19.08.14, 19:29
faceci to jednak ch...je sa!
zaryzykuj i otworz sie przed takim to cie zdepcze.
Obserwuj wątek
    • lesher Re: faceci 19.08.14, 19:44
      Może swoim sposobem bycia takich przyciągasz, a inni uciekają...

Take no offence - piszę to życzliwie.
      • temperufka.zelona Re: faceci 19.08.14, 20:07
        a jakich to niby przyciagam a jacy uciekaja?
        jakie to typy?
        i to ci, dobrzy z pozoru nie moga okazac sie skur....?? uwierz mi moga, na takim madrym, grzecznym i niesmialym zawiodlam sie w zyciu najbardziej.
        • lesher Re: faceci 19.08.14, 21:20
          > a jakich to niby przyciagam a jacy uciekaja?
          > jakie to typy?

Sama sobie odpowiedz - nikt nie siedzi w Twojej głowie.

> i to ci, dobrzy z pozoru nie moga okazac sie skur....?? uwierz mi moga, na taki
          > m madrym, grzecznym i niesmialym zawiodlam sie w zyciu najbardziej.

Może akurat źle trafiłaś, a może to Ty do tego doprowadziłaś. Nikt oprócz Ciebie (i delikwenta) tego nie wie. A na dodatek jedno i/lub drugie z was może wypierać ze świadomości, że nawaliło.
    • marisella Re: faceci 19.08.14, 19:56
      temperufka.zelona napisała:

> faceci to jednak ch...je sa!

E tam, oprócz tej oczywistej części, są jeszcze nogami, rękami, wątrobami, nerkami, w większości nawet rozumkami wink
      Sporo narządów się na faceta składa, nie sam jeden ch... wink

> zaryzykuj i otworz sie przed takim to cie zdepcze.

Zignoruj i idź dalej smile
      Mówią, że największą zemstą jest przebaczenie smile
      • temperufka.zelona Re: faceci 19.08.14, 20:08
        niestety tylko rozumkami, do rozumu daleko.
        • ice_flower Re: faceci 19.08.14, 20:20
          Nie zgadzam się. Znam wielu mądrych, zaradnych i dobrych facetów. A przy tym interesujących, a nie ciepłokluśnych. Niestety zajętych.. tongue_out
          • temperufka.zelona Re: faceci 19.08.14, 20:34
            moze i madry, zaradny i dobry, ale na pewno potrafi dowalic kiedy poczuje slabosc drugiej stronyx
            • ice_flower Re: faceci 19.08.14, 20:52
              Ta gotowość dowalenia na pewno nie zależy od płci.. chyba bardziej od krwi uncertain
        • marisella Re: faceci 19.08.14, 20:35

> niestety tylko rozumkami, do rozumu daleko

Oj, zejdź czasem z wysokiego konia... smile
          Zanim bym coś takiego na serio napisała, dwa razy zastanowiłabym się, czy aby na pewno ja taka genialna jestem i mam prawo swój intelekt stawiać wyżej wink
          • temperufka.zelona Re: faceci 19.08.14, 20:45
            ale to nie o geniusz czy intelekt chodzi, a o zwykle myslenie. oni nie mysla, ty im o czyms, o czym przed sama soba wstydzisz sie przyznac, o czyms do granic osobistym i intymnym, a oni cie....... zastanawiam sie nad slowem, wyszydza to chyba zbyt lekkie slowo.
            • marisella Re: faceci 19.08.14, 21:12

> ale to nie o geniusz czy intelekt chodzi, a o zwykle myslenie. oni nie mysla, t
              > y im o czyms, o czym przed sama soba wstydzisz sie przyznac, o czyms do granic
              > osobistym i intymnym, a oni cie....... zastanawiam sie nad slowem, wyszydza to
              > chyba zbyt lekkie slowo.

Wiesz... Po pierwsze: czasem każdemu zdarza się coś palnąć, a raz powiedzianego się już nie od-powie. Nie każdy ma z kolei śmiałość, żeby pociągnąć temat przepraszając, nawet gdy wyczuje gafę.
              Po drugie: weź pod uwagę, że to, co dla Ciebie może być sprawą życia, dla kogoś innego będzie błahostką. Nawet w długoletnim związku może się to zdarzyć. Dwoje ludzi nie zawsze do danej sprawy przyłoży taką samą wagę i warto na to wziąć poprawkę.
              Czy chcąc empatii od tej drugiej osoby, sama też potrafisz się wczuć w jego sytuację i zauważyć, że może dla niego nie było to nic takiego wstydliwego/kłopotliwego/wymagającego otwartości i wymagającego taktu/ostrożności?

Wiesz, sięgnę po anegdotkę z mojego życia. Spotykałam się kiedyś z takim chłopcem, ciut młodszym ode mnie, niewiele. Bardzo nieśmiały, bardzo. Gdy był u mnie kiedyś na herbatce, całe popołudnie widziałam, że zbiera się, żeby mi coś powiedzieć, ale nie może. W końcu coś tam wydukał, że nie miał wcześniej dziewczyny/partnerki/zwał jak zwał. Uśmiechnęłam się pokrzepiająco (w moim mniemaniu wink) i przemilczałam, bo nie bardzo czułam co mam z tą wiedzą zrobić i jak się zachować smile Dla niego to na pewno było trudne wyznanie i megaistotna sprawa, jakiś może wręcz kompleks, ale dla mnie - "a co to za problem?" smile I jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, kiedy staram się podsumować temat jakimś nieudanym żartem, zamiast milczeć, i kiedy potem jestem nazywana na forum głupią pipą bez grama rozumu wink
              • robert.83 Re: faceci 20.08.14, 09:56

Bardzo mi się podoba Twój mądry, przenikliwy, wyważony post.
                • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 09:57
                  Nie podlizuj się big_grin Marisska już jest zajęta tongue_out
                  • robert.83 Re: faceci 20.08.14, 10:24

Nie podlizywałbym się nawet gdyby była wolna smile.
                    • marisella Re: faceci 20.08.14, 10:40
                      robert.83 napisał:

>
                      > Nie podlizywałbym się nawet gdyby była wolna smile

No tom się dowiedziała wink
                      To teraz wykaż się litosierdziem i powiedz, że to dlatego, że ogólnie nie zwykłeś się podlizywać, a nie dlatego, że ze mną coś grubo nie tak wink
                      • robert.83 Re: faceci 20.08.14, 10:45
                        Z ręką na klawiaturze przysięgam, że moim zdaniem z Tobą jest wszystko jak najbardziej "wszystko tak"smile. Nie zwykłem się podlizywać - po prostu to chyba mało działasmile.
                        • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 10:48
                          Na bank jesteś sparowany big_grin Na bank!
                          • robert.83 Re: faceci 20.08.14, 10:51
                            To prawda. A czemuż to takie bankowo pewne?
                            • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 10:52
                              Zorientowałam się po tym, co piszesz i jak piszesz smile
                              • robert.83 Re: faceci 20.08.14, 11:13

I kto tu się podlizuje, co?wink
                                A jak byłem wolny to pisałem tak samo.
                                • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 11:15
                                  Ja? Nie podlizuje tylko czyta ze zrozumieniem.. swoim tongue_out A jak byłeś wolny, to nie czytałam, więc nie mam porównania.
                        • marisella Re: faceci 20.08.14, 11:03
                          robert.83 napisał:

> Z ręką na klawiaturze przysięgam, że moim zdaniem z Tobą jest wszystko jak najb
                          > ardziej "wszystko tak"smile. Nie zwykłem się podlizywać - po prostu to chyba mało
                          > działasmile.

No dobra, w ostatniej chwili zdążyłeś mi z powrotem poprawić nastrój i przywrócić na poprzedni poziom nadwątlone poczucie własnej wartości wink To odkładam ten kubełek lodów bananowych do zamrażarki, skoro już zbędny, niech będzie moja strata wink
                          • robert.83 Re: faceci 20.08.14, 11:08

Czyli lodzik innym razem? ;P
                            • marisella Re: faceci 20.08.14, 11:13
                              robert.83 napisał:

>
                              > Czyli lodzik innym razem? ;P

Nic się nie martw, co się odwlecze, to nie uciecze tongue_out A im dłużej się czeka, tym bardziej smakuje wink
                              • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 11:15
                                Komu? big_grin tongue_out
                                • marisella Re: faceci 20.08.14, 11:20
                                  Mnie, a co myślałaś? tongue_out Przecież nie lodom wink
                                  • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 11:26
                                    Nie powiem, co myślałam tongue_out ALe to wszystko wina Adminów i pytań, które zadają spokojnym, zapracowanym ludziom suspicious
                                    • marisella Re: faceci 20.08.14, 11:31
                                      ice_flower napisała:

> Nie powiem, co myślałam tongue_out ALe to wszystko wina Adminów i pytań, które zadają s
                                      > pokojnym, zapracowanym ludziom suspicious

Nie wiem czy myślisz o tym, o czym ja myślę, że myślisz, ale jeśli o tym właśnie myślisz, co mnie przez Ciebie przyszło na myśl, to przestań nawet myśleć, że o tym myślałam! wink
                  • marisella Re: faceci 20.08.14, 10:39
                    ice_flower napisała:

> Nie podlizuj się big_grin Marisska już jest zajęta tongue_out

Te, co Ty mi tu czarny PR robisz, hę? wink

Umawiałyśmy się tu publicznie na ożenek wzajemny pod warunkiem, że to serce ze złota dostanę, ale coś kuriera nie widać, więc póki co nawet przedwstępny wstęp do umowy nie został podpisany wink
                    Więc póki co, poza tym, że ja jestem nieustająco zajęta, bo z tych nieuleczalnych, co sobie zawsze coś do roboty znajdą, to jestem wolna jak pitak, jak to mawiał mongolski spec od medycyny naturalnej starszego brata byłego męża mojej kuzynki, która jest najmłodszą córką siostry mojej babci od strony mamy wink
                    • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 10:47
                      Boszsz.. jak mnie nie stać na diamenty, to nic tylko siądź w kącie i płacz.. sad

No dobrze, to przyznaję, Marisska wolna jest i taka fajna, że zastanawiałam się poważnie nad zmianą orientacji, no! big_grin Ale względy materialne przeważyły.. wink
                      • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 10:53
                        I jeszcze taka śliczna! smile Dopierom zajrzała na profil, co niech świadczy o tym, że tylko wnętrze się dla mnie liczy tongue_out
                      • marisella Re: faceci 20.08.14, 11:09
                        ice_flower napisała:

> Boszsz.. jak mnie nie stać na diamenty, to nic tylko siądź w kącie i płacz.. sad

Nie no, przecież się umówiłyśmy wyraźnie (i mam to na piśmie!), że diamenty Ci odpuszczam za to serce ze złota warte całkiem nielichą kasę wink W zamian jestem tylko Twoja i wybaczę Ci nawet sikanie do umywalki wink
                        Dobrze mówię? wink

> No dobrze, to przyznaję, Marisska wolna jest i taka fajna, że zastanawiałam się
                        > poważnie nad zmianą orientacji, no! big_grin Ale względy materialne przeważyły.. wink

Życie moja droga, życie wink Statystyka jest nieubłagana wink

> I jeszcze taka śliczna! smile

Taaaa... Wiesz jak to jest... Pół godziny z photoshopem z każdego pasztetowatość zdejmie wink A to była fota w szczytnym celu robiona, na okoliczności charytatywne, więc sobie nie żałowałam i wygładziłam starannie stempelkiem to moje parchate ryło wink
                        • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 11:11
                          Kokietko Ty.. wink smile
                          • marisella Re: faceci 20.08.14, 11:18
                            ice_flower napisała:

> Kokietko Ty.. wink smile

Spytaj się kogokolwiek, kto mnie na żywo widział, a będzie tych osób kilka - każdy potwierdzi, że jestem brzydka jak noc listopadowa, a do tego mam tak wielki tyłek, że mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść wink

Staram się nadrobić akuratnością w organizowaniu prania i kolorystycznym układaniem ubrań w szafie, ale jakoś nikt tego nie docenia, faceci zwłaszcza wink
                            Świat jest pasmem niesprawiedliwości wink
                            • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 11:24
                              Ja doceniam.. Jaaaa big_grin Ty jesteś moim ideałem, tylko czemu ja jestem kobietą? sad
                              • marisella Re: faceci 20.08.14, 11:29
                                ice_flower napisała:

> Ja doceniam.. Jaaaa big_grin Ty jesteś moim ideałem, tylko czemu ja jestem kobietą? :
                                > (

To nie ma znaczenia, związki na odległość i tak są bez przyszłości. Spytaj Sila.
                                wink
                                • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 11:37
                                  big_grin big_grin Nawet nie pytam tongue_out
                            • witamina_b12 Re: faceci 20.08.14, 11:28
                              Załamałam się.... w 9 lat popełniłaś tyle postów co ja w roku...
                              a zawsze mi się wydawało, że ja małomówna jestem big_grin big_grin

a zdjęcie fajne big_grin
                              • marisella Re: faceci 20.08.14, 11:35
                                witamina_b12 napisała:

> Załamałam się.... w 9 lat popełniłaś tyle postów co ja w roku...
                                > a zawsze mi się wydawało, że ja małomówna jestem big_grin big_grin

A bo ja nie siedziałam na forach ploteczkowych prawie że (nie ujmując nic ploteczkowym forom), tylko na takich bardziej konsumencko-branżowych, przez co pisałam rzadko, ale jak już zmalowałam wątek, to była to ściana tekstu, jak to ja wink

No i ogólnie udzielam się w paru innych miejscach, wiec jak tam się wypiszę, to na gazecie już prędzej poczytam, tym bardziej, że ja nieczęsto mam coś do powiedzenia w ogóle wink
                                • witamina_b12 Re: faceci 20.08.14, 11:37
                                  >tym bardziej, że ja nieczęsto mam coś do powi
                                  > edzenia w ogóle wink

No ideał! ja nie rozumiem tych chłopów tongue_out smile
                                  • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 11:38
                                    Ja też nie.. suspicious
                                  • marisella Re: faceci 20.08.14, 11:38
                                    witamina_b12 napisała:

> No ideał! ja nie rozumiem tych chłopów tongue_out smile

Może powinnam uściślić, żeby nikogo w błąd nie wprowadzić, że rzadko mam do powiedzenia coś mądrego, ważnego i z sensem wink
                                    • witamina_b12 Re: faceci 20.08.14, 11:44
                                      marisella napisała:
                                      >
                                      > Może powinnam uściślić, żeby nikogo w błąd nie wprowadzić, że rzadko mam do pow
                                      > iedzenia coś mądrego, ważnego i z sensem wink
                                      >
                                      Zastanawiam się czy nie powinnam strzelić focha wink
                                      • marisella Re: faceci 20.08.14, 11:46
                                        witamina_b12 napisała:

> Zastanawiam się czy nie powinnam strzelić focha wink

A to dlaczego? smile
                                        Niezależnie od przyczyny: nie, na pewno nie powinnaś smile
    • temperufka.zelona Re: faceci 19.08.14, 20:04
      jakbys tam byl. big_grin
      brak zainteresowania to pikus.
    • finka9 Re: faceci 19.08.14, 20:13

Ale że tak kawę na ławę ? Może wystraszyłaś chłopa bezpośredniością. Trza było bardziej postawić na trzepotanie rzęsami. big_grin wink
    • wyszeptany-o-zmroku Re: faceci 19.08.14, 20:24
      No bez przesady.
    • ice_flower Kobiety 19.08.14, 20:36
      Według mnie i bez obrazy, Dziewczyny, są dużo bardziej zawistne.. I tak, jak Ci dowali "koleżanka", to żaden kolega by na to nie wpadł.. uncertain
      • wyszeptany-o-zmroku Re: Kobiety 19.08.14, 20:39
        Nie wpadl bo nie chcial....
    • torado Re: faceci 19.08.14, 20:38

> faceci to jednak ch...je sa!

zaryzykowałam...nie zdeptali wink
    • kama265 Re: faceci 19.08.14, 21:00
      dooobra, może po prostu nie wiedział jak się zachować bo go zaskoczyłaś, poczuł się niezręcznie i zaczął coś głupkowato zagadywać
      Mi też się zdarza w syuacjach podbramkowych, jak się nie spodziewam, że ktoś mnie zaskoczy osobisymi wynurzeniami, a np według mnie nie jesteśmy na tym etapie znajomości. ALbo po prosu nie wiem, co powiedziec i gadam głupoty wink
    • samysliciel_2.0 Re: faceci 19.08.14, 21:14
      się nie przejmuj, nie był Ciebie wart, wszystko...
      • ice_flower Re: faceci 19.08.14, 21:20
        Noszsz cholerka, żeby człowiek zawsze sobie potrafił tak powiedzieć.. i kopem otworzyć drzwi uncertain
        • kama265 Re: faceci 19.08.14, 21:31
          no właśnie Ice
          chciałoby się czasem big_grin
          • ice_flower Re: faceci 19.08.14, 21:38
            A bo my za miętkie jesteśmy suspicious big_grin
            • torado Re: faceci 19.08.14, 21:42
              ice_flower napisała:

> A bo my za miętkie jesteśmy suspicious big_grin

ale kobiet z reguły są miękkie tu i ówdzie big_grin big_grin
              • ice_flower Re: faceci 19.08.14, 21:47
                A no tak.. faceci tylko ówdzie suspicious
              • kama265 Re: faceci 19.08.14, 21:52
                ja to mam za miękkie serce wink
                resztę sobie dopowiedzcie suspicious
                • torado Re: faceci 19.08.14, 21:55
                  kama265 napisała:

> ja to mam za miękkie serce wink
                  > resztę sobie dopowiedzcie suspicious

a ja różnie...czasem obie miękkie,czasem tylko jedno miękkie, a drugą twardą big_grin
                  • kama265 Re: faceci 19.08.14, 22:13
                    w zalezności od sytuacji i obiektu, co?
                    sprytnie, sprytnie big_grin
                    • torado Re: faceci 19.08.14, 22:17
                      kama265 napisała:

> w zalezności od sytuacji i obiektu, co?
                      > sprytnie, sprytnie big_grin

ale zauważ, że za każdym razem serce mam miętkie wink
                      • kama265 Re: faceci 19.08.14, 22:31
                        no mówię przecież, że sprytnie big_grin
                        • torado Re: faceci 19.08.14, 22:40
                          kama265 napisała:

> no mówię przecież, że sprytnie big_grin

wink
        • torado Re: faceci 19.08.14, 21:34
          ice_flower napisała:

> Noszsz cholerka, żeby człowiek zawsze sobie potrafił tak powiedzieć.. i kopem o
          > tworzyć drzwi uncertain

a dlaczego od razu kopem ? suspicious
          • kama265 Re: faceci 19.08.14, 21:35
            żeby wrażenie zrobić? suspicious
            • torado Re: faceci 19.08.14, 21:37
              kama265 napisała:

> żeby wrażenie zrobić? suspicious

big_grin
    • tapatik Re: faceci 19.08.14, 21:44
      Zupełnie jak niektóre kobiety...
      • torado Re: faceci 19.08.14, 21:46
        tapatik napisał:

> Zupełnie jak niektóre kobiety...

co nie wink. Znam takie...
    • witamina_b12 Re: faceci 19.08.14, 23:24
      a po co tak generalizować?
    • witrood Re: faceci 20.08.14, 07:47
      No i co im zrobisz? Musisz pokochać takimi, jakimi są. wink
    • robert.83 Re: faceci 20.08.14, 10:08

Co za beksalala. Ogarnij się kobieto! smile

Nie wierzę w szczerość takiego uogólnienia. Nie ten poziom myślenia smile.

Nie było mnie tam, nie wiem nic itd.... ale mi też wygląda to na jakąś nadinterpretację z Twojej strony. Powód? Wyglądasz mi na osobę, która potrafi trochę odfiltrować kolesi przed spotkaniem i przed zwierzeniem. A jednocześnie wyglądasz mi na osobę, która ma czułe miejsca, delikatne punkty które nie łatwo odkryć (nie łatwo dla odkrywającej albo dla odkrywcy, albo dla obojga) i które mogłyby spowodować nad-reakcję, trochę panikę i wycofkę. Strach jest ludzki i normalny. Panika też jest ludzka i normalna.
      Tyle jeśli chodzi o moje gdybanie. To tylko gdybanie... ale czego się spodziewasz po wpisach na forum?
    • raziel24 Re: faceci 20.08.14, 10:51
      Ciekawe raz się otworzyłem przed dziewczyną zjadła mnie, wypluła i podeptała baby to ch...jewink
      • witrood Re: faceci 20.08.14, 11:04
        Ano. W końcu facetki od facetów nie mogą być lepsze. Niby z jakiej racji? tongue_out
        • ice_flower Re: faceci 20.08.14, 11:08
          Niby z takiej, że my mamy to, co Wy byście chcieli mieć tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka