Dodaj do ulubionych

Akcje charytatywne i inne wezwania do pomocy

30.09.11, 10:04
Proszę bardzo - na życzenie koleżanki Monsterki tu jest wątek do zamieszczania wszelkich próśb o pomoc, prywat, linków do aukcji charytywnych itp.
Zostanie też zalinkowany na głównej, bo miejsca na szpilce już brak.
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Akcje charytatywne i inne wezwania do pomocy 30.09.11, 10:25
      pomoc dla psa
    • heh-666 Re: Akcje charytatywne i inne wezwania do pomocy 30.09.11, 16:17
      www.youtube.com/watch?v=FosCx3nMzHk
    • tapatik Adriana Nowak 01.10.11, 09:36
      nowakadriana.blog.interia.pl/
      Podesłane przez moją koleżankę, która zna osobiście tę dziewczynę.
      Staram się co jakiś czas coś tam wpłacić.
    • hellish_monster Lidka 01.10.11, 23:36
      lidka.blog.pl/
      ciężko jest...
    • tygrysgreen Re: Akcje charytatywne i inne wezwania do pomocy 09.10.11, 08:47
      sie pomaga
      sie loguje
      sie klika

jak se włączysz przypominacza to się samo włącza
    • hellish_monster Klacz SIWKA 11.10.11, 17:27
      Prośba o pomoc z Fundacji PEGASUS

www.konie-pegasus.pl/siwka
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Akcje charytatywne i inne wezwania do pomocy 21.10.11, 17:06
      forum.gazeta.pl/forum/w,12359,129976538,129976538,Pomoc_dla_Lezki_.html
      i link bezpośredni do aukcji
    • hellish_monster pusta miska 27.10.11, 20:27
      www.pustamiska.pl/pl/index.php
    • butellishka Ania vs. ... 01.11.11, 09:26
      www.aniahermanowicz.pl/?page_id=3
    • ane-tal Re: Odra. 06.12.11, 09:31
      www.centaurus.org.pl/pozostale/odra/
    • adampop86 a 06.12.11, 10:57
      Witam jestem podopiecznym fundacji dzieciom zdążyć z pomocą
      Mam na imię Adam i mam 25 lat. Jestem osobą niepełnosprawną ponieważ cierpię na porażenie mózgowe cztero-kończynowe Marzę aby świat oglądać na stojąco, tak jak robić to może każdy zdrowy człowiek to tego jest potrzebny wózek elektryczny z pionizatorem Koszt takiego wózka elektrycznego pionizacją to wydatek ponad 50 tysięcy złotych. dzięki temu wózkowi będę nie tylko poruszać się ale i być nareszcie bardziej samodzielny. stanie w takim wózku poprawia znacznie krążenie w nogach, zmniejsza się przez to bolesny ucisk kręgosłupa spowodowany siedzeniem

proszę pomóż mi nie wstydź się wpłacać choćby 50 groszy czy 5 zł bo każdy grosz przybliży mnie do wielkiej zmiany mojego życia na wiele lat proszę pomóż mi nie bądź obojętny
      Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
      ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
      UWAGA UWAGA BARDZO WAŻNY JEST
      TYTUŁ: 11770 Popławski Adam Piotr darowizna na pomoc i ochronę zdrowia

Bank BPH S.A. 15 1060 0076 0000 3310 0018 2615

WAŻNY JEST TYTUŁ: 11770 Popławski Adam Piotr darowizna na pomoc i ochronę zdrowia

Bank Pekao S.A. 41 1240 1037 1111 0010 1321 9362

WAŻNY JEST TYTUŁ: 11770 Popławski Adam Piotr darowizna na pomoc i ochronę zdrowia

Dziękuje za każdy grosz
      Akcja jest dostępną także na fb www.facebook.com/event.php?eid=293980610621237&view=wall¬if_t=event_wall
      Można także przekazać jeden procent podatku który nic nie kosztuje a mnie przybliży do zakupu tego wózka
      Aby przekazać 1% podatku na rzecz Adama Piotra, w rubryce " WNIOSEK O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO (OPP) należy wpisać:
      nr KRS Fundacji : 0000037904,
      wnioskowaną kwotę w wysokości 1% podatku.
      W rubryce "INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE" należy wpisać:
      nr 11770 Popławski Adam Piotr tylko z tym dopiskiem pieniądze trafią na rzecz Adama

