Dodaj do ulubionych

Awdiejewka

20.02.24, 19:06
Ukraina straciła podejście do Doniecka. Czas chyba pogodzić się, że Donieck i większa część Donbasu jest stracona. Co ma teraz sens to głęboka obrona. Bo nadal jest wiele do stracenia...
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: Awdiejewka 22.02.24, 22:52
      scand napisał:

> Ukraina straciła podejście do Doniecka. Czas chyba pogodzić się, że Donieck i
      > większa część Donbasu jest stracona. Co ma teraz sens to głęboka obrona. Bo nad
      > al jest wiele do stracenia...

no cóż....
      www.youtube.com/watch?v=v5dSf0x_Cd8
      • scand Re: Awdiejewka 23.02.24, 09:42
        Ruskije Impercy nadal nie rezygnują z Odessy. (nawet dziś słyszałem to na YT). Nie ma wątpliwości, że to dla nich marzenie nr 1 i prędzej czy później zaatakują, aby ją włączyć do ich wyimaginowanej "słowiańskiej cywilizacji"..
        Dla Ukraińców teraz wielkie zadanie: stworzyć głębokie fortyfikacje na linii 2 tys. km.
        • ignorant11 Re: Awdiejewka 23.02.24, 13:10
          scand napisał:

> Ruskije Impercy nadal nie rezygnują z Odessy. (nawet dziś słyszałem to na YT).
          > Nie ma wątpliwości, że to dla nich marzenie nr 1 i prędzej czy później zaatakuj
          > ą, aby ją włączyć do ich wyimaginowanej "słowiańskiej cywilizacji"..
          > Dla Ukraińców teraz wielkie zadanie: stworzyć głębokie fortyfikacje na linii 2
          > tys. km.

Bez Odessy Ukraina przzyje biedniej ale przezyje ale oni chca Kijowa....

A to, ze nam obiecuja Lwów to tylko dla legimityzacji i rozbicia Zachodu, czyli NATO, bo nie skorumpowanej łe.
          • scand Re: Awdiejewka 25.02.24, 20:23
            Oni chcą mieć dla siebie całe północne Morze Czarne.
            Są tam duże bogactwa, no i Russkije Impercy będą tam jeździć na wakacje.
            • scand Re: Awdiejewka 13.03.24, 11:21
              Ostatnio niemal w każdym wywiadzie Impercy powtarzają że Odessa to rosyjskie miasto, a oni przecież bronią "swoich". Tak i jest w dzisiejszym wywiadzie Putina z Kisielowem. (YT- AKIpress news)
              • ignorant11 Re: Awdiejewka 13.03.24, 13:29
                scand napisał:

> Ostatnio niemal w każdym wywiadzie Impercy powtarzają że Odessa to rosyjskie mi
                > asto, a oni przecież bronią "swoich". Tak i jest w dzisiejszym wywiadzie Putina
                > z Kisielowem. (YT- AKIpress news)

No a ja w każdej wypowiedzi zgłaszam roszczenia do Królewca i nawet do Rugii czyli do obu zatok...
                • scand Re: Awdiejewka 16.03.24, 10:55
                  Jest różnica.

Ty Ignor w swoich roszczeniach do Królewca jesteś raczej osamotniony. ( choć może udałoby się założyć organizację Klub Fanów Królewca)

Takich w Rosji, którzy mówią, że trzeba Rosji przywrócić Odessę nie brakuje i są aktualnie przy władzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka