ok , gdyby nie lodowate powietrze wewnątrz autobusu , spowodowane źle ustawioną klimatyzacją. Byłam przeziębiona przez klimatyzację w innych pojazdach , ale ta mnie prawie zabiła . Wiało arktycznym powietrzem. Przejazd odbywał się w nocy . Nie zmrużyłam oka przez całą podróż. Kierowca , któremu zgłosiłam problem oznajmił , iż klimatyzacja jest już tak ustawiona I ON NIE MOŻE JEJ ZMIENIĆ !!!!!!!! Skandal . Zauważyłam ,że znaczna część podróżnych przykryta była kołdrami , kocami i posiadali na głowach czapki - najwyraźniej pierwsze doświadczenia mieli już za sobą . Nigdy nie będę podróżowała z kołdrą . Nie będę korzystała z Polskiego Busa . I tyle .
      • Gość: Teresa Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.16, 03:44
        Dokładnie dziś jest tak samo!
        • Gość: Teresa Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.16, 03:49
          Lodowate powietrze masakra..kierowca oczywiście odpowiedział ze tak jest odgórnie ustawione i nic się nie da zrobić.jestem juz przeziębiona..
    • Gość: Aurora Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.vtelecom.pl 28.07.16, 12:47
      Wydaje mi się, że tak duża fima niestety nie ma czasu zajmować się takimi rzeczami. Szkoda, ale tak bywa.
    • Gość: jaaaaa Re: Nieuczciwy Polski Bus IP: *.dynamic-ra-12.vectranet.pl 05.02.17, 13:21
      Polski bus to niesttey juz monopolista i masakra. Najpierw wprowadzil dumpingowe ceny, czestowal cistkami, napojami, zawsze muzyczka powitani i pozegnanie, miło itd - ALE TYLKO POTO BY WYKOSIC KONKURENCJĘ!! Teraz juz konkurencji nie ma i niesttey obsluga zenada. Ceny wcale nie niskie, zimno w zimie, juz nie ma milo. I nietsty nie mam wyjscia jak chce jechac z wroc do krakowa bo konkurencji nie ma, I to wlasnie chodzilo. Wykosic konkurencje i tyle. A teraz poziom zenada. No i tak to wlasnie kazdy kretacz spoza Polski robi interes w Polsce i zarabia kase. Bo polski bus nie jest polski... Tak wlasnie dzialaja wszystkie sieciowki, sieci niestety to wykanczanie naszej polskiej gospodarki. Bo tylko zagraniczne sieci maja kase, zeby stosowac dumpingowe ceny , wykosic konkurencje. Bo potem moga juz zarabiac krocie na polskim konsumencie. Polskich firm coraz mniej. I to my sami do tego przykladamy reke. wiec. STOP SIECIOWKOM!! Nie kupujcie w sieciowych sklepach, salonach, !! Wspierajmy to co polskie, a nie zagraniczny kapital.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka