Dodaj do ulubionych

Ekspres do kawy

14.10.14, 12:55
Jak jesteście tacy dobrzy, fajni itp....

To może podpowiecie jakiś fajny ekspres do kawy?
Wiem, że preferowany jest ciśnieniowy i nie z kapsułek.

I jeszcze dodam, że nie przyda się mi (ale może komuś innemu tak, więc można wrzucać) sprzęt powyżej 2000 pln.
Obserwuj wątek
    • marisella Re: Ekspres do kawy 14.10.14, 13:28
      Zwyczajowo podlinkuję wątek wink

forum.gazeta.pl/forum/w,86228,111247987,,Forumki_Kawoszki_jaki_express_cisnienowy_.html?v=2

Trochę już stary, ale dziewczyny z kolei linkują miejsca, gdzie można na ten temat więcej poczytać, jeśli Ci się chce. Możesz też podpytać, ja im się sprawdzają te sprzęty, na które się wtedy decydowały smile

Ja z doświadczenia nic nie doradzę, bom nie koneserką niestety, ale faktycznie piłam niedawno parę razy kawę gotowaną przez koleżankę w zwykłej kawiarce na kuchence gazowej i powiem szczerze - dla laika rewelacja, smakowała mi bardziej niż jakakolwiek kawiarniana smile

Acz, z drugiej strony, dla mnie smak i kawy, i posiłków w największej mierze zależny jest od towarzystwa, w którym je spożywam smile W doborowym to i ta kawa, co ją jakieś lemury zjadają, potem wydalają, a potem już wolę nie myśleć co się z nią dalej dzieje (ale wiecie o którą mi chodzi, nie? smile), zalewana ot tak wrzątkiem i pita na podłodze w kuchni daleko od domu, smakowała mi wyjątkowo smile))
    • sammik Re: Ekspres do kawy 14.10.14, 14:56
      Mogę podrzucić do poczytania ciekawą stronę caffeprego.pl/ - mam nadzieję, że to nie spam, w każdym bądź razie nie mam z nimi nic wspólnego, żeby nie było - może poza uwielbieniem dla kawysmile
      A tu forum, gdzie sporo opinii
      caffeprego.pl/phpBB3/index.php?sid=9249fb788a88fd36b4588ff6bddac9c9
    • kataryna_wysz Re: Ekspres do kawy 14.10.14, 22:26
      ja ci mogę polecić taki ekspres, jaki moja siostra sobie kupiła, bo jest naprawdę fajny, a zapłaciła za niego właśnie niecałe 2000zł Link ma wbudowany młynek, pojemnik na mleko który można w każdej chwili wyjąć i wstawić do lodówki no i przede wszystkim spieniacz do mleka, także cappuccino wychodzi genialne. smile w tych pieniądzach to naprawdę nic lepszego
      • nowybor Re: Ekspres do kawy 27.11.14, 15:24
        A przeglądałaś oferty w media markt albo oleole? Tam mają sporo fajnych za dobrą cenę. Między innymi KRUPS EA9010, który ma
        dwustopniowy system spienieniena mleka, a do tego automatycznie się czyści, więc nie musisz się przejmować. Ceny są różne - w zależności od sklepu, ale jak już chcesz kupić to lepiej coś sprawdzonego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka