magda_bemowwo_park 19.05.05, 09:28 jak i gdzie braliście kredyt mieszkaniowy? jakiś bank jest szczególnie dobry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cramerpl Re: KREDYT 19.05.05, 09:32 ja w GE Bank, ale ni polecam - procedura była długa, a oprocentowanie mało korzystne... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: KREDYT 19.05.05, 09:36 a znasz get in money i ich kredyt fiolet czy cos takiego? zaproponowali bardzo sesnowne warunki, ale nei znam tego banku w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_park Re: KREDYT 19.05.05, 12:43 Kredyt to bardzo indywidualna sprawa, tego nie da się tak prosto porównać... oprocentowanie, warunki itd zależą od wielu czynników. Niewątpliwie, chociaż mają niezbyt miła obsługę, warto dowiedzieć się w BOŚ-u bo mają niskie opłaty wstępne i korzystne oprocentowanie. Warto zwrócić uwagę na różne ukryte koszty np. konieczność prowadzenia rachunku w danym banku, którego roczna opłata to np. 120 zł (przy długoterminowym kredycie np. 30 lat to jest 3600 zł, czyli nawet kilka dodatkowych rat!!!!), itd. Polecem skorzystać z pomocy doradców finansówych w stylu expander, to nic nie kosztuje a może być pomocne. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletor Re: KREDYT 19.05.05, 13:06 Przed zawarciem umowy z bankiem, należy zarządać od banku, żeby w umowie kredytowej były wymienione wszystkie koszty wiazane z kredytem jakie ponosi klient i zapis, że kosztów nie wymienionych powyzej klient nie ponosi. To jest jedyny sposób na ujwnienie przez bank ukrytych kosztów kredytu. Na początku handlowiec będzie się stawiał, że treść umowy opracował sztab prawników i że nie da sie zmienic jej treści, co jest oczywiście ewidentną nieprawdą, gdyż gdy poprosiłem o wzór umowy przez podpisaniem, to do podpisu bank mi przedstawił umowę o nieco innej treści - bardziej korzystnej dla banku (kredyt brałem w mBanku). Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: KREDYT 19.05.05, 13:18 okropne też będę zaciągać kredyt i ...mam z tym spory problem... Czy we frankach, czy w złotówkach???:) Trudne są takie wybory... Oferty banków są konkurencyjne - jest w czym wybierać:) Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: KREDYT 20.05.05, 15:40 polecam portal bankier.pl - napisałe ile, na co i na jakich warunkach potrzebuję, potem spotkałem się z panią u nich w biurze, wybrałem bank, dostałem listę koniecznych dokumentów, bankier.pl weryfikował to co przynosiłem i sam przekazywał do banku. w BPH (bo tam ostatecznie wzięliśmy kredyt) pojawiłem się tylko raz, na podpisanie umowy... aha i brałem we frankach na maksymalnie długi okres czasu, żeby rata była jak najmniejsza przynajmniej przez najbliższe parę lat - przy długich okresach frank chyba najpewniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
espees Re: KREDYT 06.10.05, 16:02 Ja mam kredyt u siebie, tam gdzie pracuje :-) Polecam wszystkim, tym bardziej że jest w tej chwili bardzo fajna promocja, również dla Klientów którzy chcieliby spłacić niekorzystny kredyt w innym Banku, w razie czego piszcie na slawomir.piotrowski@bankmillennium.pl. Sławek z A6 PS: Przepraszam za małą reklamę, ale warunki są na prawdę fajne i potraktujcie to jako dobrą radę a nie reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna96 Re: KREDYT 06.10.05, 20:37 Witam , Naprawdę sie zgodzę, ja brałam kredyt również w MILLENNIUM i jestem zadowolana ( mam nadzieję, że spłacając ostatnia ratę będę tego samego zdania :)))). Porównywałam oferty ośmiu banków , oferta Pana Banku była zdecydowanie najlepsza ,poza tym chyba jesteście najbardziej elastyczni. A tak przy okazji sie zapytam, czy obecny regulamin wymusza kontrolę inwestycji przed ostatnią transzą tj. dodatkowy koszt 200 PLN? Pozdrawiam Joanna - A8 Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: KREDYT 06.10.05, 21:48 proszę o jakis link z ofertą interesuje nas splata kredytu w Euro i przeniesienie do Was na chf (jakie oprocentowanie) i czy można powiększyć kredyt (zakładając zdolność kredytową) o kwotę zakupu działki rolnej luc czy można oddzielnie zaciągnąć taki kredyt (na zakup działki rolnej) Odpowiedz Link Zgłoś
espees Re: KREDYT 07.10.05, 11:25 Proszę o mail do mnie z konkretnym opisem sytuacji: slawomir.piotrowski@bankmillennium.pl, przygotuję konkretną ofertę, ogólną można znaleźć na stronie Banku www.millenet.pl, ale lepiej dowiedzieć się osobiście, służę pomocą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
espees Re: KREDYT 07.10.05, 11:27 Jeśli Bank nie będzie dysponował żadną aktualną kontrolą inwestycji, to niestety taka opłata będzie musiała zostać pobrana. Jeśli byłyby jakieś problemy proszę o kontakt ze mną, spórbuję coś pomóc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fioletor Re: KREDYT 10.10.05, 00:39 W banku, w którym wziąłem kredyt klient traktowany jak zło konieczne. Zachowują się tak, jak by zrobili niewiadomo jaką łaskę, że udzielili kredytu. Już urząd skarbowy traktuje lepiej swoich petentów niż ten bank klientów. Zastanawiam się czy to jest cecha wszystkich banków, że lekceważą indywidualnego klienta nie widząc w nim żadnego partnera czy tylko wynika z braku profesjonalizmu w pracy z klientem w tym konkretnym oddziale. Podejście obsługi tego banku jest takie, że klient niech się cieszy, ze ma tek kredyt bo jeśli nie, to go zawsze możemy utemperować wypowiadając umowę kredytową (a umowa jest skonstruowana tak, że pod byle pretekstem można ją rozwiązać). Zastanawiam się nad poszukaniem sobie kredytu w innym banku, ale nie wiem czy o ma sens bo jak inne banki tez tak traktują klientów to szkoda zachodu. Ale jak mnie za bardzo wkurzą, to na pewno i do pana się zgłoszę po ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
espees Re: KREDYT 13.10.05, 11:41 Zapraszam :-) Z opinii Klientów wiem, że u nas obsługa nie jest aż taka zła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna96 Re: KREDYT 13.10.05, 13:54 Też się zgadzam, ja brałam kredyt u p.Maćka (znajomi brali kredyt też w MILLENIUM i też u tego doradcy ), bardzo byłam zadowolona. Pan Maciek bardzo fachowo wyklarował mi istotę kredytu, wszystkich opłat itp. Powiem szczerze że po tej rozmowie łatwiej mi było rozmawiać z konkurencją (doszkoliłam się trochę:)))). Dotego pozwolę też pochwalić Wasz system bankowości elektronicznej , w porównaniu z Citi i Pekao,rewelacja. Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
espees Re: KREDYT 13.10.05, 15:08 Już nawet wiem u jakiego Maćka :-) To mój kolega z biura, faktycznie muszę powiedzieć że dobrze Pani trafiła, profesjonalizm w każdym calu :-D Odpowiedz Link Zgłoś