scand 20.02.24, 19:06 Ukraina straciła podejście do Doniecka. Czas chyba pogodzić się, że Donieck i większa część Donbasu jest stracona. Co ma teraz sens to głęboka obrona. Bo nadal jest wiele do stracenia... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: Awdiejewka 22.02.24, 22:52 scand napisał: > Ukraina straciła podejście do Doniecka. Czas chyba pogodzić się, że Donieck i > większa część Donbasu jest stracona. Co ma teraz sens to głęboka obrona. Bo nad > al jest wiele do stracenia... no cóż.... www.youtube.com/watch?v=v5dSf0x_Cd8 Odpowiedz Link
scand Re: Awdiejewka 23.02.24, 09:42 Ruskije Impercy nadal nie rezygnują z Odessy. (nawet dziś słyszałem to na YT). Nie ma wątpliwości, że to dla nich marzenie nr 1 i prędzej czy później zaatakują, aby ją włączyć do ich wyimaginowanej "słowiańskiej cywilizacji".. Dla Ukraińców teraz wielkie zadanie: stworzyć głębokie fortyfikacje na linii 2 tys. km. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Awdiejewka 23.02.24, 13:10 scand napisał: > Ruskije Impercy nadal nie rezygnują z Odessy. (nawet dziś słyszałem to na YT). > Nie ma wątpliwości, że to dla nich marzenie nr 1 i prędzej czy później zaatakuj > ą, aby ją włączyć do ich wyimaginowanej "słowiańskiej cywilizacji".. > Dla Ukraińców teraz wielkie zadanie: stworzyć głębokie fortyfikacje na linii 2 > tys. km. Bez Odessy Ukraina przzyje biedniej ale przezyje ale oni chca Kijowa.... A to, ze nam obiecuja Lwów to tylko dla legimityzacji i rozbicia Zachodu, czyli NATO, bo nie skorumpowanej łe. Odpowiedz Link
scand Re: Awdiejewka 25.02.24, 20:23 Oni chcą mieć dla siebie całe północne Morze Czarne. Są tam duże bogactwa, no i Russkije Impercy będą tam jeździć na wakacje. Odpowiedz Link
scand Re: Awdiejewka 13.03.24, 11:21 Ostatnio niemal w każdym wywiadzie Impercy powtarzają że Odessa to rosyjskie miasto, a oni przecież bronią "swoich". Tak i jest w dzisiejszym wywiadzie Putina z Kisielowem. (YT- AKIpress news) Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Awdiejewka 13.03.24, 13:29 scand napisał: > Ostatnio niemal w każdym wywiadzie Impercy powtarzają że Odessa to rosyjskie mi > asto, a oni przecież bronią "swoich". Tak i jest w dzisiejszym wywiadzie Putina > z Kisielowem. (YT- AKIpress news) No a ja w każdej wypowiedzi zgłaszam roszczenia do Królewca i nawet do Rugii czyli do obu zatok... Odpowiedz Link
scand Re: Awdiejewka 16.03.24, 10:55 Jest różnica. Ty Ignor w swoich roszczeniach do Królewca jesteś raczej osamotniony. ( choć może udałoby się założyć organizację Klub Fanów Królewca) Takich w Rosji, którzy mówią, że trzeba Rosji przywrócić Odessę nie brakuje i są aktualnie przy władzy. Odpowiedz Link