30.08.13, 21:11
bliżej, najbliżej i... d. z.sad Taka moja kolejna refleksja z czytactwa forumowego. Chcemy bliskości, boimy się bliskości, uciekamy od bliskości, przyzywamy bliskość, a jeszcze inni jak już ją mają bliżej niż blisko, to wietrzą podstęp, albo się zastanawiają, kiedy się obudzą, lub też dostaną w łeb i zostaną sprowadzeni na właściwe miejsce w życiu.

Wyciągnięte z kilkunastu wątków samotnych i nieśmiałków. Jeśli ktoś zrozumiał, co autor miał na myśli, to proszę o podzielenie się własnymi refleksjami na ten lub poboczne tematywink
Dobrego wieczoru (blisko)smile)
Obserwuj wątek
    • czarny.onyks Re: blisko 30.08.13, 21:25
      czasem się boimy, bo zburzy spokój, jaki mamy wokół siebie...
      a czasem w duszy jeszcze niezagojone rany...

ale częściej chyba trudno znaleźć takie porozumienie dusz i ciał, by chciało się rzucać wszystko i biec...bo gdy jedno chce, to drugie niekoniecznie....
      • organza7 Re: blisko 30.08.13, 21:52
        A może nie od razu biec w te pędy a zacząć od powolnego spacerku we dwoje?smile Też nie wiem, jak to jest, że tyle osób tu pisze o potrzebie bliskości drugiego człowieka i... na pisaniu się kończy. Taki paradoks, bo trochę nas tu jest i jakoś tak... a sama chyba nie wiem, co chcę powiedziećsad
        • czarny.onyks Re: blisko 30.08.13, 22:10
          no bo.... nie pod drodze zazwyczaj jest...

ot gdzie Kraków, a gdzie...taki Szczecin choćbywink
          • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:12
            Szczecin Ci po głowie chodzi?wink Uchyl rąbkasmile
            • czarny.onyks Re: blisko 30.08.13, 22:14
              no tak...od razu podejrzeniabig_grin

a wybrałam drugi koniec Polski dla lepszego efektuwink
              • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:17
                Ja i podejrzenia? No wieszsuspicious

Ale znam parę z dwóch koniuszków Polski, co się spiknęła i za cholercię ich rozłączyć nie dało radybig_grin
                • torado Re: blisko 30.08.13, 22:24
                  ale z Łodzi na Śląsk, Górny ofkors i na odwrót nie tak daleko wink
                  • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:26
                    Całkiem blisko może być nawetwink
          • beja_81 Re: blisko 30.08.13, 22:23
            Bo to się trzeba ponoć rozglądać wokół siebie smile
            • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:26
              Chiba okulary muszę sobie sprawićbig_grin
              • torado Re: blisko 30.08.13, 22:31
                organza7 napisała:

> Chiba okulary muszę sobie sprawićbig_grin

z doświadczenia powiem troszku pomagają big_grin big_grin
                • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:32
                  Na przyciąganie?suspicious
                  • torado Re: blisko 30.08.13, 22:40
                    organza7 napisała:

> Na przyciąganie?suspicious

Ty malutka tongue_out a o przyciąganiu była mowa? suspicious
                    • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:41
                      No, cały czas, przyciąganie bliskościbig_grin
                      • torado Re: blisko 30.08.13, 22:45
                        organza7 napisała:

> No, cały czas, przyciąganie bliskościbig_grin

aby przyciągnąć to trza najpierw się rozejrzeć dokoła siebie czy jest co przyciągać i może najważniejsze, czy akurat to warto przyciągnąć big_grin big_grin big_grin
                        • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:52
                          To trochę jak z wciąganiemsuspicious Jak sie nie rozejrzysz, to możesz sobie coś zapchaćsuspicious
                          • torado Re: blisko 30.08.13, 22:57
                            organza7 napisała:

