funny_game 16.04.09, 09:13 :))))))))))))))))))))))))) :F Ale fajne jest życie, co? :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 16.04.09, 09:18 :((((((((((((((((((((((((((((((((((( Do dupy jest. Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 09:20 :||||||||||||||||||||||||||||||||||||| Moze byc. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 10:11 Szwagrze, zachowujesz dalece posuniętą powściągliwość ;)) Mam nadzieję, że wcisnąłeś nie ten klawisz po prostu! Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 09:20 Nie jest do dupy, nienie nie nie nie. Czy coś się stało, Lope? :( Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 09:28 Nic konkretnego. Ot - złe przeczucia :( Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 16.04.09, 09:50 ??? Poważnie pytam: chcesz pogadać? Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))) 16.04.09, 09:56 E nie. Już to na KD wyrzuciłem z siebie :) Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 16.04.09, 10:00 No to pójdę przeczytać, pozwolisz :) Nie łam się, nie Ty, co? :) Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))) 16.04.09, 10:17 Postaram się. Ale pewności nie ma Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))) 16.04.09, 10:47 I co my mamy z Tobą zrobić? Z loży zrzucić? :F Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))) 16.04.09, 12:01 Myslisz, że od tego nabierę pewności? Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )) 16.04.09, 12:04 Nie, może przestaniesz tyle myśleć :) Tyle lat ze Statlerem na pewno krzywi perspektywę ;) Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ) 16.04.09, 12:07 To ja jestem Statler. i Waldorf też! Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:09 No właśnie. Tak Ci się perspektywa zakrzywiła, że stworzyła okrąg :P Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:12 My po prostu jesteśmy jednością w dwójcy wredni. Podstawowych prawd Mapetwiary nie pojmujesz, o maluczka! :D Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:17 lupus76 napisał: > o maluczka! :D Czyżby dieta działała już po 4 dniach? :D Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:27 maluczka, nie wąziutka :P Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:29 Oqrde, znowu jestę w internecie :D Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:32 W sesie, że znuff się mieścisz? :P Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:36 Wsęsie, żem taka obfotografowana :D Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:53 A kto Cię tak ładnie wyretuszował? :P Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:56 Pan Lupus chyba, nie wiem :D Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 14:39 Pozdrów go ode mnie. Jak się zestarzeję to może go wykorzystam ;) Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 14:43 Myślę, że on już nie będzie w stanie. Za to jego młodsze klony.... Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 14:52 Zachciało mi się pankejksów z syropem klonowym :/ Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 15:10 To grube takie trza wysmażyć. Nie zaszkodzi nawet białka ubić (biszkoptowe znaczy się) A ja dziś sobie chyba wypróbuję przepis na zapiekany makaron z tuńczykiem (takie rurki z makaronu na lasagne się robi), bo przepis mi całkiem apetycznie wygląda :) Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 15:25 Umiem robić i drożdżowe racuszki umiem Jeno pewnie przez pół roku takich rzeczy nie tknę :( Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 18:06 A to czemu? musisz tylko wyrobić w sobie przekonanie, że one są dietetyczne :D Ja niedawno omal nie dostałem fpierdol od Mojej A. za "dietetycznego kebaba" :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 10:10 Oj. Mam nadzieję, że przejściowo tylko. Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 10:18 Za tydzień na pewno minie. A na razie jest niepokój. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 16.04.09, 10:24 Trzymam kciuki, żeby szybko minęło, a niepokój niech się rozwieje :) Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))) 16.04.09, 10:26 To minie dokładnie w czwartek, chwilę przed północą :) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 16.04.09, 11:00 Aż taki jesteś precyzyjny? ;) Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))) 16.04.09, 12:01 Po prostu to jest dokładnie określone :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))) 16.04.09, 12:08 Coś mi się wydaje, że mnie wkręcasz :P Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))) 16.04.09, 12:10 Nie. Po prostu ktoś wyjechał i wiem, kiedy powinien wrócić. A ze owa osoba pojechała, tam gdzie pojechała boję się o nią. I tyle. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )) 16.04.09, 12:12 Aaaa... sorry, bo się zdziwiłam tą precyzyjną godziną. Dobrze będzie, się nie martw :) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:17 Zawsze gorzej ma ta osoba, co zostaje i się martwi. A jak już samemu się jest tam, gdzie może być niebezpiecznie, to się uważa podwójnie, tak myślę. Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:28 Osoba została poinstruowana o konieczności uważania na siebie :) Odpowiedz Link
karka831 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 16.04.09, 09:31 Generalnie fajne, ale dziś takie se. :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 16.04.09, 09:39 Jutro będzie fajne, bo jutro będzie piątek. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 09:51 Nawet niedziela będzie fajna, bo w poniedziałek nie będę miała czasu, żeby iść do pracy :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 10:00 Czwartek, czyli dziś, też jest niezły, przynajmniej na razie nie mam nic do roboty w robocie. Ach to życie i to moje szczęście, dobrze mi. :) Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 16.04.09, 10:05 Nie sądziłam, że to kiedyś powiem, ale: jakże ja Cię dziś rozumiem :D Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))) 16.04.09, 10:15 Bo jutro u nas ponad 20 stopni, aaaaaaaa! Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 16.04.09, 10:48 A w weekend jak u mnie, bo mam gości i bym ich chciała gdzieś na zieloną trawkie wyciągnąć w końcu? :) Odpowiedz Link
bertrada Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 16.04.09, 09:55 Fajne będzie jak maryśkę zalegalizują. Bo póki co to strasznie trzeba przepłacać. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 10:01 O właśnie! Kocham Cię za tę wypowiedź! Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 10:01 W Amsterdamie od 8 euro. Polecam. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 10:07 Kilka (spore kilka) lat temu mieszkałam przez parę miesięcy w A*damie :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 16.04.09, 10:13 Ja tam tylko imprezowałem odrobinkę ;) I rok temu chcieli mnie tam do roboty zagonić, ale się obroniłem. Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 10:09 Wyjdę na ignoranta,a le nawet nie wiem, jak to smakuje. I nie boli mnie brak tej wiedzy. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 10:11 I luzik :) Ale nie przechodź nigdy na stronę tych, co krzyczą, że to zło :) Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 16.04.09, 10:19 A w życiu! Ja jestem zwolennikiem legalizacji nawet twardych zabawek, tyle, że pod rozsądną kontrolą państwa. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))) 16.04.09, 10:49 Nnnno, tu mam mieszane uczucia. Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 16.04.09, 12:06 To pomyśl: gdyby uzależnionym wydawać czyste narkotyki na bezpłatne recepty - wyeliminowałoby się dilerkę, bo każdy ćpun wolałby iść do lekarza i dostać za darmochę. A dilerom nie opłacałoby się tych biedaków uzależniać. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))) 16.04.09, 12:07 Czystość czystością, kontrola kontrolą, a nałóg nałogiem. Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))) 16.04.09, 12:09 Nu. Tyle, ze mniej tych nałogowców by było. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))) 16.04.09, 12:10 Nie jestem przekonana. Wielu "ostrych" ćpunów nie chciałoby być zewidencjonowanych, kontrolowanych, itd. Więc i tak szłoby do dilera. Może się mylę. Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )) 16.04.09, 12:13 Większość by poszła. A dilerom rynek drastycznie by się skurczył. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ) 16.04.09, 12:19 Nie byłoby mi ich szkoda. Pod warunkiem, że wqrzeni nagłą utratą strumienia kasy, nie wzięliby się za coś gorszego. Poza tym jak widzisz legalizację i wydawanie narkotyków nieletnim albo narkotyków tzw. okazjonalnych. A jak widzisz kwestię wyciągania tego faktu wtedy, kiedy państwu wygodnie. Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:31 funny_game napisała: > Nie byłoby mi ich szkoda. > Pod warunkiem, że wqrzeni nagłą utratą strumienia kasy, nie wzięliby się za coś > gorszego. Jest coś gorszego, niż handel śmiercią? > Poza tym jak widzisz legalizację i wydawanie narkotyków nieletnim Informując rodziców. Tu faktycznie jest problem. albo > narkotyków tzw. okazjonalnych. Nie ma okazjonalnych. To byłaby jedyna grupa klientów dilerni. Miej świadomość, że herą w ekstremalnych razach można się uzależnić już po jednorazowym zażyciu. > A jak widzisz kwestię wyciągania tego faktu wtedy, kiedy państwu wygodnie. Nie rozumiem. Możesz sprecyzować? Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 12:43 lupus76 napisał: > Jest coś gorszego, niż handel śmiercią? Wolałabym chyba zdechnąć pod mostem ze strzykawka w żyle, niż zdechnąć po przymusowej pracy w podłym burdelu. Pierwsza śmierć byłaby związana z utratą godności na własne życzenie, druga: nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić. > Nie ma okazjonalnych. Owszem, są. Nie da się, po prostu się nie da "wrzucać" np. grzybków czy kwasa czy jakiejś wesołej pigułki nałogowo, w ciągu. To byłaby jedyna grupa klientów dilerni. Miej świadomość, > że herą w ekstremalnych razach można się uzależnić już po jednorazowym zażyciu. Absolutnie nie zaliczam hery do okazjonalnych. > > > A jak widzisz kwestię wyciągania tego faktu wtedy, kiedy państwu wygodnie > . > > Nie rozumiem. Możesz sprecyzować? Tak. Państwo rejestruje fakt, że sobie trzy razy w życiu kupiłeś trawę, cztery ecstasy i coś tam jeszcze. I nie boisz się, że np. jeśli będziesz chciał pozwolenie na broń, albo zostać radnym, to to wykorzystają? Nie zakładam, że mógłbyś nawet pomyśleć o darmowych narkotykach dla uzależnionych i nieuzależnionych zresztą też. Z jakiej racji? > > Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 14:32 funny_game napisała: > Wolałabym chyba zdechnąć pod mostem ze strzykawka w żyle, niż zdechnąć po > przymusowej pracy w podłym burdelu. > To już współistnieje. I warto byłoby się zastanowić, jak ukrócić. Na razie nie mam pomysłu. > > Nie ma okazjonalnych. > > Owszem, są. > Nie da się, po prostu się nie da "wrzucać" np. grzybków czy kwasa czy jakiejś > wesołej pigułki nałogowo, w ciągu. > Dodają do tego syfu powodującego, czy raczej wzmagającego uzależnienie. Tak jak w fajkach lajt. > > > Tak. > Państwo rejestruje fakt, że sobie trzy razy w życiu kupiłeś trawę, cztery > ecstasy i coś tam jeszcze. > I nie boisz się, że np. jeśli będziesz chciał pozwolenie na broń, W tym wypadku wręcz powinni wykorzystać albo zostać > radnym, to to wykorzystają? > Za swoje czyny trzeba brać odpowiedzialność. Chciałabyś mieć radnego-narkomana? Problem raczej - jak w IPN-ie - żeby nie fabrykować faktów. > Nie zakładam, że mógłbyś nawet pomyśleć o darmowych narkotykach dla > uzależnionych i nieuzależnionych zresztą też. > Z jakiej racji? > Jak najbardziej mógłbym. Słyszałaś o terapii metadonem? No to ja poszedłbym jeszcze o krok dalej. > > > > > > Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 14:47 lupus76 napisał: > To już współistnieje. I warto byłoby się zastanowić, jak ukrócić. Na razie nie > mam pomysłu. Ja również nie. Ale możesz się domyślić, co by było, gdyby jednej złotodajnej żyły zabrakło. > Dodają do tego syfu powodującego, czy raczej wzmagającego uzależnienie. Tak jak > w fajkach lajt. Do grzybków to chyba owce dodają coś od siebie :F Lupus, wiesz ile mam lat. Większość życia popalam okazjonalnie zielone. Zdarzały się ciekawsze rzeczy. Jeśli miałabym się wrzucić do jakiejś kategorii uzależnień, to z pełną świadomością i w oparciu o posiadaną wiedzę, byłyby to raczej alkoholizm, zakupoholizm (mocno naciągane) i nikotynizm (to na 100%, choć walczę). > > > > > > > > > > Tak. > > Państwo rejestruje fakt, że sobie trzy razy w życiu kupiłeś trawę, cztery > > ecstasy i coś tam jeszcze. > > I nie boisz się, że np. jeśli będziesz chciał pozwolenie na broń, > > W tym wypadku wręcz powinni wykorzystać No tak, ale skąd wiesz, że nie wykorzystają w innym, w takim, w jakim będzie to akurat korzystne. I skąd wiesz, że np. ze mnie nie zrobią ćpunki-heroinistki, choć o heroinie tylko czytałam. > > albo zostać > > radnym, to to wykorzystają? > > > Za swoje czyny trzeba brać odpowiedzialność. Chciałabyś mieć radnego-narkomana? Narkomana - nie. Ale jak najbardziej kogoś, kto czasem sobie popala zioło. > Problem raczej - jak w IPN-ie - żeby nie fabrykować faktów. No właśnie. A jakie tu pole do manewru. > > > Nie zakładam, że mógłbyś nawet pomyśleć o darmowych narkotykach dla > > uzależnionych i nieuzależnionych zresztą też. > > Z jakiej racji? > > > Jak najbardziej mógłbym. Słyszałaś o terapii metadonem? No to ja poszedłbym > jeszcze o krok dalej. Słyszałam. A wiesz, ilu ludzi z tej terapii w Polsce korzysta i ile na nią wydajemy? Nie zgadzam się na masowe sponsorowanie narkomanów. Nie. > > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 15:07 funny_game napisała: > > Ja również nie. No to tu doszliśmy do ściany. > Ale możesz się domyślić, co by było, gdyby jednej złotodajnej żyły zabrakło. > Chłopcy by się powyrzynali, żeby była mniejsza konkurencja? Bo popytu raczej nie zwiększą. > > Do grzybków to chyba owce dodają coś od siebie :F > Lupus, wiesz ile mam lat. Większość życia popalam okazjonalnie zielone. > Zdarzały się ciekawsze rzeczy. > Jeśli miałabym się wrzucić do jakiejś kategorii uzależnień, to z pełną > świadomością i w oparciu o posiadaną wiedzę, byłyby to raczej alkoholizm, > zakupoholizm (mocno naciągane) i nikotynizm (to na 100%, choć walczę). > > Funka - dobrze, ze kontrolujesz. Ale z fajkami Ci się - jak widzisz - nie udało. I z tymi "okazjonalnymi" może być podobnie. Poza tym zdecydowana większość ćpunów (dla przejrzystości dyskusji pozwolę sobie użyć tego mało eleganckiego skrótu) zaczynała właśnie od "miękkich". Uzależnienie zaczyna się w mózgu, a nie w pozostałych narządach. > No tak, ale skąd wiesz, że nie wykorzystają w innym, w takim, w jakim będzie to > akurat korzystne. Nie wiesz. Podobnie, jak nie wiesz, czy nie wykorzystają tego, że używasz netu/telefonii/ czy samochodu. A przytoczony przeze mnie przykład IPN-u pokazuje, że każdego można ódoopić właściwie "z czapy" > I skąd wiesz, że np. ze mnie nie zrobią ćpunki-heroinistki, choć o heroinie tylko czytałam. Poprosisz, żeby przedstawili dowód (w trybie wyborczym), a jak nie - oskarżający są ódoopieni - również w trybie wyborczym. Rozmowa toczy się oczywiście za pomocą sądu i mediów. A Ty to paliłaś, ale nawet się nie zaciągałaś i w ogóle przyjemności nie miałaś i przestrzegasz ;D > > > > Narkomana - nie. > Ale jak najbardziej kogoś, kto czasem sobie popala zioło. No widzisz - nie przeszkadza Ci to. Prawie, jak oświadczenie lustracyjne: - popalałam, ale się nie zaciągałam -paliłam pełna piersią -nigdy swiadomie do ust tego świństwa nie wzięłam (zawsze w nos) -nie, absolutnie nie, to się nie godzi etc. > > Problem raczej - jak w IPN-ie - żeby nie fabrykować faktów. > > No właśnie. > A jakie tu pole do manewru. Wbrew pozorom - mniejsze. > > > Słyszałam. > A wiesz, ilu ludzi z tej terapii w Polsce korzysta i ile na nią wydajemy? Z tego co wiem, to 2 ośrodki - Chorzów i Czechowice. Czyli jakieś pięćdziesiąt osób. Kosztów nie znam, ale metadon nie jest drogi w produkcji - jak większość narkotyków zresztą. Ponad 2/3 objętych tą formą pomocy wychodzi z nałogu (Zapewne jest istotnym fakt, że sa to ludzie, którzy rzeczywiściechcąwyjść z nałogu i poddają się terapii dobrowolnie. > Nie zgadzam się na masowe sponsorowanie narkomanów. Nie. Popatrz na to jak na biznes: Jeśli moja teoria jest prawdziwa (na razie to tylko kulawa teoria, którą trzeba by zrewidować w praktyce) - odpadnie sporo kosztów związanych z pomocą społeczną i służba zdrowia; ja więc patrzę na to raczej jak na inwestycję społeczną, niż puste generowanie kosztów. > > > > > > > > > Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 15:35 lupus76 napisał: > Chłopcy by się powyrzynali, żeby była mniejsza konkurencja? Bo popytu raczej ni > e > zwiększą. To też, ale przycisnęliby w innej dziedzinie bardziej, również. > Funka - dobrze, ze kontrolujesz. Ale z fajkami Ci się - jak widzisz - nie udało > . ???? Od 5 stycznia nie wzięłam ani macha. Jeszcze za wcześnie mówić, że mi sie udało, ale nie można mówić, że się nie udało, bo również nie ma podstaw. > I z tymi "okazjonalnymi" może być podobnie. Gdyby miało być, to by było, prawda? Pierwszy raz zajarałam trawę w wieku jakichś 16 lat i co? Poza tym zdecydowana większość > ćpunów (dla przejrzystości dyskusji pozwolę sobie użyć tego mało eleganckiego > skrótu) zaczynała