ane-tal 28.04.11, 09:12 Czy mleko jest dobre na zakwasy i czy pomaga komuś w "średnim" wieku ? To jest poważne pytanie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesher Re: Mleko 28.04.11, 09:19 Na zakwasy najlepsza kąpiel. Ja niestety mam nietolerancję laktozy, także mleko nie dla mnie... Panzerna coś mówiła, że mleko wcale takie dobre nie jest (zawiera kazeinę). Odpowiedz Link
ane-tal Re: Mleko 28.04.11, 09:22 Nie mam w tej chwili możliwości na kąpiel .. Wczoraj coś mi sie obiło o uszy , że mleko - no nic.. będzie trzeba jakoś przeżyć ten dzień ... Odpowiedz Link
lupus76 Re: Mleko 28.04.11, 09:32 aspiryna + kąpiel (lub sauna). Sprawdzone, skuteczne Odpowiedz Link
ane-tal Re: Mleko 28.04.11, 09:38 Sprawdzone, skuteczne I takich info poszukuje Dzięki. Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: Mleko 28.04.11, 10:53 słodkie mleko w ogóle dla dorosłych niedobre, tylko skwaszone czyli jogurty, kefiry, maślanki itp. bo problem z tą laktozą właśnie. ale co do zakwasów to nie wiem, wiem że gorąca kąpiel pomaga. Odpowiedz Link
anirat Re: Mleko 28.04.11, 11:00 Ja tam jest jestem mlekopijna i to mleko w kazdej postaci, jakos laktoza mi nie przeszkadza. Na zakwasy mozna po prostu porzadnie wymasowac zakwaszone miejsca, jesli nie ma dostepu do kąpieli. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Mleko 28.04.11, 11:05 To się na niewiele zda. Trzeba kwas mlekowy jakoś zneutralizować - i kombinacja kwasu acetylosalicylowego z wysoką temperaturą zewnętrzną pozwala to świństwo po prostu wypocić (teoretycznie powinno zadziałać aspiryna + pierzyna, tyle że wtedy wypocone toksyny potrafią się z powrotem wchłonąć, jak szybko nie są potraktowane prysznicem ) Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Mleko 28.04.11, 11:11 W kwestii mleka na zakwasy to sądzę, ze nie ma ono żadnego znaczenia. Zakwasy są dlatego, ze organizm miał za duże zapotrzebowanie na tlen w czasie ćwiczeń, w stosunku do tego, co byliśmy mu w stanie dostarczyć. No i zamiast glikolizy tlenowej była beztlenowa, powstał kwas mlekowy i został sobie w mięśniach. I chyba inne nielotne kwasy organiczne też. Kwas mlekowy działa na receptory bólowe. Czyli trzeba go stamtąd jakoś wypłukać: ruch, ciepło, płyny. Ale ruch najważniejszy. Można się wspomóc tabletką przeciwbólową, chociaż moim zdaniem najlepiej to rozćwiczyć. Odpowiedz Link
kawamija Re: Mleko 28.04.11, 11:48 Mleko ? - zawsze.....z malibu i Lodem zalecam zwłaszcza w średnim wieku Odpowiedz Link
ane-tal Re: Mleko 28.04.11, 12:22 Nie Nie mlecznym trunkom mówie stanowczo NIE Serio Malibu to z sokiem jednak. Odpowiedz Link
tapatik Re: Mleko 28.04.11, 14:41 Niejaki Michał Tombak twierdzi, że mleko krowie jest dobre dla cieląt. Dla ludzi już nie, bo ludzie mają problemy z trawieniem kazeiny. Jak masz zakwasy po bieganiu to dzisiaj idź na spacer. Odpowiedz Link
tapatik ZARAZ, ZARAZ.... 28.04.11, 19:29 To Ty uważasz, że jesteś w "średnim" wieku? Przecież Ty jeszcze młoda laska jesteś! Odpowiedz Link
ane-tal Re: ZARAZ, ZARAZ.... 29.04.11, 08:53 tapatik napisał: > To Ty uważasz, że jesteś w "średnim" wieku? > Przecież Ty jeszcze młoda laska jesteś! No sie nie zaczerwienie Odpowiedz Link
robert.83 Re: Mleko 28.04.11, 19:43 piwo jest dobre. i masaż, zanim jeszcze się zakwasy zrobią. Wiem, że trudno uwierzyć. I że ja zawsze mógłbym powiedzieć "piwo i masaż"... ale tym razem tak naprawdę jest. Odpowiedz Link
nimfa123_net Re: Mleko 29.04.11, 09:23 Mleko na zakwasy, no szczerze to chyba nie wiele ma wspólnego na dolegliość powyższą.Jednak najskuteczniejsze to gorąca kąpiel i najwazniejsze, nanieśc na miejsca obolałe niewielką ilośc oliwki do ciała i pieczałowicie wymasować cialko.polecam.Ps ,mleko polecam do kawusi ,zaraz idę parzyć i się celebrować smakiem. Odpowiedz Link
ane-tal Re: Mleko 29.04.11, 09:40 Nie jestem smakoszem mleka.Zapytałam bo taką info od kogoś otrzymałam. Spacer troche pomógł...i nie tylko na zakwasy.. Odpowiedz Link
uny Re: Mleko 29.04.11, 09:42 piwsko pamaga na zakwasy. tak mnie kiedyś powiedzieli. nie lubie piwa zatem unikam zakwsaów Odpowiedz Link
fallen86 Re: Mleko 29.04.11, 17:31 Mleko jest dobre na "wszystko" Pomaga? Jak patrzy się na daty ważności niektórych produktów mlecznych to można stwierdzić że nie pomagają Chyba że mówisz o mleku prosto od krowy? Odpowiedz Link