> To trochę jak z wciąganiemsuspicious Jak sie nie rozejrzysz, to możesz sobie coś za
                            > pchaćsuspicious

bardzo trafna analogia wink big_grin A potem klops, jak to odetkać wink
            • czarny.onyks Re: blisko 30.08.13, 22:27
              ponoć...ale nie zawsze coś widzimy...
              • maruda2 Re: blisko 30.08.13, 22:28
                ale ponoć też trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płota wink
                • facet699 Re: blisko 30.08.13, 22:29
                  to akurat prawda po sąsiad ma bzika na punkcie ogrodu wink
                • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:30
                  Czyjego?big_grin
                  • facet699 Re: blisko 30.08.13, 22:35
                    no tego obok czyli swojego wink
          • facet699 Re: blisko 30.08.13, 22:39
            no fakt wink
    • facet699 Re: blisko 30.08.13, 22:35
      tak jakbyś o mnie pisała.... też czekam kiedy dostanę solidnie w łeb... bo jak komu ma się nie powieść to się nie powiedzie.
      ---------------
      Nigdy nie ma się drugiej okazji, żeby zrobić pierwsze wrażenie (A.Sapkowski )
      • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:35
        Bo trochę pisałam, wiesz?smile
        • facet699 Re: blisko 30.08.13, 22:38
          zachód słońca? No pewnie, nawet po przyjacielsku wink
          • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:40
            Tu akurat nie o zachód szłowink Gdzieś tam przeczytałam Twój defetystyczny wpis i tak mi jakoś utkwił w pamięci. Ale wiesz, ja mam zwyczaj nie ruszać, co nie moje, a w "po przyjacielsku" nie wierzę jakośsmile
            • torado a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:43
              i było najpierw o zbliżaniu, potem o zupełnej bliskości, a potem o powolnym oddalaniu się... zabawne, wzruszające...smile
              • organza7 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:45
                Tytuł proszęsmile
                • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:47
                  organza7 napisała:

> Tytuł proszęsmile

W KRĘGU MIŁOŚCI....polecam polecam, bo to tego samego reżysera co BOSO, ALE NA ROWERZE też polecam smile
                  • organza7 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:49
                    Ale jak wyciskacz, to nie idęsad To już wolę strzelankętongue_out Jest tu jaki chłop, który mnie zabierze na swój film?wink
                    • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:52
                      W planie mam Atlas Chmur i zapewne tak zostanie tzn w planie crying
                      • organza7 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:53
                        I czego ryczy? Idź i baw się dobrzesmile A to strzelanka chyba nie jest?suspicious
                        • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:54
                          organza7 napisała:

> I czego ryczy? Idź i baw się dobrzesmile A to strzelanka chyba nie jest?suspicious

Ty se weź zapodaj coś Tarantino wink
                        • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:55
                          nie ale elementy sf są, tak samo jak i to kino.... więc powodów do radości nie mam
                          • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:58
                            facet699 napisał:

> nie ale elementy sf są, tak samo jak i to kino.... więc powodów do radości nie
                            > mam

smutasie jeden tongue_out
                            • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:59
                              a z czego tu się cieszyć ?
                              • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:00
                                facet699 napisał:

> a z czego tu się cieszyć ?

jesteś zdrowy?
                                • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:03
                                  ogólnie tak... przynajmniej teraz, ale samo zdrowie to takie jałowe jest
                                  • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:09
                                    facet699 napisał:

> ogólnie tak... przynajmniej teraz, ale samo zdrowie to takie jałowe jest

bo go nie doceniasz...taki eksperyment...pomyśl przez moment, że stajesz się niewidomy...to jest powód do smutku...i jak ?
                                    • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:13
                                      to jest myślenie w kierunku którego nie chcę iść, niedawno przeżyłem swoje ze zdrowiem więc coś o tym wiem
                                      • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:15
                                        facet699 napisał:

> to jest myślenie w kierunku którego nie chcę iść, niedawno przeżyłem swoje ze z
                                        > drowiem więc coś o tym wiem

ale nie przełożyło się na docenianie zdrowia i tego, co masz....przykro mi
                                        • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:20
                                          bo nic nie zmieniło, wróciłem do rutyny życia ..... niestety........ i może coś teraz świeci ale nie wierzę w swoje szczęścke
                                          • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:22
                                            facet699 napisał:

> bo nic nie zmieniło, wróciłem do rutyny życia ..... niestety........ i może co
                                            > ś teraz świeci ale nie wierzę w swoje szczęścke

ojjj no to kto ma uwierzyć w Twoje szczęście, jak Ty sam nie wierzysz...no dobra ja troszku mogę smile
                                            • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:23
                                              jeszcze raz podziękuję i ten smile dla Ciebie
                                              • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:28
                                                facet699 napisał:

> jeszcze raz podziękuję i ten smile dla Ciebie

ale obiecaj, że będziesz starał się wierzyć w swoje szczęście lub choćby przestaniesz wierzyć, że nie masz szczęścia....plissssss smile
                                                • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:32
                                                  jak tak bardzo prosisz, tylko warunkiem jest że to szczęście musi się chociaż zacząć tak naprawdę
                                                  • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:35
                                                    facet699 napisał:

> jak tak bardzo prosisz, tylko warunkiem jest że to szczęście musi się chociaż z
                                                    > acząć tak naprawdę

ale wiesz co.... szczęście to odczucie i zależy od Twojego nastawienia...ono nie istnieje ot tak sobie wink
                                                  • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:39
                                                    szczęście sami tworzymy, a jeśli nie jesteśmy samolubami to z kimś. Niestety sam nie potrafię
                                                  • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:41
                                                    facet699 napisał:

> szczęście sami tworzymy, a jeśli nie jesteśmy samolubami to z kimś. Niestety sa
                                                    > m nie potrafię

mnie chodziło o takie poczucie szczęścia, że możesz powiedzieć o sobie szczęśliwy człowiek..ech mało precyzyjne te dyskusje przez neta...wink
                          • organza7 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:58
                            Elementy sf?suspicious I to jest powód do łez?
                            • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:00
                              powód do pójścia a łzy bo nie pójdę sad
                              • organza7 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:02
                                Ale czemu nie, jeśli lubisz? Przyspawany jesteś do krzesła, do łóżka czy kaloryfera?suspicious
                                • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:04
                                  bo samemu to nie to samo
                                  • organza7 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:06
                                    No masz... ale jak na film to można samemu, do kina - niezbytwink

Nie smutaj już, bo mnie się udzielasad
                                    • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:09
                                      jeszcze nic nie wiem więc żyję nadzieją, coś muszę zrobić z tym smutaniem... koniecznie
                                      • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:12
                                        facet699 napisał:

> jeszcze nic nie wiem więc żyję nadzieją, coś muszę zrobić z tym smutaniem... ko
                                        > niecznie

noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
                                        • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:14
                                          stawiam Ci piwo smile
                                          • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:16
                                            facet699 napisał:

> stawiam Ci piwo smile

super..... mniam, uwielbiam...smile ciemne wink
                                            • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:21
                                              też lubię wink
                                        • organza7 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:18
                                          No i proszę, kto tu skutecznie pociesza. Teraz to już ja nie przeszkadzam Wamsmile
                                          • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:22
                                            tu nie ma praw własności wink
                                            • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:23
                                              facet699 napisał:

> tu nie ma praw własności wink

uffff, bo już myślałam....wink
                                              • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:24
                                                chyba nie chciałaś tak odejść bez słowa?
                                                • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:27
                                                  facet699 napisał:

> chyba nie chciałaś tak odejść bez słowa?

hihihihih.... no coś Ty, poza tym nie chce mi się jeszcze odchodzić...smile
                                                  • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:29
                                                    to dobrze chociaż pora już zacna
                                  • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:11
                                    facet699 napisał:

> bo samemu to nie to samo

no tak, bo Ty chodzisz do kina, a nie na film wink big_grin
                                    • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:15
                                      na film by zabić nudę, do kina by poczuć życie
                                      • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:18
                                        facet699 napisał:

> na film by zabić nudę, do kina by poczuć życie

a na czym polega to czucie życia w kinie? wink
                                        • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:26
                                          gdyby nie minka to bym tłumaczył wink
                                          • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:30
                                            facet699 napisał:

> gdyby nie minka to bym tłumaczył wink

hmm....no dobrze dobrze wink nie ciągnę zatem za język wink
                                            • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:35
                                              jaki język, przecież to oczywiste
                                              • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:36
                                                facet699 napisał:

> jaki język, przecież to oczywiste

no to ja głupia jezdem, bo dla mnie nieoczywiste wink
                              • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 23:02
                                facet699 napisał:

> powód do pójścia a łzy bo nie pójdę sad

to dlaczego nie pójdziesz ? bo nie kumam...duży chłopiec jesteś przecież wink
                      • torado Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:53
                        facet699 napisał:

