Dodaj do ulubionych

Jaśmin kwitnie

04.06.16, 21:31
Czujecie? smile
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 21:32
      Pięknie pachnie.
      • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 21:37
        Pięknie, ale zbyt intensywnie smile
        • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 21:40
          Przecież to tylko chwila...
          • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 21:43
            Wiem, ale lubię ponarzekać tongue_out
            • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 21:52
              Trzeba się cieszyć z tego. że pachnie. Już za chwilę jesień będzie...
              • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:01
                No cieszę się przecież ;p
                • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:04
                  Raczej Szarlotta narzeka.tongue_out
                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:08
                    Nieustannie narzekam przecież tongue_out
                    • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:09
                      Szarlotta chce mi chyba odebrać tytuł forumowego marudy.suspicious
                      • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:20
                        Łeee, a to ja nie jestem na pierwszym miejscu?
                        • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:22
                          Teraz tak.tongue_out Biorąc pod uwagę, że tylko my tu zostaliśmy. Szarlotta nie boi się tak sam na sam ze mną zostać?wink
                          • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:31
                            Nic a nic, proszę Sila tongue_out
                            • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:34
                              No a jak się zacznę do Szarlotty dobierać? To co wtedy?wink
                              • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:37
                                To się przesiądę big_grin
                                • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:46
                                  Czas pod prysznic coś czuję. Zimny.wink
                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:53
                                    A ja już po prysznicu big_grin
                                    • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:56
                                      No to idę i ja.
                                      • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:02
                                        Łeee, no i uciekł tongue_out
                                        Wszyscy uciekają przede mną, niestety tongue_out
                                        • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:03
                                          Przecież Szarlotta i tak by się przesiadła.tongue_out
                                          • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:09
                                            Podroczyć się lubię tongue_out
                                            • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:16
                                              To jednak idę pod prysznic.tongue_out
                                              • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:17
                                                No idź, idź. Siłą zatrzymywać nie będę tongue_out
                                                • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:21
                                                  Siłą? Przecież Szarlotta się przesiadła.tongue_out To o jakiej sile mowa.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:27
                                                    Sil się nie zapomni ogolić suspicious
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:32
                                                    Nie golę się w weekendy.tongue_out Nie chce mi się.
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:34
                                                    A już myślałam, że się przysiądę z powrotem tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:35
                                                    Akurat dzisiaj to jestem ogolony.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:40
                                                    Cóż za niebywały zbieg okoliczności big_grin
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:49
                                                    Znaczy Szarlotta się przysiada z powrotem?tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:54
                                                    Teraz to się już mogę jedynie przeturlać gdyż się już w łóżku ulokowałam tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:57
                                                    To Szarlotta już w łóżku na mnie czeka?tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 00:01
                                                    No, ale coś już przysypiam tongue_out
                                                    Zraz gaszę światło wink
                                                    Kolorowych snów kiss
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 00:05
                                                    Typowe.tongue_out Jak nie ból głowy to senność lub inne zmęczenie.tongue_out
                                                    Dobranoc.kiss
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 13:24
                                                    A bo Sil tak się dobierał jakby się dobrać nie chciał, to i głowa rozbolała tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 18:29
                                                    Spłoszyć nie chciałem.tongue_out Oswoić trochę.
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 21:25
                                                    Znaczy się Sil ma mnie za jakiego dzikusa? big_grin tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 22:37
                                                    Szarlotta tak od razu przesiadać się chciała... No chyba, że Szarlotta na moich kolanach chciała się ulokować.tongue_out A ja jak zwykle nie załapałem w odpowiednim momencie.wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 22:45
                                                    Sil to mnie już tak rozkojarzył, że ja sama nie wiem gdzie chciałam usiąść ;p
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 22:48
                                                    Pewnie księdza chciała Szarlotta dalej molestować.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 22:54
                                                    Widzę, że ten ksiądz to mi już tu będzie dożywotnio wypominany. I po co ja się przyznawałam do tejże krótkiej przygody? tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 22:56
                                                    Pewnie przystojny brunecik to był... To i Szarlottowe serducho mocniej zabiło.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 23:00
                                                    A właśnie, że nie tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 23:17
                                                    Oho... Szarlotta musi dokładnie ojczulka sobie obejrzała.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 21:02
                                                    Tak to musiało być jako Sil pisze, gdyż jak sobie dobrze przypominam to następnego dnia miałam zapalenie spojówek big_grin
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 22:24
                                                    A to kara była. Za to, że Szarlotta skonsumowała księżulka oczami.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 22:45
                                                    Konsumowaniem bym tego nie nazwała, ale skoro Sil tak uważa to się sprzeczać nie będę ;p
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 22:48
                                                    Tak mi wyszło z opisu sytuacji w kinie.wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 22:51
                                                    Już nigdy więcej nie pójdę do kina tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 22:54
                                                    Oooo... A rozmyślałem na zaproszeniem Szarlotty do kina.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 22:56
                                                    Żebym Sila konsumowała wzrokiem? big_grin
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 22:58
                                                    Wzrokiem też.wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 23:01
                                                    Znaczy się szykuje się następne zapalenie spojówek? tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 23:05
                                                    Nie. I to aż z dwóch powodów. Po pierwsze primo: jam nie ksiądz - więc grzeszyć z kobietami mogę. A po drugie primo: Szarlotta przecież już do kina więcej nie pójdzie - więc śmiem twierdzić, że poprawa wzroku nawet nastąpi.wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 23:08
                                                    Odnośnie drugiego prima... wśród moich licznych wad jest też taka, że często zmieniam zdanie big_grin tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 23:24
                                                    Jakże to tak? Toż żaden chłop psychicznie tego na dłuższą metę nie wytrzyma.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 23:28
                                                    No i to by wyjaśniało dlaczego mnie żaden chłop nie chce big_grin
                                                    Także idem sobie grzać miejsce pod kołdrą bo dziś ma być chłodna noc. A jako, że (podobno) dzisiaj dzień pocałunku to proszę dwa buziaki: kiss kiss
                                                    Dobranoc wink
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 23:30
                                                    Dziękuję.kiss
                                                    Dobranocsmile
                                        • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:17
                                          szarlotka_ja napisała:

> Łeee, no i uciekł tongue_out
                                          > Wszyscy uciekają przede mną, niestety tongue_out

rzeczywiście coś Szarlotta marudzi chyba
                                          melduję zaś, że u mnie na dole w oczy jakoś głównie rzuca się w oczy czarny bez a na górze delikatnie konkurują goździki z maciejką (gaz mniej delikatnie, ten altacet mi się rozwija jak nic, ale już wietrzeje, gaz znaczywink)
                                          • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:20
                                            Przepraszam, ale dlaczego w tak pachnący wieczór rozpylasz gaz? wink
                                            • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:23
                                              Może po grochówce.wink
                                              • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:28
                                                myślisz, że mam tak utalentowaną kuchenkę, że sobie sama ugotowała i się nażarła... a teraz zachowuje się niezbyt kulturalnie?? pacz to i gary musiała pozmywać spryciula...
                                                • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:31
                                                  Eeee... nic takiego nie myślę.wink
                                                  • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:41
                                                    no to nie wiem, co takiego Sil mógł myśleć...
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:51
                                                    Zapewniam, że nic zdrożnego.wink
                                                  • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 00:08
                                                    nic zdrożnego...
                                                    nie wierz nigdy facetom, mówiła Mamusia...
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 00:24
                                                    Na brak wiary to ja już nic poradzić nie mogę...wink
                                                  • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 00:33
                                                    nie?? no toszszsz trudnoszszsz, skoro Sil taki nieporadny...
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 10:28
                                                    Wolność wyznania wszak panuje. A skoro Zieloneczka ateistką jest to cóż ja mogę... Nie wypada nawet do wiary przekonywać.wink
                                                  • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 11:28
                                                    coś mię mówi, że gdyby Sil głęboko wierzącym był, nic a nic by przekonywać nie musiał, samo by emanowało i zaraźliwą by ta wiara być mogła...
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 18:31
                                                    Na moje oko, to tu neofickiego zapału zabrakło.
                                                  • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 19:50
                                                    ale kto tym neofitem być by miał? bo ja to tak bez nawracania/cenia to chyba jeszcze nie czy Sil niedawno pci własnej wierzyć zaczął?? no i czy ja kiedy zapał jaki u Sila do czegokolwiek zaobserwowałam... niech no poszperam w sklerozie...
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 22:39
                                                    Może słabo obserwowałaś.wink
                                                  • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 23:05
                                                    to też bardzo prawdopodobnym jest, fakt a może by Sil przypomniał, co go jakoś pozytywnie zapaliło...
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 23:25
                                                    Ale czemu my ciągle o mnie... Są ciekawsze tematy.
                                            • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:26
                                              chciałam Ci ten jaśmin wygłuszyć... ale po krótkim namyśle zrezygnowałam wink
                                              • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:29
                                                Jeszcze jeden krzak pachnie, intensywniej i ładniej od jaśminu. Niestety nie wiem jak się nazywa tongue_out
                                                • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:39
                                                  trochę kwitnących w czerwcu jest do wyboru... to takie ciut większe, bo mniejszych więcej jeszcze podobno...

Krzewy kwitnące w czerwcu:

Berberys Thunberga (Berberis thunbergii)
                                                  Bez czarny (Sambucus nigra)
                                                  Dereń biały (Cornus mas)
                                                  Indygowiec krzewiasty (Amorpha fruticosa)
                                                  Jaśminowiec (Philadelphus)
                                                  Kalina koralowa (Viburnum opulus)
                                                  Karagana syberyjska (Caragana arborescens)
                                                  Kolkwicja chińska (Kolkwitzia amabilis)
                                                  Lawenda wąskolistna (Lavandula angustofolia)
                                                  Pięciornik krzewiasty (Potentilla fruticosa)
                                                  Róża (Rosa)
                                                  Różanecznik katawbijski (Rhododendron catawbiense)
                                                  Tamaryszek drobnokwiatowy (Tamarix parviflora)
                                                  Tawuła drobna (Spirea bumalda)
                                                  Tawuła japońska (Spirea japonica)
                                                  Tawuła van Houtte`a (Spirea vanhouttei)
                                                  Weigela, krzewuszka cudowna (Weigela florida)
                                                  Złotlin japoński (Kerria japonica)
                                                  Złotokap pospolity (Laburnum vulgare)
                                                  Żarnowiec miotlasty (Cytisus scoparius)
                                                  Żylistek szorstki (Deutzia scabra)

Drzewa kwitnące w czerwcu:

Jarząb mączny (Sorbus aria)
                                                  Jarząb pospolity (Sorbus aucuparia)
                                                  Katalpa, surmia pospolita (Catapla bigonioides)
                                                  Lipa drobnolistna (Tillia cordata)
                                                  Lipa szerokolistna (Tillia platyphyllos)
                                                  Robinia akacjowa (Robinia pseudoacacia)
                                                  Tulipanowiec amerykański (Liriodendron tulipifera)
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 23:43
                                                    O, dziękuję smile
                                                    Posprawdzam i jutro Pani napiszę cóż to za krzak mi pachnie pod oknami wink
                                                  • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 11:26
                                                    oczekiwuję na wieści wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 13:23
                                                    Sąsiadki zapytałam bo jej taki sam krzaczor w ogrodzie rośnie.
                                                    Okazuje się, że to... oliwnik wink
                                                  • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 19:45
                                                    o kto wie czy na jednej z tras nie mam takiego szarawego krzaczka, popaczyć trzeba następną razą, bo po niewielkim deszczyku coś interesująco pachniało, chociaż przez chwilę i z odległości, zapach się nie zrobił namolny wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 21:26
                                                    No, to możliwe, że to właśnie oliwnik jest wink
                                                    Ale... musisz się śpieszyć bo już powoli przekwita, przynajmniej ten mój smile
                                                  • green.amber Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 23:11
                                                    wujek g podaje, że w połowie czerwca kwitnie, to może jeszcze chwilę z wychodzeniem poczekam aż się chociaż rozwidni wink
                                                    a w ogóle to wiało dziś i wiało, aż zimne przywiało, to i mniej pachnie, ale niebo czystsze, nawet jakie gwiazdki widać wink
                                                  • apersona Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 19:40
                                                    Oliwnik jest blisko spokrewniony z rokitnikiem, duży szary krzaczor o wąskich liściach, a rokitniki pachną cudownie choć kwiatków prawie nie widać.
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 06.06.16, 21:03
                                                    Rokitnik powiadasz... będę musiała zakupić do swojej kolekcji krzaków wink
                                • witamina_b12 Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:48
                                  Ha! Przyznaj się dobierałaś się do ksiedza w kinie! Dlatego się przesiadł wink
                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 04.06.16, 22:54
                                    Nawet go nie zdążyłam dotknąć tak szybko przede mną uciekał tongue_out
    • tdf-888 Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 08:47
      a tu już lipy na maksa pachną a czereśnie dojrzałe zwisaja smile
    • apersona Re: Jaśmin kwitnie 05.06.16, 12:21
      Niestety nie, panieński to jakaś podróba sad
    • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 22:02
      Nadszedł czas na piwonie smile
    • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 22:28
      Piwem nie wonieją. Wonieją pięknie.
      • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 22:38
        Co tam Silu? Chutoru Ci nie ewakuowali?
        • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 22:41
          A czemu mieli ewakuować? Coś przegapiłem?
          • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 22:43
            Wybuch jakiś był u braci Białorusinów suspicious
            No chyba, że ja znowu coś mogłam źle usłyszeć i plotki robię tongue_out
            • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 22:50
              Znaczy żyję w nieświadomości... Nic nie wiem. I chyba dobrze mi z tym.
              • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 22:56
                Aa, no to ok.
                • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 23:00
                  Co ma być, to będzie.
                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 23:07
                    Racja.
                    • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 23:09
                      A to u Szarlotty nawet trąbili o wybuchu? Czy to w ogólnopolskich mediach?
                      • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 23:11
                        W lokalnej rozgłośni radiowej podawali tegoż newsa wink
                        • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 23:31
                          Kto by pomyślał. Lokalna rozgłośnia... Szarlotta widać słucha namiętnie Radia Białystok.tongue_out
                          • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 21:13
                            Nie proszę Sila, radio Bielsko mi gra w robocie ;p
                            • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 22:15
                              A już myślałem, że Szarlotta może wczasuje się u rodziny na Podlasiu.
                              • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 22:37
                                Nie, kuzynka Chutorzanka nie jest zbyt gościnna jak się okazuje ;p
                                • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 22:42
                                  W sumie to trochę ją rozumiem. Goście to kłopot.wink
                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 22:45
                                    Łeee, a ja nawet lubię mieć gości suspicious
                                    • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 22:52
                                      Może kuzynka nie jest tak towarzyska jak Szarlotta?
                                      • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 22:54
                                        Ze zdjęć, które zamieszcza na fb wygląda, że jest towarzyska i to bardzo. Zdaje się, że nie jest zainteresowana integracją z rodziną swego małżonka tongue_out
                                        • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 22:58
                                          To Szarlotta ma fejsbuka? No i mówią, że mąż to nie rodzina. Więc rodzina męża to tym bardziej obcy ludzie.tongue_out
                                          • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 23:03
                                            Owszem, obcy ludzie. Dlatego też nie pcham się siłą gdzie mnie nie chcą tongue_out
                                            • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 23:10
                                              I tym sposobem Szarlotta nigdy Podlasia nie zobaczy.tongue_out
                                              • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 23:12
                                                Wychodzi na to, że nie.
                                                • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 23:14
                                                  No to na mnie czas. Pod prysznic się zapakować.
                                                  • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 23:15
                                                    Na mnie też.Dobrej nocy życzę ;p
                                                  • silencjariusz Re: Jaśmin kwitnie 08.06.16, 23:38
                                                    Dobranoc.
    • szarlotka_ja Re: Jaśmin kwitnie 07.06.16, 22:37
      Nieee, piwo śmierdzi, piwonie pachną wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka