hatchet01 01.05.06, 23:16 obilo mi sie o uszy, ze sa plany utworzenia w Lesznie uniwerku. wiecie cos moze o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanszajn84 Re: uniwersytet w Lesznie? 16.05.06, 16:56 Mi sie tez cos o uszy obiło, ale nie wiem nic wiecej.... Odpowiedz Link Zgłoś
seren1 Re: uniwersytet w Lesznie? 17.05.06, 15:07 No to jutro proszę do laryngologa, bo uszy macie potłuczone... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sanszajn84 Re: uniwersytet w Lesznie? 06.06.06, 19:41 Zdaje sie ze mój profesor cos o tym wspominał kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: uniwersytet w Lesznie? 10.06.06, 23:29 a Twoj profesor to kto? proszę o pm jesli nie chcesz oficjalnie. ja juz slyszalem o tym od roznych osob, choc wiem, ze jak na chwile obecna owa instytucja jest jeszcze odlegla przyszloscia Odpowiedz Link Zgłoś
sanszajn84 Re: uniwersytet w Lesznie? 11.06.06, 18:00 Przepraszam. Wprowadziłąm w błąd. Słyszałam to od mojego Chłopaka który studiuje na PWSZ-cie, im jakis tam gostek mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Przestańcie się wygłupiać 13.07.06, 13:51 A gdzie studenci chodziliby na przykład do kina, cooo? :> Ludzie, przestańcie się wygłupiać... Odpowiedz Link Zgłoś
polemig Re: uniwersytet w Lesznie? 27.08.06, 00:12 uniwersytet ma powstac z pwsz-u budynek ma byc rozbudowany na terenie parku pomiedzy dawnym szpitalem a obecnym budynkiem pwsz. plan mowi ze potrwa to jeszcze jakies 10 lat projekt rozbudowy mozna zobaczyc na korytarzu pwsz'u Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: uniwersytet w Lesznie? 28.08.06, 21:54 zatem Kolega przedstrawił sytuację lokalową - za to dziękuję :) a może wiadomo coś na temat kiuerunków, bądź specyfiki przyszłej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
sanszajn84 Re: up :) 18.01.07, 17:44 O miło ze przypomiałes.... No i co ?? Niedowiarki zasrane !! Jak ja pisze ze bedzie uniwerek... to bedzie !! Odpowiedz Link Zgłoś
seren1 Re: up :) 19.01.07, 09:09 sanszajn84 napisała: > No i co ?? Niedowiarki zasrane !! Jak ja pisze ze bedzie uniwerek... to > bedzie !! ======================================================================== Zanim ten uniwersytet powstanie, to Ty się prędzej załapiesz na Uniwersytet Trzeciego Wieku... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: up :) 19.01.07, 20:26 uniwersytety i wyższe uczelnie wyrastają w Polsce jak grzyby po deszczy. zwrócmy tylko uwagę na te powstałe po 2000 roku: Uniwersytet Zielonogórski (2001) Uniwersytet Rzeszowski (2001) Uniwersytet Kazimierza Wielkiego (2005) oraz Uniwersytet Medyczny w Łodzi (2002) Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich wBydgoszczy (2006) Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu (2006) W czym zatem Leszno jest gorsze, żeby nie mieć własnego? Może obecność silnego ośrodka naukowego wpłynęłaby na poprawę kształcenia akademickiego oraz podniesienie poziomu studentów uczelni leszczyńskich? Odpowiedz Link Zgłoś
sanszajn84 Re: up :) 20.01.07, 17:34 Serenus bój sie o siebie ! Ja się "załapywać" nie musze... :] Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: up :) 17.02.07, 18:03 :-) przypominam o ożywionej dyskusji w niniejszym wątku just a reminder of a lively discussion in the present thread :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Zgodnie z polskim prawem ... 19.01.07, 20:29 Zgodnie z ustawą z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym: * wyraz uniwersytet może być używany w nazwie uczelni, której jednostki organizacyjne posiadają uprawnienia do nadawania stopnia naukowego doktora co najmniej w dwunastu dyscyplinach, w tym przynajmniej po dwa uprawnienia w dziedzinach nauk humanistycznych, społecznych lub teologicznych, matematycznych, fizycznych lub technicznych, przyrodniczych oraz prawnych lub ekonomicznych; * wyrazy uniwersytet techniczny mogą być używane w nazwie uczelni, której jednostki organizacyjne posiadają uprawnienia do nadawania stopnia naukowego doktora co najmniej w dwunastu dyscyplinach, w tym co najmniej osiem uprawnień w zakresie nauk technicznych; * wyraz uniwersytet uzupełniony innym przymiotnikiem lub przymiotnikami w celu określenia profilu uczelni może być używany w nazwie uczelni, której jednostki organizacyjne posiadają co najmniej sześć uprawnień do nadawania stopnia naukowego doktora, w tym co najmniej cztery w zakresie nauk objętych profilem uczelni. (podaję za pl.wikipedia.org/wiki/Uniwersytety_w_Polsce ) Odpowiedz Link Zgłoś