26.08.16, 11:44
Cześć,
Zwracam się z uprzejmą prośbą do osób które posiadają pieski Maltipoo o wyrażenie swojej opinii w pewnej kwestii. Od jakiegoś czasu rozglądamy się właśnie za szczeniaczkiem Maltipoo, jak wiemy pieski te nie lubią samotności, stąd moje pytanie, czy ktoś z posiadaczy w.w. rasy pieska pozostawia go w domu na dłuższy czas? W ciągu tygodnia od poniedziałku do piątku wraz z dziewczyną pracujemy w godzinach 7-15/16, pozostałą część dnia spędzamy głownie w domu.Czy tak długa rozłąka źle nie wpłynie na tego pieska? Bardzo prosiłbym o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami, być może ktoś praktykuje i wychował tak swojego pieska, że nie ma z tym problemu. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • a_na Re: Maltipoo 27.08.16, 11:07
      patryk_11990 napisał(a):
      > Cześć,
      > Zwracam się z uprzejmą prośbą do osób które posiadają pieski Maltipoo o wyrażen
      > ie swojej opinii w pewnej kwestii. Od jakiegoś czasu rozglądamy się właśnie za
      > szczeniaczkiem Maltipoo, jak wiemy pieski te nie lubią samotności, stąd moje py
      > tanie, czy ktoś z posiadaczy w.w. rasy pieska pozostawia go w domu na dłuższy c
      > zas? W ciągu tygodnia od poniedziałku do piątku wraz z dziewczyną pracujemy w g
      > odzinach 7-15/16, pozostałą część dnia spędzamy głownie w domu.Czy tak długa ro
      > złąka źle nie wpłynie na tego pieska? Bardzo prosiłbym o podzielenie się swoimi
      > spostrzeżeniami, być może ktoś praktykuje i wychował tak swojego pieska, że ni
      > e ma z tym problemu. Dzięki.

Serio chcesz kundelka z pseudo? Świadomie? Serio? Nabijać kasę pseudohodowcom, kosztem cierpienia psów? Takich mixów jest na pęczki w schroniskach..tylko nikt im niby-rasy nie przypisuje.
    • zarmak Re: Maltipoo 13.01.17, 09:06
      maltipoo jest bardzo podobny do maltańczyka, o co chodzi z tymi pseudohodowcami
      • a_na Re: Maltipoo 15.01.17, 11:21
        zarmak napisał(a):
        > maltipoo jest bardzo podobny do maltańczyka, o co chodzi z tymi pseudohodowcami

To jest mix maltańczyka i pudla - nie ma takiej rasy,jak maltipoo - to produkt fabryk szczeniąt i pseudohodowli,bo ludzie jak idioci kupują takie mixy.... To jest niszczenie dwóch świetnych ras, nic poza tym.
    • arkower Re: Maltipoo 13.01.17, 17:29
      Mam Maltipoo od 3 tygodni i nie ma problemów z pozostawianiem go samego.
      Pierwszy raz jak został sam to oczywiście później bardzo się "skarżył" ze musiał zostać sam ale po kilku dniach się przyzwyczaił.
      • a_na Re: Maltipoo 15.01.17, 11:26
        arkower napisał(a):
        > Mam Maltipoo od 3 tygodni i nie ma problemów z pozostawianiem go samego.
        > Pierwszy raz jak został sam to oczywiście później bardzo się "skarżył" ze musia
        > ł zostać sam ale po kilku dniach się przyzwyczaił.

Czyli masz kundelka za niemałą kasę. Wstyd kupować szczenię w pseudohodowli...dla własnego widzimisię. Szkoda tylko matki tego szczeniaka, która rodzi co cieczkę kolejne mixy, bo durni ludzie muszą się polansować z "maltipoo"...czyli ładnie nazwanym mixem, jakich pełno w schroniskach.....
    • aka_0 Re: Maltipoo 11.05.17, 11:51
      Pozostawianie tego typu psa samego na tak długi okres czasu jest złym pomysłem, ponieważ źle to znoszą. Będą smutne, a w skrajnych przypadkach mogą nawet popaść w depresję. Poza tym w Polsce nie ma hodowli tych psów. Są jedynie pseudo, które oferują szczeniaki w typie Maltipoo. Sama szukałam wiarygodnej hodowli ale niestety w całym kraju takiej nie znalazłam. Jeśli jednak uda Ci się znaleźć kogoś kto wydaje się zaufany to pamiętaj, żeby zawsze zapytać się o rodowody rodziców. Zarówno mama Maltańczyk jak i tata Pudel muszą być psami z rodowodem(tylko takim z drzewem genealogicznym w którym 3-4 pokolenia wstecz są odpowiedni przodkowie, a nie nic nieznaczącym byle świstkiem) i bez przeciwwskazań do rozmnażania się(chodzi mi tu głównie o choroby na które niestety często nikt nie zwraca uwagi). W przeciwnym wypadku tak naprawdę kupujesz kota w worku a nie Maltipoo. Oczywiście należy pamiętać, że jest jeszcze wiele innych rzeczy, które należy sprawdzić zanim się kupi szczeniaka, ale nie o to było pytanie więc się rozpisywać nie będę :).
    • justinjankowowska Re: Maltipoo 02.01.21, 20:25
      Cześć,
      Zdecydowanie odradzam takiego pieska.... Jeśli nie będzie Was tak długi czas w domu to zdecydowanie odradzam tą rasę. U mnie w bloku sąsiedzi z góry mają takiego pieska i jak tylko wychodza z domu można oszaleć, ten pies wyje, wyje, wyje, to nawet nie płacz tylko wycie przy tym jest bardzo szczekliwy. Szczek piskliwy bardzo charakterystycznty dla tego psa... W bloku sąsiadującym też jest identyczny piesek i jest to samo. Była nawet interwencja policji w sprawie wycia pieska. Te psy wyją od razu po wyjściu właścciela i uspakajają się dopiero po powrocie do domu, stąd my dobrze wiemy kiedy sąsiedzi wychadzą i kiedy wracają. Też mam psa i podobno szczeka gdy ktoś chodzi pod oknami, ale na szczęscie nie wyje, bo by mi serce pękło. Sumując to pozostawiając psa na tak długo to średni pomysł, bo albo pies płacze, albo szczeka, albo nisczy w domu. U mnie żadko pies zostaje sam. Proszę dobrze przemysleć czy właśnie takiego pieska chcecie kupić.
      Pozdrawiam
    • majenkir Re: Maltipoo 09.01.21, 21:07
      Ludzie, nie kupujcie kundli u cwaniaków! Albo rasowy ze sprawdzonej hodowli, albo bida ze schroniska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka