zegnaj_kotku 06.03.13, 14:54 Świat idzie "do przodu" ale czy w dobrym kierunku? Co-parenting Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 15:00 Z zawodowego doświadczenia pierwsze co ciśnie mi się na usta: jakbyśmy nie mieli dość problemów w tzw. normalnych rodzinach... Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 15:17 no tak - problemy zawsze beda Ale ja uwazam, ze jesli chca dzieciaczka a nie znalezli nikogo do milosci - to czemu nie. poza tym kurcze - nie znam takich ludzi i nie mam chyba dlatego zdania. mam znajomych, ktorzy jako jeszcze mlodzi (ok 22-23 latka) chcieli dziecko ale nie byli ze soba. no i sobie spłodzili. Do dzis sie nie pobrali mieszkaja w Szkocji teraz, dziecko juz duze, panica taka A oni...milosci to tam raczej nie ma ale zyja fajnie i spokojnie czemu nie zatem Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: projekt dziecko 06.03.13, 17:09 hmm,daje się ludziom wybór a to chyba nic złego...jak wszystko zresztą,ma to swoje plusy i minusy. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: projekt dziecko 06.03.13, 17:32 jeśli w pełnych, wydawałoby się kochających rodzinach jest tyle patologii....to nie wiem, co lepsze.... Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: projekt dziecko 06.03.13, 17:38 Świat stwarza możliwości a czas pokaże co ludzie z tym zrobią. Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 17:44 NMa dzieci w obecnej sytuacji ekonomicznej moga pozwolić sobie tylko bogaci ludzie. Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: projekt dziecko 06.03.13, 17:49 fripoo napisał: > NMa dzieci w obecnej sytuacji ekonomicznej moga pozwolić sobie tylko bogaci lud > zie. Bzdury..Ci biedniejsi czasem albo i częściej kochają bardziej... Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 18:22 Co masz na myśli pisząc biedniejsi? napisz najlepiej o jakie kwoty miesięcznie netto Ci chodzi Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 17:49 Prawda jest taka, ze patologia była zawsze. A warunki - kiedys - znacznie gorsze do dzieci - prawo dzungli i natura. Nie bylo szczepien etc Bo to troszke tak, ze niby jak jeden ksiadz pedofil to zakazac religii itp W/w przyklad to dowod na to, ze mozna a nawet czasami mozna lepiej niz w rodzinie "niby" z milosci Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: projekt dziecko 06.03.13, 17:53 A ile kobiet "wpada" nie planując dziecka?bo jakoś tak wyszło..to co???to też z miłości? Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 18:21 REligia powinna być dla chcących się jej uczyć a nie przymusowa. Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:21 fripoo napisał: > REligia powinna być dla chcących się jej uczyć a nie przymusowa. no i tak jest Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:24 może teraz, ale kiedyś było inaczej. Zresztą pochodzę z prowincji, niby teoretycznie można wybrać etykę zamiast religii, ale co jeśli takich osób będzie niewiele? w polsce jest przymusowa chrystianizacja, kościół wtrąca się tam gdzie nie powinien. A tak na marginesie czy płacimy jakiś podatek na kościół? Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:29 fripoo napisał: > może teraz, ale kiedyś było inaczej. Zresztą pochodzę z prowincji, niby teorety > cznie można wybrać etykę zamiast religii, ale co jeśli takich osób będzie niewi > ele? w polsce jest przymusowa chrystianizacja, kościół wtrąca się tam gdzie nie > powinien. > A tak na marginesie czy płacimy jakiś podatek na kościół? Nie ma przymusu i nie musisz brac etyki. ja nie mam na swiadectwie ze sredniej ani jednego ani drugiego - tylko malo kto wie, ze tak mozna Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:45 fripoo napisał: > A jak to załatwiłas? No jak to jak. Normalnie. zgłosiłam i nie chodzilam Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:47 Ja myślałem, że to przymus. jesteś chrzczona? Odpowiedz Link
