sadgirl25 08.05.14, 13:25 Cześć Życzę Ci zdrowia,szczęścia, radości,miłości,uśmiechu na twarzy i spełnienia wszystkich marzeń Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abyss7 Re: Dla M 08.05.14, 14:49 Przyłączam się do życzeń, wszystkiego naj M Fly on, Little Wing, fly on. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Dla M 08.05.14, 16:14 i ode mnie wszystkiego dobrego!!Nie bój się spełniać marzeń Odpowiedz Link
ice_flower Re: Dla M 08.05.14, 16:25 H? M? Lekko zagubiona ale też się przyłączam do życzeń.. zdrowia i radości życia Kimkolwiek jesteś.. Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Dla M 08.05.14, 17:20 Tez nie mam pojecia kim ona jest zagubiona? mysle ze dosc dobre okreslenie. Przyznawac sie czy nie...? ok. wystarczy ze powiem "DZIEKUJE WSZYSTKIM za.zyczenia" milo z Waszej strony Odpowiedz Link
ice_flower Re: Dla M 08.05.14, 17:27 Aleś Ty ładna.. i 26 lat.. piękny wiek. Czasami myślę, że jakbym znowu miała 26 lat.. No właśnie, to co? Czy inaczej bym pokierowała swoim życiem? Czy w ogóle miałabym szansę zrobić coś inaczej? Bo wyznawcy predestynacji pewnie jedynie zaśmieją się pod nosem.. Ale gdybym Ci miała złożyć bardziej osobiste życzenia.. nie wiem czy mogę? Życzyłabym po prostu: nie przegap.. Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Dla M 08.05.14, 18:14 juz to robie.... przegapiam ale mysle ze nie wszystko stracone. Tak sie zlozylo ze ostatnie lata byly najgorszymi.... Strasznie sie zastalam. brak z mojej strony dzialan. czasem po prostu mi nie zalezlo. Mozna powiedziec ze nawet umarlam za zycia.... Czy moze buc gorzej niz jest? sama nie wiem... pewnie zawsze moze byc gorzej.... ale lepiej jakby teraz bylo tylko lepiej Babcia mi dzisiaj dokladnie to samo powiedziala, ze mam piekny wiek babcia juz 3 raz w tym tyg zyczenia mi zlozyla Jasne ze mozesz. Nie chce juz przegapic tego co nadejdzie, a zeby cos wiecej zobaczyc musze wyjsc Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Dla M 08.05.14, 18:27 Po latach czasem wydaje się, że można było inaczej, lepiej... Ale czy tak rzeczywiście by było? Nie wiem. Chyba nie. Odpowiedz Link
ice_flower Re: Dla M 08.05.14, 18:32 No właśnie. Czy nasze życie to splot przypadków? Czy bezwolnie wypełniamy czyjś plan? Czy plan ten ogranicza się do wolności wyboru? W prawo czy w lewo? Otworzyć te drzwi czy nie? A może już z góry wiadomo, że otworzymy..? Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Dla M 08.05.14, 18:57 eee z gory to wiadomo.... ze np deszcz spadnie zycie w glownej mierze od nas zalezy. od naszych decyzji i... zaniechan... rownez duzy ma wplyw otoczenie. Jestesmy od niego niekiedy uzaleznieni. Wplywa na nas czy tego chcemy czy nie. Jednak my sami wiele mozemy zmienic ponoc tak na przykladzie innych mi sie wydaje Odpowiedz Link
ice_flower Re: Dla M 08.05.14, 19:02 Staram się właśnie tak myśleć. Dla mnie to bardzo optymistyczne. Bo jakoś ciężko byłoby mi się pogodzić z ideą predestynacji.. No i takie myślenie daje możliwość spojrzenia z dystansu także na siebie. A jak mam do wyboru płacz lub śmiech to wolę się pośmiać z siebie choćby i przez łzy.. Odpowiedz Link
abyss7 Re: Dla M 08.05.14, 19:22 ice_flower napisała: > Bo jakoś ciężko byłoby mi się pogodzić z ideą predestynacji.. Daj spokój z dogmatem predestynacji - kompletna bzdura wymyślona przez Afrykanerów dla usprawiedliwienia swoich działań. Wygodnie było stwierdzić - oto ja jestem dobry i trafię do nieba, a Bóg wykazał moją czystość namaszczając mnie białym kolorem skóry, a czarny jest z natury zły i skazany na wieczne potępienie (co gołym okiem widać po gębie jak u diabła), dlatego tu na ziemi musi służyć jak pies, bo tak chce Najwyższy, a w nagrodę łaskawie pozwolę mu żyć. Lubisz oglądać ciurkiem 5h video z wesela dalekiej kuzynki? Jeszcze raz odtwarzać klatka po klatce, to co już raz widziałaś? Myślisz, że jeśli istnieje Bóg, to rzeczywiście chciałoby mu się od 4,5 miliarda lat siedzieć przed TV znając każdą sekwencję na pamięć? Jako wszechmocny chyba nie urządziłby sobie w ten sposób swego istnienia, nie? Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Dla M 08.05.14, 18:52 czy byloby lepiej gdybysmy mogli wrocic wstecz i cos zmienic? Teraz nam sie wydaje ze tak. ale nie wiemy tego czy zrobiwszy inny krok nie byloby nawet gorzej. Ciekawy film "Efekt motyla" daje do myslenia, ze nie warto zbyt wiele myslec nad przeszloscia. Nie warto zalowac decyzji. ech. gorzej jak ich nie podejmujemy... Nawet gdybysmy mogli wrocic sie wstecz i cos zmienic pozniej nasze losy moglyby sie potoczyc zupelnie inaczej. Drobna zmiana, trzepot skrzydel motyla, moze wywolac burze piaskowa Odpowiedz Link
ice_flower Re: Dla M 08.05.14, 18:59 Przypomina mi się taki film (tytułu nie pamiętam). Dziewczyna dostaje od losu drugą szansę na podjęcie ważnej dla siebie decyzji. Cofa się w czasie i decyduje zupełnie inaczej niż za pierwszym razem. Wszystko idzie po jej myśli. Film zaczyna nudzić.. I nagle w końcówce (jak dobrze, że ja zawsze oglądam do końca..) splot zupełnie przypadkowych zdarzeń powoduje, że znajdzie się w dokładnie tym samym momencie życia i dokładnie tej samej sytuacji. Pomimo zmiany decyzji, która według niej zaważyła na całym jej dorosłym życiu.. Przyznam się, że po obejrzeniu pół nocy nie spałam.. końcówka mnie poraziła.. Odpowiedz Link
abyss7 Re: Dla M 08.05.14, 19:06 ice_flower napisała: > Przypomina mi się taki film (tytułu nie pamiętam). Dziewczyna dostaje od losu d > rugą szansę na podjęcie ważnej dla siebie decyzji. Cofa się w czasie i decyduje > zupełnie inaczej niż za pierwszym razem. Wielu filmowców eksperymentowało z tym tematem. Wyśmienicie zrobił to Kieślowski - masz aż 3 wersje rozwoju wypadków. POLECAM PRZYPADEK cały film Odpowiedz Link
ice_flower Re: Dla M 08.05.14, 19:17 Kieślowski to moja miłość najszczersza, począwszy od dokumentów po ostatki.. Fajnie, że ktoś to jeszcze pamięta i ogląda Bardzo mocno odciska się w głowie.. Odpowiedz Link
abyss7 Re: Dla M 08.05.14, 19:50 To fakt, Kieślowski jest jak jazda na rowerze - raz obejrzanego filmu nigdy się nie zapomina Szkoda tylko, że dzisiaj, 5 minut po opuszczeniu kina, za cholerę nie pamiętam o czym był film Odpowiedz Link
ice_flower Re: Dla M 08.05.14, 19:51 TAKICH filmów już nie ma.. Wiem, że brzmię jak stary zgred, ale naprawdę ciężko mi dogodzić w kinie.. Odpowiedz Link
abyss7 Re: Dla M 08.05.14, 19:57 Bywają, bywają, ale baaaaaaaaaardzo trudno o nie. Chociaż muszę przyznać, że ostatnio niezależne, ambitne kino wraca do łask. Odpowiedz Link
ice_flower Re: Dla M 08.05.14, 20:16 Podaj jakieś tytuły, proszę Albo mam wyjątkowego pecha, albo jestem ślepa ale nie umiem trafic na nic dobrego.. Odpowiedz Link
abyss7 Re: Dla M 08.05.14, 21:27 ice_flower napisała: > Podaj jakieś tytuły, proszę Niedawno zrobiłem nawet takie podsumowanie - oto te filmy (poza polskimi), które wyryły mi się w pamięci: 1. fenomenalny Aki Kaurismaki i "Człowiek bez przeszłości" www.youtube.com/watch?v=wzD0A70dZnc 2. "Powrót" - www.muranow.gutekfilm.pl/film.php?category=2790&id=8728ddcffafb130&page=57&type= 3. "Pożegnanie" - www.muranow.gutekfilm.pl/film.php?category=2790&id=f1c0d4ea196e3ff&page=58&type= 4. Habemus Papam (jakże proroczy!!!!!!!!!!!) - www.muranow.gutekfilm.pl/film.php?category=2790&id=f9f28c156e51ee2&page=21&type= 5. "Kolory raju" www.filmweb.pl/Kolory.Raju# 6. "Zapiski z Toskanii" www.muranow.gutekfilm.pl/film.php?category=2790&id=f0295d0c1b0c31e&page=82&type= 7. "Wyjście przez sklep z pamiątkami" www.muranow.gutekfilm.pl/film.php?category=2790&id=7d72a1d6875c0fc&page=80&type= 8. Bracia Karamazow www.muranow.gutekfilm.pl/film.php?category=2790&id=4622b265272a75a&page=8&type= 9. "Kongres" wg Lema www.muranow.gutekfilm.pl/film.php?category=2790&id=509f256dc053146&page=1&type= 10. "Wstyd" - www.muranow.gutekfilm.pl/film.php?category=2790&id=989119121b87359&page=79&type= 11. "Persepolis" www.muranow.gutekfilm.pl/film.php?category=2790&id=24453a37ca961cb&page=53&type= 12. "Od czwartku do niedzieli" - www.muranow.gutekfilm.pl/film.php?category=2790&id=1032390744f9ec3&page=48&type= 13. "Być jak John Malkovich " - www.filmweb.pl/film/By%C4%87+jak+John+Malkovich-1999-868# 14 Ukryte pragnienia www.filmweb.pl/Ukryte.Pragnienia# 15 "Miasto Boga" www.filmweb.pl/Miasto.Boga# 16 "Świat jest wielki, a zbawienie czai się za rogiem" kinoplex.gazeta.pl/kinoplex/2,135100,15066955,Swiat_jest_wielki__a_zbawienie_czai_sie_za_rogiem.html 17. "Jak w niebie" kinoplex.gazeta.pl/kinoplex/2,135414,13391767,Jak+w+niebie.html 18"Dróżnik" kinoplex.gazeta.pl/filmy/2,110231,9445874,Droznik.html 19. "Pan Ibrahim i kwiaty Koranu" www.filmweb.pl/Pan.Ibrahim.I.Kwiaty.Koranu 20. "Czas apokalipsy" www.filmweb.pl/Czas.Apokalipsy# 21. "The Doors" www.filmweb.pl/Doors# Wiele, wiele lat temu (8-10lat) wyryła mi się w pamięci scena z absolutnie niezauważonego filmu, który kiedyś widziałem przypadkiem w TV. Jakieś 3 lata temu poświęciłem co najmniej dwa tygodnie (!!!) na ustalenie tytułu - nie znając aktorów, ani reżysera wpisywałem po polsku opis scen w googla. Ale ten obraz nie był emitowany w naszych kinach, nie miał tu żadnych recenzji ani komentarzy więc to było szukanie igły w stogu siana, ale w końcu trafiłem Przez trzy lata chodził mi po głowie ten fortepian Dźwięk na maxa! www.youtube.com/watch?v=yIorKEUDWC0 Dopiero rok temu wrzucono cały film do YT www.youtube.com/watch?v=tODMWShyh9U Odpowiedz Link
ice_flower Re: Dla M 08.05.14, 21:32 Kilka widziałam. Resztę na pewno zobaczę po takiej rekomendacji.. Dziękuję Zadałeś sobie tyle trudu.. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Dla M 08.05.14, 21:58 Przepraszam, że się wcinam ale ten fragment z fortepianem jest bardzo fajny. Przypomina mi trochę to co zrobił Steve Reich w Piano phase. Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Dla M 08.05.14, 17:37 Czesc Sadowa, Kwiecista Dziewczyno, jestes niesamowita. Nie mialam pojecia ze bedziesz pamietala. To ja nawet sobie zapomnialam co to dzisiaj mamy za dzien (nie no... ja zawsze pamietam zbyt ladna to data zebym ja przeoczyla) No ale np. moi domownicy nie pamietali. Oprocz babci ale to nie domownik. Dopiero gdy to ja zlozylam zyczenia. tak zlozylam zycznia ojcu z racji akurat jego imienin. To uslszalam "wzajemnie". zaloze sie ze sam pierwszy by nie zlozyl. taki typ... ale na pewno on akurat pamietal. skoro tego samego dnia "swietuje" co ja. Reszta mysle ze sobie przypomni. gdybym miala facebooka pewnie od razu by to zrobili nie mam potrzeby obchodzenia swoich urodzin. Ostatnio jjednak slonecznikowa Salsa powiedziala zebym cos zmienila i zminie, wieczorem otworze sobie slodkie biale wino co pol roku chomikowalam. Pozyskalam go podczas 3 dni spedzonych na innej planecie. jednych z najlepszych dni . Wtedy na pewno sobie wszyscy o mnie przypomna hmmmm nie mam zwyczaju obchodzenia urodzin ale dzisiaj o sobie nie zapomne. Chce by sie co nieco u mnie pozmienialo. Moze te 25 lat bylo chudymi. Teraz moze beda tlustsze, lepsze. Lata nie ja Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Dla M 09.05.14, 12:34 Cześć Wiesz, mam dobrą pamięć do różnych dat, adresów, numerów telefonów, nazw ulic itd No ale przede wszystkim pamiętam o Tobie Mam nadzieję że kolejne lata będą dla Ciebie tłuste(jak napisałaś). Moje fajne życie zaczęło się w okolicach 30-stki ale mam nadzieję że u Ciebie te lepsze lata zaczną się wcześniej Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Dla M 09.05.14, 13:05 Hej > Moje fajne życie zaczęło się w okolicach 30-stki ważne, że się zaczęło dobrze dziać, Dziewczyno ale mam nadzieję że u Ciebie t > e lepsze lata zaczną się wcześniej Ja już jestem w okolicach 30 -tki, przynajmniej do niej mi bliżej, niż 20 - tki > No ale przede wszystkim pamiętam o Tobie ojojo, jest w ogóle o czym?. hmmm miło, że czasem masz mnie w głowie. Jak tak się zastanwiałam nieraz, co tam u Ciebie słychać (osttanio chyba TY na priva nie odp kiedy to było...) ale widzę, że jest dobrze . Cieszy mnie to bardzo Oby się u Ciebie nie zmieniło. U mnie zmiany wyamgane (ok, Paź też tam jest gdzieś na liście ale pierwszego miejsca to on nie zajmuje). Trzymaj się, tego czego sie trzymasz Pozdrawiam M. Odpowiedz Link
mayenna Re: Dla M 08.05.14, 18:53 Hasi, najserdeczniej ściskam Fajnie ze masz urodziny tego samego dnia co moja siostra. Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Dla M 08.05.14, 19:03 dzieki no to i siostrze wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Dla M 08.05.14, 21:04 Ale, że co? Haska masz Geburtstag? To najlepszego w takim razie, spełnienia marzeń i co tam chcesz to Ci życzę! Buźka Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Dla M 08.05.14, 21:25 hehhe ja tam nie wiem co w końcu mam Młoda nie tak dawno przyniosła mi kartkę z napisem "Hapy berzdej !" to może mam to? i w dodatku tort dała, tzn na kartce narysowany. Nawet skubana wiedziała ile mam lat. i dwa baloniki narysowała. Ona to pamiętała. Reszta sobie przypomni jak otworzę białe wino co się w lodówce chłodzi hmmm, nie obchodziłam nigdy swoich urodzin (poza jednym razem jak miałam z 10-13 lat) ale dzisiaj się sama ugoszcze. nawet nigdy nie rozpieszczałam się w ten dzień, zawsze był zwyczajny, niech dzisiaj będzie inny z nadzieją na przyszłosć a inni niech się smakiem obejdą. Nie no, może dam im wina na spróbowanie a resztę sama wypiję ale nie wszytsko dzisiaj Dzięki Szarlotta Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Dla M - No to zdrowie :) 08.05.14, 22:05 Przyda się jego trochę. Piję również za to by było lepiej wiele mi niepotrzeba... trochę wody... trochę nieba no i przede wszytskim ruchu, ruchu między ludźmi, by mieli ze mnie jakiś pożytek, bym i ja się spełniła. Tego aktualnie pragnę a jak jakiś paź przy okazji na mnie siadnie... no już trudno, nie będę go zganiać hehhe jak innym wina nalałam a 4 -ka ich była to troje dopiero wtedy mi życzenia złozyło. W dodatku jak im nalałam to tak od razu sie nie kapnęli. Tylko dopytywali się skad to wino Fajnie go otwierałam. Położyłam na podłodze, nogami, stopami objęłam, by się nie wyślizgnęło i ciągnę do góry. Dałam radę ^^ no to jeszcze raz zdrowie, Wasze również Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Dla M 08.05.14, 23:54 oooi tego ostatniego i ja sobie zycze a siatkarzyka to odpuszczam. juz do niego nie bede wzdychac mimo ze mnie ciagnie do niego i mi sie podoba. Stojac przed nim.przed siatka to nawet nogi mialam.jak z waty nie no. troche sobie zartuje. ale baaaaaaaaaaaaaardzo dawno do nikogo mnie nie ciagnelo. a juz nigdy do osoby ktorej konpletnie nie znalam..ma w sobie cos fajnego i juz. ale zbyt mlody to paziek - odpada. No i butelka wina pusta sie zrobila. Ciekawe czemu csterem osobom posmakowac odrobinke dalam. reszte wypilam.sama. przegryzajac z orzechami ziemnymi..wpierw muszac je olupac. heheh ogladam film ale jest tak nudny.. albo to ja nic z niego nie wiem. " moj nalepszy przykaciel" chyba bym wolala jakiegos smutasa dzieki Gwen Odpowiedz Link
alone123 Re: Dla M 09.05.14, 01:09 A ja przyłączę się też do życzeń... wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń. Odpowiedz Link