właśnie od "miękkich". Uzależnienie zaczyna się w mózgu, a ni > e > w pozostałych narządach. Ta teoria, choć ją przerabiałam mocno i sama szukałam dowodów na za i przeciw, jest moim zdaniem jak na razie mocno nieudokumentowana. Tzn., że jest wpływ. > Poprosisz, żeby przedstawili dowód (w trybie wyborczym), a jak nie - oskarżając > y > są ódoopieni - również w trybie wyborczym. Rozmowa toczy się oczywiście za > pomocą sądu i mediów. A Ty to paliłaś, ale nawet się nie zaciągałaś i w ogóle > przyjemności nie miałaś i przestrzegasz ;D I co z tego, że ja to w sądzie wygram? Ludzie nie zapamiętają, że nie paliłam cracku, tylko trawkę. Zapamiętają to, co np. jakiś Kurski im powie o mnie. > No widzisz - nie przeszkadza Ci to. Prawie, jak oświadczenie lustracyjne: > - popalałam, ale się nie zaciągałam > -paliłam pełna piersią > -nigdy swiadomie do ust tego świństwa nie wzięłam (zawsze w nos) > -nie, absolutnie nie, to się nie godzi etc. Nie rozumiem, o co chodzi w tym fragmencie naszej rozmowy :) Absolutnie nie przeszkadza mi to, że ktoś sobie pali czasem zioło. Przeszkadzałoby mi nałogowe dawanie sobie w żyłę. Widzisz różnicę? jest prosta i nie polega na żadnym bajerze. > Wbrew pozorom - mniejsze. Wystarczy ktoś, kto mnie nie lubi i na podstawie jednego skręta zrobi ze mnie degeneratkę, więc nie zgadzam się. > > > > > > Z tego co wiem, to 2 ośrodki - Chorzów i Czechowice. Czyli jakieś pięćdziesiąt > osób. Kosztów nie znam, ale metadon nie jest drogi w produkcji - jak większość > narkotyków zresztą. Ponad 2/3 objętych tą formą pomocy wychodzi z nałogu > (Zapewne jest istotnym fakt, że sa to ludzie, którzy > rzeczywiściechcąwyjść z nałogu i poddają się terapii dobrowolnie. A więc na razie koszty nie są wysokie i OK, o to mi chodzi. W USA terapia metadonem dostaje od wielu lat po dupie jako jednak niezbyt skuteczna. To tak naprawdę utrzymywanie w nałogu, pielęgnowanie pewnych nawyków, przyzwyczajeń, itp. A tam mają o niebo lepszą opiekę psychiatryczną, niż u nas. > > > Nie zgadzam się na masowe sponsorowanie narkomanów. Nie. > > Popatrz na to jak na biznes: > Jeśli moja teoria jest prawdziwa (na razie to tylko kulawa teoria, którą trzeba > by zrewidować w praktyce) - odpadnie sporo kosztów związanych z pomocą społeczn > ą > i służba zdrowia; ja więc patrzę na to raczej jak na inwestycję społeczną, niż > puste generowanie kosztów. Może. Muszę to przemyśleć. Na razie czuję sprzeciw. > > > > > > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link
lupus76 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 18:38 funny_game napisała: > > Funka - dobrze, ze kontrolujesz. Ale z fajkami Ci się - jak widzisz - nie > udało > > . > > ???? > Od 5 stycznia nie wzięłam ani macha. Jeszcze za wcześnie mówić, że mi sie udało > , > ale nie można mówić, że się nie udało, bo również nie ma podstaw. > Ale uzależniłaś się tak? I teraz jesteś na "terapii antynikotynowej" tak? P.S. Zuch -dziewczyna - cały czas 3mam kciuki > Gdyby miało być, to by było, prawda? > Pierwszy raz zajarałam trawę w wieku jakichś 16 lat i co? > Niekoniecznie. Gdybyś jarała częściej- hu nołs? > I co z tego, że ja to w sądzie wygram? > Ludzie nie zapamiętają, że nie paliłam cracku, tylko trawkę. > Zapamiętają to, co np. jakiś Kurski im powie o mnie. > Jakiś Kurski bedzie musiał odszczekać. I stanie się niewiarygodny. > Nie rozumiem, o co chodzi w tym fragmencie naszej rozmowy :) > Absolutnie nie przeszkadza mi to, że ktoś sobie pali czasem zioło. > Przeszkadzałoby mi nałogowe dawanie sobie w żyłę. > Widzisz różnicę? jest prosta i nie polega na żadnym bajerze. > oczywiście, ze jest. i coraz więcej ludzi widzi tą różnicę. > > Wbrew pozorom - mniejsze. > > Wystarczy ktoś, kto mnie nie lubi i na podstawie jednego skręta zrobi ze mnie > degeneratkę, więc nie zgadzam się. degeneratką to mozna z Ciebie zrobić na tysiąc innych sposobów. Ot - wezwać do prokuratury celem złożenia wyjaśnień w sprawie i zrobić notoryczną złodziejkę i sadystkę pastwiąca się nad kotkami na przykład. > > > > > > No własnie u nas nie prowadzą tego psychiatrzy tylko ośrodki diagnostyki i terapii AIDS/uzależnień. > > Może. > Muszę to przemyśleć. > Na razie czuję sprzeciw. > > Ja z kadym rokiem robię się mniej sprzeciwny :) > > > > > > Odpowiedz Link
bertrada Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))) 16.04.09, 18:33 > gdyby uzależnionym wydawać czyste narkotyki na bezpłatne recepty - wyeliminowałoby się dilerkę, bo każdy ćpun wolałby iść do lekarza i dostać za darmochę. A dilerom nie opłacałoby się tych biedaków uzależniać. Szczwany jesteś. Ale mafia narkotykowa jest jeszcze szczwańsza i nigdy do tego nie dopuści. Odpowiedz Link
bertrada Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 18:31 > Wyjdę na ignoranta,a le nawet nie wiem, jak to smakuje. Ja też nie wiem, ale nie przeszkadza mi to lansować się na znawcę tematu. ;P Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 16.04.09, 10:09 Bardzo. :) Coraz fajniejsze, rzekłabym :)) Fajnie wejść na forum i przeczytać taki post od rana! :))) Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 10:12 Moje posty z rana lepsze niż śmietana :) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 10:18 No widzę, mogę zamówić coś pozytywnego na jutro rano? :D Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 16.04.09, 10:49 Oczywiście, pierwszy taniec masz jutro zarezerwowany ze mną. Ubierz się jak na survival więc :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))) 16.04.09, 11:28 Ach, cudownie! Założę na dół pasiak łowicki, na górę jakiś skąpy element do samby i przyniosę odbezpieczone granaty :D Będzie wystrzałowa impreza! Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 16.04.09, 11:32 Przeczytałam: Założę na dół podpasię :/ Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))) 16.04.09, 12:18 :-o! Półpasiec :D Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))) 16.04.09, 12:19 Ze skrzydełkami :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))) 16.04.09, 12:20 Mówię o tym z pewną taką nieśmiałością... :D Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )) 16.04.09, 12:30 czekaj, to Ty jesteś Brydzia, czy gdzie Brydzia była? Odpowiedz Link
baba_krk Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 16.04.09, 10:27 w połowie modelowania włosów zepsuła mi się suszarka, ale czy psioczyłam w myślach, że kaszana? nie :P usiadłam spokojnie, zjadłam pączka czekoladowego i przypomniałam sobie, że mam jeszcze małą "wyjazdową" suszarkę i na lajcie dokończyłam robienie sobie fryza :DDDD jest dobrze Funny Bunny :D Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 10:51 Fajnie :) A wiesz, że mam dziś na stópkach nowe zajebiaszcze buty i na razie pełna rewelacja, żadnych otarć, uciskania, uwierania, są przecudownie wygodne :))) Mogę zrobić fotkę komórą i Ci wysłać MMS-a :DDDDD Odpowiedz Link
baba_krk Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 11:13 Ooooo to super, mam podać nr tel? :DDDD A wiesz, że te buty, które mnie tak niemiłosiernie obtarły w środę, założyłam również w piątek i już było ok. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 16.04.09, 11:15 A bo to tak, qrna, jest: raz czy dwa razy Cię buty skatują, a później w nich można śmigać. Dawaj nr i się nie przejmuj jakością zdjęcia, bo mam telefon z kiepskim aparatem :D Odpowiedz Link
baba_krk Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))) 16.04.09, 11:18 Nowe to jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Ale najbardziej boli jak stare wyciągnięte z szafy po zimie obcierają :> @ Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 16.04.09, 11:23 Ała. Niech tylko przyjdzie lato i niech ja japonki z szafy powyciągam... :/ Idę na @ :D Odpowiedz Link
baba_krk Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))) 16.04.09, 11:40 Mnie się ostatnio wydawało, że już jest bardzo ciepło. I wyskoczyłam w takich klapkach rzemyczkowych. Nie dość, że stópiczki zmarzły, to jeszcze ślad pozostał :/ Na myśl o japonkach też drżę. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))) 16.04.09, 11:55 O nie, z moimi wiecznie marznącymi stopami, to jeszcze się nie da tak wydelikacić :F Odpowiedz Link
baba_krk Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))) 16.04.09, 14:48 Mnie oszukał nagrzany termometr. Myślałam, że są dzikie upały, a było po prostu w miarę normalnie i w efekcie ludzie na mnie dziwnie patrzyli, bo do klapek miałam jeszcze krótki rękawek, a oni wszyscy cienkie kurtki i półbuty :P Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )) 16.04.09, 15:03 To Karka chyba o Tobie wątek założyła. Idę napisać, że to Ty byłaś!!! :DDD P. S. Jednak po 8 godzinach prawie, najmniejsze paluszki trochę mam obtarte :( Odpowiedz Link
baba_krk Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ) 16.04.09, 15:27 Idę oblukać wątek i ewentualnie protestować :P A nie mogłaś ich pod biurkiem ściągnąć? Albo przebrać na jakieś sprawdzone? Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 15:36 Chcę rozchodzić przecież :) Odpowiedz Link
baba_krk Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 15:40 A nosisz/trenujesz wcześniej w domu, czy tylko ja tak mam? ;) Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 15:51 Troszeczkę sandałko-baleriny nosiłam ostatnio :F A te przyszły wczoraj, to nie miałam kiedy. Odpowiedz Link
baba_krk Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 16:08 Przyszły wczoraj? Ach ach i znowu podłapałam fantazję na buty. Tylko gdzie ja potencjalne nowe upchnę? Chyba pod łóżko... Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 16.04.09, 11:19 Jak miło :D takie wątki z rana, od razu zaraźliwy banan na ryjunie się pojawia :D Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 11:31 Banan jest dobry z rodzynkami, polany jogurtem :F Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 11:32 Małpa! :D I co ja mam teraz so Lidla iść może ? :P Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 16.04.09, 11:34 Ić, ić i od razu kup: paluchy maślano-serowe, ciasteczka owsiane w czekoladzie, podróbę (całkiem zacną zaprawdę) baileysa i jedziemy z koksem :) Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))) 16.04.09, 11:40 a pójdę chyba, ale to później :) gdzie te paluchi? jak one wyglądają ? bo ty o nich pisałaś kiedyś ale ja nie widzę nigdzie ... podróba baileysa, mmm teraz to mam smaka dopiero... na baileysa, nie na podróbę ale skoro dobra to... :) Odpowiedz Link
drzejms-buond Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 16.04.09, 11:48 ale wy mnie nie denerwujcie, tak??????? Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))) 16.04.09, 11:58 Ależ dlaczego, tak?!!! :) Tez jestem na diecie :P i cierpię, ale tak się trenuje silną wolę! Papierochy umiałam (chyba) rzucić. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 16.04.09, 11:57 Podłużne, grubaśne, w pudełku biało-czerwono-niebiesko-żółtym chyba. Ostatnio nie było w moim Lidlu. To zrobiłam kółka z ciasta piwnego, dodałam nieco aromatu maślanego, posypałam żółtym serem i wyszło bosko :) Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))) 16.04.09, 12:29 To pójdę dziś obaczyc :) Fanyy, kup mi bejbe czarne baleriny bez żadnych piździpałek, klamerek, cekinków, pierdolniczków , emo czaszek itp ... Są takie na świecie w ogóle ? :/ Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))) 16.04.09, 12:32 One gdzieś chyba w okolicach czipsów czy paluszków. Od groma takich balerin! I to tanich jak barszcz. Na allegro np. :D Kupiłam sobie od razu w trzech kolorach w zeszłym roku, najprostsze z możliwych, za grosze prawie. Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))) 16.04.09, 12:34 No ja chcę tanie jak barszcz, zwykłe, proste , czarne :) Ale nie z allegro, ja je muszę kupić dziś albo jutro i mieć natychmiast :D Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )) 16.04.09, 12:44 To sio do obuwniczych :P Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ) 16.04.09, 12:46 Ale tam są ubździone jakimiś duperelami... :) Długie szukanie przede mną :) Odpowiedz Link
gate.of.delirium Re:) Trochę skróciłem, bo mi się na monitorze... 16.04.09, 11:48 funny_game napisała: :F > > Ale fajne jest życie, co? :) ...nie mieści. Widziałem tylko f... Odpowiedz Link
funny_game Re:) Trochę skróciłem, bo mi się na monitorze... 16.04.09, 11:59 Co "f", co "f", grzecznie pytam? Odpowiedz Link
gate.of.delirium Re:) Trochę skróciłem, bo mi się na monitorze... 16.04.09, 12:05 funny_game napisała: > Co "f", co "f", grzecznie pytam? > Ef, jak fijołek, no ! Odpowiedz Link
funny_game Re:) Trochę skróciłem, bo mi się na monitorze... 16.04.09, 12:08 Masz fijołka czy po prostu darowujesz mi właśnie kwiatka, a ja się nie zorientowałam? :F Odpowiedz Link
gate.of.delirium Re:) Trochę skróciłem, bo mi się na monitorze... 16.04.09, 12:11 funny_game napisała: > Masz fijołka czy po prostu darowujesz mi właśnie kwiatka, a ja się nie > zorientowałam? :F > ...i zielonym do góry... Odpowiedz Link
funny_game Re:) Trochę skróciłem, bo mi się na monitorze... 16.04.09, 12:20 Ale TYM zielonym? :> Odpowiedz Link
gate.of.delirium Re:) Trochę skróciłem, bo mi się na monitorze... 16.04.09, 12:50 funny_game napisała: > Ale TYM zielonym? :> > No bez przesady! Bywa, że biorę prysznic... Odpowiedz Link
funny_game Re:) Trochę skróciłem, bo mi się na monitorze... 16.04.09, 12:54 No, dokończ. Masz taki długi nos, że jarasz TO zielone pod prysznicem, czy co? :P Odpowiedz Link
gate.of.delirium Re:) Trochę skróciłem, bo mi się na monitorze... 16.04.09, 13:11 funny_game napisała: > No, dokończ. > Masz taki długi nos, że jarasz TO zielone pod prysznicem, czy co? :P > Taki nos to raczej cecha Siostry Przełożonej ! "...noszę dredy, jaram Redy, łykam amfę, brykam w tango. Nie wiem sam, co powie lekarz na mój stan..." (Jarocin, któryśtam) Odpowiedz Link
justysialek Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 16.04.09, 11:59 Generalnie się zgadzam ale muszę wtrącić, bo nie wytrzymam, że czasami życie BOLI!!!!! Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 16.04.09, 12:00 Mówisz o zabiegu? Wszystko ok? :) Odpowiedz Link
justysialek Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 12:16 No ok. Podobno ma boleć i to jest właśnie straszne ;) Lekarze to ZŁOOOOO!!!! Odpowiedz Link
justysialek Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 16.04.09, 12:19 ...ale mam plan! Zaraz zabiorę się za robienie biżuterii i może trochę zapomnę. Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 16.04.09, 12:21 Ooooooooo :D Też czasem robię biżu. Chyba gadałyśmy o tym, prawda? Z Ewą jeszcze. Masz jakieś foty swojej? :> Odpowiedz Link
justysialek Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))) 16.04.09, 12:29 Nie mam fot, bo jestem teraz u rodziców. Jak dorwę aparat to porobię foty, tego co mi jeszcze zostało. Co sobie zrobię, to zaraz ktoś mi to podbiera z taką miną: Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))) 16.04.09, 12:34 :DDD Mój rudy kot ma zawsze taka minę, bo on taki z charakteru jest :D Zrób koniecznie. Hej, jak Ci podbierają, to znaczy, że fajoską robisz biżu! Odpowiedz Link
justysialek Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))) 16.04.09, 12:50 Osobiście uważam, że najpiękniejszą na świecie ale ja raczej nie jestem obiektywna ;D Jeszcze brakuje mi wprawy, doświadczenia i wychodzi dość amatorsko. Niektóre egzemplarze muszę poprawiać ;( Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))) 16.04.09, 12:55 No ja też muszę. Czasem jak coś stworzę, to gorzej, niż Sara Kiki :/ Ale czasem się zachwycę i sama noszę, więc wychodzi na zero :D Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )) 16.04.09, 13:10 To taka brydżowa legenda ze studenckich czasów. - Zawistowałaś jak Sara Kiki. - A kto to jest Sara Kiki? - Nie wiem, ale ch...owo wistuje. :DDD Legenda z brydżowej stała się legendą ogólną. Odpowiedz Link
justysialek Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 14:19 Oczywiście zdążyłam już wpisać Sarę Kiki w google <lol> Odpowiedz Link
funny_game Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) 16.04.09, 14:24 Jak zapytałaś Sara Who?, to od razu pomyślałam, że zaczniesz guglać :D Odpowiedz Link
i.nes oczopląsu dostałam! 16.04.09, 12:10 funny_game napisała: > Ale fajne jest życie, co? :) tak! nie... czasem? :D Odpowiedz Link
funny_game Re: oczopląsu dostałam! 16.04.09, 12:11 NAPISAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak? :D Odpowiedz Link
i.nes Re: oczopląsu dostałam! 16.04.09, 12:12 Nie wspominaj o nim! to już skończone! rzuciłam go!!! * nie, nie napisał... :( ** ale podobno coś dla mnie zostawił - odbiorę jutro :) Odpowiedz Link
lupus76 Re: oczopląsu dostałam! 16.04.09, 12:16 Czyżby romantyk? Na papierze, a nie w cyberprzestrzeni? Chwaliłoby się, bo sztuka epistolografii zanika w społeczeństwie. Odpowiedz Link
i.nes Re: oczopląsu dostałam! 16.04.09, 12:21 nie-e, nie sądzę ;) okaże się za jakiś czas. no zmykam! pap :) Odpowiedz Link
funny_game Re: oczopląsu dostałam! 16.04.09, 12:27 i.nes napisała: > Nie wspominaj o nim! to już skończone! rzuciłam go!!! ??????????????????????????? Oł. Nigdy nie wiem, czy Ty na serio czy na srerio :) > > > > * nie, nie napisał... :( > ** ale podobno coś dla mnie zostawił - odbiorę jutro :) Wąglik, ratunku! :F > > Odpowiedz Link
lupus76 Re: oczopląsu dostałam! 16.04.09, 12:14 Załącz fotkę. Ine.s Oczopląsa Pierwsza! :D Odpowiedz Link