torado Re: projekt dziecko 06.03.13, 18:46 no cóż..... dziecko to odpowiedzialność, a nie fanaberia.... Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 18:56 Tak... niemniej jednak zdarzyło mi się usłyszeć od dorosłych rodziców: - nie chciałam/chciałem jej/go - zniszczyła/zniszczył mi życie - moje życie mogło zupełnie inaczej wyglądać, gdyby nie ona/on - mam z nią/nim tylko problemy - najchętniej bym ją/jego oddała/oddał do jakiegoś zakładu Jeśli słyszę to ja, mały problem, jeśli słyszy to córka/syn wiele razy, utrwala się to głęboko w pamięci dziecka i owocuje w dorosłym życiu... gorzkimi owocami... Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:02 gdzie byli jak płodzili dzieci? ludzie to jednak są pojebani. Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:04 Chyba ich obecność była konieczna w tej sytuacji? Chociaż i na to jeden z tatusiów miał odpowiedź: Pani, jak ja to robię, to nie myślę przecież... Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:13 Całe mnóstwo... niektóre nawet podobne do mnie... mentalnie Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:17 Prawie... staram się Ich czegoś nauczyć Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:21 Już odpowiadałam na to pytanie, nie Tobie przypadkiem? Miłości uczę, miłości Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:28 Dlaczego? Przecież cierpliwie tłumaczę... Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:35 Frip, wyłącz schematy, włącz wyobraźnię Nie wiem, gdzie masz te przyciski, więc nie będę gmyrać Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:21 fripoo napisał: > kurde jakich Ty rzeźni słuchasz? rzezni???? gdzie??? co??? Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:35 fripoo napisał: > masz link do jakiejś metalowej rzeźni Fripku - zmieniłam, specjalnie dla ciebie muzyczke Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:38 Slayer czego Ty słuchasz? ja nadal noszę glany, nie moge się z nimi rozstać. Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:44 fripoo napisał: > Slayer czego Ty słuchasz? ja nadal noszę glany, nie moge się z nimi rozsta > ć. ooooo Frip i glany hmmmm rusza wyobraznia ja mam swoje jeszcze z czasów licealnych, zakladane obowiazkowo na koncerty czego zatem ty słuchasz skoro latasz w glanach a Slayer czy Amon to rzeźnia? Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:46 lżejszych odmiany metalu, rocka, bluesa, klasyki ostatnio - starzeję się to i spokojniejszy sie robię Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:47 fripoo napisał: > lżejszych odmiany metalu, rocka, bluesa, klasyki ostatnio - starzeję się to i s > pokojniejszy sie robię u mnie to z wiekiem w druga stronę idzie Odpowiedz Link
bez.pokory Re: projekt dziecko 06.03.13, 18:52 tak się akurat składa, że Ci, ktorych na to stać nie mają, albo mają jedno tych których nie stać na inne rozrywki produkują dzieci coby opieka społeczna miała co robić Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:34 jako szczesliwa posiadaczka dziecka stwierdzam, ze wcale nie jest to jakas skarbonka bez dna. jest - jesli rodzice szaleja i wala w malucha ile wlezie. Nie odczuwam az tak jakiegos dyskomfortu finansowego z powodu ów posiadania. i pewnie sa osoby, ktore tak kalkuluja, ze sobie namnoza ale poczytajcie ile opieka daje. Nie wiem czy za takie pieniadze mozna cos zrobic sensownego. To nie dziecko ale ludzie wydaja bez sensu kase. jak na ten przykład pierwsze z brzegu - pieluchy. bo na pampersy trzeba a drogie!!! No tak ale jak ja bylam mała i nie było takich wynalazków - to jak miałam rok - to juz w majtach latalam i wiedzialam co to nocnik. A uwierzcie mi - jak mały miał 3 lata i zaczal do przedszkola chodzic to polowa w grupie miała pieluchy!!!! No ja wiem, mamy to korzystamy, czemu nie, sama lubiłam..... ale bez przesady z ta skarbonką, ze to niby tyle trzeba... Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 19:37 Ja bez bicia przyznaję że szkoda by mi było wydawać kase na dziecko. Pomijam fakt, że ich mieć nie mogę, ale nawet gdyby to bym w życiu się nie zdecydował. Odpowiedz Link
tapatik Re: projekt dziecko 10.03.13, 11:06 fripoo napisał: > Ja bez bicia przyznaję że szkoda by mi było wydawać kase na dziecko. Właśnie. Niech samo na siebie zarabia. > Pomijam fakt, że ich mieć nie mogę Jesteś bezpłodny? Super. Przynajmniej Twoje marudzące geny się nie rozmnożą. Odpowiedz Link
bez.pokory Re: projekt dziecko 06.03.13, 20:00 Baska, ja wiem, ze państwo nie nawali kasy, bo inaczej nie mielibyśmy niżu demograficznego. Wiem też, że sporo jest patologii, która narobi sobie dzieci, a potem chodzi i jęczy wszędzie gdzie się da... w opiece, w szkole, w Caritasie najczęściej jest tak, że pracować to im się nie opłaca, więc przesiadują na plotkach z koleżankami, albo zajmują sobie kolejkę i czekają na wszystko co im się da. Wykłócając się, ze im się należy i koniec! Może pojechałam stereotypowo, ale systematycznie oglądam takie panie, którym zwyczjanie pójście do pracy się nie oplaca. Lepiej się lansować na fejsie i sponsora dla siebie i dzieci znaleźć. Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 20:25 Oj ale z opieki to one nie wyżyja to chyba raczej ten sponsor powiem Ci/Wam, że ten sponsoring miałam ostatnio okazje osobiscie poogladac. kolega znaczy sie, zonaty znalazl panią i jej pomaga finansowo. mieszkanie opłaca i on sie zapiera, że ona biedna jest i go oczarowała i tyle, że oni nic tego jeszcze, a rodzina nie ucierpi bo pan dobrze zarobi no i ja se wtedy pomyslałam, że te chłopy (niektore) to takie durne.... On serio w to wierzy co mowi Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 20:33 Być może samotność pcha niektórych zamożnych (aczkolwiek niezbyt urodziwych) facetów w takie układy. Nie rozumiem jak można być z kimś tylko dla kasy. Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 20:39 dla kasy i łózka a facet bardzo urodziwy Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: projekt dziecko 06.03.13, 20:45 pewnie ma dobre serce i nie może patrzeć na biedę innych Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 20:51 Z ust mu to wyjęłas Fripku - a co - wolisz oceniac meska urode z meskiego punktu widzenia Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 20:58 Nie o to mi chodziło - dla kobiet wystarczy jak facet jest przystojny i ma kasę , rzecz jasna piszę o statystycznej polce. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: projekt dziecko 06.03.13, 21:12 nie dokończyłam.. wygląda na to, że obracam się w bardzo dużym gronie nie statystycznych polek.... albo Ty się mylisz.... Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 21:14 jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jak obserwuję otoczenie to znajduje tylko potwierdzenie moich teori - wygląd i kasa dla większości kobiet wystarczy jeśli chodzi o wybór życiowego partnera. Nie masz kasy dla kobiet jesteś zerem, niewidocznym jak powietrze. Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: projekt dziecko 06.03.13, 22:39 Skoro masz takie zdanie, to uksztaltowałes je na podstawie spotkanych kobiet. Skoro takie kobiety spotkałes - to takie przyciągałeś. Skoro takie przyciagałes - twoja sprawa. Ale może bez osadów. możemy tak jechac po plci Nigdy nie uderzyła mnie kobieta a facet i owszem Nigdy nie okradła mnie kobieta - a facet i owszem nigdy nie napadła mnie kobieta - a facet i owsze ot masz swojego polskiego faceta !! tyle, że takie uogólnianie jest do d...y tak się trafilo, zdarzyło a ja i tak twierdze, że faceci sa fantastyczni, nie szufladkuje przesatn pier..... a swoje smuty wal w przepasc, krzycz, nie wiem co rob ale nie siej na uogólnienia bo to banalne Odpowiedz Link
tapatik Re: projekt dziecko 10.03.13, 11:08 czarny.onyks napisała: > pierd****** Fripie.... Na szczęście jest bezpłodny. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: projekt dziecko 06.03.13, 21:09 oj, bo takich wrażliwych na krzywdę i biedę kobiet sporo... tacy...empatyczni bardzo ........lubią wkładać i patrzeć, jak rośnie.....jak serce rośnie Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 21:14 Włączyłeś właściwy przycisk, jak prosiłam? Zależy co i w co próbujesz włożyć... Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 21:22 Oooo to pięknie, że dziadzio miał z Tobą zajęcia praktyczne Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 21:25 hahaha jak dziadek żył to jeszcze nie wiedziałem po co mam pewne częsci ciała, a teraz lata świetności już mam za sobą, zdecydowanie mniej seksu potrzebuję niż w wieku 20 lat, wtedy popęd był olbrzymi. Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 21:27 Frip, zapamiętaj (włącz odpowiedni przycisk): nie ilość lecz jakość!! Zawsze Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 21:38 Chciałeś wiedzieć, jak uczę Proszę bardzo Odpowiedz Link
blue_velvett Re: projekt dziecko 06.03.13, 21:43 Czas przyszły jest tu nie na miejscu, Frip Ogarnij się Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 21:52 Dla mnie tylko przyszłośc ma znaczenie i jak ją rozegram Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: projekt dziecko 06.03.13, 23:05 Czy Mistrzyni ma jakieś limity jeśli chodzi o liczbę uczniów? Odpowiedz Link
fripoo Re: projekt dziecko 06.03.13, 20:56 Stereotypy to nic dobrego, czasem coś wydaje się oczywiste a nie ma nic wspólnego z prawdą. Odpowiedz Link
tapatik Guzik mnie obchodzi, że świat idzie do przodu. 10.03.13, 11:15 Guzik mnie obchodzi, że świat idzie do przodu. Wiecie co ja mam z przodu? CHCĘ MIŁOŚCI I SEKSU. I dziecka. Może być nawet liczba mnoga, też wychowam. Odpowiedz Link