Więcej informacji na: www.adam.osobie.net
      e- maił adam-poplawski@go2.pl
      mój profil na stronę fundacji www.dzieciom.pl/11770

dowód ceny wózka
      www.rejman.net.pl/?226%2Cxeno-wozek-elektryczny-z-pionizacja
      błagam nie kasować naprawdę potrzebuje tego wózka
    • staruszek_0 Re: Akcje charytatywne i inne wezwania do pomocy 06.12.11, 14:02
      Uruchamiając taką akcję warto przyjrzeć się regulacjom prawnym. Są zakazy i są oszuści...
    • uny moturysty! może ktoś pomoże 12.12.11, 21:40
      sekunda, która zmieniła wszystko
    • hellish_monster tak bardzo... 26.12.11, 20:33
      chciałoby się pomóc wszystkim...
      www.forum.gs500.pl/viewtopic.php?p=114384
    • wmiesciejakrybytramwaje to jest Chustka 03.01.12, 17:31
      znam ją wyłącznie wirtualnie, jak z resztą większość z was. Chustka jest babą z jajami, poczuciem humoru i bardzo mi pasującą filozofią życiową. Niestety Chustka ma tez raka. I, z tego co ja tam czytam miedzy wierszami, bardzo potrzebuje pomocy. Więc jakby komu co zadrgało w duszy to linka jest taka

chustka.blogspot.com/
    • pomocadamowi.pl 1% Podatku Ulżyj w Bólu Adamowi 16.01.12, 14:31

Witam jestem podopiecznym fundacji dzieciom zdążyć z pomocą
      Mam na imię Adam i mam 25 lat. Jestem osobą niepełnosprawną ponieważ cierpię na porażenie mózgowe cztero-kończynowe Marzę aby świat oglądać na stojąco, tak jak robić to może każdy zdrowy człowiek to tego jest potrzebny wózek elektryczny z pionizatorem Koszt takiego wózka elektrycznego pionizacją to wydatek ponad 50 tysięcy złotych. dzięki temu wózkowi będę nie tylko poruszać się ale i być nareszcie bardziej samodzielny. stanie w takim wózku poprawia znacznie krążenie w nogach, zmniejsza się przez to bolesny ucisk kręgosłupa spowodowany siedzeniem
      do wielkiej zmiany mojego życia na wiele lat proszę pomóż mi nie bądź obojętny proszę o przekazanie jeden procent podatku który nic nie kosztuje a mnie przybliży do zakupu tego wózka

JAK PRZEKAZAĆ 1% PODATKU?
      Wypełniając odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym PIT (28, 36, 36L, 37, 38),proszę wpisać drukowanymi literami
      Krok 1 NUMER KRS: 0000037904
      Krok 2 Wnioskowana Kwota nie może przekroczyć 1% po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół.
      Krok 3 INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE : 11770 Popławski Adam Piotr
      Krok 4 Zaznaczyć Wyrażam zgodę
      Zobacz skan rubryki www.pomocadamowi.pl/1p.jpg
      Akcja jest także prowadzona na fb www.facebook.com/events/284217108292957/?notif_t=event_name_change przyłącz się udostępnij znajomym
      proszę powiesić plakat mój gdzie tylko możecie np. na tablicy ogłoszeń miejscu pracy itp,
      ulotki można rozdać po znajomych
      śmiało pobierać www.pomocadamowi.pl/ulotki/plakata3.jpg

www.pomocadamowi.pl/ulotki/miniulotkia3.JPG aż 5 ulotek na 1 stronę

Więcej informacji na: www.pomocadamowi.pl/
      e- maił adam-poplawski@go2.pl
      mój profil na stronę fundacji www.dzieciom.pl/11770
      można tez pomoc wpłacając darowiznę
      proszę pomóż mi nie wstydź się wpłacać choćby 50 groszy bo każdy grosz przybliży mnie do wielkiej zmiany mojego życia

Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
      ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
      UWAGA UWAGA BARDZO WAŻNY JEST
      TYTUŁ: 11770 Popławski Adam Piotr darowizna na pomoc i ochronę zdrowia
      Bank Pekao S.A. 41 1240 1037 1111 0010 1321 9362

Bank BPH S.A. 15 1060 0076 0000 3310 0018 2615

dowód ceny wózka
      www.rejman.net.pl/?226%2Cxeno-wozek-elektryczny-z-pionizacja
      Serdeczne dziękuje za każda pomoc Adam błagam nie kasować naprawdę potrzebuje tego wózka

• lesher Re: Akcje charytatywne i inne wezwania do pomocy 16.01.12, 17:53
      To i ja się dołączę, bo "sezon PIT" się zaczął.

Wszystkim maniakom brzmień nieco odmiennych niż Feel na pewno znana jest kapela Decapitated.

Moim zdaniem dzisiaj to oni obok Vadera i Behemotha byliby kolejnym "hitem eksportowym" naszej ciężkiej sceny (a biorąc pod uwagę mizerię tzw. "mainstreamu", znanego najczęściej wyłącznie w naszym lokalnym grajdołku, również ogólnie polskiej muzyki), gdyby...
      No właśnie. Gdyby nie pewna ciężarówka wypełniona drewnem na Białorusi 29 października w 2007 roku, z którą zderzył się bus wiozący "Dekapów" do kolejnego miasta gdzie mieli koncertować. Witek Kiełtyka, wg. mnie jeden z najciekawszych perkusistów "nowej daty" na świecie, umiera po kilku dniach w szpitalu. Miał 23 lata, zostawił córkę.

Adrian "Covan" Kowanek (wokal) przeżył, ale niestety to nie był koniec złych wiadomości. Po przetransportowaniu do Polski przeszedł operację neurochirurgiczną w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie, zakończoną sukcesem, jednak na skutek zaniedbania personelu medycznego doszło do zatrzymania akcji serca i znacznego niedotlenienia mózgu, co wywołało czterokończynowe porażenie mózgowe. Covan od 4 lat jest w śpiączce.
      Jakby tego było mało wypłaty odszkodowania odmówił ubezpieczyciel (Commercial Union - obecnie Aviva).

Adriana nie znałem nigdy osobiście, spotkałem go może kilka razy jeszcze za moich szczenięcych lat - w liceum (kilku moich kumpli znało go bardzo dobrze, to była taka zgrana paczka). Już wtedy wiedział, że metal to będzie jego życie. Los niestety napisał inny scenariusz.

Adrian przechodzi intensywną rehabilitację w domu, centrach medycznych i ośrodkach rehabilitacyjnych. Zastosowano nowatorskie metody leczenia wymagające zaangażowania wielu osób z wysokimi kwalifikacjami oraz ogromnych nakładów finansowych. Zakup drogich leków neurologicznych, sprzętu rehabilitacyjnego oraz koszty rehabilitacji spoczywają całkowicie na barkach rodziny.

Jeżeli chcesz podarować 1% swojego podatku Adrianowi, wpisz w zeznaniu podatkowym:

Nazwę wybranej organizacji: Fundacja Anny Dymnej "Mimo Wszystko"
      Numer KRS organizacji: 0000174486
      KONIECZNIE w rubryce "Informacje uzupełniające": Cel szczególny "Adrian Kowanek".

Jeżeli chcesz wspomóc Adriana darowizną, możesz dokonać bezpośredniej wpłaty na konto:
      Fundacja Anny Dymnej "Mimo Wszystko"
      ING BANK ŚLĄSKI 70 1050 1445 1000 0022 7599 1459
      Najważniejsze! z dopiskiem: "Adrian Kowanek"

Szczegóły tutaj:
      adrian.org.pl/pl/
      A tutaj Day 69 nagrany jeszcze przed wypadkiem, z Covanem na wokalu i Witkiem za bębnami.

Oprócz tego kilka polskich kapel gra w najbliższym czasie koncerty (to już zresztą kolejna edycja) z których dochód będzie przeznaczony na rehabilitację Covana:

https://warheim.org/wp-content/uploads/2011/12/covan-wake-the-fuck-up2012.jpg

• tapatik Ciekawy artykuł o organizacjach humanitarnych 09.03.12, 10:12
      biznes.onet.pl/ranking-najbogatszych-organizacji-charytatywnych-w,18543,5048863,1,news-detal
      • robert.83 Re: Ciekawy artykuł o organizacjach humanitarnych 09.03.12, 10:56

Byś jakiegoś abstrakta zamieścił czy cośwink. Dlaczego ciekawy? O czym dokładniej?
        A nie... takiego linka na gloasa.
    • pablisia aukcje charytatywne dla Pawła i 1% podatku 24.03.12, 19:42
      Paweł to pogodny nastolatek zmagający się od urodzenia z mózgowym porażeniem dziecięcym. Wciąż wymaga rehabilitacji, sprzętów ortopedycznych wspomagających funkcjonowanie.
      Zapraszamy na blog:
      paweldura.blogspot.com/
      i do udziału w aukcjach charytatywnych na Allegro. poniżej link do jednej z nich:
      allegro.pl/woda-charytatywna-pomoc-dla-pawelka-i2223827071.html
      Nadal można odliczyć 1% podatku, nr KRS Fundacji 0000037904, cel szczegółowy: 78 Dura Paweł.
      Z góry dziękujemy za każdą pomoc.
    • stefcia41 Re: 1 % moja prywata 03.04.12, 20:22
      www.facebook.com/photo.php?fbid=332893360100989&set=a.166968860026774.38508.100001409828472&type=1&theater
      Jestem pod wrażeniem pomysłu...
    • fop2012 Akcja FOP Wrocław - album ze zdjęciami 15.04.12, 14:18
      Witamy,

Fundacja Ochrony Przyrody i Pomocy Zwierzętom (FOP) we Wrocławiu zaprasza do akcji charytatywnej na rzecz podopiecznej - cudownej psniny o imieniu Lora smile
      allegro.pl/album-psy-akcja-charytatywna-bark-n-roll-i2278933473.html
      Zapraszamy smile
    • robert.83 Re: 1 % moja prywata 27.04.12, 09:59

Zrobione
    • chsch121 Re: Akcje charytatywne i inne wezwania do pomocy 30.05.12, 17:39
      Witam spotkałam się ostatnio z dziećmi ze Swietlicy środowiskowej Centrum Alfa, i byłam niezmiernie przęjęta po tym spotkaniu.... Dzieci mają tak niewiele ale bije od nich taki optymizm i radość zajęcia w świetlicy dają im tyle szczescia i radosci maja tam zajecia edukacyjne sportowe tworcze podwieczorek, postanowilam odwdzieczyc sie za to przezycie i promowac dzialalnosc tejze swietlicy przekazalam rowniez dar finansowy wg wlasnych mozliwosci finansowych, zachecam was drodzy forumowicze to takich gestow. Gdybyscie chcieli popatrzec na dzialania switlicy zapraszam na ich strone Świtlica środowiskowa Centrum Alfa
      w.lidzbarkwarminski.chsch.pl/
      Gdyby ktoś również miał ochote podzielic sie tym co ma na stronie znajdziecie num. konta pozdrawiam
    • puch_atek 1h20min 27.07.12, 04:41
      moze to dziwne, ale ten watek pasuje mi najbardziej.
      Potrzebuje 1h20min waszego czasu, akcja charytatywna, moze to duzo, no bo praca, no bo zmeczenie itd ale malutko w skali zycia smile a moze zaprocentowac, jak w zalaczonym dokumencie powiedziano, maly kroczek dla czlowieka, wielki krok dla ludzkosci.
      Dajcie od siebie ta 1h20min i obejrzyjcie ten dokument
      Niestety, na razie nie znalazlem wersji polskiej, mozna wlaczyc podpisy angielskie, co w duzym stopniu pomaga jesli sie liznelo tego jezyka, mozna rowniez po wlaczeniu napisow kliknac na ta mala ikonke na dole i wybrac opcje "tlumacz" --> na jez.Polski. Nie polecam bo wychodzi to dosc kalecznie.
      Dziekuje za uwage smile
      Jesli uznacie ze warto, poslijcie linka dalej w swiat.

ps. ach, bez obaw, dokument nie zawiera zadnych drastycznych scen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka