Dodaj do ulubionych

parę refleksji

10.01.12, 12:01
podobno my baby lecimy na facetów z sukcesem, najlepiej dużym. czyli ma być piękny, zdrowy, inteligentny (o mądrości raczej się nie wspomina) i bogaty.
czemu nie, ale co po takim gdy jest przy tym zwykłym bufonem, obrażonym na cały świat i obrażającym innych? dajmy na to w restauracji podają nam zimne jedzenie i Pan Klient robi awanturę unosząc się dumom i godnosciom i obrażając wszystkich od kelnerki do szatniarza. naprawdę nie am znaczenia czy to droga restauracja czy pizzeria. niesmak ten sam.

mocie jakieś swoje przykłady w temacie?
Obserwuj wątek
    • czarny.onyks Re: parę refleksji 10.01.12, 12:19
      takich bu..ów omijam z daleka...
      chamstwo pomieszane z nudą, prostactwem często idzie w parze z kasą...
    • robert.83 Re: parę refleksji 10.01.12, 12:23

Ciewe czy kobietom łatwiej przymknąć oko na braki w takcie czy na braki w portfelu... hmm....

Moim zdaniem o 2 rzędy wielkości ważniejszy na rynku jest status społeczny (u nas - materialny) niż grzeczność na codzień.
      • czarny.onyks Re: parę refleksji 10.01.12, 12:30

co mi z bogatego chama w życiu?
        taki brak grzeczności, chamstwo, niedojrzałość, nie poszanowanie innych, prostactwo... niszczą związek...

a kasa...raz jest, raz jej nie ma....a w związku partnerskim oboje zarabiają.....
        ale ja z innego świata jestem....wink
        • baba_jakas_inna Re: parę refleksji 10.01.12, 12:46
          to w takim razie ja chyba też z Twojego smile nie odnajduję się w kontakcie z ludźmi kłującymi po oczach jednocześnie kasą i chamstwem. Poza tym (nie wiem czy wyrażę się dość jasno), jak człowiek na poziomie, to raczej po pierwszych kontaktach z nim, ciężko ocenić ile ma na koncie, bo ludzie o wysokim poziomie kultury osobistej nie afiszują się z tym na wejściu, można co najwyżej podejrzewać z jakichś drobiazgów smile
          • tygrysgreen Re: parę refleksji 10.01.12, 13:55
            z normalnego świata jesteście, nikt nie lubi chamstwa. ja raczej miałam na myśli gościa, który traktuje świat jakby miał mu służyć. trochę przerysowałam, wyszedł typowy cham.

liczyłam też na inne przykłady ale widzę że weny brak

• 7stefan7 Re: parę refleksji 10.01.12, 14:04
              jak w knajpie dostałbym zimne jedzonko ze które płace - też zwróciłbym uwagę i wydaje mi się to całkiem na miejscu.
              • baba_jakas_inna Re: parę refleksji 10.01.12, 14:08
                Tyle, że to chyba jeszcze zależy od sposobu, w jaki byś to zrobił. Myślę, że grzecznego zwrócenia uwagi nikt nie potraktowałby jako chamstwo, ale potraktowanie kelnera z góry i nieuprzejmie, tylko dlatego, że to Ty 'płacisz i wymagasz' nie podobałoby mi się.
                • 7stefan7 Re: parę refleksji 10.01.12, 14:20
                  sposób jest wazny oki - ale z drugiej strony róbmy co co robimy dobrze
                  • baba_jakas_inna Re: parę refleksji 10.01.12, 14:24
                    no jasne, co do tego nie zamierzam protestować smile też się upominam o swoje, ale staram się nie obrażać ludzi przy okazji i chyba o to tu chodzi smile
                • tygrysgreen Re: parę refleksji 10.01.12, 14:24
                  dokładnie o to mi chodziło. wszystko zależy od sposobu reakcji.

albo podobnie ale trochę inaczej:
                  niekoniecznie typowe chamstwo, raczej epatowanie swoim niezadowoleniem z poziomu usług i w ogóle.
                  w każdej wyprawie coś musi nie grać, nieważne czy do wesołego miasteczka czy na Chiński mur czy na kebaba.
                  zawsze zdarza się coś nie tak. w tym momencie postawa "płace i wymagam" i marudzenie pomieszane z pretensjami może zatruć całą wyprawę. zawsze można wzruszyć ramionami, pośmiać się, filozoficznie stwierdzić że bez strat się nie obejdzie lub po prostu zrobić dobrą minę do złej gry.
                  ta umiejętność, to radzenie sobie z drobnymi niedostatkami, z własnym niezadowoleniem jest naprawdę cenne.
                  • baba_jakas_inna Re: parę refleksji 10.01.12, 14:32
                    takie marudzenie, to akurat zdarza się nie tylko u tych ze statusem z wyższej półki wink to chyba kwestia osobowości smile ale wiem, o czym mówisz, kiedyś mnie jeden facet w ramach pierwszej randki przeciągnął przez chyba połowę Starówki w poszukiwaniu knajpy idealnej, bo wszędzie było coś nie tak. W końcu się zreflektowałam (aż dziwne, że tak późno, ale to chyba kwestia szoku musiała być), że po pierwsze, to skoro zapraszał, to mógł się wcześniej upewnić czy mu miejsce pasuje a po drugie to ja nie jestem w stanie znieść takiej objętości malkontenctwa na godzinę i rozstaliśmy się we względnym pokoju, acz na dobre wink pewnie zostałam zaksięgowana jako kolejny słaby punkt wieczoru, dołączając tym do jakichś 7 knajpek, które zwiedziliśmy smile
                    • tygrysgreen Re: parę refleksji 10.01.12, 14:38
                      he he, no cieszę się że ktoś mnie rozumie smile
                  • sonnchen Re: parę refleksji 10.01.12, 14:44
                    Masz racje Tygrysku, wlasnie to jest wazne. Gdy nam cos przydarzy, gdy wyleje sie kawa w restauracji i jak ta osoba na to zareaguje, czy przyjmie to z usmiechem, czy sie zezlosci na wszystkich wokol.
    • gyubal_wahazar Re: parę refleksji 10.01.12, 14:46
      Mój faworyt - alfik. Jak widać - nadal w formie wink

forum.gazeta.pl/forum/w,150,132195755,132195755,Wszystkie_gierki_kobiety_nalezy_zawsze_ignorowac_.html
      • tygrysgreen Re: parę refleksji 10.01.12, 15:06
        he he
        forma w normie
        poziom niekonsekwencji jak zauważył Anioł też wysoki smile
    • hellish_monster Re: parę refleksji 10.01.12, 17:10
      każdego kręci co innego. mnie tam kasa na ten przykład nigdy nie kręciła.
      o. władza mnie kręci wink wink wink
      • stefcia41 Re: parę refleksji 10.01.12, 17:14
        Helka na prezydenta !!! big_grin
        • hellish_monster Re: parę refleksji 10.01.12, 18:17
          oj biedne by było społeczeństwo smile
    • to_ja_pisze Re: parę refleksji 10.01.12, 17:40
      Oj, ktoś chyba po traumatycznych przeżyciach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka