ignorant11 14.11.24, 11:38 www.youtube.com/watch?v=1FltcXTuhkk Tygrysek mowił o kamieniu wegielnym i chcodza jakies słuchy o rozbudowie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliot Re: Redzików otwarty 14.11.24, 17:40 ignorant11 napisał: > www.youtube.com/watch?v=1FltcXTuhkk > Tygrysek mowił o kamieniu wegielnym i chcodza jakies słuchy o rozbudowie > Redzików w obecnej postaci chroni przed rakietami balistycznymi dalekiego zasięgu. Samej bazy broni bateria Patriot. Koncepcja polega na rozszerzeniu zdolności samej bazy dla rakiet średniego i bliskiego zasięgu. Oczywiście jest też obrona bardzo bliskiego zasięgu i przeciw dronom. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Redzików otwarty 14.11.24, 21:22 eliot napisał: > ignorant11 napisał: > > > www.youtube.com/watch?v=1FltcXTuhkk > > Tygrysek mowił o kamieniu wegielnym i chcodza jakies słuchy o rozbudowie > > > Redzików w obecnej postaci chroni przed rakietami balistycznymi dalekiego zasię > gu. Samej bazy broni bateria Patriot. Koncepcja polega na rozszerzeniu zdolnośc > i samej bazy dla rakiet średniego i bliskiego zasięgu. Oczywiście jest też obro > na bardzo bliskiego zasięgu i przeciw dronom. Masz coś wiecej nt tej koncepcji? Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Redzików otwarty 14.11.24, 21:31 www.youtube.com/watch?v=gGTq4xr6BlY zatem am erykańska enklawa wewnątzr bazy polskiej. Ciekawy jest ten radar o zasiegu 500km))) Odpowiedz Link
eliot Re: Redzików otwarty 16.11.24, 17:27 ignorant11 napisał: > www.youtube.com/watch?v=gGTq4xr6BlY > > zatem am erykańska enklawa wewnątzr bazy polskiej. > > Ciekawy jest ten radar o zasiegu 500km))) > Radar to jedno, taka baza jest wpięta w cały system satelitów wojskowych i widzi to co jest jej potrzebna. Tzn. wszystko na wschód od Redzikowa do zachodnich brzegów USA i od równika do Alaski i Kanady włącznie... Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Redzików otwarty 16.11.24, 14:40 youtube.com/watch?v=KzFnuMNh5A4 Grochmalski u Anity Gargas nie tylko o Redzikowie ale tez ogólnie o sytuacji strategicznej, szczególnie po wygranej Trumpa Odpowiedz Link
eliot Re: Redzików otwarty 16.11.24, 17:30 ignorant11 napisał: > youtube.com/watch?v=KzFnuMNh5A4 > Grochmalski u Anity Gargas nie tylko o Redzikowie ale tez ogólnie o sytuacji st > rategicznej, szczególnie po wygranej Trumpa > Dzisiaj już nie mam czasu, ale może mi się uda jutro posłuchać. Grochmalski, to jeden z tych, których cenię najwyżej! Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Redzików otwarty 16.11.24, 19:29 eliot napisał: > ignorant11 napisał: > > > youtube.com/watch?v=KzFnuMNh5A4 > > Grochmalski u Anity Gargas nie tylko o Redzikowie ale tez ogólnie o sytua > cji st > > rategicznej, szczególnie po wygranej Trumpa > > > Dzisiaj już nie mam czasu, ale może mi się uda jutro posłuchać. Grochmalski, to > jeden z tych, których cenię najwyżej! > > > To wiadomo! Odpowiedz Link
eliot Re: Redzików otwarty 17.11.24, 15:26 Dzisiaj już wysłuchałem. Grochmalski wart każdych pieniędzy!!! Mam już takie typy: Bartoszewicz - wicepremier i minister gospodarki i rozwoju! Grochmalski - wicepremier i minister ON oraz bezpieczeństwa strategicznego! Szukamy dalej? Odpowiedz Link