> W planie mam Atlas Chmur i zapewne tak zostanie tzn w planie crying

no mnie ten film wydaje się nudny...ale nic to wink a czemu tylko w planie?
                        • facet699 Re: a ja właśnie wróciłam z kina 30.08.13, 22:57
                          bo mam wrażenie, że się psuje jeszcze bardziej to co pisałem gdzie indziej wink
            • facet699 Re: blisko 30.08.13, 22:49
              który? Ja jestem mój i nie zanosi się inaczej, niestety...... chyba że cud......ale czy ktoś widział cuda ?
              • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:50
                Oj, to z wpisów wynika coś innego, ale może ja źle interpretujęwink
                • facet699 Re: blisko 30.08.13, 22:53
                  nie wiem czy ufać Twojej interpretacji czy swojej ???
                  • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:57
                    Niepokojące...
                    • facet699 Re: blisko 30.08.13, 22:58
                      które?
                      • organza7 Re: blisko 30.08.13, 22:59
                        Zależy dla kogowink
                        • facet699 Re: blisko 30.08.13, 23:01
                          dla bardziej zainteresowanego oczywiście wink
                          • organza7 Re: blisko 30.08.13, 23:04
                            Więc niech bardziej zainteresowany oceniwink
                            • facet699 Re: blisko 30.08.13, 23:07
                              bardziej zainteresowany powiedział, że mu smutno
                              • organza7 Re: blisko 30.08.13, 23:11
                                Gdybyś nie był facetem, to bym Cię przytuliła, tak mi Cię żalsad No weź, proszę Cię, pomyśl o tym, co można robić we dwojesmile Pamiętasz? niedawno sobie pisaliśmy tak fajniesmile
                                • torado Re: blisko 30.08.13, 23:13
                                  organza7 napisała:

> pomyśl o tym, co można robić we dwojesmile Pamiętasz? niedawno sobie pisaliśm
                                  > y tak fajniesmile

no ładnie tongue_out big_grin big_grin
                                  • organza7 Re: blisko 30.08.13, 23:15
                                    Złośliwa bestiasuspicious Ja tylko niosę pomoctongue_outbig_grin
                                    • torado Re: blisko 30.08.13, 23:19
                                      organza7 napisała:

> Złośliwa bestiasuspicious Ja tylko niosę pomoctongue_outbig_grin

w stroju pielęgniarki ? suspicious big_grin
                                      • facet699 Re: blisko 30.08.13, 23:25
                                        a po co strój ? wink
                                • facet699 Re: blisko 30.08.13, 23:17
                                  można robić 60 rzeczy do kwadratu, a przytulenia koniecznie potrzebuję wink
                                  • organza7 Re: blisko 30.08.13, 23:19
                                    Torka na pewno przytuli na tym piwkusmile Bawcie się dobrze, dobrej nockismile
                                    • facet699 Re: blisko 30.08.13, 23:27
                                      dobranoc smile
                        • torado Re: blisko 30.08.13, 23:01
                          organza7 napisała:

> Zależy dla kogowink

uuuuuu..... zaraz nie będzie wiadomo, o co chodzi big_grin big_grin
                          • organza7 Re: blisko 30.08.13, 23:03
                            My wiemy. Ty nie?big_grin
                            • torado Re: blisko 30.08.13, 23:10
                              organza7 napisała:

> My wiemy. Ty nie?big_grin

ja to już Ci nie przeszkadzam, bo facet wyraźnie chce byś go przytuliła i pocieszyła wink
                              • organza7 Re: blisko 30.08.13, 23:14
                                Torkasuspicious Bez takich mi tu, bo się wkurzęsuspicious I buzi nie dam na dobranocbig_grin
                                • torado Re: blisko 30.08.13, 23:21
                                  organza7 napisała:

> Torkasuspicious Bez takich mi tu, bo się wkurzęsuspicious I buzi nie dam na dobranocbig_grin

facetowi?? suspicious
                                  • facet699 Re: blisko 30.08.13, 23:33
                                    tzn Mnie? Będę płakał ... buuuuuu
                              • facet699 Re: blisko 30.08.13, 23:28
                                no a Ty nie możesz? plizzzzzzzzzz wink
                                • torado Re: blisko 30.08.13, 23:33
                                  facet699 napisał:

> no a Ty nie możesz? plizzzzzzzzzz wink

że niby ja?? wink
                          • facet699 Re: blisko 30.08.13, 23:10
                            a skąd wiesz ?tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się